2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Windows 7-et az USB-re, de rögvest!

Lehetőség van USB kulcs-ról telepiteni a rendszert! Mégis hogyan? Itt megkapod a választ..

[ ÚJ TESZT ]

Előszó

A nagy kapacitású pendrive-ok idején és amikor minden egyes ember zsebében ott csücsül legalább egy darab 4GB-os külső USB háttértár, amelynek sebessége már tényleg átütő, akkor jön a következő ötlet. Mi lenne, ha WINDOWS 7-et tennénk fel arra a háttértárra és, akkor nem kellene a tokostul együtt a DVD-t cipelni ismerőshöz vagy esetleg rokonhoz, hanem csak a mini pendrive-ról telepítenénk fel az új rendszert.

Honnét indult ez az egész?

Általánosan, ha megnézzük egy pendrive millió dologra alkalmas, képek, dokumentumok szállítására, esetleg nagyobb méretű adatok tárolására, sőt még programok futtatására is (pl: PortabelApps és azon belüli programok..). Úgy néhány évvel ezelőtt pillantottam meg azt a lehetőséget, amikor egy USB háttértár segítségével egy teljes értékű Linux-ot pakoltak fel a számítógépre.. talán ez még 6.10-es verziónál volt, de aki jobban tudja nyugodtan írja meg, mert nem vagyok benne 100%-ban biztos..

Mi volt a koncepció?

Maga a koncepció lényege, hogy adott egy 1GB-os pendrive, amire felrakjuk az adott operációs rendszer és bootolásnál a háttértárt választjuk ki, mint bootolási hely és ekkor el is indult a mágikus install..

Kiknek ajánlom?

Főleg netbook használóknak, akiknek nincs a gépükben optikai meghajtó és azoknak az elvetemült felhasználóknak, akik USB kulcsról szeretnék telepíteni a rendszert.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.