Hirdetés

Meggyalázva

Na, szóval az úgy volt ma el kellett ugrani a közeli MÉH telepre a felesleges ház körüli fémhulladékot leadni. Mindig csak tologattam, kerülgetem hogy "majd" , "nem érek erre rá" "nincs kedvem hozzá"

Nálam az úgy szokott lenni, hogy mikor betévedek ilyen helyekre mindig jár a szemem. Felmérem a terepet.
Van-e valami hardver.
Mert ami másnak szemét, az valakinek kincs.
Tudom. Ciki dolog!

Amíg vártam a pénzre észrevettem, hogy a lábamnál van egy műanyag dobozka benne 8-10 proci, memória modulok.
Úgy tettem, mint ha unalomból nézegetném őket míg papír munka elkészül. Persze nagyon is érdekelt a dolog. Ugyan is itt guberálni nem szabad!
Volt ott minden Core2Duo, AMD AM2-esek, Palomino XP, Socket 370-es Celeron. Mind veszett ügy volt. Brutálisan el voltak intézve a lábaik. Lehetetlenség lett volna őket visszahozni az életbe.

Aztán a kezembe akadt egy AMD amit régebbről már jól ismertem. Bal felső sarokban L1 és L2 híd gravírozva a tokozáson.
Te tudom ki vagy, kockafej!

Kreativitás kimaxolva

Avagy mit kezdjünk egy földbe maradt fatuskóval

Kalandjaim a Hardveraprón

Gyorsan megírom ezt még Karácsony előtt, hogy mik történtek velem az utóbbi hetekben itt fenn Aprón.
Kicsit dühítő, bosszantó és nevetséges egyszerre.

Gondoltam egy olyat pár hete, hogy a házi NAS szerverem kicsit felújítom új komponensekkel. Viharvert szegény és most már a Plex is fut az OMV (Open Media Vault) mellett a gépen, tehát nagyon ki van éhezve egy komolyabb hardverre. Ki is fundáltam mi kerüljön bele és akkor belevettetem magam a Hardverapróba.

Az alaplap + APU + tápegység kombóra nem akarok időt pazarolni. Remek üzletfeleket találtam szerencsére. Minden nagyon rendben ment. Tényleg le a kalappal előttük.

És akkor jött a bosszúság oka : a PC ház

Nem kívántam, kerestem magamnak komolyabb házat. Elől-hátul 12 cm venti, ne legyen egy vagyon, alsó vagy felső tápos is lehet, legalább 4db 3,5 HDD hely, valami normális lábakon álljon, lehetőleg fekete szín (bár ez menet közben már mindegy volt). Hát, naiv voltam.

A megkésett császár

Történet

Ha zenearchiválásról van szó, mindig kiéleződnek az ellentétek. Veszteséges versus veszteségmentes. MP3, AAC, Opus. A minap én is belekeveredtem egy hasonló vitába. És valószínűleg evvel a cikkel egy újabb nagy kavicsot dobok ebbe a zavaros vízbe. Pedig van egy méltatlanul elfelejtett formátum, ahol tulajdonképpen nem is kell választanunk, és mára a legjobb lett minden tekintetben.

A kezdetek

David Bryant 1998 közepén gondolt egy nagyot, és elkezdte a nyílt forráskódú WavPack fejlesztését. Az első verzió az egyik legjobb hatékonyság/sebesség arányt mutatta a veszteségmentes kódolók között. Fájlkiterjesztésnek a .wv-t választotta. A további verziókkal még tovább csiszolta az algoritmust, amivel elérte, hogy FLAC-nál kisebb fájlméretben tudott archiválni. (Megjegyzendő: ekkor még a FLAC fasorban sem volt. Csak 2001-ben adták ki az első verziót.) Gondolhatnánk, eddig semmi extra, van vagy 5-6 veszteségmentes fájlformátum.

Star Conflict

Játszik valaki itt evvel a hihetetlen, nagyszerű MMO-val?

[link]

Tudom, hogy van az ITcafe-n topicja, de ezer éve halott.
Azt is tudom, hogy vannak/voltak kisebb magyar klánok/társaságok. De olyan gyér a aktivitásuk, hogy szinte beszélni sem érdemes róluk.

Össze kellene kalapálni együtt egy magyar klánt/társaságot.
Mert az nem létezik, hogy a cseheknek,lengyeleknek, osztrákoknak van, nekünk magyaroknak meg nincs.

Szóval nyomatja valaki itt fent?