Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Knight666

aktív tag

Bocs srácok, de amikor dolgoztam a projekten, még nem gondoltam, hogy egy részletes cikket akarok majd írni róla. Sajna a hajtogatás előtti kép után egy sem készült a munka elkészültéig. Ugyanúgy a régi rendszerről sincsenek pontos hőmérséklet adataim.
    Jelenleg poros bordával, öreg pasztával, 1600RPM fordulaton, 24C fokos szobában, friss levegőt szívva 40C fokon tartja a CPU-t az felújított hűtő átlagos használat mellett. 15 percen át teljes terhelésen járatva a gépet (AIDA64 segítségével) 15C fokot emelkedik a hőmérséklet aztán stabilizálódik. Sajna az alaplapi fordulatszám-szabályozó szoftver nem akar épp működni, szóval alacsonyabb sebességet nem próbáltam még, de új pasztával és tisztán tartva biztos, hogy vannak a megoldásban tartalékok.
    A régi 7cm-es venti 2500RPM sebességen zakatolt és bár hangosan, de azért tette a dolgát, még ha nem is ilyen hatékonyan. Szóval azt mondanám, hogy bár erősödött is az új megoldás, mégis elsősorban inkább a halk üzem volt a fő szempont. Szerintem simán le tudok majd menni 1000RPM alá is.
    A képekkel kapcsolatban annyit megtehetek, hogy mikor kitisztítom a gépet, leveszem a ventit és lövök még párat a szerkezetről.

Ja és még egy infó: a proci egy 3.2es Prescott, ami nem az alacsony hődisszipációjáról híres :) .

Új hozzászólás Aktív témák