- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
lehet, csak délibábok hajkurászásában felőrlődött emberektől nemigen várható el. ha kívánatos lenne, ha nem. és itt azért a délibábok felismerésének tudatállapota is lényeges tényező és motiváció. magyarán az a töménytelen mennyiségű hamisság amivel szembesülünk nem segít kenyérrel visszadobni.
-
lapa
veterán
hát kösz, ezek szavak. nem volt nehéz megérteni. az viszont nyilvánvaló, hogy az élet ilyen minősége a maslow-piramis tetején van. mikor családok küzdenek az életben maradásért kevés energia jut olyan magasabb szintű igényesség átadására-elvárására.
mondhatni az írás scifi, elveket vallani meg nyilván luxus, hiszen közvetlen anyagi vonzata van (lásd elébb a példát). messze még az alja.
-
moonlight115
őstag
Ne haragudj, de ezt meg kell kérdeznem: Ha nem vagy kíváncsi mások véleményére, akkor miért másoltad be a fenti szöveget?
Ha zavar az, hogy egyesek másképp látják a dolgokat, nem értenek egyet Wass Albert nagyapjával, vagy az íróval, vagy veled, kiűzöd őket innen, de a bólogatójánosokat szívesen fogadod.......Honnan olyan ismerős ez a hozzáállás nekem? -
finest
addikt
Wass eredetileg Vass, német származású volt.
Ahelyett, h a nagypapa isteni kinyilatkoztatás szerűen megdorgálja az unokáját, kedvesen és szeretettel is taníthatta volna mások tiszteletére. Nem is beszélve arról, h a gyerek jó indokkal maradt el a találkozóról, meg is maradt benne a túlzott szigorúság élménye örökre. Ettől olyan egyszerű ez. Nekem a Pál utcai fiúk többet tanít emberségről és illemről, mint az egyszerű ember büszke öntudata.
Sajnálom, h magadra vetted, h nem estem hasra a szövegtől.
Más, hazug vagy, ha azt akarod elhitetni velem, h te soha senkit nem sértesz meg, h mindig illedelmes vagy, ha azt mondod, h soha nem várattál meg senkit. Ez nyilvánvalóan lehetetlen, megpróbálhatjuk becsapni magunkat, de az idő egész mást jelent egy nagypapának, mint egy gyereknek. - Mintha az idő valami rettenetesen drága dolog lett volna, horgászgatott a tóparton, és besértődött az unokára, ahelyett, h büszke lett volna, h beválasztották az iskolai csapatba. - De megértjük, a nagypapának már fogy az ideje, a gyereknek még sok van, ezért nem is tűnt föl a gyerek írónak, h milyen nagy gond a távol maradás a nagypapi szemében. Remélem, h te elnézőbb, türelmesebb és belátóbb leszel a saját gyerekeddel, unokáddal akik nem mindig úgy táncolnak majd, ahogy az a te illemkódexedbe beleillik. És igen, minden rosszindulat nélkül mondom, h ez a fajta büszke, érzelmeket elnyomó keménység, amivel a nagypapát Wass lefesti, "paraszti" vonás. Ma egyébként már nincsenek parasztok, nincsenek osztályok sem, és én nem tartalak annak.Azon is gondolkodom, h vajon Wass olvasótáborából hányan értelmezik az írást Wassal azonos vonatkoztatási rendszerben. Például a fenti idézet kapcsán hányan veszik észre a tízparancsolaton kívül, h melyik bibliai idézetre utal Wass az elején? Úgy is lehet mondani, h Wass nem a mai embernek szól, ezt értem azon, h idejétmúlt.
-
Huma
addikt
Milyen hangnemet? Nem mondtam semmi rosszat. Csak azt írtam, hogy eddig kerültem az írót mert rendszerint olyan emberek kezében láttam a könyveit akiket nem tartok valami nagyra és kb semmit sem olvasnak rajta kívül.
De látom, hogy itt is sokan kedvelik az írót és ezért felmerült bennem, hogy téves következtetést vontam le akkor mikor az olvasói közösség (akiket ismerek) alapján próbáltam bepozicionálni Wass Albertet.
Ezért is kérdeztem meg, hogy lehet, hogy mégis csak érdemes lenne elolvasnom az egyik könyvét.Hol politizáltam?
Szerintem kicsit túlreagálod a dolgokat.
ui: Ha esetleg az jött le az egészből, hogy lenézem a hungaristákat akkor félreérthető voltam. Csak az agyatlanabbakat nem tartom valami sokra.
(#17) Varoz:
A hungarizmus szerintem nem politika. Inkább egyfajta világnézet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest