- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
szablya
aktív tag
Nekem az A4Tech olcsó sztereó hangfalakkal kb 500-15000 megy, de a fülessel hallom mindet, mindkét füllel.
-
csimav
őstag
Én is végig hallom.
Asszem ez a dolog összefügg valamennyiben az életkorral is. -
proof88
addikt
Szóval úgy csináltam, ahogy le volt írva, tehát az alapból beállított 2000 Hz-en szólaltattam meg és úgy állítottam a hangerőt, hogy alig halljam azt a hangot. Ez gyakorlatilag úgy nézett ki, hogy 1-re vettem le a programban, a hangfalon meg a tekerőt úgy állítottam, hogy alig halljam. Ezután a bal oldalon végigteszteltem, 100 Hz-től 14k-ig rendben volt, de 15k Hz-nél már 3-ra kellett húzni a programban a hangerőt, ami nem rossz, de sajnos 16k-nál már 15-re. 15.500-nál pedig 8. Az 50 Hz-et még kiadja a hangfal, de csak hangosabbra véve hallom, de a 20 Hz-nél csak kopog meg mittomén.
Aztán a jobb oldalon majdnem ugyanez, de ott 15k-nál még mindig 1-esnél is hallom, viszont 16k-nál legalább 20-as kell. Szóval érdekes. Mindenesetre valamennyire bejönnek az utcai zajok, nyitva van az ablak, de direkt így csináltam. Egyelőre nyugodt vagyok, még nem süketültem meg.
most egy elég régi és olcsó Genius szettel próbálkoztam. Nem pont a képen lévő, mert nekem felfelé keskenyednek és a gombok/tekerők is világosak. P35DS3-ra integrált hangkari amúgy. -
Én is végig hallom. akkor az jó ugye? (tescos 5.1)
-
germanh
senior tag
Végig hallom: X-fi Gamer + SteelSound 5H v2
-
törölt tag
itt egy másik amivel lehet 20-20k-ig
nekem egyébként 18-19k környékén van(vagy volt) a vége(most nem emlékszem) zsírosságtól függőenés kb. 1000-el gyengébb a bal(felszúrták kiskoromban)
cousin333: sípolást lehet hallani
-
DarkByte
addikt
Úgy tudom az átlagos hallás küszöb 16 Khz-nél van, úgyhogy aki addig hall annak jó a hallása.
Viszont aki-e felett hall annak pedig zavaróak lehetnek a tömörített zenék, mivel ezeket 16 Khz alá lövik be, hogy ott legyenek igazán hatékonyak (legalább is az mp3 kódolókat igen). Én legutóbb próbálgattam 17-18 Khz körül vége szakad a mókának (de 16Khz felett már én is csak nagyon halkan hallom egyébként).
Mondjuk felette is érzem minimális fájdalom képében, bár ez gondolom normális.
Egyébként ez nagyban függ a használt fejhallgatótól, hangfaltól. Amelyik hangfalnak például a Frequency Response értéke 16-18 Khz nél véget ér ott nem biztos hogy a fületek gyengébb.
-
Cathfaern
nagyúr
30khz-16Mhz-ig tisztán. 20khz-et nem tudom, lehet fejhallgatóm nem bírja (csak kattanást hallok). Amúgy 16 fölé nem lehet vhogy vinni? Azt még teljesen tisztán hallom, kiváncsi lennék meddig megy (bár már az is nagyon bántó, 1 ütemnél tovább nem bírom hallgatni
)
-
cousin333
addikt
Akik végig hallják, azok a "kattanásokról" beszélnek, vagy az utána hallható hangokról?
-
CséZé
őstag
Nekem csak 100hz-16000hz-ig engedi te azt mindet hallom tisztán. Miért nem lehet felvinni 20Khz-re?
-
feel good
aktív tag
15.500Hz-ig hallom, 15.600-nál semmi. Basszus.
Köszi a programot! -
frame>24
addikt
Hát ez kész.
Például ugyanazon a hangerőn (=1, úgy kalibrálva a tálca-hangerőn, hogy tényleg 1, amit még épp hallok), a bal fülemmel (amit pedig egyszer felszúrtak) még tökéletesen hallom pl. a 9000Hz-et, a jobb fülemmel ugyanezt a frekit már nem(!) (1000Hz-s lépések), csak jóval nagyobb hangerőn. Pl. 50-es hangerőn meg bal fül vége 13k-nál, jobb: 16k Ezt tette velem a dobolás/próbaterem? Asszimmetrikus szétcseszett hallás. (egyébként egy hivatalos hallásvizsgálaton is kiderült, h süket vagyok)
-
Khaal
őstag
20-30hzet nem hallom, de lehet ez a ramaty alaplapi hangkeltő hibája. Felfele 16k-ig végig minden.
Fejhallgatóval már hallom a 30-at is, 20 ezen se jön át. -
uhh, de jó,
ezt elviszem DJ barátaimnak.. ehhehh
-
Winner_hun
félisten
végig
-
KilgoreTrout
senior tag
Na most lehet hogy én vagyok béna, de én csak 16kHz-ig tudom állítani a csúszkát....
Egyébként 70Hztől 16kHz-ig hallom egy Pioneer erősítővel és hozzá való hangfalakkal, (de lehet h a cucc nem bír a méllyekkel, mert a 70-et még erősen hallom, a hatvanat meg semennyire) -
Nem, mert marja a szemem, és úgysem látok a könnyeimtől, olyan mélyen meghatódok a látványtól
Ha meg nagy gáz van, akkor már régen rossz, ha a füst szagát érzed, mert az azt jelenti, hogy vagy elfogyott a levegőd, és elmormolhatsz egy imát (lásd Műegyetem) vagy betört a légző plexije, és akkor spuri van.
-
feka007
veterán
Hát a lodzsitek hangkeltőm 10k felett meglengeti a fehér zászlót, hallani egy pukkanást, aztán hang sehol, szerencsére ki tudom venni még 16k-nál is, hogy mikor van vége a hangnak, bár olyan halk, hogy lehet, hogy csak beképzelem... Mindenesetre ez a hangfal szar ehhez, bár most csak ezért nem fogok jobbat venni, a hallásom jó, az a lényeg.
Igazából régen nem így volt, elég rosszul hallottam, sokszor nem is értettem mit mondanak, és mindig fárasztottam az embereket azzal, hogy háromszor kellett elismételniük néha, de aztán két-három éve zenerajongó lettem, és minden nap átlagban egy-másfél órát hallgatok zenét (főleg rock), és egy idő után teljesen kifinomult lett a hallásom, annyira, hogy néha már az is idegesít, ha csiripel kint egy madár. Nem volt rossz a hallásom, csak be kellett hangolni. -
Vamp
senior tag
-
Mostmár értem, hogy BM-es hallásvizsgálaton miért vakarta a fejét a néni, hogy én mindent hallok.
Érdekes ez az emberi szervezet. Elesel egy érzékszervedtől, és a többi felerősödik. Én nem érzek szagot/illatot, viszont csendes nyári estén hallom a denevérek kommunikációját. Néha100hz az fain, szép mély.
audigy->marantz sc-8->akg 240s
-
Vamp
senior tag
Link javítva, bocs csak nem néztem a totyik felé.
Egyébként valszeg itthon megfelelő a hancucc, 2 db Tesla hangfal. A 3 húgom hallja a 20-at is, én kicsit megerősítve végülis elhallok 17-ig. Nah jah, 5 év dobolás
-
concret_hp
addikt
14.5kHz-nél kezd nagyon halkulni, de max hangerőn még a 16ot is hallom, sztem a hangszóró miatt van. majd kiprószálom több különböző hangcuccon is, hogy mi a különbség
-
Viktor77
titán
válasz
Crystalheart #26 üzenetére
Ami link szimplán rossz, ugyanis egy kiterjesztés nélküli fájlt akar letölteni.
De ha utánaírjuk a .exe-t már működik.
MOD: A fenti link javítva. Most már jó fájlt akar letölteni.
-
Jégkokó
veterán
Hogyan tudom ezt a progit letölteni?Mert nekem még telepíteni se akar semmi se azt irja ki, hogy ismeretlen alkalmazás.
-
én hallottam végig, bár jobb oldal egyáltalán nem volt, de ez lehet, hogy a füles hibája...
-
Thrawn
félisten
Hallok!
-
Crystalheart
őstag
Ez nekem 100-16000-ig van, de azt még hallom, úgy-ahogy. A hangfal kattan egyet, mikor bejön a hang, de utána is van valami...
A mérvadó az, hogy hallom, mikor van vége.
-
7
addikt
válasz
Feketelyuk #20 üzenetére
Tehát nem is szeretsz úgy igazán?
-
7
addikt
válasz
Feketelyuk #18 üzenetére
Csak azért, mert durván háromszor annyi a korod, mint nekem, még nem kéne kisöcsizni
-
7
addikt
válasz
Feketelyuk #16 üzenetére
Elképzelhető, bácsi... vagy pedig saját magad elől nyeled el a hanghullámokat.
Mikor lépted meg a 70-et? Mikor legutoljára láttam tőled korbevalló hsz-t, még 69 voltál. (hejjdeszépisazaszexben
)
-
Feketelyuk
tag
Én csak 30-9000 Hz-ig hallom.
Valószinűleg a 70. életkor sajátossága? -
7
addikt
Nem hallok belőle semmit...
Nincs Windowsom
-
Dany007
veterán
ööö lehet amatőr kérdés, de nem játszik ilyenkor szerepet az is, hogy milyen hangfalon / fülhallgatón tesztel az ember? Csak mert bizonyos frekvenciákat az átlag hangfalak ki se tudnak adni...
-
KrAt
veterán
Fülem jó, hangcucc jó, áthozza az egészet
-
Bal füllel végig hallom 50% hangerőn, a jobbal valahol 13 kHz körül veszítem el a fonalat...
-
Probiker
aktív tag
Én hallotam végig. Creative Inspire 5300 power
-
neduddki
nagyúr
HI!
Es tessek mondani ezek a kivalo erteke mijjen zajforrasbol masznak alo???:- )))
udv
neduddki
-
Eagle16
addikt
20Hz - 16kHz - végig hallom. Bár a 20Hz már nem igazán jött át ezen a Philips Hp-200-as fülesen
-
marcell4500
csendes tag
50-15700
-
20Hz-et is be lehet állítani (a léptéket kell 10-re csökkenteni és akkor úgy sikerül...)
Végig hallom, 20Hz-tól 16kHz-ig. Egyszer SoundForge-al teszteltem a hallásom, különböző frekvenciákat generáltam és megnéztem meddig hallom. Fejhallgatóval (HD202) 21kHz-et még hallottam, de már csak nagy erősítés mellett.
-
VladimirR
nagyúr
az enyem romai katolikus
Új hozzászólás Aktív témák
lo Találtam egy progit , amivel a fülünk érzékenységét vizsgálhatjuk.100Hz-től 20000 Hz-ig állíthatjuk a hangmagasságot....
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest