Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- joghurt: frenda dsttöytoi
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
Új hozzászólás Aktív témák
-
RexMaximus
senior tag
Ugy altalanosagban nekem jo szolgalatot tesz. Amikor lecsereltem a regi szettet meglepodtem, hogy mennyit kepes hozza adni. Foleg teleobjektivnel. Ma mar hianyozna. Alacsony zaridonel viszont jo a kerdes, mert ilyen beallitasokkal nem szoktam fotozni.
Egy kis teszt pontott tenne a kerdes vegere.
Viszont ember es ember kozott is van kulonbseg amivel kevesen szamolnak. Van akiknek a finommotoros mozgasuk jobb, elkepzelheto, hogy naluk kevesbe remeg kezben a gep is. Lehet ami neked megy az nekem nem
-
Egyik stabi sem csodaszer, valamennyit mindkét módszer ront a képen. A szenzorstabi jó dolog, viszont hosszabb lencsénél egyszerűen nem tud "utánamászni" a képnek, lévén az jobban eltolódik, mint amennyire a szenzor mozoghat.
A modern stabiknál nagyjából hihetünk a CIPA érdéknek, annyi megkötéssel, hogy ~100mm felett már nem elégednék meg szenzorstabival.
-
Penty
aktív tag
"tiltják a vaku nélküli fotózást"
Mármint a vakus fotózást.
Na ja, múzeumban jól tud bizony jönni a stabi, de kell mellé szerintem egy jó fényerős obi, meg kellően magas iso is, hogy értelmes kép jöjjön ki. Templombelsőben még a stabi is kevés tud lenni. A nagy tér miatt rekeszelni kell rendesen, hogy minden éles legyen, így leginkább egy állvány tudna jól jönni, de azt meg nem szokták engedélyezni. -
Penty
aktív tag
Anno én is pentaxos voltam egy K10D-vel, meg egy hozzá való 35-ös, 50-es, 85-ös prime sorral. De jó kis szett volt!
Nem, nem csodaszer, de sok esetben jól tud jönni. Én is készítettem már a fenti géppel olyan képeket, amiket nem bírtam volna stabi nélkül bemozdulás mentesre elkészíteni. Szóval nem csodaszer, de hasznos dolog (ellentétben a sok haszontalan baromsággal, amiket manapság beleraknak egy-egy gépbe).
Szerintem a beltérben készült vaku nélküli képek nagyobb részben gyerekfotózásról szólnak, ott meg nem sok értelme van a stabilizált lassú zársebességnek, mert éles, bemozdulatlan képet nem fog senki lőni egy izgő-mozgó gyerekről 1/4-ed vagy hasonló zársebességgel, bár a kézremegés okozta problémák csökkennek, így mondjuk a háttérben lévő bútorok vagy a gyerek körüli játékok legalább élesek lesznek.
Persze ha a vázában lévő virágról, vagy a kanapén ülő nagyiról készül a kép, akkor ott ismét jól tud jönni a stabilizátor.
Új hozzászólás Aktív témák
- 4K gamer PC ( +Sok ajándék)
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest