- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Иван
őstag
Valamit eszembe jutott, de mire a HSZ-t elkezdtem volna megírni, elfelejtettem. Úgyhogy most ezt írtam ide.
-
Thome
veterán
-
Huma
addikt
-
Thome
veterán
-
Syl
nagyúr
-
Huma
addikt
-
mephi666
nagyúr
az alien-ben is szerintem hitelesebben van megvalósítva... és: in space no one can hear you scream

a 2001űrodüsszeia pedig szerintem marha elvont film... még tizenéves fejjel láttam először, de homály maradt... (újra kellene néznem valamikor, hátha többet értek meg belőle... sógorom 40 fölött van, nagy scifi-rajongó és kb 1tucat megnézés után sem érti teljesen
) -
Syl
nagyúr
-
EczkE
veterán
-
törölt tag
Ha nem érzékelhető gyakorlatilag semmilyen szenzorral, főleg nem az emberi füllel, akkor nincs. Téziseket és teóriákat mindenre lehet gyártani, de csak akkor válik igazzá bármelyik is, ha egyértelműen bizonyítod. Márpedig a linkelt cikk semmiféle bizonyítékot nem vonultat fel. Tudományos megfigyeléseket is csak akkor fogadnak el ha azt legalább egy másik független megfigyelés is megerősíti. Itt ez sincs meg. Szóval a tudomány jelenlegi álláspontja szerint nincs hang az űrben. Az ember által hallható hangfrekvenciás tartományban pedig főleg nincs semmilyen.
(Ahogy űrjárművekben nincs erővisszahatás sem a kormányokra, még akkor sem ha ez sok űrszimulátorban meg van valósítva.)
-
V.Stryker
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
szombat-vasárnap megnéztem mind a 6 részt és vannak jó nagy robbanások meg lézerprüttyögések az űrben
(...mármint a filmben... meg mondjuk nyitott légzsilip mellett is kényelmesen elsétálgatnak... na, de nem is ezek miatt szeretjük a sw-t)nem is tudtam, hogy van ilyen sorozat: karakterek is lesznek majd? hátha csubakkára biggyesztenek egy ewok feliratot
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Huma
addikt
Most nem értem. Az hogy (most hasra ütök) az űr 99%-ában nincsen hang 1%-ában meg van, miért egyelő nálad azzal, hogy van hang?
Ha van valami egyéb infód akkor oszd meg. Az oda-vissza dolgot csak addig szoktam folytatni amíg valaki meg nem cáfol.
Jelen esetben te vagy az oda-vissza dolog generátora nem pedig én.
-
Recon666
Közösségépítő
-
Jhonny06
veterán
"Nem. Ez azt jelenti, hogy bizonyos esetekben előfordulhat, hogy van hang, de általában nem ez a jellemző."
Te magad írtad le.
Általában nem jellemző, hogy megnyerik az 5-ös lottót, de meg szokták. Olvass utána kicsit mélyebben (én azóta már megtettem). Egyszerűbb, mint játszani ezt az oda-vissza dolgot, amit a filmes topicban is láthattunk tőled. Igen - nem, igen - nem. -
Huma
addikt
-
Kassadin
addikt
-
Thome
veterán
Ez nem egy star trekes gép?
-
Kassadin
addikt
-
EczkE
veterán
-
darál0w
Jómunkásember
-
Huma
addikt
Nem. Ez azt jelenti, hogy bizonyos esetekben előfordulhat, hogy van hang, de általában nem ez a jellemző.
Pl bizonyos esetekben előfordulhat, hogy megnyerek egy olimpiai futószámot (ha mindenki mást diszkvalifikálnak), de általában nem ez a jellemző.Ha nincs összefüggő anyagréteg (pl gáz) akkor nincs hang sem. Illetve addig terjed ameddig az anyag. Összefüggő anyagfelhő pedig nagyon csekély arányban van jelen a világűrben.
-
EczkE
veterán
-
Jhonny06
veterán
-
hoffman_
nagyúr
-
Huma
addikt
Idéznék a linkből:
"Valójában az űr végtelen kiterjedése nem teljesen üres. És még egy parányi anyagrészecske sűrűség is elegendő, hogy bizonyos feltételek mellett továbbítsa a hanghullámokat – olyan hangot, ami annyira mély és halk, hogy csak a legkifinomultabb berendezéssel lehet hallhatóvá tenni."
Ez szerintem nem egyelő azzal, hogy van hang. Főleg nem olyan ami a Star Warsban is hallható. Bizonyos feltételek mellett pl én vagyok a világ legszebb férfija. (Pl ha minden más hímnemű elpusztult.)
-
Jhonny06
veterán
-
Domxc
senior tag
Hat ezek az ujsag melle ajandekok, sohasem valami minosegiek... (pl.: a Metropol melle a CD sorozat)
-
Recon666
Közösségépítő
Ez nem a Millennium Falcon?
-
V.Stryker
nagyúr
Hát ezeröccázé mégis mit várjunk? Ha minőséget nem is, de legalább egy helyes nevet.

Egyébként kíváncsi vagyok,hogy más járt-e így.

-
törölt tag
-
Thunderzolee
veterán
-
Huma
addikt
Egy Star Wars gyűlésen pedig meglincselnének.
[link]
(#9) Thunderzolee:
Inkább Jabba lennék és pár szemrevaló cosplay-es hölgyet tartanék rabláncon.
(#10) daa-raa: Tudom. Direkt ezért írtam. A birodalom a költségvetésének a 20%-át az űrben is hangot adó lézer kifejlesztésére fordította. De azok a szemét lázadók is lenyúlták.
-
darál0w
Jómunkásember
és vajon mind ilyen, vagy te fogtál ki csak ilyet

-
Z86
őstag
-
Huma
addikt
Millenium Falcon, X-Wing. Egykutya. Tud hangos lézersugarat lőni az űrben és nem birodalmi jármű.

-
Иван
őstag
Millenium X-Wing.
-
danih
veterán
Az előző újsághoz a falcon-t adták, gondolom rájuk maradt egy csomó tartó

Ps a lézerágyún jól néz ki az a kék színű "díszítés"

-
föccer
nagyúr
Lol

üdv, föccer
-
Thunderzolee
veterán
Ehh... megvettem már én is, de még ki sem bontottam. Na majd ha hazamegyek, megnézem.
Remélem csak egyedi hiba, h rossz feliratot tamponoztak rá. :/
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 Ryzen 5 PRO 6650u Ultravékony, üzleti prémium! Garancia 2027.05.
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- 27% - ÚJ Samsung Odyssey G5 S27FG506SU QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E R7 7700X 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB NZXT H5 Flow RGB 750W
- Óriás! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 3080 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
- Honor X7b / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Mini Pc HP ProDesk 600 G4 / EliteDesk 800 G5 // 6-9. gen // i3 / i5
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Általában nem jellemző, hogy megnyerik az 5-ös lottót, de meg szokták. Olvass utána kicsit mélyebben (én azóta már megtettem). Egyszerűbb, mint játszani ezt az oda-vissza dolgot, amit a filmes topicban is láthattunk tőled. Igen - nem, igen - nem.