- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Gurulunk, WAZE?!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbm1974
tag
Bár régi ügy, ha megengeditek én is hozzászólnék a témához, 1-2 dologban nem értek csak egyet az eladóval. Jól ki lett vesézve ez a határidő, aminek tényleg nem sok értelme volt, néhány napon az égvilágon semmi nem múlhat...sokkal fontosabb a béke!
Tegnap éjjel végigolvastam ezt az egész blogot, számomra ez sima ügy, mindig vannak olyanok, akik forrófejűek, ítélkezőbbek az átlagnál..!
Részemről régebb óta vagyok benne az adásvételben, voltak hasonló finomságok, bár inkább engem csaptak be, de mindig kiálltam az igazamért, ezt így is kell..
De független attól, kinek van igaza, ha már az ember ad bármiféle jótállást, nem szabad véresen komolyan venni azokat a bizonyos napokat(egyébként ugye magánszemélyként egyáltalán nem vagyunk kötelesek egy percet sem adni), ez így van, viszont vannak emberi dolgok is..
Nyilván, amellett, hogy józan ember nem ad el hibás cuccot szándékosan, mindezek ellenére mindig úgy voltam vele, ha a vevőmnek mégsem felel meg a cucc, akár meggondolta magát, bármi ok miatt és tudom, hogy nem hibásan adja vissza, nem szélhámos, csak egyszerűen balfék volt, miért ne venném tőle vissza?
Nekem nem esik jól, ha tudnám, nem elégedett az, aki vásárolt tőlem, kivéve, ha szándékos "rontás" van a háttérben, pl. ügyeskedők, vagy éppen magukat nagy technikus zseninek képzelők, miközben valami nem úgy sül el, amit maguknak sem vallanának be, mert kiderülne a valóség, hogy valami félrecsúszott, stb...
Tehát nyilvánvaló gázos esetek kivételével alapvetően emberi dolog eleget tenni a másik kívánságának, már a rossz szájíz elkerülése végett is...
Hozzátenném, hogy talán ritka szemléletemmel eddig senki nem élt vissza, nem is nagyon kerülnek vissza hozzám az általam eladott cuccok, kb. 100:1 az arány, de mindig megoldódik végül..
Az üzlet 2 fél kölcsönös elégedettségén alapul és e szabályok vonatkoznak egyaránt mindkét félre..
Általában az a fő probléma, hogy nem tiszteljük egymást, mert sajnos ez a hatás éri a civilizációt már hosszú ideje; lényeg a profit, más nem számít, te légy az első, valósítsd meg magad, mindenki más másodlagos...és egyéb marhaságok...
Pedig ez egy súlyos tévedés, emberi születésünket tekintve "egyenlők" vagyunk, senkinek nincs több joga a másiknál, sem kevesebb, de ezt mindig elfelejtjük, emiatt van annyi szenvedés a világon, mindenki több akar lenni a másiknál, stb..!Személyes véleményem, többször üzleteltem Milánnal, ismerem annyira, hogy kijelenthessem, jó ember, nem volt benne semmi rossz szándék, így nem érdemelheti meg hogy bárki elítélje. Itt egyértelműen a vásárló tett tanúságot viselkedésével "emberi mivoltának" hiányosságáról...
Azonban nem szabad mellre szívni ezeket az emberi megnyilvánulásokat, mindannyian követünk el hibákat (a megbocsátás lényeges), de ezek nem igazán húsbavágó dolgok, nem lenne szükséges sokáig lovagolni olyan dolgokon, amiket úgysem lehet utólag megváltoztatni...
Mindezeket én úgy írom, hogy én is sokáig hajlamos vagyok magamban hordozni a múlt sérelmeit, pedig ez nem máson múlik, nem is az azt kiváltó tényezőn...hát, próbálok kigyógyulni ebből az állapotból..!
Bízni kell abban, hogy a sors megjutalmazza azt, aki őszinte, becsületes és végül elveri a port az arra rászolgálókon... -
kenwood
veterán
Bar gondolom, az elsodleges cel az elado vedelme lett volna, valahol ez a topic inkabb ellene dolgozik.
Nem csak azert,mert a vevo a csutortokon vasarolt kartyajan mar vasarnap hibakat tapasztalt,hanem mondjuk ezert is :" Akkor éppen családi okból eléggé elfoglalt voltam (ahogy az hétvégén estefelé nem meglepő) így csak röviden tudtam neki válaszolni, kérdeztem, hogy mi a hibajelenség, de annál többet, hogy "kicrashel a windows" nem tudtam kiszedni belőle. Mondom keressen inkább másnap délután, akkor jobban ráérek, és talán tudok érdemben is segíteni, és letettük a telefont. "
Amikor valaki hibas(nak gondolt) termeket vasarol, akkor mindenre vagyik, csak arra nem, hogy 24 orat kelljen varnia arra, hogy beszelhessen az eladoval.
-
Chaser
legenda
de erre legalább van megoldás és a cellazárlatot/elektronika hibát is ki lehet zárni kb
ha lemegy 3 órát pl így akkor 2,5-et kell mondani, minden más meg felhasználás kérdése - amit sztem a gyártók is jeleznek - -
szabonagyur
félisten
-
Chaser
legenda
ez könnyű
aida régebbi hp gépeknél felejtős
hp battery check ok
betolsz 1080p yt-ot full fényerőn wifivel, aztán lepörög
és ezt újra megint
ez már úgy kézzelfogható eredmény -
szabonagyur
félisten
-
V.Milán
aktív tag
Viszont ugye komplett PC-nél már a felhasználási lehetőségek mennyisége miatt is lehetetlen azt mondani, hogy "mindennel tesztelt"...
-
szabonagyur
félisten
-
V.Milán
aktív tag
De az a jó, hogy VGA-ra van egy halom teszt, én is mindegyiken átmegyek 3dmarkból valamelyik benchmarkkal, és stressztesztel, egy unigine superpositiont futtatok, és afterburnerrel átpörgetem a ventiket, hogy megnézzem, hogy semmilyen sebességen ne legyen zajos. Nálam ez a rutinteszt (kb 30 perc) és egészen eddig ami ezen átment, abból nem lett hiba, de úgy tűnik rés van a rendszerben, és ha a vevő segített volna, már tudnám azt is, hogy mi az.
-
szabonagyur
félisten
Vagy mondok másik példát. Árulok egy 7-8 éves HP gépet, Aida szerint meg saját HP app szerint akksi kiváló.
Ír delikvens: szerintem mennyit megy el ez gép még így gyári akksival?
Na most kettőt és könnyebbet.
Vagy már most jó 10 éve árultam egy gépet ami Vista ready volt, de Win7 is ment vele gond nélkül.
Delikvens megvette, direkt raktam fel egy Win7 30 naposat, hogy meg tudja nézni. 1 nap múlva ír, hogy mekkora szar, OS crash.
Kiderült Win10et akart rá.
Hardver oldalról Win10 sem kellett volna, hogy gondot okozzon, azonban a Chip készletet már nem szerette mint utólag kiderült (valami régi, agyon mókolt SiS chipet rakott oda az ASUS).
-
szabonagyur
félisten
De mit takar a teszteld, definiáld pls. Pl VGA, felrakok X játékot ami megvan és elbír a gép többi része is elég? Mi van ha X+1 játéknál hibázik majd, de benne van esélyesen a driver hiba, stb is?
Szerintem a napi használatból eladó bőven lefedi az elvárható tesztet bármilyen eszköznél és az ebből felismerhető hibákat.
Persze ha jön kérés egy hőfokról, vagy más hardvernél akku állapot,stb megcsinálom, de azért vicces lenne minden tesztelni. Példának okáért céges gépem eléggé erősek játékra is akár, de sosem játszottam rajta.
Azonban 2 évente megvehetem a cégtől és eladom, de életembern alig játszottam PC-n, legtöbbet Heroes 3-n, na most mit teszteljek a nyilvánvalón kívül
-
lafaty80
addikt
Szerintem meg azért elvárható, hogy úgy add el, hogy leteszteled (valamennyire), emrt ha gond lesz esetleg, akkor kérdem én, te mit fogsz mondani a vevőnek?
-
szabonagyur
félisten
Amúgy meg mivel a vevő ennyire eltűnt, lesz@rja az X ezer forintot is esélyesen simlis a helyzete:
- ő maga cseszte el valahogy
- meggondolta magát, kellene a pénz másra
- mást várt, más teljesítményt--> ilyen idős kártya azért nem mai játékokhoz való már és ugye a megnevezése a kártyáknak lehet becsapós (tipikusan sok GB RAM de amúgy gyenge kártya)
- van neki is egy ilyen hibás kártyája amit próbál most visszacserélni (sajnos volt ilyen esetem, ahogy kolléga írta mindent, azonosítókat fotózni kell) -
szabonagyur
félisten
Pár dolgot talán rutinból futtat az ember, ha ott nem jön elő hiba, akkor jó eséllyel jó a kártya .
Ez sem feltétlenül elvárható. Többször árultam cuccot amit szerintem átlagosan vagy átlag alatt használtam annak ellenére, hogy sokan igen komolyan használják (videó vágás, stb). Na ebben az esetben én mit futtassak amikor a felhasználásomra tökéletesen ment az eszköz?
-
fatpingvin
addikt
"nem arról volt szó, hogy nem megy valamelyik játék, hanem arról, hogy pár játék lefagy, crashel, stb., holott nem kéne, hogy ezt csinálják."
na ezt mondom, ha tesztelem a hardvert és az ÉN tesztem alapján (amivel direkt megnézem kb az összes célirányosan tesztelhető hardverfunkciót) hibátlan akkor ez a vevő részéről divatos kifejezéssel élve skill issue. a hardver jó, a problémájával ennek megfelelően nem tudok mit kezdeni, elállást nem biztosítok mert nem azért hirdetem hogy két hétre kölcsönadogassam.
vásárolni is ennek megfelelően vásárolok. ezeket a peremfeltételeket az adásvétel ELŐTT kell tisztázni, nem utána nyávogni hogy ja de rájöttem hogy ez így nekem mégse jó csináljuk vissza.az elején tisztázod, ha vállalhatóak a feltételek üzletelsz, ha nem akkor meg nem. arról meg hadd ne szóljak hogy valami videojátékos mazsolának a játszódásável hadd ne én szórakozzak már, ha még valami értelmes/produktív felhasználásra veszi, videokártyát mondjuk modellezéshez vagy bármilyen GPU computing feladatra (machine learning, hashcat, bányászás, etc) akkor még akár segítek is neki elvi alapon, a játszódást oldja meg nélkülem.
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
-
Chaser
legenda
-
ricsi99
addikt
-
Alex91
félisten
-
ricsi99
addikt
Nem azt írtam ,hogy egyetértek vele.
Sajnos eddigi tapasztalataim: az itteni moderációs feltételek miatt ez van.
Adtam-vettem itt már eleget... engem is csőbe húztak /nálam is voltak garis gondok.V.Milán
Kivédeni mindent nem lehet... ha valakinek nyűgje van akkor hozza/küldje vissza (vevő költsége)
Ha fennál a hiba akkor tiéd a gond ,ha nem akkor mehet vissza.. ha erősködik az ügyfél akkor hozza az összes cuccát és kiderítheted (felárért) a hibát.UI: minden eladott terméket jelölj meg finoman /fényképezd le ... ha az ügyfél szétszedi mert "ért hozzá" abban a pillanatban elzavarhatod...
-
kuntics
aktív tag
Régen más volt az értékelés is ha jól emlékszem. Eladót több pontban lehetett értékelni, 5 pozitívat kapott egy eladásért. Talán ebből a szempontból jobb volt az a megoldás.
-
Chaser
legenda
-
Alex91
félisten
-
Chaser
legenda
kicsit már túlpörgött a topik : )
negatívat akkor is adhat valaki ha a termék hibátlan, de úgy véli pl az ügymenet nem volt neki megfelelő
most ez jogos vagy jogtalan lehet róla elmélkedni, de ettől még létezik
ebayen rendesen rettegtek az eladók a negatívtól mikor még toltam, szerintem ma sincs másképp - ott érthető mért, azonkívül hogy "lelombozza" az esetleges potenciális vásárlók kedvét -
de ott is láttam bőven sok olyan negatív véleményt ami user error volt vagy "bosszú" valamiért, és hát ebayen kell tejelni rendesen az eladóknak, de nem foglalkoznak vele túlzottan -
Tikakukac
titán
-
V.Milán
aktív tag
Ahogy látod elfogadtam... Illetve (ahogy ezt a bejegyzésben, meg fentebb is leírtam), nem azért hoztam létre a bejegyzést, hogy bizonygassam a saját igazam, én nyilván 100% biztos vagyok az igazamban, azért írtam, hogy hallhassam, hogy mások mit gondolnak az esetről, hátha tanulok belőle valamit.
-
ricsi99
addikt
Tessék elfogadni.
Értékelést mindenki úgy ír ahogy akar.
Ha belefutsz valami "mamakedvenc"-be akkor ez van.
Értékeld te is úgy...
Senki se várja azt ,hogy az oldal megvédi. Nem kell szívbajosnak lenni ,és bizonygatni az igazat.... -
V.Milán
aktív tag
Hát igen, ez nekem sem tetszett leginkább azért, mert mielőtt ezt elmondhattam volna, zárták a jelentés témáját. De igazából elfogadtam, mivel én tevékenykedem az ő oldalukon, és nem fordítva, ezért lényegében nekem nyitva áll az ajtó, ha nem tetszik valami, és szerintem ezt ők se félnének az orromra kötni.
-
Evil Snowman
őstag
Tehát a staff szerint azért jogos a negatívod, mert: "azt is reprezentálja, hogy mennyire romlanak el az ember által eladott termékek." ?
Ez valami szar vicc? Semmivel nem tudja kézzel foghatóan bizonyítani a vevő, hogy nem működik megfelelően - nem lefagy, nem megy szöveg nem kézzel fogható, mert messziről jött ember azt mond, amit akar - , 0 affinitása van a probléma érdemi megoldásához.
Gratula a staff-nak is. -
V.Milán
aktív tag
-
V.Milán
aktív tag
-
V.Milán
aktív tag
-
V.Milán
aktív tag
Update: Az értékelések szövegét törölték
-
Tikakukac
titán
-
törölt tag
De itt nem arról volt szó, hogy nem megy valamelyik játék, hanem arról, hogy pár játék lefagy, crashel, stb., holott nem kéne, hogy ezt csinálják. Vadidegennek én sem fogok nekiállni bármit is letölteni/tesztelgetni, de aki fizetővendég volt, eladtam neki valamit, akkor ha gondja van, igyekszek segíteni neki, nem hagyom magára a bajban. Ezért írtam a példát, hozza csak vissza a kártyát, bepattintjuk a gépembe (amiről biztosan tudom, hogy minden téren hibátlan), aztán nézzük meg, mi a helyzet. Ne az ő gépét hozza, ki tudja, hogy van-e annak bármiféle problémája, menjünk csak biztosra, itt a garantáltan hibátlan saját gépem, meg az általam eladott hardver, nézzük meg közösen. Én legalábbis így szoktam csinálni. (Más meg úgy csinálja, ahogy akarja.)
-
törölt tag
Az oké, hogy a másik fél is értékelhet, de ok nélkül nem adhat negatívot.
Jó pár tagról tudok, akik alaptalanul kaptak negatív értékelést, jelezték ezt az illetékeseknek, és törölve is lett a negatívjuk.
Hogy hol tart jelenleg ez az ügy, nem tudhatjuk, de ha V.Milán jelentette már a negatívot, akkor ha annak meglétét alaptalannak ítélik meg, akkor ugyanúgy törlésre fog neki is kerülni, mint mindenki másnak. Ha meg nem ítélik alaptalannak, akkor nyilván nem törlik, ezt majd ők eldöntik. -
DigitXT
félisten
-
Tikakukac
titán
-
törölt tag
Hát akkor egyszerű, jelentsd az értékelést. Olyan nincs, hogy ok nélkül negatívot kaphatsz valakitől, ha azt kaptál, annak valami okát meg kell hogy határozzák részedre (nem a vevőd, hanem a ph illetékesei). Ha ők úgy ítélik meg, hogy jogosan kaptad, annak oka kell, hogy legyen, kérdezz rá náluk.
-
törölt tag
Az, hogy egy eladott termék hány éves, meg hány tulaja volt, teljesen lényegtelen ebből a szempontból, mint ahogy az is, hogy te vagy én mit gondolunk komolyan.
Nem kell a laptopodra külön vállalnod az 1 év szavatosságot, automatikusan élni fog rá. De nem kell amúgy ettől megijedni, nem olyan rémisztő ez, mint amilyennek első hallásra tűnik, neten bővebben utána tudsz olvasni ha érdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- sziku69: Szólánc.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Bontatlan Zacsis Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Laptop 14" -50% Ultra 7 155U 16/512 FHD+ Magyar!
- Powercolor Radeon RX 6700 XT 12Gb
- Szabad személyre 2.0 LANCOOL 216RX Black ÜRES Gépház Ingyen MPL
- Apple Watch Series 11 46MM Sport Space Grey Színben 2027.12.23-ig Media Markt Garancia
- Asus TUF Gaming A15 (FA506IU) Ryzen 7 4800H / 16GB / 512GB / GTX 1660 Ti / 144Hz Felújítva!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4428
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Eladó egy Pixel 7 a Dobozzal tokkal
- AKCIÓ! Inno3D iChill X3 RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.