Hirdetés
- GoodSpeed: A megfelelő matrac kiválasztása egy hosszú folyamat végén!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen, avagy mivel lehet ezt átvészelni ha mégis kell
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
üzenetére
Honnan kellett volna tudnom, hogy ő mivel játszik? Vagy tényleg menjek házhoz? De akkor már miért ne álljam végig nála a 3 napot
? Viccen kívűl ha időmből telik, házhoz is viszem, mivel az sokkal tisztább, és miután rendkívűl zavarosan mondta el, hogy mikor jó, mikor nem, ezért neki is felajánlottam, de ő azt sem volt hajlandó megmondani, hogy a közelben lakik-e, mert ő majd bejön, és átveszi...
Az undervoltot ajánlottam én is (látsd bejegyzés), de tudomást se vett róla (valszleg azt se tudja micsoda
) -
-
Alex91
félisten
válasz
Fr@nkieWilde
üzenetére
Azt en megertem, hogy a sefteloknek nem tetszik amiket irok…
De en is szoktam neha adni, venni. Azt nekem mindig a seftelokkel van gondom erdekes mod…
-
-
Tikakukac
titán
válasz
üzenetére
Ha 72 órában, akkor az. Ha meg 3 napban, akkor meg az.
A kettő ugyanaz vaze
3 nap az 3x1 nap. 1 nap az 24 óra. Van egy kezdődátumod és ahhoz ezt hozzáadva megkapod a végét. Állat ez a matek és eskü, ment már ált. suliban is.De egyébként poén az egész, kb a félig üres a pohár, vagy félig tele van esete. Pont a 72 óra + pár óra alatt romlott volna el? Ekkora pech a világon sincs.
Mennyi 2-3 év gari utáni napon behalt laptopos sztorit akarsz hallani? Tudok nem keveset
Emberem meghúzta amit kellett, kevés volt neki, sok volt, talált olcsóbbat. Vissza akarta dobni és kész. Vagy tényleg szerencsétlen és neki amúgy Mac való.Akkor meg hozza csak vissza, pattintom is bele a gépembe, és teszteljük le közösen.
A kedves vevő lapít és bármilyen lényeges infó megadásától elzárkózik. Hogy amúgy ennél többet mit?
Főleg, hogy mivel átvételkor a vevő nem is győződhetett meg a kártya hibátlan működéséről.
Gondolom az eladó hibája az is, hogy nem vitte el a vevő gépébe és nem fürdette le utána az új tulajt szivaccsal.
Ha jó, akkor viszontlátásra, nem rám tartozik, hogy nála mi az a szoftveres/hardveres probléma ami miatt nem működik.
Tippre ebben az esetben a munkaórát az óradíjammal felszorozva kifizeti az ember. Csak viccelek, nyilván a kövi 3 hónapban 0-24 supportot is adni kell az eladott motyesz mellé. Alap.
Természetesen azzal a szoftverrel tesztelem le, amivel ő akarja, mert hiába teszteltem én le 3DMark-kal meg Furmark-kal, ha nála pont Fortnite/Minecraft/COD alatt fekszik ki a kártya (drivertől függetlenül).
Yep. És akkor szerinted az új tulaj mit fog erre mondani? Megtörtént eset: hát mert biztos valami ügyesség van a gépedben és valami profil ki van kapcsolva valahogy és azért nem fagy le, nálam meg igen. 6 órát volt nálam egy srác az alaplapjával, hajnal 2-kor mondtam, hogy figy, akkor most elhagyod a lakást vagy más módon raklak ki, elég volt, nem értesz hozzá, ezt látom, van egy komponensed ami kuka, nem érdekel a nyomorod, itt fut előtted már a világ összes tesztje és játéka, go

Páran ajánlották korábban az undervolt-ot. Ezzel csak az a gond, hogy ha egy kártya hibátlan, akkor nem fog crashelni undervolt nélkül sem. Tesztelni mindig alapbeállítások mellett kell, ha hibátlan a kártya, akkor nincs gond. Ha csak uv mellett nincs crash, akkor az a kártya nem hibátlan.
És szerinted itt történt akár egy driver felrakás is? Undervolt
Könyvtári példája ez a sztori annak, hogy miért mocskosul ragaszkodom a gari alatti eladásokhoz. Gondod van? Menjen be akkor a szervizbe és hülyézzed akkor őket is mikor azt mondják hibátlan. Na utána mikor megkapod a negatív értékelést, mert ugye simán lehet így is, az mekkora HC party. -
törölt tag
Szerintem meg az a tisztességes, hogy amiben megállapodtak, az alapján történik a számolás. Ha 72 órában, akkor az. Ha meg 3 napban, akkor meg az.
De egyébként poén az egész, kb a félig üres a pohár, vagy félig tele van esete. Pont a 72 óra + pár óra alatt romlott volna el? Ekkora pech a világon sincs. Akkor meg hozza csak vissza, pattintom is bele a gépembe, és teszteljük le közösen. Főleg, hogy mivel átvételkor a vevő nem is győződhetett meg a kártya hibátlan működéséről. Ha jó, akkor viszontlátásra, nem rám tartozik, hogy nála mi az a szoftveres/hardveres probléma ami miatt nem működik. Természetesen azzal a szoftverrel tesztelem le, amivel ő akarja, mert hiába teszteltem én le 3DMark-kal meg Furmark-kal, ha nála pont Fortnite/Minecraft/COD alatt fekszik ki a kártya (drivertől függetlenül).
Páran ajánlották korábban az undervolt-ot. Ezzel csak az a gond, hogy ha egy kártya hibátlan, akkor nem fog crashelni undervolt nélkül sem. Tesztelni mindig alapbeállítások mellett kell, ha hibátlan a kártya, akkor nincs gond. Ha csak uv mellett nincs crash, akkor az a kártya nem hibátlan. -
Tikakukac
titán
válasz
üzenetére
Amúgy ha már ennyire atom pontosak vagyunk és tudunk most már mindent, hogy hogyan is kell számolni perceket és órákat...
Tényleg senkit sem izgat a lényeg, hogy egyébként emberünk azóta kidobta-e a kukába a "hibás" kártyát vagy elfogadta duzzogva, hogy BIOS frissítés, driver sweep és felrakás után máris jó lett a "rossz" kártya?
Ezt a hivatali időszámítást pedig still nem bírom megérteni
Mondjuk engem keményen leneveltek az ilyenekről műszakin. -
törölt tag
Tévedés. Nem onnan számolja, ahonnan akarja, hanem onnan, ahonnan megbeszélték előre. Természetesen ha ő 1 órát vállal, akkor csak 1 óra, ha 0 percet, akkor meg 0 perc. Ha 3 napot beszéltek meg, akkor csütörtöktől vasárnapig él a garancia. Vasárnap meg addig van, amíg nincs hétfő, azaz 23:59:59-ig. Minden csak attól függ, hogy miben állapodtak meg.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Nekem volt szerencsém kétszer üzletelni V. Milánnal.
Ő vásárolt mindkét esetben tőlem, apróságokat, személyesen. Rövid "kapcsolatunk" alatt hamar lejött, hogy egy nagyon fiatal, mégis egy igen korrekt embert ismertem meg a személyében. Ellenben a sok mai, vele egykorú, írni, fogalmazni, gondolkodni is képtelen, facebook-os marketplace-ről beesett suttyókkal. Én simán vásárolok tőle bármikor, bármekkora értékben. Tuti nem ver át.A helyzetét kizárólag onnan ismerem, amit itt ő leírt. A vele kapcsolatos tapasztalataim, a saját adás-vételi tapasztalataim, valamint a leírtakat összevetve egyértelműen vevői/felhasználói hiba van a dologban (több szempontból is), ha egyáltalán hibáról beszélünk.
Manapság sajnos nagyon könnyű csőbehúzni a korrekt eladókat is, sőt, úgy gondolom ez az újfajta csalási módszer épp kibontakozóban van (itt épp nem erről van szó). Az utóbbi időben én is nagyon-nagyon sok, inkorrekt, hozzá nem értő, de az eladón port elverő vevővel találkoztam, amihez nagyban hozzájárul az oldal működtetőinek látásmódja. Igaz, őket is meg kell érteni, hisz ők harmadik fél egy üzletben, ahonnan látatlanként nagyon nehéz megítélni kinek van igaza, hisz itt minden esetben 2 szó áll egymással szemben.
Én biztos vagyok benne, hogy ha egy kicsit visszafogottabb, értelmesebb, nyugodtabb vevőről lett volna szó, akkor ez az egész 3mp alatt könnyen elintézhető lett volna, ahogy az 2 felnőtt embertől elvárható. De sajnos a vásárló messze nem körültekintő viselkedése a saját buktáját is eredményezte. Innen is gratulálok neki!
Tudnék ettől a sztoritól cifrábbakat is írni, mert sajnos ez a helyzet egy tök átlagos sztori.
Majd egyszer megírom én is az eseteimet.
Mint ahogy annak a megírását is fontolgattam, ami pár hsz-szel fentebb olvasható: egy afféle üzleti szabályzat. Hogy hogyan is működik nálam az adás-vétel.
De mivel több ezer adás-vételen vagyok túl, így elmondhatom az is csak falrahányt borsó, mert sajnos a potenciális vevők sok esetben még az érintett hirdetést sem képesek elolvasni/értelmezni, amire jelentkeztek. Nemhogy egy üzleti szabályzatot elolvassanak/értelmezzenek.A 72 óra VS. 3 nap is egy baromság. Ha valakinek baja van, az nyögje ki az első nap, mindegy, hogy mennyi próbagarancia van, vagy nincs próbagarancia, vagy írok-e adásvételit vagy sem.
Ha valakinek problémás a használtpiac működése, az menjen be egy üzletbe, vásároljon ott, de ne csodálkozzon és nyavajogjon, hogy ez a bolti biznisz 3x annyiba fáj neki. Aki pedig a használt piacot választja, az nyelje le a békát, hogy kockáztat. Ez az ára annak, hogy jóval kevesebbet kell kicsengetni. Sok éves használt termékeket úgy akarnak kezelni egyesek, mintha új lenne... kabaré.Alex91: veled nem értek egyet, a legtöbb állításoddal.
Először ess át az első üzleteden, meg utána még pár százon. Aztán, ha lesz tapasztalatod, majd akkor jelentkezz. Így ezek csak légből kapott semmik kb.Milán, neked pedig fel a fejjel, ez még csak a kezdet, lesz még ettől sokkal rosszabb is. De soha ne hagyd, hogy megvezessenek. Egy tipp: én (jóformán) mindenről készítek képeket, videókat, szériászámokról kifejezetten), aztán ha személyes próba nélküli üzlet van, akkor később ezzel tudsz bizonyítani. Ha kell akár viberen, messengeren tudsz videótelefonálni, ahol meg tudod mutatni működés közben. Ha ezekre van lehetőséged, akkor biztosítsd be magad. Fel a fejjel, haladj tovább, ezt meg felejtsd el! Korrekt vagy, ehhez kétség nem férhet.
-
Chaser
legenda
szó nélkül akkor sem kellett volna visszafizetnie semmit, próbagaranciát adott, ha nem működik a kártya arra az esetre
leírtakból nagy eséllyel driveres gond volt
mint látszik a vevő nem kívánt az illetékes topikban nyilatkozni, innentől nincs miről beszélniFLATRONW
pontosan -
Tikakukac
titán
A kedves eladó viselkedett úgy. Ha a vevő jogosan élne a próbagaranciával, akkor ne kezdjen el 72 óráról handabandázni.
Annyira handabanda, hogy egyszerű és egyetemes SI mértékegységről beszélgetünk
Sok handabanda van a sztoriban, de ez kivételesen nyílegyenes és atompontos.A vásárlás napja -minden bizonnyal- véletlenül el lett írva a terjengős sztoriban, holott kizárólag ez számított volna.
Terjeng a sztori, ha nem lenne ezzel tele a padlás pont beleálltam volna ebbe. Sajnos a többi kicsit megborította a mérleget. Kicsit platós IFA vs hópehely.
Biztos minden más lenne, ha a vevő három órával korábban írja meg a privátot, mert az eladónk szó nélkül visszafizette volna az árát.
A kedves posztolónak a munícióját tutira elvette volna ezzel, ez biztos. Vagy ha a kedves vevő mondjuk prezentálja a hibát, before-after, 2 konfiggal, pár driverrel, tesztekkel stb. akkor igen, nagyon más lenne a sztori és biztos nem menne ez is arra a másik tízezres kupacra, amikor vagy nem ért hozzá vagy az ő konfigja a hulladék vagy install error volt stb. stb. de már osztom a negatívat, küldöm vissza, de fizesd a futárt, kapod a hívásokat napi tízszer és társai.
Aki nem aprózott még eleget az nem értheti sajnos
-
FLATRONW
őstag
Ha nem a hivatali idő a lényeg, akkor a 3 napot számolhatja naptár szerint is, akkor meg rosszabbul jár a vevő.
Szerintem ilyen esetekben az a tisztességes, ha az átvételtől számítjuk a 3 napot, ami csütörtök déli átvétel esetén vasárnap délig tart. Így a 3 nap az tényleg 3 nap lesz, nem pedig 60-84 óra. -
Gerasz
aktív tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
"A kedves vevő ne gondoljon úgy az aprós cuccokra és eladókra, mint egy kiskereskedőre. Akkor lesz csak a legkevesebb gond."
A kedves eladó viselkedett úgy. Ha a vevő jogosan élne a próbagaranciával, akkor ne kezdjen el 72 óráról handabandázni.
A vásárlás napja -minden bizonnyal- véletlenül el lett írva a terjengős sztoriban, holott kizárólag ez számított volna. Biztos minden más lenne, ha a vevő három órával korábban írja meg a privátot, mert az eladónk szó nélkül visszafizette volna az árát.
-
nullpoint
őstag
Ha 23 óra 50 perckor veszek egy10 napos autópályamatricát, akkor abba beleszámít a vásárlás napja is.
Amúgy meg érdekes módon vasárnap este 7-kor jött rá a csávó hogy valami nem jó. Garit meg nem fog egyből intézni az ember ha user error van. Főleg hogy érdemi infót nem adott a hibáról.
-
kuntics
aktív tag
Tényleg azon megy a vita, hogy hivatali idő, meg 3nap =/=72 órával? Magánszemély elad egy terméket egy másik magánszemélynek. Onnantól számolja az eladó a 3 napot, ahonnan akarja. Ha a vevőnek meg nem világos, akkor kérdezzen rá. Ez megtörtént?
Manapság elég egy bemondás és el kellene hinni a hibát? Küldött már vmi használhatót a vevő?
Persze meg lehetne oldani normálisan is. Adja vissza a kártyát tesztelésre, ha hibás akkor pénz vissza. Ha jó, akkor meg használja ha már megvette.
-
Chaser
legenda
az átvétel idejétől számított 3 nap, ez elég egyértelmű
ha az lett volna a hirdetésben, hogy másnaptól indul a 3 nap akkor oké
az hogy hivatalhoz meg webshopokhoz hasonlítanak páran hát no : )
egyébként meg esélyesen nincs baj azzal a vga-val, sima user error elmondottak alapján, szóval nagyon nincs is min filózni -
Tikakukac
titán
Én csak a bejelentésre írtam ennyit. Emag 30 napot lazán. És úgy lazán, hogy 35 nappal is vittem boltba vissza tesómtól úgy cuccot, hogy nem érdekelte őket. Nem bontott lom volt, csak elfelejtette, és ha valaki amúgy rendesen dolgozik egy 10x10-es doboz simán elkavarodik. Ez tiszta sor.
De, hogy én nem kezdek el itt hivatali időkkel szórakozni egy használt VGA-nál főleg, az rohadt élet. Kicsomagolás videóval, nagyfelbontású képek és teszt. ASAP. -
Tikakukac
titán
Jól írod, az átvétel napjától annyi. Ha 0 órakor veszed át akkor onnan 3 nap, ha 23:59-kor akkor onnan. A lényeg, hogy van időd bőven egy 30 perces tesztre. Ha ott tartunk, hogy "hivatali idő", akkor tényleg sorry, de ezen csak kacagok

Ez egy elég egyszerű sztori. Még egyszerűbb, mert a kedves vevő pontosan produkálja azt a nagyon szűkszavú, nagyon modikkal és értékeléssel fenyegető, infókat véletlen sem közlő, "erre nincs időm", "nem értek hozzá" panelszövegeket puffogtató pontokat, amiket szoktak amúgy általánosságban is.
Aki rutinos, az tényleg sablonra képes ezeket felismerni. Nekem sem kevés pénzem ment el arra, hogy megtanuljam a jeleket felismerni.
Ja és igen, ezért adok el mindent lehetőleg még gyári garin belül. Ott az ilyen bepróbálkozók ugye eleve szűrődnek, mert okay, rossz? Garizd le, kapsz pénzt vagy másik cuccot. Ha nem kell, küldd vissza, de van ám nagyfelbontásos fotóm, ha látom, hogy barmoltál vele, akkor te bizonyítod, hogy így kaptad meg bro.
Pont VGA volt így. Garis, tökéletes, patyolat kártya. Nem jó. Nem indul a gép. Sz@r az egész. Ott kiderült, hogy emberem alaplapja volt kuka, haver gépében tökéletesen ment. Aki nem 100% biztos abban amit csinál az menjen szépen a boltba vásárolni és van 14 napja, de van ahol 30 meg 60 is. Szórakozzon a boltosok idejével, őket fizetik, engem nem.Scorp2011: Mondok jobbat. A kedves vevő ne gondoljon úgy az aprós cuccokra és eladókra, mint egy kiskereskedőre. Akkor lesz csak a legkevesebb gond.
-
törölt tag
Nagyon egyszerű: napban adtad a garanciát, vagy órában? Ha napban, akkor számolj azzal, ha órában, akkor pedig azzal. Magyarán ha a vevőnek jelezted, hogy 72 órán belül reklamálhat, akkor teljesen igazad van, ha utána már nem fogadod el a reklamációját. Ha viszont ezt nem közölted vele, hanem csak 3 napot határoztál meg, akkor csütörtöki átvétel esetén vasárnap még jogában állt reklamálni, mivel a csütörtöki nap utáni 3. nap az vasárnapra esik. (Pl. a 14 napos elállás esetében sem néznek semmiféle óraszámot, egészen egyszerűen csak a napokat veszik figyelembe, hisz 14 napban van meghatározva az időtartam, és nem 336 órában)
A megállapodásotoknak megfelelően számoljatok vagy órákkal vagy napokkal, de a kettőt ne keverjétek, ne váltogassátok át, mert egyik esetben a vevő szívhat, a másikban meg az eladó. Tehát ha 3 nap volt a garancia, akkor csütörtöktől vasárnapig kell annak tartania (ilyenkor az eladó ha a megállapodás ellenére a 3 nap helyett 72 órát számol, akkor a vevő járhat pórul). Ha pedig 72 óra volt a garancia, akkor az tartson pl. csütörtök déltől vasárnap délig, és ilyenkor meg a vevő ne váltsa azt át 3 napra, és nyújtsa be a reklamációját ugyan még a 3. napon, de már a 72 órán túl. Az egyik esetben az eladó hivatkozhatna arra, hogy ő a 3 nap alatt 72 órát értett, a másik esetben meg a vevő, hogy ő 72 óra alatt 3 napot. Semmi értelme ennek, senkinek sem jó az, ha keverve vannak a dolgok, egyik esetben a vevő, másik esetben meg az eladó járhat így pórul. Mindig az eredeti megállapodást kell figyelembe venni, és annak megfelelően számolni vagy órákat vagy napokat.
-
Alex91
félisten
1. Nincs semmi baja a kartyanak, de eladtad egy baleknak”piaci ar” felett, ezert nem veszed vissza.
2.:Szerinted nincs baja a kartyanak, de megis van.
3. Tisztaban voltal vele, hogy van valami gond vele, de remelted, hogy nem veszik eszre.
4. Azert nem veszed vissza, mert ugy gondolod, hogy nala romlott el.
5. A kartyanak semmi baja, de a delikvens gepet megse szereti, de akkor miert nem vetted vissza…?
Amugy meg ugy gondolom, hogy alapvetoen tisztesseges lehetsz, gondolom itt is inkabb a vevo hulyesege a dolog, de a 3 napos magyarazatod egy kicsit santit… (Igen, 72 orat kellett volna irnod, ha ugy gondoltad…)
-
-
Tikakukac
titán
Semmi baja nincs a kártyának, nem te vagy az első akit ezzel próbál lehúzni valaki direkt/indirekt. Vagy csak tesztpilóta.
Tudnék mesélni sztorikat, nyilván voltak már itt olyanok, hogy azt kitalálni se lehetne. A csúcs viszont az, hogy ha valakit direkt megkárosítasz és ezt még le is írod amúgy, akkor is bevághatod a másiknak a negatívat. Simán és lazán. Komolyan, tényleg
Ha kiderül, hogy amúgy még grátisz duplareges is vagy, az sem gond.Szumma: ha amúgy te vásárolsz is valamit, amivel át akarnak verni, simán lehet, hogy negatívval fogod végezni

Jézuskám és így jönnek bennem elő a képek, amikor emberem állítja, hogy új gépházat adott el nekem, mikor nem vicc, rágó volt a házban beragadva 2 helyen is, a rácsokon látszott a por a venti formáján körben, a csavarok menetein a festék lekapva, a tetőn rendes karcok, kiszakadt USB port. És ilyenek amúgy vannak, simán, de hiába mutatod neki a 20 képet, ezen ő átlép és csak hatja, hogy nem-nem. Ott a kép! Nem-nem

Nyilván aztán megmozgattam a kapcsolatokat és kiderült, hogy egy szerencsétlen haverjával árulják a Hardverkerbe visszaküldött cuccokat/törött dolgokat kipofozva. De, hogy Istenem mennyi ilyennel volt már dolgom boi... -
-
Gerasz
aktív tag
Nem esett kívül, a hivatali ügyintézés során sem számít bele a kezdőnap. Ha csütörtökön vette át, akkor vasárnap éjfélig tart a 3 nap.
-
Hintalow
senior tag
Jaj, ez itt minden oldalról egy jó esettanulmány, hogy miért nem jött szóba soha nálam használt cucc vétele, csak bolti

-
-
-
Gerasz
aktív tag
-
Egyébként még tegnap nem sokkal az értékelékelés után ráírtam, és linkeltem egy reddit topikot, ahol ilyen hiba után nyomoztak (valamint itt hívtam meg az üzleti vitás topikba), és erre tömören azt a választ kaptam, hogy úgy tűnik rájöttem, hogy hiába megyek a modikhoz, nem változtatják meg a negatívat, és nyilván ezért fordulok őhozzá, hogy kitörölje amit írt... Én megírtam, hogy ő ha már akarná se tudná megváltoztatni, amit írt, csak segíteni próbáltam, de ezután ő köddé vált.
-
Szerintem az "átvételtől 3 nap próbagari" eléggé egyértelműen az átvételtől szól, és nem aznap éjféltől... Ha meg visszaveszem, akkor kockáztassam meg, hogy nála tönkrement a kártya (bár valószínű, hogy ugyanaz az állapota, mint amikor átadtam, de nekem nincs ennyi pénzem, hogy csak így kockáztassak)
-
szabonagyur
félisten
Amugy most nezem 117 pozitivad van, 1 negativ nem a vilagvege foleg ilyenr eszletek mellett.
-
8th
addikt
Ja persze vegye vissza. Úgy, hogy a vevő játssza a sértődöttet és még azt sem hajlandó kinyögni mi a baja a kártyának. de rendben vegye vissza. Mi van ha visszakapja hibásan kártyát? Akkor mennyivel van előrébb? Az árát elbukja ő közben el is lett könyvelve csalónak és eszi az ideg, hogy nyilvánvalóan átverés áldozata lett. Ezt követően mit csináljon? Kihez forduljon panasszal/segítségért? Látod újabban, hogy mennek itt a dolgok...
-
Gerasz
aktív tag
Vissza kell venni, ha nem feltételezed, hogy ő tette tönkre.
Ha nem jó a kártya, akkor azért.
Ha jó, akkor meg azért. Nem több idő újra eladni kompetens személynek, mint többoldalas blogbejegyzést írni meg levelezést folytatni a vevővel és a modikkal.
Így a lelkiismeret meg az értékelés is tiszta marad. -
-
lafaty80
addikt
Nem akarok kötekedni, de a mai világban sem egyértelmű a 3 nap.
Te ugye ragaszkodsz a 72 órához, de a hirdetésben is "3 nap" szerepel, ami azért tágít ezen a fogalman, hiszen, a 3. nap még a benne lenne. Bár ez értelmezés kérdése megint csak.Az hogy ezzel ő hogy volt tisztában megint csak a kettőtök közti kommunikáció volt.
De ahogy neked lehetnek dolgaid, úgy egy vevőnek is, nekem is volt már olyan, hogy az adott pár napos gari időn belül nem, vagy csak részben tudtam tesztelni.
És itt jön, hogy a vevő részéről a kommunkiáció is sokat számít, hiszen, ha erre nem kérdez rá, vagy nem jelez időn belül, vagy úgy kommunikál ahogy, az sokban hozzájárulhat az ilyen esetekhez.
peace

-
futo001
senior tag
Szerintem 100%-ban igazad van, a feltételek adottak voltak, a vevőnek volt ideje. A hibát sem akarta rendesen bemutatni, arra sem törekedett, hogy időben jelezze azt így arra sincs garancia, hogy nem ő okozta a hibát (rossz driver, egyéb hw hiba, levert alkatrész) és ez a három lépése együtt engem sem ösztönzött volna arra, hogy visszavegyem.
A moderációt sem egészen értem, emberünk nem tett meg mindent ami elvárható tőle, hazudott és az, hogy a kártya elromlott a cseregarin túl nem értem miért számít? Mi az elvárásuk, mennyi garit kell vállalni? Fél év múlva romlik el akkor is jogos a negatív? Egyszerűen nem értem.
Lépj túl rajta mást nem tudsz tenni. -
Update: A moderáció lezártnak tekinti az ügyet.
(Kiegészítettem a bejegyzést) -
mephi666
nagyúr
én is szoktam általában próbagaranciát adni: nálam működött a cucc, ha állásában nem romlott meg, akkor a vevőnél is jó lesz... olajsütőt adtunk így el pár hete, ami utoljára kb 5 éve volt bekapcsolva... azóta se hívott a vevő, hogy gáz lenne vele... amivel viszont futottam pár kört: lg bd-player... 10éves samu tv-vel ment nálunk hdmi-n, 2évessel már nem... 1 emberen keresztül vette meg valaki (hogy ne legyen szállítási költség), alapból így hirdettem a cuccot... a futárnál 3/2 tv-n jó volt... vevőnél lg tv-n nem
vissza az egész... aztán megvette valaki, aki pont ilyen típust keresett, mert szereti és kellett neki tartalék... ő mondta, hogy szétszedte és egy chip volt benne sz*r, azért nem ment rendesen minden tv-vel... de mivel egyébként keveset futott és szép állapotban volt, nem akart visszalépni az üzlettől -
8th
addikt
Amíg még hirdettem adtam én annyi próbagarit amíg lefuttat a vevő egy hdsentinel tesztet, memtestet de nem heteket. Pl. hétvégén adtam el egy mélyládát erősítővel együtt. Már a kezdet kezdetén tisztáztam a vevővel, hogy kapugarancia van rá. Az előéletéről semmit sem tudok vélhetően a sokadik gazdája vagyok a cuccnak ami a használt autóval együtt jött amit nemrégen vásároltam. Van aki megérti ezt és van a tipikus magyar csodaváró aki álomvilágban él és úgy gondolja egy XY éves használt termék ötödik gazdájaként én bármiféle garanciális felelősséggel tartozom. Simán elvárnák az eladótól, hogy több hétnyi garanciát vállaljon minden filléres kis fiszfaszra. Ne vicceljünk már. Aki garanciával akar vásárolni annak irány a bolt vagy keressen még kisker garis terméket.
-
kuntics
aktív tag
Azért kiváncsi lennék, hogy a sztori ismert részei alapján miért kell az eladót is egyből simlisnek gondolni…
Vagy kapásból nem hisszük el, hogy valaki képes lenne tartani a szavát/leírtakat? Miért kellene egy sokéves elektronikai cuccra akár próbagarit is vállalni?
Szerk: HA-t régen én is szerettem. Mostanában viszont belefutottam pár érdekes sztoriba inkább hagyom azóta.
-
8th
addikt
Mivel a negatívot immár jóváhagyta az üzemeltető (ezúton is gratulálok nekik, szép volt
) a szöveges értékelés alá válaszként linkeld be ezt a bejegyzést, hogy az oldaladra tévedők lássák miért kaptad. Ha oda nem lehet minden egyes hirdetésedbe rakd be a linket. Fasza, hogy más hülyesége miatt ezzel kell szórakozni. Nekem jó ideje már a hardverapró volt az utolsó bástya ahol még érdemben hirdettem. Mondom volt. Múlt időben. A francnak sem hiányzik, hogy ilyen talpig becsületestakonygerincű vevővel hadakozzak és még a végén én zárjam negatívval az adásvételt csak mert ő egy hazug gyökér és lófaxt sem ért a számítástechnikához. Kösz nem. Vásárolni csak fórumos ismerőstől eladni pedig itt már csak olyan dolgot fogok amire van kisker gari. Amiről már lejárt azt helyi fb csoportban elnyomom ha ott nem kell senkinek inkább kidobom a fenébe de engem ne pontoztasson le se senki ok nélkül csak mert épp olyanja van. -
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Hát igen, de a videókártyánál nem igazán játszik a "kipróbálni semleges helyszínen"... Ugyan van egy tesztgépem, de annak is legalább egy konnektor kell, ami nem mindenhol adatik meg.
-
szabonagyur
félisten
De itt igazából a hangsúly azon is van, hogy egy eszközről beszélünk amiben kitudja hány ezer óra benne van már, simán meg is állhatott (de esélyesebb az user error).
Olyanra kellene garit vállalnod ami élből hülyeség.
Nyugi idősebb vagyok tőled de én sem engedek be senkit, találkozó semleges helyen, ott meg lehet nézni, ki lehet próbálni aztán kalap..
-
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Én is inkább azt mondanám, hogy helyszíni teszt, de próbagari nincs, de életkoromból adódóan (igen, még nem ütöttem meg a 18-t
tudom, emiatt most eláshatom magam, mert ha én nem teszem, más megteszi, mivel itt azért az életkor alapján eléggé hátulról indulok megítélés tekintetében) családommal együtt élek, akik nem szeretnének idegeneket fogadni a lakásban, szóval amég el nem költözöm, marad a próbagari, és a szívás... -
nullpoint
őstag
Sajnos itt az az általános tapasztalat hogy a stafftól korrektséget ne várj.

Ha maradt még kedved itt üzletelgetni, minden hirdetéshez linkeld be ezt a topikot, csakhogy lássák milyen gyökérség miatt van a negatív.
-
szabonagyur
félisten
Amúgy meg egy ilyen idős kártya simán meg is hallhatott 4. napra. Aki ezen veszekszik az ne vegyen használt cuccot, ahol rizikó minden. Lehet 1 nap, lehet 1 hét, lehet fél év után, de lehet sosem megy tönkre.
Én valahogy pont az ilyen esetek elkerülése miatt még a 3 nap garit sem tudom vállalni (egyszer megtettem és vissza vettem valamit aminél utólag kiderült a vevő b@lfasz volt és semmi baja a cuccnak)
-
kuntics
aktív tag
Nem értem néha az embereket. Vesz egy használt, gari nélküli terméket. Te azért vállalsz rá 3 napot, biztos, ami biztos. Ideje lett volna rá, hogy rendesen letesztelje. Majd a 3 nap után jelentkezik, hogy 2! játéknál előjön egy hiba? Itt szerintem valami sw hiba lesz. Mondjuk én 10+ éve nem játszok meg sz.gépet se nagyon használok az utóbbi pár évben, annyira nem értek hozzá.
Használt cuccoknál megvan az esélye, hogy beszarik. Amikor megvesz az ember egyet, számoljon már ezzel a lehetőséggel is. Amúgy én is szoktam műszaki cikkekre adni 3 napot, rá is szoktam kérdezni a tesztelésre. Ha gáz van, akkor meg ne kétnaponta válaszoljon, próbálják meg időben megbeszélni. (Persze nekem is szarul esne, ha hibás terméket vennék, de itt az infók alapján azert az eladó nyitott lenne a kultúrált megoldásra)
-
Update: az ember ismét írt, de megoldási szándékát továbbra is rejtve tartotta
-
Chaser
legenda
-
8th
addikt
Ne legyél benne biztos. Vágták már haza alaplapomat "hozzáértők" pusztán csak azért mert az okos vevő nem tudta értelmezni a magyar nyelvű user manualt ezért véletlenszerűen elkezdte az alaplap tüskéit rövidre zárni, hogy melyikkel kapcsol be. Azóta egyikkel sem. Mindezt egy zsír új 462-es AMD nforce 2 ultra alaplapon ami 2015 környékén már használtan is olyan volt mint a fehér holló nemhogy újonnan full dobozos verzióban. Én meg vehettem vissza mert hibás. És még én voltam a szemét mert hibás cuccot adtam el nekik.
-
Chaser
legenda
régebben lehetett ezt
csak felhígult az apró minden téren
vond le a tanulságot : )
- én már rég megtettem, nem veszek használt gar nélküli motyót mert 90+ %-ban nem éri meg, és nem is adok el, mert nem kell a bonyodalom vérpistákkal -
az a néhány % még belefér ha tényleg megérheti reálisan a rizikót -
totron
addikt
A ember hajlamos azt hinni, hogy az érdeklődése területén az emberek ugyanolyanok, mint ő. Ha szigetként használja, kuckóként, mint az ézelmi biztonság és szellemi megpihenés/feltöltődés eszköze, az mégrosszabb. Aztán ha kisül, hogy nem, akkor az fáj. Az a vékonyka kis közös keresztmetszet a fejekben megannyi hátteret, kultúrát, habitust, világlátást, szintet rejt úgy egyébként.
-
Ez meg már elvi kérdés... Mint írtam, én csak hobbi szinten foglalkozom ezzel... Nem ér meg egy negatív 25e kockázatot, mivel nem óriási üzletet szeretnék csinálni, csak cserélni, próbálni, megismerni. És akitől veszek/eladok, az valószínűleg látni fogja, hogy mi áll a negatív mögött, ha meg nem, akkor meg mindegy...
-
-
-
KISDUCK
addikt
Hírdetésben benne volt a 3 napos téma ha jól látom és most egy 6,5 éves kártyáról van szó 30k-ért. A vevő is simán jelezhette volna időben hogy ez van haver, még se jó.
Ha meg képtelen a drivereket beállítani az illető, mert nem ért hozzá vagy nem hajlandó rá, akkor lehet hogy a csemetéjének inkább egy konzolt kellett volna vennie. -
-
Alex91
félisten
Akkor engedd el, kaptal egy negativat, azt ez van… maradt a penzed.
De gondolom azzal a tudattal volt, hogy jo a kartya. En se egybol arra gondolnek, hogy rossz, hanem kicsit probalkoznek. Ugye ezek az esetek a legxarabbak, amikor nem egyertelmu, hogy rossz. Gondolom neked is volt mar ilyen eseted…
-
-
Azt neki kellet volna bebizonyítania, hogy eleve xar, erre volt a 3 nap próbagari... Én tudom bizonyítani, hogy nálam jó volt, megvannak a teszteredmények elmentve... És ugyan kellemetlen 30-t bukni, de ha megígértem, hogy visszaveszem 3 napon belül, akkor meg is teszem, de utána sajnos nem tudok segíteni.
-
-
Amúgy a probléma elvileg már korábban jelentkezett nála, de akkor minek nem szólt? Az értékeléseim között is lehet találni olyan esetet, ahol pl próbagarin belül jelentett ventihibát meg is csináltam, és azóta sincs gond.
-
-
Innen nézve akár vissza is vehettem volna, mivel minden bizonnyal ugyanaz az állapota mint volt, de ha mégis hibás, akkor meg mivel lejárt a próbagari, nem tudok csakúgy 30e-t kidobni, ezt megmondtam neki is.
(Max megspóroltam volna egy negatívat, de 30e-t egy lényegében hobbi nekem ennyit nem ér) -
Chaser
legenda
tételezzük fel hibás - leírtak alapján én is driverre vagy egyéb sw-es nyűgre gondolnék -
de ha letelt a 3 nap akkor letelt
aki garancia nélküli sok éves dolgot vesz bevállalja a rizikót, azért veszi olcsóbban
ha pedig nem elég olcsó nem kell megvenni, nekem bevált
ha csak egyik oldalról jön info úgy nehéz valamit erre mondaniezen mondjuk felröhögtem:
És erre a hirdetésre jelentkezett is a vevő (nevet nem fedek fel, nehogy valaki belekössön, de ha valakit nagyon érdekel, az értékeléseim közt úgyis megtalálja).
( : -
-
8th
addikt
Hívd be a vevőt az üzleti vita topikba ahol leírhatná az ő verzióját. Mindentől függetlenül én biztos nem venném vissza egy ilyen semmitmondó indoklással. Ha egy kártya hibás az nem csak két játékban hibázik hanem az összesben. Olyan nincsen, hogy XY játékba "kicrashel" Z-be meg nem. Simán driveres probléma lesz. Emberünk valószínűleg belerakta a gyerek össze vissza telepített gépébe amin minden összeakad már mindennel aztán várta a csodát. Az év vicce lenne ha erre bárki engedélyezne egy negatív értékelést.

-
A játékok egészen konkrétan a Raft, és a Minecraft, amiről nem tudok, hogy ilyen módon hibás lenne. De egyébként az ő állítása szerint ez a fagyogatás az elejétől jelen van (De akkor mi az ördögnek nem szólt
), és maguk a körülmények, hogy nem tudunk semmit, és a többi helyen meg jól működik...Eleinte VRAM hibára gyanakodtam, de azt az Unigine Heaven, vagy a 3dmark biztos kiszűri, de hiába kérem, hogy próbálja meg undervoltolni/underclockolni a memóriát, szerintem el se olvassa az üzeneteim...
-
nyakdam
aktív tag
Valahol jogos, hogy próbagari uán nem veszed vissza, de a másik oldal ilyen szempontból meg érthető, hogy 4. nap "tönkremegy" és morcos.
Ha nem kommunikál veled, viszont akkor nála pattog a labda.
A játék egyébként nem a Fortnite?
Én küzdöttem vele már 1 éve kb. az 580-al, és most a 6650 ugyan úgy nem jó. A youtube-on találtam egy megoldást, az most úgy néz ki működik. Van egy másik játék is(Fall guys), az is Epic-es. A Fall guys steamen volt meg eredetileg, de mióta megjelent Epicen, szerintem azóta rossz.
-
Ha valakinek kedve támadna hozzászólni, nekem mindegy, hogy melyik oldalról beszél, mivel nagyon szívesen meghallgatok minden álláspontot, mivel most nem panaszkodni szeretnék, csupán kíváncsi vagyok, hogy más mit gondol/mit tenne a helyemben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Adobe Indesign
- PlayStation 5
- Hollow Knight és Silksong
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kompakt vízhűtés
- Hobby rádiós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
? Viccen kívűl ha időmből telik, házhoz is viszem, mivel az sokkal tisztább, és miután rendkívűl zavarosan mondta el, hogy mikor jó, mikor nem, ezért neki is felajánlottam, de ő azt sem volt hajlandó megmondani, hogy a közelben lakik-e, mert ő majd bejön, és átveszi...
)
(Hirdetésem -> vásárlás előtt ovasd el[link])
Emberem meghúzta amit kellett, kevés volt neki, sok volt, talált olcsóbbat. Vissza akarta dobni és kész. Vagy tényleg szerencsétlen és neki amúgy Mac való.
Könyvtári példája ez a sztori annak, hogy miért mocskosul ragaszkodom a gari alatti eladásokhoz. Gondod van? Menjen be akkor a szervizbe és hülyézzed akkor őket is mikor azt mondják hibátlan. Na utána mikor megkapod a negatív értékelést, mert ugye simán lehet így is, az mekkora HC party.
Sok handabanda van a sztoriban, de ez kivételesen nyílegyenes és atompontos.

vissza az egész... aztán megvette valaki, aki pont ilyen típust keresett, mert szereti és kellett neki tartalék... ő mondta, hogy szétszedte és egy chip volt benne sz*r, azért nem ment rendesen minden tv-vel... de mivel egyébként keveset futott és szép állapotban volt, nem akart visszalépni az üzlettől
) a szöveges értékelés alá válaszként linkeld be ezt a bejegyzést, hogy az oldaladra tévedők lássák miért kaptad. Ha oda nem lehet minden egyes hirdetésedbe rakd be a linket. Fasza, hogy más hülyesége miatt ezzel kell szórakozni. Nekem jó ideje már a hardverapró volt az utolsó bástya ahol még érdemben hirdettem. Mondom volt. Múlt időben. A francnak sem hiányzik, hogy ilyen
), és maguk a körülmények, hogy nem tudunk semmit, és a többi helyen meg jól működik...