Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Nothing Phone (3a) - bemutató és kisteszt
- gerner1
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszönöm, hogy olvastad.
A kábelek is fontosak. Én is így tapssztalom. -
tibor72
tag
Respect ! Főleg a tápellátás kihangsúlyozása miatt is. Nagyjából végig futottam a hsz-ket. Én is tudok megosztó lenni, most épp azzal, hogy USB A-B kábeleket készítek, ( bontva, építve) több, kevesebb sikerrel, de mivel a siker is jelen van, nem állok le. Olvastam, hogy sokan placebónak tartják, pedig kábel és kábel között is óriási a különbség, és ehhez a placebóhoz tartozik az is, hogy "kisérletezéssel" készülnek a jobb kábelek komoly gyártók esetében is(az ide vonatkozó forrást most nem tudom megjelölni, de meglepett)
::Szóval sokan letennék a hajukat itt is, ha hallanák micsoda különbség van...
Még egy lapáttal: Pakstól nem, de a faltól a tápkábel is számít...vagy a tápösvény sem hátrány, ésszerű keretek közt.
Csak így tovább -
zoltanz
nagyúr
Attól is függ ki min nőt fel, én bakelitlemezeken, analóg rendszereken, lehet nem jobb, de a.fülemnek kedvesebb.
Amúgy közkedvelt vélemény, hogy az elektroncső lágyítja a zenét főleg szintis, elektro stílusnál jó.
Amit én a magas tartományban veszek észre difgitálisan csilingel a cintányér pl.
De a rossz, olcsó hangmérnöki munka ami a 90 es évekre jellemző, ( most is előfordul) "hangszeres" zenéknél is hasznos. -
Kisgépkezelő
senior tag
válasz
SunMount3r #35 üzenetére
Van ezeknek egy topicja a fórumon. Meg volt ezen kívül valami blogbejegyzés is itt logouton vagy 5-6 éve, ami mindenféle ilyennel foglalkozott, de nem már találom.
Egy jó darabig használtam egy hasonló, de kicsit nagyobb, 5"-os, a gyártója által studiomonitornak nevezett Fluid audio C5 hangfalpárt. Szerencsémre nekem van alaplapi toslink kimenet, úgyhogy nem kellett konverterrel szenvednem. A magam részéről teljesen elégedett voltam velük. -
-
-
Hát sajnálatos, igen. Szvsz az oka az, hogy a fülünk az egy furcsa érzékszerv. Egyrészt baromi drága minőségi hangcuccot gyártani a maximális kihasználásához, ennek ellenére digitálisan tárolva megelégszik a CD-minőséggel. Másrészt hiába ügyes érzékszerv, sokszor iszonyat megbízhatatlan, könnyű átverni. Egy kis mély- vagy magaskiemelés, aztán a legtöbb ember számára a minőség csúcsa.
De harmadrészt, s talán legfőképpen azért van ennyi ezotéria, mert nagyon nehezen megfogható dolog a hang. A mozgókép kimerevíthető, így az időtényezőt kizárva nagyon könnyű elemezni, ujjal rá lehet mutatni, hogy nézd, itt különbözik, jobb / rosszabb. A hangnál ilyen nincs. Így az emberi megfigyelés során rengeteg tér marad spekulációnak, placebonak, hallucinációknak.
Hasonló téma a gyógyszerek, azok hatása, kutatása is nehezen megfogható, bonyolult, így lesz igény a homeopátiás készítményekre, s egyéb kuruzslásra. Vagy említhetek egy nagyon szélsőséges példát, hogy sokaknak már a föld görbülete is nehezen felfogható, bonyolult dolog, így lesz a laposföld elmélet. Habár itt már van egyfajta rendszerellenes bizalmatlanság is, ami a konteók táptalaja. De én meg a tudományos gondolkodás hiányáról beszélek, ami sokszor tudományellenességbe csap át. Mert végsősorban ide jut az, aki arrogáns módon kizárólag a maga igazát tartja egyetlen igazságnak.
-
> tudománytalan ezobullshitnak
En komolyan sajnalom, hogy az egyik szeretett hobbim, az audio, ilyen tarsasagot vonzott, ahol az emberek millios tapkabelt vesznek, meg azt gondoljak, hogy ha FLAC fajlt felmasoljak felhobe es utana letoltik ujra, akkor megvaltozik a hangja.
-
mert mi az optimális? mint írtam, nincs olyan.
De van, úgy hívják, hogy egyenes (egyenletes) frekvencia és fázimenet.
a hangfal pocsék labor körülmények között mérve, de pontosan igazodik az emberi halláshoz
Mit jelent az, hogy pontosan igazodik az emberi halláshoz? Hogy kell, meg miért kéne? Ez leginkább amolyan tudománytalan ezobullshitnak tűnik így érdemi kifejtés nélkül. Az emberi hallásnál egy mikrofon sokkal-sokkal megbízhatóbb tud lenni. Főleg az átlag hifista hallásához képest.
az egyik embernek más tetszik, mint a másiknak
Kevered a szezont a fazonnal. Fent az objektív optimumról volt szó, még mindig.
ami az egyik zenéhez optimális, az a másikhoz nem
Ez sokat hangoztatott butaság. Ami jó az jó és kész. Ha nem jó adott stílushoz, akkor legfeljebb azért van, mert nem egyenletes a frekvenciamenete.
-
Köszönöm, hogy olvastad.
Sajnos nagyon nem ilyen szemszögből építek mint amiket életidődet nem sajnálva begépeltél.Képtelen vagyok megfejteni, itt mire gondolhattál.
Védőföld?
És ez csodálatos az én szememben...!
Nem is kell, hogy értsd, csinálj mindent úgy ahogyan eddig. A cikk nem neked íródott. -
-
Pl ha az ezer sebből vérző passzív analóg hangváltó helyett DSP váltja a hangot az már nem oké?
A legnagyobb gond a DSP-kel az, hogy egybegagyi kis izéket értünk alattuk a gyakorlatban. Vagyis egy olcsó A/D-t, utána jön a DSP, majd egy olcsó D/A, és elkóval csatolt kimenet. Ezután köthetsz akármilyen jó DAC-ot.
Egy profi DSP, digitális be- és kimenetekkel persze nagyon más, főleg, ha a SW is olyan rajta, hogy az ne okozzon ringinget vagy fázishibákat. De az nem olcsó. Stúdiós keverőkben van olyan, egy lakás áráért. -
bambano
titán
válasz
Hieronymus #97 üzenetére
"Sajnos nincs olyan hangszóró vagy hangfal, amelyiknek hangereje minden frekvencián optimális lenne.": ebben a mondatban az optimális az félrevezető. mert mi az optimális? mint írtam, nincs olyan.
van olyan hangfal, ami egyes frekvenciákon hangosabb, mint másokon? vagyis maga a hangfal pocsék labor körülmények között mérve, de pontosan igazodik az emberi halláshoz? akkor mitől nem optimális?egyébként is azt kellene végre érteni, amit elvileg minden cikkben leírnak, gyakorlatilag látszik, hogy itt sem érti mindenki (senki), hogy nincs optimális. az egyik embernek más tetszik, mint a másiknak. ráadásul még ezen belül sincs optimális, nem csak amiatt, hogy a hallás életkorral változik, hanem amiatt sem például, hogy ami az egyik zenéhez optimális, az a másikhoz nem. Teljesen más cucc optimális az elektronikus méhtelepi zenékhez (lezso
) mint egy szimfonikus zenekarhoz. gyakorlatilag minden szám lejátszásakor kötsz kompromisszumot, hacsak nem voltál olyan agyhalott, hogy 3-4 párhuzamosan felépített és telepített hifi van a szobádban.
ezért kérdeztem rá, hogy ki mit hallgat, mert az itteni topicokban is láttam már egy rakás olyan "kedvenc" ajánlást, amelyeknek ténylegesen jót tesz a dsp. és ha valaki nem teljesen süket, akkor igenis kihallja a különbséget a japán meg a dán/angol hang között. egy technics m.a.s.h. cd lejátszó teljesen másképp szólt, mint egy nad vagy egy marantz.
úgyhogy azt javaslom, ezeket a szuperszubjektív jelzőket felejtsétek már el, mert semmilyen alapjuk sincs.
különben is, egy igaz hang van: amikor az öreg parkettán jön kifelé a parabolikából
a többi csak zörej.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Végigmegyek azon az evolúción, mely az S/PDif konverterrel folytatott évekig tartó kísérletezésemől szól.
- MSI Z590-A PRO, i5 11500, Asus Dual RX 5500XT OC 8GB, Fractal Design Meshify C
- Apple iPhone 16e 128GB Dobozos,Tartozékaival. 1év Garanciával!
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
- 27% Számlával! Asus ROG STRIX 16" 240Hz / i9-14900HX / RTX 4080 / 1TB Gen4 / 32GB DDR5! BeszámítOK!
- 27% Számlával! Asus Strix G18 Gaming Notebook! 18" 2.5K 240Hz / i9-14900HX / RTX 4060 8G! BeszámítOK
- Bezámítás! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ1A 27 170Hz 1ms IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- Részletfizetés elérhető , bérlési lehetőség elérhető LENOVO LEGION SLIM 5 16APH8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest