Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Nothing Phone (3a) - bemutató és kisteszt
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszönöm, hogy olvastad.
A kábelek is fontosak. Én is így tapssztalom. -
Köszönöm, hogy olvastad.
Sajnos nagyon nem ilyen szemszögből építek mint amiket életidődet nem sajnálva begépeltél.Képtelen vagyok megfejteni, itt mire gondolhattál.
Védőföld?
És ez csodálatos az én szememben...!
Nem is kell, hogy értsd, csinálj mindent úgy ahogyan eddig. A cikk nem neked íródott. -
-
Köszönöm, hogy írtál: Dare2Live
Én teljesen máshonnan közelítem a zenehallgatást.Képzeljük most el, hogy semmi nincs a nappaliban csak egy fotel ebben ülsz Te. Be jön egy énekes és ott előtted elkezd énekelni. Olyan szépséggel, olyan kifejezően, hogy megindít!
Ezt kell megragadni!
Azok akik audió készüléket építenik , vagy ajánlanak, csak ezzel a hozzáállással lenne szabad. Ez pedig hiányzik. Helyette van ez: "automatikusan szobához kalibrálja magát." OK, el hiszem. De erre vágyok? Nem hiszem. És miért kellene a szobához igazodnia? Ez butaság! Miért nem én hozzám igazodik?! Megmondom. Mert a gyártó azt nem tudta megvalósítani, nem is volt a célja. Azt így nem lehet. Hideg számítással. Hagyja csak békén az élettelen falakat!
Nem a tökéletes készülék megalkotása a cél. Mert az az ember tökéletlen fülével és hallásérzékelésével egyszerűen disszonáns! A cél a művészi mondani való közvetítése. A hallgató nem hallja ezt hanem érzi. És ha ez megvan: Célba értél!
Minden más, technológiai bravúr ugyan de csak felesleges pénzkidobás.
Tudom, próbáltam...
Az elektroncsöveket csak azért használom mert az emberhez vannak közel, nem a technológiához. -
Köszönöm a hozzászólásod.
Az sanos nem járható út. De a számítógépem magam építette lineáris tápegységről működik. A gyári kapcsolóüzemű helyett. Azért az is valami...
-
Köszönöm válaszod. Nos nem szeretném túl nyújtani a dolgot. Válaszodból egy dologra térek csak ki. Ez pedig az elektroncső. Igaz az élet minden területéről kiszorult. Joggal. Kivéve egyet: Ez pedig a zenehallhgatás. Te azért nem érted a használatát mert pont ezt nem veszed figyelembe. A cső az emberhez van közel és nem tünt el csak a felsőházba költözött! Amint az ember felől közelítesz akkor látod ezt.
-
Köszönöm, hogy olvastad. Nos itt nem , hogyan is fogalmazzak, hogy ne sértsek meg senki... Szóval nem kommersz, mindent az egye chip-ról van szó. Vannak igen magasminőségű DAC-ok. Így egyszereűen DAC -nak hívják őket is. De ezek belseében több külön chip van. Azok nem dacok, csak illesztik a biteket a valódi dac-chip-hez. Valójában a láncolatban csak az utolsó a Valódi DAC chip mely a láncolat végén digitálisról analógra fordít. Ő az aki valóban nem beszél USB-ül. Ilyen chip pl az AD1865N-K melyekkel én építek R2R Csöves Dac-okat. Mára persze gyártanak olyan összetett chipeket melyek mindent egy közös tokban tartalmaznak amik régen külön dedikált chipek voltak. Ilyeneket én nem használok mert ... Miért? Ja! Mert zenét szeretek hallgatni
Sajnos erre kevésbé alkalmasak. Létüket nem a jobb hangminőség indokolja. Hanem ezen kívül minden más. Csakhogy nekem pont csak ez az egy fontos.
-
Köszönöm, hogy írtál. Tisztában vagyok vele, hogy 1000 "Szaki"-ból 999 nem ért velem egyet. De sajnos sok zenére vágyó csalódott ember van. Ami minősíti az Ő munkásságukat! Én is ilyen csalódott ember vagyok, akiket műszaki paraméterekkel vakítottak el. Csaptak be. Én őket magamban csak "mugli"-nak (varázstalan ember) nek nevezem. Az én megközelítésem annak ellenére, hogy műszaki ember vagyok mégis művészi. Én abban különbözöm hogy a célom pl: Anette Askvik művészi mondanivalójának a megragadása. Ez alkotás! És nagyon nehéz! Nem műszaki eredmény, ALKOTÁS! Álláspontom szerint csak ezzel a hozzállással lehet, vagy volna szabad audio készüléket építeni. A műszaki megközelítés a kiváló paraméterek lobogtatása, eredménytelen, tudom próbáltam. Alázattal kell fordulni a mű iránt és a többi megjön magától! E nélkül a legjobb esetben is csak egy kiváló paraméterű de unalmas és jellegtelen méregdrága (értsd több 10 Milliós) alkatrész temető az erdmény. Megfigyeltem, hogy a műszaki eredmények köszönő viszonyban sincsenek a várt zenei élménnyel. Én csak anyit szeretnék elérni cikkeimmel, hogy legyen nyoma, hogy igenis lehet másként! Tudom, hogy ezzel kisebbségben vagyok. De annyi baj legyen!
Én attól vagyok boldog, hogy a vendégem felkel a karosszékből meghallgatás után és ezt mondja:" Ez az! Erre vágytam egész életemben!" -
Köszönöm a hozzászólásod. Szórakoztató volt!
-
Szeretném felhívni a figyelmet, hogy amint a cikkben is hangsúlyt kap, az eredményem, nem technológiai bravúr! Az elektroncsövek használatát nem a paraméterek indokolják. Egészen másként közelítem a problémát. Az Ember felől! Az ember füle felől. Az ember hallásérzékelése felől. Az elektroncsövek ugyanis az ember füléhez igazodnak. Úgy is fogalmazok, hogy ugyan az a hibájuk. Ezért halljuk jónak. Paraméterekben tökéletes készülékek hangja disszonáns az ember fülével mert az ember füle nagyon nem az. És a sok egyéb melyet érintek. A "gyába rázást" ebből a szempontból nézd kérlek. Így talán értehetőbb miért kell pl. az elektroncső. bővebben erről itt: [link]
-
válasz
Hieronymus #1 üzenetére
Köszönöm, hogy beleolvastál.
Megosztó cikk lett. Nem kellene annak lennie. Viszont nem volt szándékom megosztani. Csak saját tapasztalatom írtam le ami a többség véleményével, nem tapasztalatával, csak véleményével valószínüleg nem találkozik. Ez engem nem zavar.A cikkben minden kérdésedre ott a válasz.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Végigmegyek azon az evolúción, mely az S/PDif konverterrel folytatott évekig tartó kísérletezésemől szól.
- 27% Számlával! Asus Strix G18 Gaming Notebook! 18" 2.5K 240Hz / i9-14900HX / RTX 4060 8G! BeszámítOK
- Google Pixel 8a telefonhoz Vena vCommute kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Iphone 15 Pro 12hó jótállás 256gb
- Apple Iphone 15 Pro 12hó jótállás
- Google Pixel 8a telefonhoz eredeti bőrből készült SURAZO kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 512/12GB / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest