Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ntomka

nagyúr

válasz julius666 #57 üzenetére

Mire gondolsz? Hogy a barátodnak lefagyott az ooo? Most egy elszigetelt esett miatt a pokolba kéne kívánni az egész linux platformot? Mert a windows-zal és az azon lévő termékekkel nem fordulhat elő, hogy lefagyjon? Ha rendesen feltelepítesz egy linuxot, az nem fog könnyedén lefagyni (ahogy a windows sem). Az, hogy lefagyott az ooo neki, arra annyit tudok mondani, hogy ezért szokás (mind ms office, mind ooo alatt) időnként a mentés gombra kattintani (nálam legalábbis). És akkor mindjárt nem bukott volna meg ő sem. Erről ez a véleményem. Persze kifejthetnéd, hogy mire gondolsz pontosan. Én, ha nem értettél volna meg, annyit akarok mondani, ha valaki kezdettől nem windows rendszeren nő fel (szándékosan nem linuxot írok, mert nem az egyetlen alternatíva), akkor később neki a windows lesz idegen, és a régi jól megszokott rendszerét kívánja vissza. Aki egy kicsit kíváncsibb, nyitottabb, az úgyis fog más rendszert is használni, akármin nő fel, ugye? De a többség nem ilyen, hanem olyan, mint az előbb fogalmaztam meg: amit ismer, amit megtanítanak neki, azt használja. Persze lehetne mondani, hogy akkor a tanár felelőssége ez, hogy miért nem tanít mást. Bűnbakot lehet keresni, persze. Én magam sem az MS ellen vagyok, mert nekem pl az MS Office a kedvenc irodai programcsomagom. Azt tényleg nagyon jól csinálják. Szóval én nem a megoldást fogalmazom meg, hanem a problémát. Capishe? :)

(#58) moonman: Most emlegessem megint a monopol szót, amit te annyira tagadsz? :) Nem, nem lenne jobb. A baj nem az, hogy mit használnak az emberek, hanem az, hogy pl nem általános fájlműveleteket tanulnak meg, hanem, hogy a windowsban hogy kell fájlműveleteket végezni. Érted? :) Ha olyan munkahelyre kerül, ahol véletlenül linuxot használnak (mert van ilyen), akkor csak lesni fog. :)

Új hozzászólás Aktív témák