Hirdetés
- droidic: Telekom router – fapados NAS tároló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- mefistofeles: Ezt csak úgy beteszem. Szerinem tanulságos....
- Mr Dini: Sokat késik a vonatod? Itt a megoldás! [mávtp]
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szokenesz
senior tag
Többi adatot nem figyeltem csak a szinkron sebességet és az ID értékét, utóbbi nem változott a bekapcsolás után, előbbi 200kbittel megnőtt, de az annyit egyébként is ingadozik.
Szakadni eddig sem szakadtam, soha, akár hány % volt az SNR tartalékom. Csak a PPPOE kapcsolat repül néha.
Tényleg a központok ugye nem figyelik a PPPOE kapcsolat szakadását? Nehogy emiatt kapjak lockot. :-/ -
Szokenesz
senior tag
válasz
rostiron #1765 üzenetére
Nagyon remélem, hogy így marad vagy max az előbb említett 32/2re rakják, mert azért a 30ms pinget sokallottam, úgy hogy a vonal tudna 15öt is, csak egy elcseszett beállítás miatt annyi..
dchard: FEC értéket ez a Pirelli is jelez a felületén, nem tudom, hogy erre gondolsz-e. Ez a keretvesztés, nekem mint mezei netező felhasználónak mit jelent? Hibásan betöltődő oldalak, esettleg CRC hibás fájlok ilyesmi? Kép1
-
Szokenesz
senior tag
Érdekesen működik ez az SNR lock, legalább is nekem mint hozzá nem értőnek semmi logika nincs benne..
Azon az ID-n nagyon meglepődtem sosem volt ilyen alacsony, még mikor 5Mbiten voltam akkor nem tudtam még az értékét, de 17-18ms volt a ping, tehát ennél nagyobb, mert jelenleg 9-12ms
Ebből a túl alacsony értékből mi baj lehet? Szakadás is?Info gomb kimenetet sajnos nem tudok már adni, még gariba van a routerem a T-Home által adott Pirellire vagyok kényszerülve, csak a diagnosztika miatt kötöttem be a modemet. De még ez a vacak is 15541/1260on szinkronizált..
-
Szokenesz
senior tag
Tudom, hogy azt mondtad, hogy nincs értelme váltanom 15Mbitről, 20Mbitre mivel úgysem lesz gyorsabb... de mivel ugyan annyiba kerül megtettem.
Eddigi szinkron sebességem: 14333/1086 volt, ehelyett most 14656/1276 tehát tényleg nem gyorsult lefele, viszont SNR lock megszűnt és a 128/8as ID-m visszavették 16/1re, ennek örülök a legjobban.
Egyébként telefonon megrendelni sem hagyták már erre a vonalra mivel nem viszi, neten leadtam a rendelést ott engedte, gondoltam mi veszteni valóm van...Gondolom ezzel a 70%-os SNR-el amit ajánlani szoktál megfelelő lesz hosszútávra.
-
Szokenesz
senior tag
Üdv dchard!
Erre a vonalra szerinted is felesleges kérnem a 20Mbites netet? Én értelmezésem szerint ennél úgysem lenne több, csak a feltöltésben kaphatnám meg azt a +0,1Mbitet.
Kép: [link]
Régebbi hozzászólásomban részletesebb adatok: [link]Egyébként én még régebben a "szakadások" miatt kaptam egy SNR lockot, ez megszűnik valaha is? Mióta lett VOIP és HGW-m van azóta 1-2 hetente szakad le bármit csinálok vele vagy, hogy tartsa ezt a 10es SNR-t ennél nagyobb szinkronsebességre sosem fog engedni a központ?
-
Szokenesz
senior tag
Üdv.
Újra sikerült egy érdekes dolgot tapasztalnom... ha elkezdek torrentezni [legyen az le vagy feltöltés, mindegy] szakad a DSL, azaz újra kell csatlakoznom, de a modem felületén a "DSL uptime" sornál, már több, mint 600 óránál járok, tehát a DSL szinkron nem veszett el, akkor mégis mi a hiba? (Persze ha jól értelmezem a modem uptime sorát vagy nem csak szinkron vesztéssel tud szakadni?
) Tudok ez ellen tenni bármit is?
-
Szokenesz
senior tag
Persze, nem először állítom már, mikor felkerült rá ez a firmware-d kb. 2 hétig tesztelgettem és ez lett a stabil érték az 55%, hiába hogy nem volt meg a minimális 6dB, nagyon ritkán szakadt, az meg nem igazán érdekelt.
De akkor már értem mért volt az, hogy SNR csökkent, ahogy kell neki a szinkron sebesség meg nem nőtt semennyit, ezzel lehet kezdeni valamit hogy ezt a korlátozást megszüntessék? Hiszen én még egy T-Pont környékén sem panaszkodtam a vonalról nem még nekik, sőőt csodálkoztam is, hogy ilyen messze még jó a vonal
SRA az röviden, tömören mit takar?
-
Szokenesz
senior tag
Üdv.
Lenne egy olyan "problémám," hogy sehogy nem hajlandó a DSL 14328kbps felett szinkronba állni.
Eddig simán szinkronba állt akár 17-18000kbps körül is, attól függően mennyi tartalékot hagytam a vonalban.
Másfél hónapja viszont úgy voltam beállítva, hogy telibe kijöjjön a 14Mbit, ehhez 55%os "Target SNR Margin" volt beállítva, jelenleg akár 10%-ra is levihetem nem lesz más szinkronom.. ez mitől lehet? Szakadni eddig sem, most sem szakadok..Kép a vonalról: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Új alternatív firmware D-Link DSL-321B, DSL-320B és 360R T1 ADSL modemekhez
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Éjszakai műszak
- Nyaralás topik
- droidic: Telekom router – fapados NAS tároló
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Horgász topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Kedvező áron eladó Mikrotik hAP ax3 (Új 2 év mysoft gari)
- Lenovo ThinkPad X250 10 Notebook, i5-4300U processzorral
- ÚJ BONTATLAN Macbook Air Apple M1 M2 M3 M4 Legújabb Magyar 1 év Garancia Deák Térnél Azonnal Átvehet
- Apple Watch Series SE 2024 40mm Stairlight ÚJ BONTATLAN Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Gara
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- Apple iPad Pro 4th 12.9" 128GB WiFi + tok, ÚJSZERŰ!
- Apple MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB/512GB, MINT AZ ÚJ, 100% AKKU, GARANCIA!
- 6. Gen DELL Gamer // i5-6400 // 16GB DDR4 // GTX 960 2GB GDDR5 // 256GB M.2 SSD // 500GB HDD //
- AMD ryzen 7 gép
- Igényes MacBook Air(13"-2014 eleje)-Core i5/4GBb/128GB SSD/255 Ciklusos/karcmentes-Legolcsóbban.
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- LG 29WP500-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 70 256/8GB / Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 110 - Intel N3710 I 4GB I 256GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest