Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kris87
aktív tag
Nálam is ez a hiba áll fenn, ugyancsak mikrotik board-ot tettem a modemre (csak egy 333-mast), nekem stabilabb, mint bármi mással eddig. A teljes sávszélesség kb. 95%-át engedem tovább LAN irányba, így marad némi "tartalék" a board-ban, nem mászik el nagyon a ping és nem is szakad úgy, mint előtte 3 másik routerrel. Beszéltem egy t-home-os kolléga által javasolt ugyancsak t-home-os szakemberrel, akiről ódákat zengenek, de nem is hallott arról, hogy mi az az LCP Request, továbbá szerinte azért van nálam hiba, mert túl van okosítva a modemem és egészen biztos elpiszkáltam valami beállítást, ugyanis ha a vonalam jó akkor más gond nem lehet. Gyorsan elköszöntem a "szakember"-től, miután a megfelelő kompetenciájával felb@szta az agyam. Egyszerűen nincs senki, aki érdemben hozzá tudna szólni a témához t-home oldalon.
-
-
dchard
veterán
Annak a vivőnek amit kizártál szvsz semmi baja nem volt. És szerintem a margin is maradhat 100%-on ha az ADSL nem szakad.
A PPPoE-s problémára már írták itt pár hozzászólással (esetleg 1-2 oldallal korábban), hogy a routerben a QoS bekapcsolása megoldotta a pontosan ugyanilyen problémát.
Amúgy a vonalad teljesen fasza, szakadás egyáltalán nem, bithiba is csak alig volt.
Dchard
-
dchard
veterán
A válasz erre az, hogy a Trendchip-es modemekben a TCP MSS nagyon kicsire, asszem 512-re van állítva, ami igazából nem jó, viszont ez nem engedi még több szál esetén sem, hogy a feltöltés elzabálja a letöltéshez tartozó nyugták sávszélességét.
Ez a beállítás minden más (normális) modemből hiányzik, mivel ennek az értéknek a mesterségesen alacsonyan tartása rontja az átvitel hatásfokát, arról nem beszélve, hogy ezt nem a modem dolga szabályozni.
Normális modemmel a megoldás az ha rendesen beállítod a klienst, és mindig hagysz üresen némi sávszélességet mindkét irányban. Így böngészni is fogsz tudni letöltési/feltöltés mellett.
A 360R T1E kizárólag az én általam írt firmware-rel működik a DMT-vel, akkor pedig a telnetes felhasználói nevet és jelszót kell megadni. Ha nem megy, akkor IP-s beállítási problémád van, vagy tűzfal.
Dchard
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Olcsó vs. drága egér: melyiknél érzed meg igazán a különbséget?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Borderlands 4
- Menekül a HEVC licencdíja elől a HP és a Dell
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1i - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1185G7 32 GB RAM Iris Xe 4k kijelző törésgarancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Eladó Denon 4400h
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600G 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB GameMax Aero Mini ECO 650W
- Samsung Galaxy A80 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V14-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bontatlan iPhone 16 Pro (128 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest