- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xabolcs
őstag
válasz
pilot-csaba #465 üzenetére
szia!
itt van ni, hogy hogyan erem el az sm50b-s 360r modemet:
root@dd-wrt54gl:/jffs/etc/config# cat adslmodem.wanup
#!/bin/sh
# dlink dsl-360r is on 192.168.1.1, pass: admin
ip addr add 192.168.1.0/24 dev vlan1 brd +
/usr/sbin/iptables -I POSTROUTING -t nat -o vlan1 -d 192.168.1.0/24 -j MASQUERADE -
xabolcs
őstag
válasz
pilot-csaba #465 üzenetére
ugy van, ahogy a linkelt wiki oldalon latszik a kepen:
internet - modem - router - szamitogepekes igen, static route-ok nelkul.
vannak regi emlekeim arrol, hogy valami modemet mintha en is static route-tal ertem volna el. de az sztem az kabelmodemek voltak (motorola sb5100, atlanta webstar 2203) volt.
minden esetrehetvegenvasarnap megnezem, hogy az emlitett b3-as modemet hogyan erem el pontosan.hat a tftp leginkabb az itt megszokott failsafe frissiteshez van kozel. lasd dchard 467-ik hsz-et!
amugy ez a modem is eloszor TTL=100-zal valaszol, s csak utana ter vissza 100 ala, igy sztem van esely reset gomb nelkuli frissitesre. majd kiprobalom, ha odajutok.
olvasni valo: tftp
nezni valo: [oldal kozepe - a TTL a lenyeg]dchard! ha esetleg mukodne ez a tftp-s frissites, akkor sztem egy "boot wait" opcio (tobb ideje legyen a kiserletezo kedvu felhasznalonak) boven megteszi a webui helyett.
(foleg, ha kivitelezheto.)
(#468) dchard
koszi, en is ilyesmit gondoltam moge, hogy a 640 kbyte mindenre eleg, nem hogy a 8 mega!
esetleg egy watchdog timer-t nem tudnal belerakni legalabb az egyikre?
hogy ha megadja magat, akkor telnet/httpd restart.
bar amikor lehalt, akkor furcsan halt le (mert pl a bongeszo se timeout-olt, hogy nem ul ott senki, ne nezegessem foloslegesen)megtenned, hogy kibovited az "Ismert hibak" reszt ezzel?
azaz, hogy el lehet dobatni vele a kanalat, es hogy a problema megoldasa a modemgyartokra var (ertsd: tobb memoria, cpu)igen, most legutobb "all modulations"-ben hagytam. de csak azert, mert ugyanugy ADSL1-kent szinkronizalt, akarhogy kapcsolgattam a masik kettobe.
es nem nagyon vettem eszre, hogy lassabban szinkronizalt volna.szoval hogy van ez mod valtas?
ha egyszer valamire beszinkronizalt, akkor abbol csak resync-kel illetve restart-tal jon ki? vagy atvalt automatikusan is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 25
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Asustor NAS
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Androidos tablet topic
- Medence topik
- 3D nyomtatás
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix Gamer laptop makulátlan állapotban
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- JOYOR S5 Pro 10" Elektromos Roller 26Ah Akkumulátorral Moddolt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged