Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• btz

addikt

válasz btz #3575 üzenetére

Múltkor írtam róla, hogy a dsl vonali paramétereim elég erős mértékben romlottak le!
    Azóta voltak a földkábelesek, akik megállapították, hogy a 73 megabitet maximumon nyújtó vonalból, azért lett 32 megbit/s-t maximumon nyújtó vonal, mert biztos sokan rendeltek nagyobb sávszélességű internetet és ezáltal a törzskábelben 1 nap alatt akkora átthallástöblet keletkezett, hogy ezért csökkent a sávszélesség.
    "Különben is hülyeség volt hogy ide kiadták az 50 mbps csomagot. Nem bírja a redszer, előbb utóbb visszakorlátoz" -mondta a földkábeles. ~2-300 méter földkábelról + ~200méter oszlopkábelről a dslamtól hosszról beszélünk. Ezen nem lehet vdsl2-vel 50 megabitet nyújtani, mert visszakorlátoz? Pedig nekem stabilan ment az 50 megabit 55 megabit szinkronnal 73 maxal ezelőtt. Akkor miért is korlátoz vissza a rendeszer?
    Ami érdekes még, hogy a szomszéd ugyan adsl2+ netet vesz igénybe, de neki a vonali értékei az eset alatt fikarcnyit sem változtak. Pedig a vonali értékeinek romlani kellett volna neki is, mert az ő netje is azon a törzskábelen jön keresztül, ugyan azon a dslamon van. Neki nem kellett volna hogy csökkenjen a vonalán az adsl2+-al kiadható maximális 18 megabit? Mivel magyarázható az én vonali értékeim romlása és mivel magyarázható a szomszéd vonali értékeinek változatlanul maradása?

Ezek azok az értékek, amik ugyan azon az "átthallásos" törzskábelen mérődtek, mint amin, az enyém is van, viszont még sem romlottak le olyan mértékben mint az enyém.

Ezek számomra az igazi DSL X-Akták!

• Gogodj

tag

válasz btz #3575 üzenetére

azzzal mit lehet tenni hogyha nekem nem akarnak vdsl modemet adni? a régi 360r-em van amit elvileg nem kell leadni sem már. ez is érdekes. de a 20 megás net nálam 12 vel jön. szomszédban pedig 14 15 el is betonstabilan. neki digitális elosztója van nekem 360r. hogy tudnám rávenni őket egy modemcserére? vagy hogy vdsl legyen? mert elvielg kiépült

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés