Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gerner1
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
Figy, a Linuxos grafikus felületek általában már megadják a legtöbb beállítási lehetőséget - vagy, ha a rendszer azon pontján éppen többet vagy kevesebbet tud, akkor annyit -, amit a Windows is. A mai Linux terminal inkább egy Wines PowerShellnek felel meg, ahol gyorsan el lehet végezni ismétlődő vagy hosszú folyamatokat, pl. ha írsz rá előre egy parancsfájlt. De... ha valamit meg lehet oldani grafikusan, én mindig jobb szerettem úgy.

-
Eastman
addikt
Cukrosbácsi kérdés:
A Linux közösség összetartó, segítőkész emberekből áll. ...lásd az alapfilozófiát.
Én személy szerint rengeteg segítséget kaptam itt a PH!-n és más Ubi fórumokon is. Mivel nem látok a rendszer mélyére egészen, a mai napig fárasztom szegény S. és ng.2 kollégákat a hülye kérdéseimmel, holott valamit már nem egyszer leírtak, elmondtak. A héten Vladi is beszállt az oktatásba.
A telepítés után kb egy évembe került, míg Ubuntu usernek nevezhettem magam. Mára már "hülyebiztos" a rendszer.
Már azt is tudom, hogy a neten kb. merre keressem a választ a kérdéseimre. ...meg egyáltalán fel tudom tenni a kérdést. (Hozzáteszem infós előképzettség nélkül!)Türelem kell hozzá! A linux nem vindóz! Vines beidegződésekkel nem könnyű átállni! ...de nem is kell azonnal. Két külön partíción megfér a két oprendszer egymás mellett. Az Ubi feltesz egy boot-managert, így indításkor választhatsz. Én már kb fél éve nem bootoltam vinre. Decemberben szeretném ledarálni.
Terminál kérdés:
1. Grafikus felületről (szinte) mindent meg tudsz oldani.
2. Ha én megtanultam akkor bárki.
3. --> Itt <-- találod az általam leggyakrabban használt terminálos parancsokat. Ez a doksi kint van az asztalomon és ha kell, csak megnyitom. Copy-paste a terminálban is működik! Tehát ha találsz a neten, fórumokon bármilyen parancsot ami Neked szükséges, kb 2 másodperc múlva futtathatod a terminálodban azzal, hogy bemásolod oda és ENTER. Sok esetben viszont előbb a megfelelő mappába kell navigálnod a parancs kiadása előtt.
--> Itt <-- egy általános leírás a telepítésekről és a terminálban navigálásról!
Az Ubuntu Guruktól folyamatos hsz. lektorálást kérnék, mert nem akarok hülyeségeket írni, tanácsolni...

Kedvcsinálás:
...úgy látszik működik!
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- magyar billentyűzet - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5 - i7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Már azt is tudom, hogy a neten kb. merre keressem a választ a kérdéseimre. ...meg egyáltalán fel tudom tenni a kérdést. (Hozzáteszem infós előképzettség nélkül!)