Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Eastman

addikt

válasz Dany007 #76 üzenetére

Cukrosbácsi kérdés:
    A Linux közösség összetartó, segítőkész emberekből áll. ...lásd az alapfilozófiát.
    Én személy szerint rengeteg segítséget kaptam itt a PH!-n és más Ubi fórumokon is. Mivel nem látok a rendszer mélyére egészen, a mai napig fárasztom szegény S. és ng.2 kollégákat a hülye kérdéseimmel, holott valamit már nem egyszer leírtak, elmondtak. A héten Vladi is beszállt az oktatásba. ;)

A telepítés után kb egy évembe került, míg Ubuntu usernek nevezhettem magam. Mára már "hülyebiztos" a rendszer. :DDD Már azt is tudom, hogy a neten kb. merre keressem a választ a kérdéseimre. ...meg egyáltalán fel tudom tenni a kérdést. (Hozzáteszem infós előképzettség nélkül!)

Türelem kell hozzá! A linux nem vindóz! Vines beidegződésekkel nem könnyű átállni! ...de nem is kell azonnal. Két külön partíción megfér a két oprendszer egymás mellett. Az Ubi feltesz egy boot-managert, így indításkor választhatsz. Én már kb fél éve nem bootoltam vinre. Decemberben szeretném ledarálni.

Terminál kérdés:
    1. Grafikus felületről (szinte) mindent meg tudsz oldani.
    2. Ha én megtanultam akkor bárki. :B
    3. --> Itt <-- találod az általam leggyakrabban használt terminálos parancsokat. Ez a doksi kint van az asztalomon és ha kell, csak megnyitom. Copy-paste a terminálban is működik! Tehát ha találsz a neten, fórumokon bármilyen parancsot ami Neked szükséges, kb 2 másodperc múlva futtathatod a terminálodban azzal, hogy bemásolod oda és ENTER. Sok esetben viszont előbb a megfelelő mappába kell navigálnod a parancs kiadása előtt.
    --> Itt <-- egy általános leírás a telepítésekről és a terminálban navigálásról! :K

Az Ubuntu Guruktól folyamatos hsz. lektorálást kérnék, mert nem akarok hülyeségeket írni, tanácsolni... :B

Kedvcsinálás:
    ...úgy látszik működik! :)

Új hozzászólás Aktív témák