Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• almafa42

aktív tag

válasz VirsLee #252 üzenetére

Lehet, hogy azért használták, hogy elfedjék a magas volatilitást. De lehet, hogy azért, mert egy 5-6-7 nagyságrendbeli exponenciális növekedést így lehet szemléletesebben ábrázolni, különben kapunk egy hosszú vízszintes vonalat kb a végén egy oszloppal. Az is torz, nem?

Amúgy a félreértés elkerülése végett: a hülye is látja, hogy a kripto volatilisabb. Ezzel a grafikonnal nem ennek az ellentettjét akartam alátámasztani - balga is lennék, hisz pont jól látszik a grafikonon is a volatilitás, ahogy te is kifejtetted. Legalább egy pontban megegyezhetünk akkor, remélem erre lehet építeni is később :) A kripto sokkal volatilisabb, mint az USD/EUR stb. Tovább megyek, még a tőzsdénél is.
    A dollár ahogy írtad, teljesen kiszámíthatóan esik. (az utóbbi 1-2 év felett hunyjunk szemet) Nem ezzel kapcsolatos a kérdésem.

Arra voltam kíváncsi, hogy mi a megfelelő kifejezés arra, hogy a pl havi chartokat nézve a BTC vásárlóereje az USD-vel szemben évek óta meredeken emelkedik. Teszi ezt természetesen sokkal magasabb beta mellett, ebben a részében már megegyeztünk. Én azt hittem (rosszul, kolléga kijavított), hogy erre az a jó kifejezés, hogy értékállóbb.

@bambano: Milyen nem nullától induló skála? Hol kellen, hogy nulla legyen? A dollár értéke oldalon még csak-csak érthető, úgy kicsit kevésbé lenne látható a dollár esése. A BTC oldalon pedig ha meg szeretnéd találni a nullát akkor végtelen magas chart kellene hozzá, feltételezem nem ez lenne a cél.

• bambano

titán

válasz VirsLee #252 üzenetére

és ott van még rajta a politikusok kedvenc grafikonhazugsága, a nem nullától induló skála.

Új hozzászólás Aktív témák