Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HiFiHobbi
tag
válasz
dredjudge84 #184 üzenetére
Szia!
A domain szűrést belső IP tartományra is meglehet oldani a MAC helyett a Host menübe, ott be kell írni az elsőtől az utólsóig (192.168.0.100-192.168.0.199), így minden eszközön tiltva van. De ez meg már verziótól függ, mert az újabbakon, amiken az új TP logó van kb dísz a domain szűrés, mert semmit se ér ez a DNS alapú.
-
dredjudge84
őstag
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet beállítani, hogy ha blokkolni szeretnék egy weboldalt? Ha jól láttam, akkor meg kell adni az eszköz mac címét is hozzá, de én azt szeretném, ha semmilyen eszközön nem jönne be az oldal.
Köszönömelőre is aki leírja.
-
mtomi95
senior tag
Van egy TP link TL-WR740N routerem amin frissítettem a firmwaret DD-WRT-s re. Fel is települt, viszont nincs WiFi... és nem érem el sehogy a router beállításait egy ip címen sem.
Mit lehet tenni?
-
HiFiHobbi
tag
Sziasztok!
Van egy TP-Link TL-WR740N v2.5 Routerem. A kérdésem az lenne OpenWRT vagy DDWRT-vel lehetne-e repeater módod varázsolni rá? Semmi baja hibátlanul megy a gyári szoftverrel, csak az abba lévő WDS (híd) funkció, ami hasonló lenne a repeaterhez, nem képes követni a bridgelt WiFit, ha az csatornát vált. Mivel eleve csak akkor lehet engedni ezt a WDS funkciót ha a WiFi csatornát beállítom neki fixre, de ugye az változik. Meg a vett WiFi-t nem TP Link szolgáltatja, így ha jól tudom nem is garantállt a WDS helyes működése, mert valahol azt olvastam a másik routernek is TP-nek kell lennie ehhez.
Segítségeitek előre is köszönöm.U.I. A venni kivánt WiFi routeren nincs lehetőségem a csatornát fixre tenni. Mennyivel lenne erősebb a router WiFi jele OpenWRT vagy DD-WRT-vel a mostaninál? A lényeg az, repeatert szeretnék csinálni belőle.
-
rover45
őstag
Srácok, egy ismerősömnek van egy ilyen készüléke, gyári szoftverrel.
Bármilyen új eszközt csatlakoztatnak rá wifin, az az eszköz időnként kínai nyelvű, vagy teljesen fehér oldalakat nyit meg. iPhone, iPad és Windowsos laptop is ugyan ezt csinálja.
Egy Vidanet-es kábelnetjük van és amögé van téve ez a TP-Link.
Amint mobilnetre váltanak az eszközökön, a hibajelenség megszünik.
Mi lehet ennek az oka? -
garga01
őstag
Sziasztok!
Én is segítségét fordulnék a hozzáértőkhöz. Kaptam egy ilyen routert, 1 évet volt használva upc-s nettel.A saját t-home adsl netemmel működött egy ideig, de lecseréltem egy jobbra, mert a no-ip nem igazán ment rendesen rajta. Viszont most szükségem lenne rá, de valamiért wifi-n ha csatlakozok nem oszt ki ip címet. Kábelen jó. Már reseteletem és újraraktam a szoftverét is. Valakinek van valami ötelete? Vagy ez valami alaplap hiba lesz?
Eléggé meglep, hogy ez a router ilyen silányra sikerült, van itthon 3 másik TP-Link hálózati eszköz (kültéri wifi adó, egy access point, és egy régebbi router és mind tökéltesek pedig mind elmúlt 5 éves..
-
firewolf
tag
Üdv!
Van egy ilyen routerem, az irodában, adsl net megy róla. A szerződésben levő jelszóra nem emlékszem és nem tudom hol van a papír, amire fel van írva. Ki lehet valahogyan okoskodni a routerből a jelszót? Gondoltam, hogy elmentem a konfigját és egy jegyzettömbbel megnézem, de nem jött össze. Más ötlet?
Köszi!
Firewolf -
Jano_023
őstag
Sziasztok. Egy ismerősöm routerét konfiguráltam be, hogy a UPS router jelét továbbítsa. Amiután beállítottam a router működött 2 percig. Aztán az összes led folyamatosan világít (kivéve a wifi) rajta és nincsen wifi nem kapok ipt és nem tudom resetelni sem mert nem megy.
Valakinek ötlet?!
-
ensolid
tag
Sziasztok!
Egy ilyen routert vettem én is, de lenne egy kis gondom vele. Rendesen megy az internet a gépemen róla kábelel addig még a lakótársam föl nem csatlakozik rá. Nem megy nála torrent semmi se, de még is lelassul nálam az internet. Pl játszottam egy internetes játékkal a Neverwinterrel még ő nem csatlakozott föl a routerre addig semmi gond nem volt, utána már játszhatatlan lett a játék, de ez csak egy példa mert sima internetezésnél is vannak gondok szinte be se tudja hozni olyankor az oldalakat. Vettem egy usb-s wifi vevőt a gépemhez ezzel valamennyivel jobb a helyzet netezni már tudok, de egy fájlt letölteni a netről már eléggé keservesen megy. Lehet a routerben valami beállítás amit neki adja oda a sávszélességet? Mert nála semmi gond nincs a sebességgel.
-
kukker01
csendes tag
válasz
Doky1988 #173 üzenetére
Helló! Felmegy, de úgy vettem észre, hogy talán verziófüggő. Több hardververziót csináltak a TP-Linknél ebből a routerből, és úgy láttam, csak párnak készült el a végleges, stabil változata. Szóval érdemes megnézni, milyen a router, és annak van-e fenn a repo-ban megfelelő OpwnWRT firmware.
-
Doky1988
senior tag
Hali!
Erre a tipusra felmegy az OpenWRT Lucival???
-
kukker01
csendes tag
Helló!
Egyik ismerősöm routere is ugyanígy járt. Most próbálom unbrickelni. Ha érdekel, ilyesmi a folyamat: http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_16652-16652.html Csak náluk jelszót kér, nem újraindulgat folyamatosan. Ezt próbálom kikerülni/valahogy utánnajárni. Ha elakadnál a folyamatban, szólj nyugodtan!
-
Gyugyus
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg van valami ötletetek, hogy mitől lehet az, hogy a router egyik pillanatról a másikra megadta magát? Csak a bekapcsolást jelző led világít és ha rákötöm kábelen a laptomom, akkor annak a led-e is világít, de nem reagál se reset-re, ill. arra se, ha a böngészőn keresztül megpróbálom elérni, hogy megpróbáljam bekonfigurálni.
Modem érzékeli, ha rákötöm, de a router nem veszi az adást a modem felől...
Valami tipp, hogy mit lehet ilyenkor kezdeni vele? Sajna a papírjai elkallódtak, így a visszaviteli opció felejtős.
Köszi szépen.
-
Alienmuni
csendes tag
Megvan!!!! És ott a dinmic DNS vagy hol kell ujj jelszót adjak?
-
Alienmuni
csendes tag
Azt csináltam de nem jó. beírtam hogy:admin a jelszóhoz meg azt ami a modem alján van pin kód,vagy nem azt kell??? Bocs de nem nagyon csináltam még ilyet!!
-
Alienmuni
csendes tag
Tudnátok segíteni?? ma vettem egy ilyet és ahogy összedugtam megy minden szuper csak éppen nem tudok semmilyen kódot megadni mert nem tudom hol kell vagy hogyan kell beállítani!!!
-
HellGreg
őstag
válasz
barnade95 #163 üzenetére
persze, volt egy 741-esem előtte, azzal soha semmi baj nem volt, elsőre be tudtam üzemelni. Ez viszont nem reagál semmire.
Bekapcsolom, egyből világít a 3 led, akármit dugdosok akárhova, a gép nem látja, és mindig világít a 4-es LAn is, akkor is ha nincs bedugva oda semmi.
Közvetlen digi optikai net van, nincs modem se. semmi nem történik ha rádugom. Na persze mindegy mert már ott bukik az egész hogy a gép se látja, a kábelek rendben vannak, ugyanabból az állapotból raktam rá ahogy levettem a régi routert.Láttam egy ilyet a médiában, ez vajon jó lehet?
-
HellGreg
őstag
Hát én ezt nem értem, bekapcsolom, világít a két első led meg a 4-es Lan led, de semmire nem reagál, a gép se látja, nulla, semmit nem tudok neki csinálni... Se cdvel se böngészővel se semmivel.
-
tmarkee
tag
Üdv!
Ezt a routert tavaly augusztusban kaptam a Technikai Helpdesktől (az üzletbe bevittem, hogy ez - a régi WR340GD - rossz) és ezt adták helyette. Azt egy nyári vihar ölte meg az adsl modemmel és a hálókártyával együtt.
Eddig bírta, a múlt héten szombaton reggelre megdöglött, erre egy heti hajtépés után jöttem rá. Egyszerűen a tartalék, régi WR340GD-vel összedugva hasít a torrent :-), ezzel meg nem megy, ha akármit is csinálok vele, hétfőn visszaviszem ezt is, hogy rossz, hátha adnak egy hét múlva másikat, mert így szokott lenni.
Tehát a javaslatom, hogy számlával együtt vissza a boltba, hogy cseréljék ki. -
dmc
aktív tag
TP-Link TL-WR740N es ruterem van és nekem is sorra eldobja a netet.
Mit tegyek vele?
Kidobjam, visszavigyem, kikapcsoljam az N es részt vagy tegyek fel rá egy másik fw?
Nem nagy net van rajt egy 12MB/S es netem van és csak egy NSA 210 van rákötve kábelesen.
A választ és a segítséget előre is köszönöm! -
Cavalera
tag
Üdv, nemrég vettünk egy WR740N-est, mivel az előző router felmondta a szolgálatot. Leszögezném, hogy nagyon nem értek hozzá. Beállítottam a laptopomon, megy is minden rendesen ezen a készüléken, viszont a többiről ez már nem mondható el. Telefonon kb. 2-3 oldalt tud betölteni, aztán nem hoz be semmit, pedig nem jelez semmit, hogy változott volna a csatlakozás, majd csak resettel lehet újra csatlakozni, de megint csak 2-3 oldalt tölt be. Asztali gépen ugyan ez, van csatlakozva, nem ír ki semmi hibát, csak éppen nem hozza be az oldalakat. Nem értem, hogy miért csak egy készüléken működik rendesen. Valami ötlet, hogy mit lehetne ezzel kezdni?
-
ratobi
senior tag
Sziasztok!
DD-wrt helyére visszatudom rakni a gyári firmwaret? Hogy gariztatni tudjam. -
klrt
tag
Üdv!
Van egy ilyen roeterem (WR 740N v.4.21) A Wi-fi re csatlakozó eszközök sávszélességét szeretném korlátozni. Ha jól hallottam a gargoyle tud ilyet. Ha van valakinek tapasztalata vagy tudna segíteni azt megköszönném. -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Most szereztem egy ilyen routert. Azért kellett, mert a régi dir-300asom nem ért el a kert végéig. Gondoltam, majd egy N-es! Méterre ugyanaddig ér a jel, mint a régivel. Van valami olyan beállítás, amivel esetleg ki lehet tolni vagy 20 méterrel? Van összesen 50-60 méter,és van vagy 3m szintkülönbség...
Köszi! -
fdisk
őstag
Upc-s 50/5-s netem van.
Amit adtak hozzá vmi Cisco féle modem, ami most only bridge módba megy, mert a másik állapotában (only router - azt hiszem -) a torrent kliens passzív módba tesz.
Ez a modem wifis.
Csak olyan gyenge a teljesítménye, h kint az udvaron már nem tudom fogni a jelet.
Volt nekem korábbról egy wr740n-s routerom.
Most ezt szeretném beizzítani kint, a lakáson kívül.
Utp kábel van a Upc-s modemtól kintre, ahol beüzemelném a tplinket.
Csak nm tudom mit, hogyan csináljak, hogy működjön is a kinti router.
Tudna vki ebben segíteni? -
Mandarinn
senior tag
Sziasztok!
Van egy V4.21-es 740-esem és állandóan leáll a net. Csak ha újraindítom akkor áll helyre. Sajnos ahogy néztem ehhez nincs is új gyári Firmware feltéve a Tp-link oldalára. Csak a V4.20-ashoz.
Vigyem vissza vagy van hozzá gyári csak nem láttam?Köszönöm!
-
razorka777
veterán
Nekem 80-as digi nettel már lassan egy éve gond nélkül teljesít,úgyhogy bátran ajánlom.
-
balika011
senior tag
eredetileg vettem egy TL-WR740N v4.21-et mindig összeomlott a wifi és csak egy reboot után jött rendbe, visszavittem kaptam egy TL-WR740N v4.23-at egy hét után ez el is elkezdte, most van fent egy OpenWrt r36346 + LuCI r9811 és így beton stabil!
(letröltés: itt (ennek a kernelében usbmod is van, arra itt egy leírás, még nem csináltam meg de tervben van, akkor fogom mikor megkapja a 32mb ram helyett a 64mb-ot))
szóljon az akit szintén érdekel a dolog
-
kik07
csendes tag
Nekem is ilyen van! Pár hónapja vettem, nálam is szünet és reset nélkül folyamatosan teljesít probléma felmerülése nélkül! Szerintem nagyon jó kis portéka a maga árkategóriájában
!
-
szcsi
tag
Néhányan írták, hogy eldobálja a wifit a router.
Ismerősi körben elég sok 740 van, és néha szokott segíteni, ha le van tiltva az N szabvány, csak B és G van használva.
70% -ban ez meg szokta oldani a gondokat, és vígan üzemel a router évekig.
Aki szeretne N-es routert annak érdemes a 841N-t vennie. Bő ezer forinttal drágább, de stabilabb is. -
firemanus82
senior tag
Sogórnőmék vettek egy ilyen csoda router-t. T-online D-link dsl-360r modem van előtte. A router konfigját nem tudom úgy beállítani, hogy csatlakozzon a netre! Beállítottam a WAN-t, megadtam a felh. nevet és jelszót. Csak modemmel megy minden tökéletesen
Routerrel nem hajlandó csatlakozni a netre. Se a setupwizard-dal se az admin felületéről.Valakinek volna 5lete? Köszi!
-
elistvan
őstag
Nekem a 741-es változat van arra, lehet linux alapú (OpenWRT) firmware rátenni így a melegedés csökken és a jelerősség állítólag nő: [link]
-
pagyo
csendes tag
TL-WR740N v4.23: csináltam újabb méréseket, hibátlanul működik. A másodikat nyúzom, bejött, ajánlom.
UPC alapcsomag wifivel 54Mbps-al:
UPC alapcsomag UTP-n 54Mbps-al:
-
gezatata
aktív tag
sziasztok
szeretném frissíteni a routerem firmware-ját.
még eddig nem piszkáltam ilyet.itt sok lehetőség közül választhatok de nem szeretném elszúrni, kérlek írjátok meg melyik a hozzá illő legfrissebb amit nyugodtan feltehetek. Köszönöm.
jelenlegi állapot:
Firmware Version: 3.12.11 Build 120320 Rel. 51047n
Hardware Version: WR740N v4 00000000 -
hampidampi
őstag
DD-WRT-vel próbálta már valaki? Van vele tapasztalat?
-
gyuszmó
őstag
válasz
SüdiLaller #138 üzenetére
köszi
-
gyuszmó
őstag
válasz
SüdiLaller #136 üzenetére
Helló
Eddig nem jártam a fórumon,de annyit dobálja mostanában a netet,hogy már idegesít
Mit lehet ilyenkor tenni vigyem vissza a boltba vagy beállítási gond ?
köszi -
SüdiLaller
aktív tag
Értékes amit írtál, jól összeszedett, de többen, köztük én is azért írtam amit írtam, mert tényleg eldobta a netet, és nem a laptop wifi drivere miatt, van még itthon 4-5 wifi-s telefon is, amire értelem szerűen nem kell a usernak drivert telepítenie. Volt itt symbian, android is, utóbbiból 2.1-től ICS--n át főzött romig, és ugyanazt produkálta.
Véleményem az, hogy ezekből is ki lehet fogni a frankót, de aki stabilan használja annak érdemesebb nívósabb után néznie. -
pagyo
csendes tag
Korrigálnám a korábbi hozzászólásomat a TP-LINK TL-WR740N router ügyben:
Vagyis teljesíti a szolgáltató által kínált 20 Mbit/s -ot.
Nagyban befolyásolja az átviteli sebességet a csatorna terheltsége, még akkor is, ha a adó és a vevő közel van egymáshoz. Ma egy viszonylag csendes időpontban végeztem egy újabb mérést, aminek a fenti adat pár az eredménye.
Szeretnék ajánlani egy jó kis eszközt a csatornák vizsgálatához, a MetaGeek inSSIDer nevű monitorát (http://www.metageek.net). Kirajzolja a 2,4 GHz-es az az 5 GHz-es csatornák spektrumát. Jó eszköz pl. arra, hogy válasszunk magunknak egy viszonylag csendes csatornát.
Sokan írták itt-ott a neten ezzel a típussal kapcsolatban, hogy megbízhatatlan és ledobja a kapcsolatot. A saját konfigurációmban is így indult, de kiderült, hogy a notebook wifi-s vezérlőjének volt hibás a drivere. Frissítés után nem rúgta ki többé a samlít a router alól.
Összegezve: A router ellátja a feladatot, amire vásároltam, 3 napja akadás nélkül teljesít. Előnye, hogy több gyártó-független firmware is készül hozzá, amelyek a gyári funkciók mellé számos újat tesznek, ezzel kibővítve a router felhasználási területét.
-
pagyo
csendes tag
A cikknek hála vettem egy TP-LINK WR740N-es router-t. Hát nem vagyok elájulva tőle.
Tesztkörnyezet:
Toshiba notebook vezeték nélkül csatlakozik a routerhez
(Intel PRO/Wireless 3945ABG Controller, elvi 54 Mbit/s),Asus desktop, UTP kábellel csatlakozik a routerhez
(Attansic L1 Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-T Controller, elvi 100 Mbit/s a router miatt),A router PPPoE-val kapcsolódik a DigiNET-hez (10 Mbit/s / 20 Mbit/s).
Router h/w verzió: 4.23, firmware: 3.16.4 build 130205 Rel.63875n .Total Commanderrel másoltam nagy fájlt notebook-ról desktop-ra és vissza:
12,3 Mbit/s illetve 8,3 Mbit/s az eredmény.http://speedtest.net -en a következő lett a teszt eredménye desktopról és notebookról:
desktop: downlink 22 Mbit/s illetve uplink 10,4 Mbit/s
notebook: downlink 9,3 Mbit/s illetve uplink 10,1 Mbit/sÚgy gondolom, hogy egy elvi 54 Mbit/s-os wifi-controller/router combo a DigiNET-es elvi 20 Mbit/s -os sebességet probléma nélkül kellene, hogy teljesítse illetve fájl másolásnál desktop és notebook között legalább meg kellene közelítenie 40 Mbit/s-ot.
Szívesen vennék másoktól is mérési eredményeket, mielőtt visszaviszem a bótba, hátha mégis minden oké, csak én néztem be valamit.
-
zsigee
aktív tag
válasz
SüdiLaller #131 üzenetére
Megnézem!
-
Tom5
addikt
Jó cucc, nekem digi 40/20-as netet vitt fél évig, most hugomnál teljesít szolgálatot. Nagytesóra váltottam.
-
SüdiLaller
aktív tag
Ezen az oldalon ha lejjebb gurulsz találsz xp-s drivereket amik modoltak. Próbát ez is megér.
-
zsigee
aktív tag
válasz
SüdiLaller #129 üzenetére
Atheros az eszköz, annak a drivere fennt van, a többit pedig a win rendezi. Az egyszerűség ezt indokolja, SP3 alatt kár szenvedni a gyártók hálózatkezelőivel. És működik is, hiszen a 340GD-ről simán vette a jelet WEP titkosítással. Ebből következik, hogy minden eszköz jó, és működik, csak ez a kettő nem komunikál...
A drivert viszont fel kell tenni, mert a winben nincs atheros driver.
Viszont az eltávolítós ötlet nem is rossz...Ez nem jutott eszembe.
Gyűjtöm az ötleteket, és 7végén meglátogatom a usert.
(A router zsír új egyébként, a netbookon pedig friss a telepítés.)Droidos teló megy a routerről, meg Symbian is, sima S60, és Belle is. Hot spot nem lett próbálva.
-
SüdiLaller
aktív tag
Értelek, ez para. Ha lenne egy usb wifi sticked kiderülne rögtön hogy mi a kotta. Azt esetleg megpróbálhatod még, hogy eszközkezelőből eltávolítod a wifi-d, drivert is törlöd, aztán felteszed újra, hátha...
szerk: vagy ha van androidos telód, és működik rajta a hot spot akkor telóról adsz neki titkosított wifi-t, azzal mit kezd. -
zsigee
aktív tag
válasz
SüdiLaller #126 üzenetére
Értelek, ezért vettem le a "mixed" funkciót sima b/g-re...
Az ötlet jó, csak sajnos ezen is túl vagyok. És az a gáz, hogy nem az első router, amit beállítok, és ezért nem értem...Bármilyen más eszköz, telefonok, laptop, működik a titkosítással, csak a netbook nem. És mellette az asztalin is van kábellel net... -
-
zsigee
aktív tag
válasz
SüdiLaller #124 üzenetére
SP3 a telepítőben benne, nem kókányolt a lemez. A csatorna száma auto-ról 6ra lett állítva. Elvileg a környéken nincs sok router, talán kettőt lát ezen kívül a masina. És az érdekes dolog, hogy még a telefonok is tudnak wifizni titkosítással is (kód megadásával), csak a netbook nem. De nálam pedig azonnal működött a 340gd-n.
-
zsigee
aktív tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre, mert valamiért nem sikerül a beállítás,és olyan a hiba jellege, amit eddig sosem tapasztaltam.Tehát:
Adott a 740es router, és egy Acer Aspire AOA150 masina. Xp telepítve rajta, driverek fennt. A saját routeremmel, 340gd, simán van hálózat, minden ok! A 740-nel kábelen van net, bármit csatlakoztatok hozzá, asztali, vagy az acer, vagy akármi... Wifi viszont nem megy, egyik biztonsági funkcióban sem (Wep-Wap-Wap2). Titkosítás nélkül megy a wifi. Másik wifis eszköz megy bármelyik módban.Reseteltem a routert, újra beállítottam mindent, a leírás szerint, de semmi pozitív eredmény. Mit kell rajta állítani? A titkosítás után miért nem megy a net az acer masinán? (Csak azon nem, és csak ezen a routeren, másikkal jó a wifi.)
Megjegyzem, a hálózatot látja, jelerősség kiváló, mégsem megy a net, semmilyen böngésző nem tud kapcsolódni, sőt a router felületét sem érem el.Várom a választ, mi a teendő?
Köszönöm a segítséget üdv!
-
doky67
csendes tag
TL-MR3420 router-ből szeretném kiolvasni a DUID azonosítót, de nem találom.
Telekom-os IPv6-os teszthez lenne rá szükségem. Az XP-ben sem találom, pedig átnyálaztam az idevágó javaslatokat.
Kérem aki otthon van ebben a témában segítsen, köszönöm!
-
barnade95
tag
válasz
SüdiLaller #120 üzenetére
akkor hibás a készülék, fél év alatt kétszer kellett leállítani (1 vihar és egy olyan eset, amikor azt hittük, hogy a routernek van baja, aztán kiderült, hogy a csatlakoztatandó eszköznek volt) és egyszer sem dobta el a netet, nem fagyott, nem volt hálózati gond, nem melegedett túl. Ha ezek a kis intermezzok nem lettek volna, szerintem augusztus óta folyamatosan menne.
Úgyhogy vagy tényleg a te példányod hibás, vagy az enyém valószínűtlenül hibátlan. -
SüdiLaller
aktív tag
Balról az első a T szolgáltatós routere, wifis, nem dobja el, a második, egy haverom linksys wrt54gc routere, nem dobja el, most jön a mi kis barátunk, eldobálja random, és csak ki/be kapcs. után hajlandó űzemelni, de még webes felülete is elérhetetlen, hiába szórja az ssid-jét ész nélkül. csatornák végig próbálva...és a sor végén látható az én jó öreg wrt54g-m amin tomato firm. figyel. Ez sem dobálózik érdekes módon. wtf?
szerk.: a tesztem 2 hétig tartott, jelerősséget a WRT54G vitte, egy kis tuninggal rásegítve, második a WRT54GC és harmadik a szolgáltatós. Ha lenne antennája, akkor szvsz. második lenne. wifi-s eszközeim voltak : 3 db Android alcatel ot995 ics, 1db lg gt 540, 1 db lenovo x60 , 1 db sony vaio noti.
-
ratobi
senior tag
Sziasztok!
Kettő ilyen csoda van a családban . A régi, amin dd-wrt van hiba nélkül megy. Ez a másik,gyári fw-vel ,meg állandóan újra indítást igényel. De az istenért nem találom, hogy régen honnan töltöttem le a dd-wrt fw-t. 4.2-es verzió kellene. Valakinek megvan a link ? Megköszönném! -
kengyel
nagyúr
válasz
SüdiLaller #117 üzenetére
Nem tudom ez jó kérdés. Nem tartanám valószínűnek hogy a fél éves router dobálná el. Ha mégis tesztelted ,várom a visszajelzésed.
-
SüdiLaller
aktív tag
-
janez
aktív tag
Akkor megnyugodtam, fiúk.
Arra gondolok, hogy ha majd nekem is lesz igazi szélessávú netem, nem kell új routert vennem. (Ha addig kibírja...) Egyelőre a keskenysávom 2Mbit.
-
kengyel
nagyúr
válasz
SüdiLaller #109 üzenetére
Kérlek szépen Digi 20/10-es netem van. Amennyiért én vettem ,ha megy érte 1-évet már akkor megérte. Egy gép csatlakozik hozzá TP-link usb stickel, tablet, és néha 3-telefon. Idáig szépen dolgozik.
-
kengyel
nagyúr
Sziasztok ! Én tegnap vettem egy ilyet ,és teljesen jól dolgozik. Minden rendesen csatlakozik ( telefon ,tablet, gép ) . Ebben az árkategóriában én ajánlom mindenkinek.
-
válasz
gregory007 #106 üzenetére
Másik topicban kiderült,hogy nem szeret ez a router mindenféle modemet.
Elég hisztis ilyen téren. -
gregory007
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ilyen ruterem és az a gondom hogy 12mb/s netből csak 2mb/s ad tovább.
Mit lehet ez ellen tenni ?
Wi-Fin és kábelen is ugyanezt produkálja.Mit lehet csinálni?
Köszönöm a választ -
-
adamcsik
aktív tag
Üdv!
Van egy TP-LINK TL-WR740N tipusú routerem. Tegnap este rendben volt minden vele. Ma pedig a számítógépen van rendesen net, de a telefon felismeri ugyan, de azt írja ki, hogy nincs kapcsolat. Mi lehet a baj? -
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám...
Nem tudtam hová irjak,gondoltam itt elfér.Adsl d-link modem,szépen megy a t-online-os 15MBit.
Rádugom a routert (wr740n) és lefeleződik a sebesség.
Mit kellene állitanom,hogy routeren is meg legyen a teljes sávszélesség ? -
SüdiLaller
aktív tag
Ha egy hozzáértő esetleg erre tévedne, elárulhatná, hogy pl telnettel, vagy putty-val, vagy teraterm-el miért nem tudok rácsatlakozni a routerra sehogy sem. Egyszerűbb lenne az élet ha csak egy rebootról is van szó, amíg ki nem cseréltetem. Ne kelljen böngészős tortúra hozzá, mert ha eldobja az agyát, akkor rá se tudok csatlakozni, egyből tipeghetek oda hozzá nyomkorászni az on-off gombot rajta.
-
janez
aktív tag
Ma vettem egy ilyet. Egy WR720N-et cseréltem erre, mert az eleve rossz volt. Eldobta a hálózatot. Két napig vacakoltam vele, azt hittem én nem tudom konfigurálni, aztán rájöttem, hogy mást nem tehetek, így kicseréltettem erre. Öt perc alatt működésre bírtam és persze nem dobja a netet és a hálózatot sem. Egy dolgot hiányolok. Egy külső kapcsolót, amivel bontom a wlan sugárzást, nem kell mindíg. Van egy Pirelli-m,az tudja ezt, de sajnos az csak kizárólag DSL router, a kábeles netemhez nem jó.
-
-
SüdiLaller
aktív tag
Ennyi! Nekem is egy régi Linksys wrt54g játszik, tomato firm.-el. Mióta benyomtam egy reset nem volt rátolva, egyszer nem dobta le a netemet. Pedig otthon aztán veretjük neki, az asztalimmal, 2 laptop, 3- olykor 4 telefon egyidőben. De most ahol vagyok vendégségben pár hétig, egy ilyen hervadás ossza a netet. Vagy nem, amihez épp kedve van. Állandóan le kell mennem ki-be kapcsolni. Ha visszavinném, mondhatnám hogy kérlek cseréld ki, mert ugyan ha bekapcsolod működni fog, de lehet elmegy a net egy idő múlva.
-
barnade95
tag
szia! igen, a fő internet kábelt, ami eddig a gépbe ment, azt dugod a router kék portjába. A sárga portok egyikét és a gépet szintén összekötöd egy UTP kábellel. Így ha be van kapcsolva a Wifis szórás (úgy emlékszek, már eleve be van, csak konfigurálni /név, jelszó stb./ kell majd) lesz a gépen is net, meg wifi is. a konfigurálás menetét a cikk végén találod!
-
madgie
titán
Minden TP-LINK cuccom elhalálozott idáig, az öt éves support-tal meg pont kitörölhetem, ha már most is a másodszor cserélt wifi routerem ugyanúgy félhetente meghülyül, nem mindegy, milyen sorrendben kapcsolom be neki a NAS-médialejátszó párost, meg hasonlók.
Felénk csak TP-Link-et kapni, a munkahelyre kellett egy wifi router, hát ilyet vettünk. Persze nem ment vele a tékomos net, rendesek voltak, kicserélték mögötte a modemet, de mondta a szerelő csóka, hogy ez csak a tépélinkekkel van így, főleg az újabb szériákkal.
Úgy érzem, hogy legközelebb valami normálisabb routert kéne venni (értsd: nem ilyen alsókategóriásat) és az hóttziher, hogy nem TP-Link lesz. nálam már vagy öt éve folyamatosan leszerepel ez a brand, kábé olyan, mint az LG a DVD íróknál.
-
adamcsik
aktív tag
Üdv!
Érdekelne, hogy hogyan működik. A számítógépből kihúzom az internet kábelt és belekötöm a routerba, majd a routert összekötöm a számítógéppel? Így lesz internet a számítógépben is és tudok a telefonon is internetezni wifi-vel? Köszönöm! -
Xflow
újonc
Most kaptam karácsonyra egy ilyet
-
SüdiLaller
aktív tag
Valamint annyi infó még a nyomorom felderítéséhez, hogy dinamikus ip játszik, modemen reset, és hopp már van is net.
-
SüdiLaller
aktív tag
válasz
Newlachka #84 üzenetére
Szia, bocs most ébredtem
Nem érem el azt sem, se telefonról, se laptopról. (Amúgy képes vagyok rá mert én konfigolom, és firmet is a legújabbat tettem fel, de azóta sem változott semmi.) Folyton eldobja a netet. Van mikor 2 napig semmi gáz, van hogy óránként ki/be kapcs van.
mod: ha van net akkor ilyen:
-
Newlachka
őstag
válasz
SüdiLaller #83 üzenetére
Router menüjébòl nem tudsz restartolni?habár ha nem éred el a hálózatot..
-
SüdiLaller
aktív tag
ugyanezt csinálja nálunk is, vagyis egy barátnőmnél ahol most is vagyok. És az a para hogy fent lakunk az emeleten, a router lent van, és mindig le kell tipegni a lépcsőn ki-be kapcsolni. Valameddig jó aztán ujra lépcsőzés. Thomi a net,kábel modemmel. De nem azért írtam hogy egy szabadságharcos router szerelmes arra tudja fogni.
-
Kabirobi
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy hogy tegyem láthatóvá a rútert, mert rejtett és a telefon minden más rútert megtalál csak ezt nem!!!!???
-
Zsocó
aktív tag
TP-Link TL-WR740N: Most az van, ha hatótávolságon kívülre megyek és megszakad a jel, akkor csak úgy tudok újra csatlakozni, ha a routert ki-be kapcsolom. Na ez miért van?
-
alitak
senior tag
Sziasztok,
PPPoE kapcsolatot próbálta már valaki? Láttam a WAN beállításainál, a kérdés, hogy valaki használta-e már aktívan internetezéshez PPPoE kapcsolaton keresztül.
Atis
-
Cnclacko
csendes tag
Nekem nd-s van ár-érték arányban nagyon jó.Hogy mire jó cd telepítő? Nekem elsőre nem jött
be a webes felület.Fél óra próbálgatás böngésző csere után sem.Cd- be és lőn működik.Nem tudtam mi lehet a gond mígnem felvilágosítottak.A csomagolásban lévő használatin a router ip cím:192.168.1.1 a valóságban 192.168.0.1
Egy kis segítség hátha valaki hasznát veszi:http://www.pcworld.hu/forum/index.php?showtopic=13299 -
Met
nagyúr
Hardware Version: WR740N v4 00000000
Fw: 3.12.11 Build 120320 Rel.51047nPróbáltam mindhárom állást, a telefon jó mert az előző routerrel erősebb jel volt.
Sőt, melóhelyen valamelyik szomszédban van router és ott is erősebb jelet kapokDe ha megmondod hogy van nálad beállítva akkor kipróbálom azt.
-
Met
nagyúr
Írtam a supportnak, másnap jött a válasz
For Channel Width, if you set it to 20MHz, it will slow dow the wireless speed to some extent, but it will improve wireless coverage.
If you set it to 40MHz, it will improve the wireless signal and speed, but it will reduce the wireless coverage.
Gyakorlatilag nem változott semmi hiába állítottam.
Az oké hogy falakon át gyenge a jel de ha oda teszem a telefont a router mellé akkor sem jelez erősebb jelet?
-
Met
nagyúr
Valahogy nem lehet erősebbre állítani rajta a wifi jelet?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
neil_mullen #15 üzenetére
Mire is jó ez a telepítő CD?
Én az asszonynak vettem most egy ilyet. Pontosabban a cserélhető antennás TL-WR741ND-t. Nekem egy régebbi TP-Link van, de ott nem kellett CD-vel bohóckodni. -
cashzoli
aktív tag
Jó lett, gratulálok.
Nekünk is egy TP-Link teszi itthon a dolgát, hiba nélkül
-
azbest
félisten
Nálad valami régebbi modell lehetett, sokkal gyengébb hardverrel. A konkrét TL-WR841ND v7.1 gyári legfrisebb firmware mellett ezt produkálja nálam kábellel, elvileg max 100Mbites neten:
A wifimmel lassabb lenne (50-60Mbit max), mert az intel wifi kártyáim nem mennek 300Mbit módban 2.4GHz-en.Mindenhová a megfelelő eszközt kell választani, például ide már nem tenném be, mert erősen limitálná
-
Fr3eWar
őstag
Értem én, de mindössze reagáltam egy olyan beszélgetésre melyben az alapkérdés:
"80/25 Mbites DIGIs netet gond nékül viszi a TP-Link TL-WR841ND?"
volt. És az említett router egy alapkészülék, olyasmi mint ami nálam is lehetett, s mely nem tudta kihasználni az előfizetett internet sávszélességét.
Ezután hozzátettem, hogy amire váltottam megfelelt az igényeimnek.
Ha neked drágább TP-Linked van, és tudod hogy megfelelő lenne számára, akkor ajánlhatod banhammer-nak. -
kissdanca
tag
Jó kis cucc anyám egy kolléganője nem boldogult vele ezért megkért hogy segítsek. Aztán amikor először megláttam nem tudtam hogy sírjak-e vagy nevessek... ez a forma
-
Thauxeeb
tag
Ja és megy rá DD-WRT-is
Pöpec rúter.
-
GIJoe
addikt
Több helyen 741ND-t üzemeltem be, persze nem gyári szoftel, hanem Gargoyle fw, és igen megnyílt a lehetőségek tárháza...
-
kmisi99
addikt
Én 8dbi-s antennával se értem el egy csöpp jel erősödést se. Egyébként fura én azt hittem ez a régebbi dizájn.
-
roti86
őstag
Nekem is ilyenem van, ha jól emlékszem 4190 Ft-ért vettem fél éve, de van ahol 3790Ft, de ott nem ingyenes a szállítás.
Amúgy jó kis router, meg vagyok vele elégedve. Nekem nem is melegszik (akinek ilyen gondja van próbálhat egy firm. frissítést) és az 5db-es antenna is jól teljesít panelban. Notebookal csutka a térerő bárhová is megyek.
Engem még az áramfogyasztása érdekelne, szóval ha van valakinek mérője ezt lemérhetné.
-
válasz
Dr. Romano #3 üzenetére
nekem is...még újra sem volt azóta indítva sem talán.olcsó,megbízható jó.
-
azbest
félisten
válasz
banhammer #53 üzenetére
Az inteles wifi kártyák (pl 5100, 4965agn) csak fél N-es módban (20MHz sávszéllel 130-150Mbps) mennek 2.4GHz-es tartományban, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy 8-9MB/s a max elérhető sebesség. Az újabb 3 antennásoknál nem tudom mennyire él a korlátozás, de ennek érdemes utánanézni. 5GHz-es wifivel hajlandóak csak 40MHz-es sávszélességet használni. Nem inteles 3 antennás kártyáknál nincs ilyen probléma. Lan-on a 841 elboldogul közel 100Mbit-tel is akár.
-
Oldman2
nagyúr
Anno nekem is egy TPLINk volt a fő routerem (5 éves garancia idővel), de amikor legutóbb (2. alkalommal) is megadta magát, kényszerűségből vettem egy CISCO-t mert kellett valami otthonra.
A készülék végül papír szerint 2 hét alatt került megjavításra, persze szólni erről elfelejtettek, így 4 hét után felkerült a polc tetejére, többet pedig nem veszek ilyen típust.
Nem is ajánlom azóta sem senkinek!
-
kissthomas
csendes tag
Nekem is egy ilyen mikrotik van otthon.... Néhány adat mikrotikről: Rengeteg variánsban/kiépítésben/architektúrával elérhető, szerintem simán prémium kategóriás eszközök... Legalábbis tudás tekintetében. Pl az 5.18-as verzió óta van quick setup az otthoni usereknel, ahogy egy darab weblapon mindent beirogatva saját magát felkonfolja. Tud uPNP-t, VPN kliens/szerver módot, és elég sokmindent még, amit egy otthoni felhasználó nem is biztos, hogy életében egyszer is megnéz. A tűzfala elég komolyan konfigolható, és az előzőekben említett kütyü 19ezer pénzért akár 3-400 Mbitet is képes route-olni, amit a legtöbb SOHO cucc nem... Még a Linksys WRT320N-em is csak 60-70 Mbitet tudott átpréselni, a UPC Fibre Power 120-as netemet egyedül egy Cisco 1800-zal tudtam pl 100Mbitig kihajtani úgy, hogy monjuk egy torrent ne nyírja ki a routert a több széz kapcsolatával (conntrack). Egy ilyet egy SOHO cucc sem bír ki, a mikrotikek viszont igen. Cégnél is használunk mikrotiket (x86 verzió vmware-en, ingyenes kulccsal), és a legutóbb olyan 60 nap és 17 TerraByte forwardolt forgalom után restartoltuk... Akkor is csak egy firmware frissítés miatt
Szóval én csak ajánlani tudom mindenkinek, aki azt szereti, hogy egyszer beállítja, ami ma már 5 perces munka (ha megvolt a firmware frissítés 5.18 fölé), majd soha többet rá se akar nézni, csak erőből torrentezni
-
DRB
senior tag
-
DRB
senior tag
válasz
banhammer #46 üzenetére
A WR841ND-vel az baj, hogy "csak" 10/100Mbps-esek a WAN/LAN portjai, így a 80-as net már határeset neki, WiFi-től függetlenül is. A WiFi-ről meg annyit, hogy két antennával ne várj tőle 300Mbps-t, a felét inkább el tudom képzelni, vagy esetleg a kétharmadát. Szerintem neked, ha erős WiFi kell, akkor WR941ND, ha erős WAN/LAN kell, akkor WR1042ND, ha mindkettő akkor WR1043ND. Persze lehet ezt fokozni, mondjuk WR2543ND, kizárólag a rászánt összeg szab határt.
-
csasaKKP
senior tag
válasz
kakuk.tamas #47 üzenetére
A tplinklogin.net is a router configjához visz. (192.168.1.1)
-
barnade95
tag
válasz
kakuk.tamas #47 üzenetére
nem, úgy, ahogy írtam.
-
kakuk.tamas
addikt
Más operációs rendszer esetén marad
a webmanager. Ugyanígy dugj össze
mindent mindennel, nyisd meg a
tplinklogin.net oldalt...Nem a roulter IPjét kell beírni, ami általába a (TP-Linknél) 192.168.1.1 vagy 100?
-
banhammer
veterán
80/25 Mbites DIGIs netet gond nékül viszi a TP-Link TL-WR841ND?
Olvastam itt, ott, hogy valakinek csak 65 Mbit ment át a WiFin.Más.
Eddig három TL-WR340GD-t és egy TL-WR841ND-et üzemeltem be a családnak és eddig semmi probléma (kopp, kopp, kopp) nem volt velük.
Van egy TL-WN722N USB-s WiFi adapterem azzal se volt gond.
Az egyedüli problémám egy PCI-os TP-Link WiFi kártyával volt.
Talán a TL-WN350GD lehetett a típusa, nem emlékszem rá.
Állandóan szakadozott vele a net, érthetetlen lassulások stb, stb, stb.
Próbáltam más PCI slotban, új meghajtóval stb, stb aztán feladtam és vettem egy egy TL-WN722N USB-s WiFi adaptert.
Az egyik TL-WR340GD túlélt egy közeli villámcsapást is aminek a lakásban az ADSL modem, egy TV és egy Onkyo erősítő fele volt az áldozata.Száz szónak is egy a vége, annyira nem rosszak a TP-Link termékei.
-
sysys
csendes tag
Nekem júliusban egy villámlás miatt kiégett az integrált hálókártya. Viszont van beépített wifi és ezért vettem egy ilyent gyors megoldásként.
Hazavittem összeraktam és sehogy nem tudtam csatlakozni a routerre. Bevittem egy boltba, hogy nézzenek már rá és ott voltam 1 órát és végül csak a firmware frissítés segített.
Azóta működik rendesen, de azért ilyen nem fordult elő más hasonló eszköznél még velem. -
kashi
csendes tag
Nekem is TP linkem van, szerintem már elmult 1 éves is. Az enyém TL-WR940, régi skinű 300mb/s-os. Új korában 12 000ft-ért vettem.
Melegszik, belül pokol van de ez nem befojásolja a működését.A jelerősség lehente nagyobb. A ház egyik felében van a router, de a másik felében alig van jel(laptoppal van szép erővel, de telóval alig). A távolság sorrendje: 4m szabad terület>30cm fal>3m szabad terület> kb 40cm fal.. Az utóbbi fal melett találni normális jelet a telefonnal, de tölle 3-4 méterre nem nagyon találtam. Érdekes dolog az, hogy nyílt terepen, 100 méterre is szép jelet találtam. A routert feltettem a padlásra, és 100 méter múlva is 4-es jelszint volt az 5-ből, pontosaban 92%
A LAN portok gyorsasága és a wifi is teljesen megfelel. Bár előfordult, hogy nem tudtam egyik gépről a másikra másolni wifi kapcsolattal, mert összesen 9 ezköz volt rajta wifin. -
DRB
senior tag
Én nem rég nagynénémnél üzemeltem be egy majdnem ilyet(WR741ND), itthon persze más van, de nálam az ár kevésbé számított, míg nagynénémnél inkább az volt az első szempont, minden más csak utána jött.
Tesztelgettem kicsit, és hasonló eredményre jutottam, nem egy világbajnok holmi, de az ára(a 741ND ~5100 Ft volt) a tudásához képest igen kedvező. Az 5 év gari, meg a support is több/jobb mint általában ebben az árfekvésben lenni szokott. Az egyszerű felhasználóknak pont ez kell, aki meg többre vágyik(elsősorban tudásban és/vagy minőségben értendő, mert hogy, pl gariban, a 30 ezres kategória sem nyújt többet) az meg vesz jobbat, (sokkal)drágábban persze.
Az "N" illetve az "ND" között az antenna az eltérés(az "ND"-nél lecsavarható/cserélhető), viszont a 740 illetve a 741 kötözött vajon mi az eltérés? -
leslie_smith
aktív tag
Jó teszt!
Én is TP-Link-et használok csak nekem kicsit drágább kellett a Digi-s mobilnet miatt én egy TP-Link TLMR3420-as 3G-st használok az 11 ezer volt,de az is tökéletes.Mondhatni gyorsítja a mobilnetem.Jók ezek a TP-linkek.
-
Pug
veterán
válasz
#56573440 #32 üzenetére
Vagy mert mondjuk munkatapasztalat alapján vannak olyan környezetek, ahhol a TP-s nyekléseket nem lehet megengedni. Otthonra szódával elmegy (átlag felhasználónak, ha nem éppen hibas darabot fog ki). Nem állítom, hogy az összes TP hulladék, de azért az köztudott, hogy messze nem a megbízhatóságáról híres.
-
draco31
veterán
Nekem is ilyen volt egy hónapig 4800-ért, mert az ND változat (cserélhető antennás) 5600-at kóstált akkor. (jun. közepe) Aztán július végén visszavittem, és 100 Ft ráfizetéssel elhoztam az ND változatot (csökkent az ára )
És vettem hozzá egy 8 dbi-s antennát is. Talán 1-2 métert jelent csak a nagyobb antenna, de nem bántam meg!
-
azbest
félisten
válasz
Snowy_owl #37 üzenetére
A 841-eseimre tettem ram süniket, biztos ami biztos. Állítólag fw frissítés után érdemes resetelni, majd újra beállítani a dolgokat és nem visszatölteni mentésből. Most épp 12 napja megy probléma nélkül 30 fok körüli szobában. Korábban hetente újra kellett indítanom, mert a port átirányítások / webes felület kipusztult.
-
Snowy_owl
őstag
Annyi "baj" van csak vele, hogy hajlamos nagyon melegedni, és ezért nem lehet csatlakozni vezeték nélkülin, bár az se normális ugye, aki a modem tetejére teszi(ismerősnél történt), viszont az is biztos hogy az új ufo tplinkek amikkel találkoztam, sokkalta jobban melegednek. Másik ismerősnek is hasonló van csak az a két antennás. Na az is hajlamos szarakodni a wifivel, viszont az nincs modemen. Előző gen sokkal hűvösebb volt.
-
mdraco
őstag
Én megvagyok elégedve vele, több mint 1 éve van meg, 50 mbps net van rá kötve, 5,8 mb/s-el stabilan töltök vele, wifin keresztül is, és felfele 5 megával, soha nem szakadt meg, nem állt le. Akkoriban kb 6000 ft volt.
-
-
törölt tag
pont azért amiért a fórumozó, vagy az ismerősének az ismerőse vett egy asrock, msi, asus, stb alaplapot, ami meghalt valamiért vagy gondja volt, és onnantól soha nem hajlandó attól vásárolni. előítélet, sztereotípia, egy rossz tapasztalat. de mondjuk ennyi erővel senkitől semmit, mert minden topik tele van hibákkal és anyázással általában
-
agoka07
senior tag
Én is rendelkezem egy ilyennel
Jól működik. De csak másodállásban.
-
csasaKKP
senior tag
Viszont 10 alatt találni UBiQUiTi routert, nagyon okosak ezek a routerek. Hálózatépítésnél csak azt és a MikroTik-eket keresem.
Szerintem a beállítás WinBox alól nem nagy ördöngösség.
Itthon a netet én 1043ND-vel osztom /TP-Link/, de az utóbbi időben gyári szoftverrel. OpenWRT nem volt valami stabil.Annyi, hogy hiába van két/három antenna a cuccon, ha a mobil eszköz csak egy antennás, vagyis nincs MiMo. Akkor is 2-es lesz a jelerősség 2 szobával arréb.
-
spyduck
nagyúr
Nekünk ugyan ez volt, ma vittem vissza, mert rossz volt. Ettől függetlenül nem hinném, h rossz ez a router, de én pont kifogtam. Viszont cserélni nem tudták így kaptam egy dlink-et
-
-
k.joco899
csendes tag
Nekem is ilyen routerem van lassan fél éve de nem igazàn vagyok vele megelégedve. Bekapcsolás után elég gyakran lassú a net az androidos telómon. 20/10-es diginetem van, de ilyenkor jó ha megvan 10/10. Ilyenkor csak a restart segit, de néha azután se az igazi. Felraktam rá a ddwrt-s firmwaret, de attól sem lett jobb. Úgy érzem sajna ez az utolsó tplink routerem
-
A garanciája nem úgy van, hogy 2 év után is javítják - de csak Kínában?
-
k.soma
senior tag
A kérdésem az lenne, hogy ez a router mennyire viseli el a 80/25-ös netet szerinted/ szerintetek?
-
törölt tag
válasz
ThunderBoy #16 üzenetére
én egy helyen este 8 kor álltam neki egy külső tp beüzemelésének, belefutottam egy bugba, felhívtam a nemzetközi supportot, 5 perc múlva küldtek egy firmware updatet ami még a lapjukon sem volt fent... nekem személy szerint nem volt még velük gondom.
-
ThunderBoy
tag
Azért a nagyon jó supportot nem írtam volna. Van tapasztalatom velük, hát, jobb ha inkább google-be keresel megoldást, vagy a külföldi supportnak írsz.
-
neil_mullen
aktív tag
Én is pár hete vettem ilyet, 3750 Ft volt. Azóta is hibátlanül működik, amúgy telepítő CD nélkül is belehet tökéletesen beüzemelni.
Negatívumot nem is nagyon találok, talán csak annyit, hogy nem cserélhető az antennája, ez mondjuk egy kicsit sajnálatos.
Ugyanez cserélhető antennásba +500 Ft-ba kerül. (TL-WR741ND)
-
manoarc
senior tag
Nagyon jó router, de a hatótávtól többet vártam volna. 2 szintes családi házban bizonyos pontokon éppen hogy van még jel. Lehet leárnyékol valami vas vagy nemtommi , de akkoris...
-
miresz
veterán
A Tp link a legjobb az ár/érték arányában. rengeteget szereltem már be ebből a típusból,és itt-ott van egy két hibás darab,de nem számottevő.
-
FlekkeN
aktív tag
Jó kis cikk, de a webes felületről dobhattál volna fel valamit.
-
MI szolgáltatunk wifin netet, igaz már legtöbb helyen 5GHz-en, de ahol még 2.4 van, vagy lakáson belül kell osztani ott mindenhol TP-Link eszközöket használunk már jó pár éve.
Előtte Ovislink cuccokat használtunk, na az tényleg fos volt. Egy szimpla restart is majd 2 perc volt.
Itt ez kb 30 sec a régi 542-es és 543-as 54-eseknél meg kb 3-5 sec max.
Nem azt mondom, láttam már megdögleni én is TP-Link eszközt, de eddig nem túl sokat. Olyat már sokszor hogy 1-2 port, vagy maga a wifi része megment egy vihar után.És tényleg ennyi pénzért bőven elegendő tudással rendelkezik. Annyi hogy én jobban szimpatizálok a "D"-s jelzésűekkel amiknek levehető antennája van, és lehet rá tenni erősebbet.
Egyetlen negatívum azért van, hogy utóbbi időben már a gari csak 3 év, de még 1-2 helyről be lehet szerezni 5 év garosokat is, de ezek csak a készlet erejéig érhetők el.
-
Pug
veterán
TP-Link.... ez az a router márka, amivel eddigi töménytelen mennyiségben találkoztam hálózati problémáknál... és többségében ôk voltak a problémák okozói. Nem szívesen általánosítok egy teljes márkára, de a TP-Link számomra már egy ideje tabu.
-
MrSealRD
veterán
Engem tényleg érdekelne miért van modem/telefon a net és a router köző iktatva és ráadásul ez miért redukálja kevesebb mint felére a sávszélességét.
-
ouzohuto
senior tag
Nekem ez van most kb egy éves és túlmelegszik és bont mindent :S
-
pcsabat
őstag
Egy airlive-ot és d-linket dobtam ki ezelőtt (két hónapon belül), egy ilyen viszont kb. fél éve megállás és reset nélkül megy. Olcsó és jó cucc otthonra.
-
Dr. Romano
veterán
Nekem az 54Mbites változat megy már majd folyamatosan 3 éve és nem akar megpusztulni
-
vigyori78
őstag
Jó teszt.
Ilyenem van -
törölt tag
Jó teszt, végre valaki beleírja az árat is. Ár/érték arányban a TP-Link-ek verhetetlenek.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Egy erősen best-buy gyanús belépő szintű router a TP-Linktől.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 4GB I 500GB I Radeon I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest