- Digitális Állampolgárság Program
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szólánc.
- Még több 12400F tuning eredmény (vs. stock)
- Kis színes abszurdisztánból
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz tordaitibi #446 üzenetére
Szo szerint, ahogy leirtad. Ha csak ezt akarod kihallani az egeszbol, akkor tedd ezt.
Most akkor egy epito jellegu kritika: tegyel fel egy Win10-et. Allom a licenszet.
-
törölt tag
válasz Kisgépkezelő #288 üzenetére
Na MOST vagyok kész mára
-
törölt tag
Akkor legyen felhőstök, azt mindenhonnan elérem
Szerk: szerinted a többiek mennyire vannak készen attól, hogy tökösen szétoffoljuk a topicot?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz philoxenia #267 üzenetére
Semmi. Pár programozó gyorstanfolyamot kínáló cég jó pénzt keres. Ma már a szoftverfejlesztés bőven túl van azon a szinten, hogy fél évet tanulgatok és fasza programozó lesz belőlem. Ahogyan - hogy témánál maradjunk - linux devop sem lesz fél év alatt az ember.
Alapvetően MS rendszergazdi vagyok, VMWare kiegészítéssel és nagyon pici linuxszal. Az elmúlt 3 évben 25 tanfolyamot csináltam meg, kb 30 szakkönyvet olvastam el és töménytelen időt töltöttem a tesztszervereimmel. És most érzem azt a magabiztosságot, hogy hozzá merek nyúlni egy komolyabb clusterhez, nem ijedek meg egy exchange dag-tól. De még mindig nem vagyok sehol, pedig 20 éve ezzel foglalkozom, mégis hetente fordul elő olyan témakör, hogy pfff, fingom nincs. Hogyan lehetne fél-1 év alatt valakit piacképes szoftverfejlesztőnek kiképezni? Sehogy. -
törölt tag
válasz #20749568 #208 üzenetére
Ez gonosz volt Egyébként nem mondanám, az általunk managelt Windows rendszerek elég szépen csicseregnek, noha karbantartásigényesek. A múltkor patcheltük egy osztrák biztosító 74 szerverből álló Exchange-farmját. Nem mondom, hogy nem izzadtunk meg.
Miközben látok up-to-date linux szervereket több, mint 2 év uptime-mal -
törölt tag
válasz #20749568 #105 üzenetére
Adok neked egy Windows Serveres német hibaüzenetet. Ha konkrétan nem ismered az angol megfelelőjét szó szerint, akkor negyed órát fogsz vele baszkódni, mire kitalálod, mire gondolhatott a költő. Persze nagy arccal lehet ezen röhögni, de ha mondjuk szembe kerülsz egy vCenter update problémával hibakód nélkül, fél oldal német szöveg, na annak találd meg az angol megfelelőjét. Ezért kezdek minden lehetséges helyen azzal, hogy a felületet átállítom angolra - ahol lehet.
-
törölt tag
válasz #20749568 #101 üzenetére
A Linuxhoz (de egyébként a Winhez is) nem kell angol. Egészen addig amíg nem lesz valami baja, mert akkor 10000%, hogy angolul talál hibaleírást az ember.
Igen, és ezért vagyok a plafonon, mikor itt Ausztriában németül telepítik a Windows Servert, a vSphere-t, de még a linuxot is, és csodálkoznak, hogy nem megy a troubleshooting, mert a google nem ad találatot... -
törölt tag
válasz Kisgépkezelő #87 üzenetére
Van egy jelentős különbség. Mikor valaki leírja, hogy a Windows szar, akkor az esetek 60%-ban kiderül, hogy igen, tényleg szar, mert úgy kellene működnie, de nem úgy működik.
Amikor viszont valaki leírja, hogy a linux szar, akkor az esetek 85%-ban derül ki, hogy nem szar, csak a usernek fogalma nincs, hogyan működik, vagy a dolog hivatalosan nem támogatott, és igen kis részben derül ki bug. -
törölt tag
Csúnya dolgot csinálok: nem olvastam el az eddigi hozzászólásokat, hanem jön a write-only mód.
A történet klasszikus, mikor egyszeri átlag Windows-user betéved a desktop linuxok világába, és nem érti, hogy miért van az az érzése, mintha az egész IT-világ őt akarná bucira szopatni. Ez azért van, mert a desktop linux NEM arra a célra készült, mint egy Windows kliens. A desktop linux célja nem az, hogy tudja mindazt, amit egy Windows, olyan egyszerűen, csak máshogy. Nem.
A linux desktopoknak nem célja az egyszeri felhasználók kiemelkedő felhasználói élménye. Nem, a linux desktop nem való játszani, nem való videót vágni, nem való CAD-ezni, stb. Mire való akkor? Kiváló és olcsó megoldás például, ha 3000 kliens kell egy hálózatra, ahol helyben szükség van teljes értékű OS-re, de alapvetően Citrix szerveren dolgoznak. Vagy célszoftvereket fejlesztettek linuxra. Vagy egy lapszabász gép vezérlését oldják meg vele. De jó otthonra egyszerűen netezni, kis office, videochat, minden más úgyis a felhőben van már. Ilyesmire való a linux desktop, nem többre, és nem is akar többnek látszani. Meg lehet nézni, hogy hány és milyen helyen használnak linux desktopokat...
Minden évben meghallgatom, hogy na most! Ez lesz a linux desktop áttörésének az éve! Soha nem lesz az. A linux a hatékonyságról szól, míg a Windows a kényelemről, és ez a kettő a legtöbbször egymásnak ellentmondó fejlesztési irányvonalat jelöl ki.
De pont ennek a hatékonyságnak hála optimálisak a linuxok szervernek. Például van olyan, hogy valaki egy webszervernek a Microsoft kötelezőin kívül (Exchange, ADCS, WSUS, stb) Windows Servert és IIS-t telepít? Mert én még kisvállalatoknál is külön erre felhúzott linuxot és általában apache-ot látok. Létezik Apache Windowsra is. Látott már valaki prod windows serveren apache-ot futni webhosting céljából? Mert én még eddig nem.
A linuxnak, a sokféleségének, a fejlesztési elvének mind-mind célja van, és alapvetően úgy van jól, ahogy van. És ez hellyel-közzel a Windowsnál is így van. Nem véletlen, hogy a linux például a saját OpenDirectory szabványa helyett gőzerővel támogatja a Windowsos megvalósítást, az Active Directoryt. Ahogyan az sem véletlen, hogy a Windows meg őrült tempóval fejleszti az integrált linuxos alrendszert.
Azt mondtani, hogy az egyik jobb, vagy a másik jobb, teljesen értelmetlen. Olyan, mintha összehasonlítanánk egy autót egy traktorral. Nyilván a traktor a jobb! Igen, szántani. De lemenni a Balatonhoz... talán mégis inkább autóval mennék. Lehetséges traktorral? Hogyne. De ha megpróbálod, és panaszkodsz, hogy milyen hosszú és kényelmetlen volt az út, meg a traktort indexe csak terminálból ment, akkor nem fognak traktorgyárak ezerei ugrani, hogy hogyan tegyék hosszútávú utazásokra kényelmessé a traktort, hanem megkérdezik, hogy bevetted-e reggel a gyógyszeredet, és felajánlanak egy kényelmes, furcsán gombolós dzsekit...
Úgyhogy le lehet akadni erről a Windows 10 vs Linux Desktop összehasonlításról, mert semmi értelme nincsen. Az egyik kalapács, a másik csavarhúzó, az egyik akkor jó, ha szegelsz, a másik meg akkor, ha csavarozol. Lapozzunk.