- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Tele a hócipőm
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
válasz
vadkörte #145 üzenetére
ehhez akkor össze kell szednt (azaz venni) a bitument, egy edényt (nincs mindenhol kidobni való lábos - veder), kell tégla, tűz, tűznek hely, bot, valami újságpapír meg mindenféle alátámasztás, mert vigyázat csöpög. meg vigyázat forró és büdös. nekem ez elég pepecselős volt, pedig nem ijedek meg egy szögbeveréstől.
-
Crystalheart
őstag
válasz
vadkörte #143 üzenetére
Kösz a tanácsokat... Nekem is szándékomban áll a bitumenes kezelés, de ez annak függvénye lesz, hogy éppen akkor meg tudom-e venni a bitumenes kenhető masszát, lesz-e rá pénzünk. Vagy a kemény bitument, de az tényleg pepecsnek tűnik. Ezt amúgy sem magunknak csinálnám, nem akarok még negyven évig ebben a homokos fagyzugban élni, ahol most (kezeletlenül kb. annyit bír az akác stabilan, a vastagabb darabok többet), szóval az utód profitálna belőle. Impregnálásban nem gondolkodom, mert a főzve impregnált akác elveszti a természetes tartósságát. A legtartósabb eljárás az volna, ha a földbe kerülő végét körbeégetném, de az meg nagyon hosszadalmas.
Ami a szekercét meg a vonókést illeti... Te használtál már mindkettőt?
Mert én igen. Nem vagyok béna egyikben sem (eleve egy alkalomnyi faaprítás több tízezer kisbalta-lesújtást jelent), de szekercével nem lehet szépen, simára dolgozni, és akácot sem lehet vele jól, épp a gesztig háncsolni. Régen, míg nem volt lehetőségem vonókésre, én is azt használtam, de utólag már azt is tudom, hogy a rönkbútor-készítők is vonókést alkalmaznak erre, azt épp erre találták ki, nem másra és nem mást.
A kisebb görcsöket meg különös mód machetével a legjobb lecsapni, de hegyet faragni is.
Erre idén jöttem rá, miután öcsém talált egy elhagyott machetét a mezőn.
-
Nem kell engedélyeztetni, az olyan esetekben mint a cikkíróé volt.
3.
Meglévő építményben – alapozást nem igénylő – új égéstermék-elvezető kémény létesítése, ha annak megvalósítása nem jár a meglévő építmény tartószerkezetének megbontásával, átalakításával, megerősítésével.
4.
Új, önálló (homlokzati falhoz rögzített vagy szabadon álló) égéstermék-elvezető kémény építése, melynek magassága a 6,0 m-t nem haladja meg. -
Borosz
őstag
Pontosan így van! Jól látod a képeket és érted.
A tégla pedig valóban jó hőtároló. Nehezebben melegszik át, de 24 óra múlva is meleg. Bár tény, hogy akkor már nem annyira érezhető a hőleadása.
A kéményt be kell jelenteni a hatóságoknál, de engedélyeztetni, terveztetni meglévő, használati engedéllyel rendelkező épületnél csak 6 méter felett szükséges. Ez 5.5m lett. Én így tudom... -
Crystalheart
őstag
Hát ez az, a tetejét lebontjátok néhány évente. (Ez a kályha kialakításától is függ, pl. egy neobarokk cserépkályhánál, ahol a teteje komplett egyben van, sosem egyszerű.) Kicsit bonyolultabb, mint kinyitni egy ajtót.
Meg tüzelőtől is függ. Mi akác gallyakkal fűtünk, emellett 1-2 havonta kell kikormolnom a sparheltet, mert teljesen elzáródnak a belső járatok. De az legalább - kéménypucolás nélkül - megvan fél óra alatt.
Láttam továbbá már olyan cserépkályha belsőt, ahol úgy kanyarogtak a járatok, hogy ahhoz egy ponton lebontva az életben nem fér hozzá az ember. Az ilyennél nagyon lényeges, mit tüzel el benne az ember, de hát gazdagéknak valószínűleg volt választásuk 1910-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Elektromos autók - motorok
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Synology NAS
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen routert?
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- A Temu diktál Magyarországon, a hazai e-kereskedők fulladoznak
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9th ,14" ,i7-1185G7 ,16GB RAM ,512GB SSD, magyar bill, 1 év garancia
- Dell Latitude 5350 2-in-1 ,13.3" ,Intel Ultra 5 135U ,16GB RAM ,512GB SSD ,magyar ,gar 2029.08.02
- iPhone 14 Pro 256 GB Újszerű karcmentes kártyafüggetlen - jó vétel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 10th 27% ÁFA ,14" ,i5-1240P ,16GB RAM ,512GB SSD,magyar bill 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2147
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3440, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest