Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
v.tom
őstag
Ez egy nagyon jó cikk. Le a kalappal! Remélem mindenki aki eddig nem tudta, tanul a dologból!

-
John Fowler
tag
OMG WTF LOL
http://gizmodo.com/photogallery/microserveces08
[Ezen] a képen csak egy hiba van: "Offices" helyett "Office"-t akart írni a kedves nemkltező szerző

-
opera11
tag
Nagyon alapos és jó cikk, gratulálok

Az IE 8-al talán változik valami+esetleg az Operás per miatt is gatyába kell rázniuk azt a xszart...
-
Az, hogy mi komoly konkurencia, az relatív.
Nem feltétlenül lesz valami népszerű, mert jobb...
A JavaFx előnye, hogy rohadt gyors, már lehet látni demókat is, és már láttam rajzfilmet is javafx-el. Ami a flash alatt beszaggat teljes képernyőn, az még javafx alatt 80-100 fps-el szaladgál. Nagyon durva a grafikai megjelenítésbeli különbség. Nem beszélve a Java3D-ről. A flessre írt 3D-s motorok aranyosak, de röhelyes a sebességük. A JavaFX előnye talán ezen a téren a leginkább szembetűnő.
Én még ráérek kb. egy évig a saját weboldalam elkészítésével, de valószínűleg a JavaFx mellett fogok dönteni a rengeteg grafikai elem miatt. Hacsak a 10-es Flash player, és a Flash CS4 nem újít hatamasat sebesség terén (erre nem látok sok esélyt, de kituggya)... -
Alukard
senior tag
Én meg azt nem tartom korrkektnek, ha azt a bizonyos géprejzot nem autocadben küldenek, kivéve ha nyomtatásról van szó (akkor nagyjábol mind1), de amíg nem addíg azonnal küldöm vissza, hogy ezzel mi a fenét kezdejk?!
FTeR
Akkor lehet 1 kicsit jobban beleásom magam az SL-be
A végén még kiderül, hogy egész használható lesz... Végre az MS alkot is vmit ami használható... de a .net -es részével nem vagyok teljesen kibékülve, nah mind1, majdmeglássuk mi sül ki belőle
Hátha írok majd 1 travian felületet PDA-ra vele
-
Crystalheart
őstag
válasz
John Fowler
üzenetére
A M$ csak a dolgát teszi - pénzt szerez. Most, hogy egy küszöböt elért az ellenük kardoskodók száma, pedig elkezdett átállni egy másik gazdaságpolitikára. Az egész csak marketing, így tudtak a legtöbbet eladni és a legnehezebb helyzetbe hozni a vetélytársakat.

-
Crystalheart
őstag
PDF azért már elég alap ahhoz, hogy szinte mindenhol legyen, és mindenhol, ahol egyáltalán felmerülhet, hogy kellhet.
Ergo egy elektronikus önéletrajznál alap, hogy abban küldik el, sok helyen mást nem is nagyon néznek meg, ahogy hallottam. És ez most nem nagy Office-ellenesség, akármiben szerkeszti is az ember, érdemes utána PDF-be konvertálni, van sok ingyenes konverter is. -
John Fowler
tag
Ezzel az a baj, hogy word .doc-ot sokszor Word-del sem tudsz rendesen megnyitni.
Pdf meg mindenhol ugyanaz legalább, emelett kicsi, kompakt és biztonságos.Nem az MS ellen ágállok, hanem a normális átgondolt, igényes megoldások mellett. Az már csak a személyes tragédiám, hogy az MS eddig ilyet még nem adott ki -legalábbis én még nem találkoztam vele bár igaz hogy nem próbáltam végig a teljes termékpalettát.
De ez az a kategória amiért még pénzt is hajlandó vagyok kiadni. Ha egy szoftver valóban azt nyújtja vérprofin amit szeretnék, azt megfizetem és élvezettel használom.
-
biker
nagyúr
nem biztos, hogy nekem kell azzal törödjek egy ilyen esetben, hogy elolvassam az önéletrajzát.
de konkrétan én nem tartom korrektnek, mikor pl egy géprajzot autocad-ben küldenek el, nem pdf-ben vagy ps-ben.
ugyanígy nem tartom korrektnek a doc/docx-et se, inkább pdf pl, az biztosabbaz addineket köszi. lehet hogy felteszem

-
FTeR
addikt
nem hiszem, h a javafx akkora durranás lenne. persze ez olyan, mint egy trailer alapján megítélni egy filmet.
ám az világos, h elsődlegesen a mobil platform van megcélozva, hiszen javanak ott vannak a legnagyobb sikerei. így nem hiszem, h közeljövőben komoly konkurenciája lenne a flashnek (vagy sl-nek). -
FTeR
addikt
válasz
John Fowler
üzenetére
ms úgy 2001-ig nem nagyon foglalkozott a biztonság kérdésével. a helyzet az, h ez az utcsó dolgo, amivel foglalkozni szoktak (lásd még lentebb), persze egy ekkora cégnél már elvárható lett volna, h korábban összeszedjék magukat.
most ott tartunk, h vista már 1 éve itt van alig találtak benne hibát (első pár hónapban semmi semvolt), az sql server messze a legbiztonságosabb app a kategóriájában (volt olyan verzió, amiben nem találtak biztonsági hibát), win server is jól szerepel, a 2008 meg nagyon jónak ígérkezik.
a vistás tűzfal teljesen jól működik, de az xp-senk is csak az a baja, h nem szűr kifele. ám a helyzet az, h végeredmény így hatékonyabb, mivel ha vmi nem megy a netre, akkor az a júzer első dolga, h kilővi az egész tűzfalat és nem fog nekiállni konfigolni. aki meg úgy érzi, h ért hozzá, az használhat mást. egy rednes tűzfallal sp-k előtti xp simán használható volt.végül nincs valós összehasonlítási alap. minden appról, ami idővel kinőtte a hiba határ alatti részesedést, kiderült, h hiába a marketing ugyanolyan lyukas, mint bármelyik másik.
legjobb példa fx, érdekes módon 10% körül hirtelen megugrottak a biztonsági hibák benne (előtte szinte nem is találtak). keményen megszorongatta az akkorra már 5 éves ie-t a súlyozott hibák számában.
de megnézhetjük az osx-et is, az is biztonságáról híres, aztán mióta usában 6%-on van, már arról cikkeznek, h mennyire nem is az. -
FTeR
addikt
a helyzet az, h a silverlight minden szempontból nyílt, míg a flash nem az.
nyílt a specifikáció, nyitott a fáj szerkezet és a .net forrsákódjának egyre nagyobb része érhető el. win ie/fx/opera*, osx safari/fx hivatalosan is támogatva, linuxra meg készül a mono-s változat és várhatóan jobban haladnak vele, mint a full .net-el, mivel az alapszerkezet már adott a fölös libek meg ki vannak belőle gyomlálva. egyedül az optimizálással lehet bajuk.
(*lehet 1.0-ból már sosem lesz operás változat, mert AJAX szitne opera kicsit le van maradva. arra hivatkoznak, h nem végleges w3c speckó. végülis...(halkan megjegyzem AJAX-ot is az ie nem szabványosságának köszönhetjük...))számomra egy álom vált valóra. mindig is arról ábrándoztam, h milyen jó lenne egy webes platform, ami hozza a flash grafikus képességeit (vektor), html egyszerű szerkeszthetőségével (XML), mindezt egy olyan keretrendszerrel, mint a JAVA (OO, class libs). utóbbi még nincs az 1.0-ban (1.1 alphaban van, állítólag márciusra jön mint 2.0).
2.0-ban már fullos lesz control lib is, így flash ezen előnye is elvész, nem mintha már nem lenne rakat 3rd party megoldás.mindössze notepad kell hozzá, nem úgy mint flashnél, h a gatyád is rámegy az IDE-re.
extra bónuszként, teljesen integrálódik a DOM-ba és böngésző javascriptjével vezérelhető.
(majd a 2.0 lesz durva, amikor .net-ből vezéreljük a DOM-ot, gyak asp.net szintű támogatás kliens oldalon. arról nem is beszélve, h .net lévén rakat nyelv közül választhatunk).tesztek szerint a CLR-es verzió (.netes) nagyságrendekkel gyorsabb, mint a flash, de még a flaxel agyonoptimizált változatra is ráver (habár itt megoszlanak a vélemények. mondjuk alpha-ról beszélünk...).
csak meg kell nézni egy sima oldalt. pár flash videó (.flv) vagy sima banner már visszafogja a gépet, míg SL-ben még egy komoly videó szerkesztő progit is össze lehet dobni (ez volt az egyik első demó).
javascriptes verzió meg természetesen függ a böngitől is.//
vista miatt ms erősen elcsúszta az ie vonalat. kezdte nagyon kényelmesen érezni magát. ie7 kapkodás eredménye lesz. nyilván sok időt elvett, h backportolni kellett.
ezek azok a pontok, ahol a konkurencia felülkerekedik, ha nem kapják össze magukat. netscapnél ugyanez volt, csak ott ms volt a kihívó fél.
nyilván ms mögött van akkora tőke, h ettől nem omlik össze. az már másik vita, h ez vkinek szúrja-e a szemét, hiszen ha talpra áll azt jelenti, h az elvárt szolgáltatás nyújtja. lássuk be fx egyes piacokon 2 év alatt lenyomta (főleg euban).//
érdekes, ha egy zárt dolog ms defacro (monopol) és jön egy nyíltat preferáló próbálkozás, akkor lelkesen ujjong mindenki.
ám ha az zárt, defacto és monopol (nemhogy monopol, eddig egyetlen megoldás volt, versenytárs nélkül) mondjuk az adobe(/macromedia) és ms jön egy minden szempontból nyíltat preferáló(/eröltető?*) megoldással, akkor csúnya, gonosz ms tönkre akarja tenni szegény másikat.*mivel SL teljesen úgy működik, mint egy html oldal (külön forrás fájlokkal: képek, videók, xml, codebehind/js, stb.**), már forumok tele vannak azzal, h hogyan lehetne titkosítani a dolgot...
**css még hiányzik, mivel egy sokkal rugalmasabb és komplexebb template rendszere van, de úgylátszik designerek feje nehezen áll rá, így köv verzióba ígérték a styleshet-eket. (inkább a programozóknak áll jobban kézre). -
John Fowler
tag
válasz
Crystalheart
üzenetére
Nem jótékonyság, csak nekem mint mérnöknek szó szerint fáj amikor azt látom hogy innovatív és valóban jó dolgok elhalnak miközben terjed az igénytelenség. Ez úgy vélem senkinek sem jó.
Vásárlóként meg az dühít amikor látványosan hülyének néznek, és csak addig vagyok kedves ügyfél emíg ki nem csengetem a zsét.... sőt sokszor addig sem, hanem "add a pénzt hülye lúzer aztán húzzál haza"
-
Crystalheart
őstag
Operát használok, mert nem kell vele semmit vacakolni, kényelmes. Most a 9.5 béta egyik verziójával minden általam látogatott oldal jól jelenik meg, kivéve csak talán a hotdog-hu-t, amit úgy negyedévente meglátogatok... De ahogy elnéztem, az az összes böngészőben bazi lassú és bugos szóval nem nagyon anyázok. Ha valamelyik oldal meg annyira elvetemült, hogy ActiveX-et használ, nem halok bele abba, hogy elindítom az IE-t.
Ebből sem akarok erkölcsi kérdést csinálni. Az eladási adatok azt mutatják, hogy az M$ mindent jól csinál. Most komolyan, a számítástechnika nem jótékonysági intézmény, aki kaszál, az nyer. Ha ott volna előttem a lehetőség, hogy világvállalatot csináljak a cégemből, én is megpróbálnék minden lehetőséget kaiknázni, még ha az kevéssé etikus is. Eddig ez a "szabványnemkövetősdi" pedig elég jól bevált neki.Bill Gatesre egyedül azért neheztelek, mert bazi rosszul öltözködik és ultraronda a rezidencija.

-
gV
őstag
válasz
John Fowler
üzenetére
nem mondtam ilyet csak h az Officeal kapcsolatban fejtsd ki
nekem 8 h milyen Officet használsz, egyáltalán h használsz-e
feltelepitve at O2007sp1 244mb, most néztem 206 oldalas rtf filet nem tünt lassunak
nem fogok másra reagálni mivel meggyőzni e szerint nem foglak/nem is akarlak:Ha megnézed NINCS az az MS program aminél ne lenne jobb, hatékonyabban működő ingyenes alternatíva, és akkor még más fejlesztők fizetős szoftvereit meg sem említettem.
a lényeg h nekem megfelel az Office is neked meg vmi más, nemdől össze a Világ.
Ettől függetlenül tartom magam ahoz h igen is van benne munkájuk és azt nem félvállról vették
-
cousin333
addikt
válasz
John Fowler
üzenetére
"Aki azt mondja hogy márpedig neki pl. a word eddig jól működött és bevált, az az ember valószínűleg sosem csinált még 100+ oldalas doksit hivatkozásokkal, tartalomjegyzékkel, számozott ábrákkal és különböző fejezetekkel."
Hát igen, például a többszintű fejezetszámozás kész rémálom. Mindazonáltal én az OpenOffice-al sem voltam megelégedve ezen a téren.
Az Office 2007 kezelőfelülete viszont szerintem nagyon jó lett, OO kapaszkodhat erősen.
-
John Fowler
tag
Értelek... erre mondják, hogy de facto standard, és ez nagyon veszélyes tud lenni.
Ha nem közlik a fileformátumot, én mindig pdf-et esetleg ha tudom hogy pl. később szerkeszteni kell akkor rtf-et küldök. Ez a kettő elég ismert és kultúrált fileformátum.
Mint ahogy színes fotóban jpeg, vonalas ábrában meg 16 színű gif.Ezeket minden ismeri, és kultúrált, "normális" formátumok.
de ez már tényleg nagyon off ;)
-
biker
nagyúr
válasz
John Fowler
üzenetére
ez ide túl off, de múltkor állást hirdettünk, erre küld valaki egy önéletrajzot docx-ben.
előbb kianyáztam magam, majd megírtam neki, hogy valami kellemesebb formában küldje el.mire kioktatott, hogy ő szabványos word doc filet küldött.
erre kifakadtam, hogy nem doc, hanem docx ami kizárólag egy darab programmal nyitható meg (lusta voltam még az ooo konvertert letölteni) és ha már szabvány, akkor mi az a szabvány és mi az a doc és mi az a docx, és hogy milyen egy iso szabványos szövegfile (opendociument2, esetleg pdf)
az a baj, hogy mindenki azt hiszi már, hogy attól hogy sokan használják, már szabályos is
lásd sokan használják az ie-t, akkor az tökéletes és jó -
John Fowler
tag
Bocsánat, az előző hozzászólásom túl hosszú lett.
Mielőtt nekem esnek az MS-fanatikusok, hogy nem kötelező használni, elmondom hogy ha csak tehetem menekülök is az MS elől: browserem az Opera, messaging-ra a Trilliant használom, gmail-en levelezek, az itthoni doksijaim sima texteditorban írom -olyanban ami nem hal be 64k-nál nagyobb szövegtől, és még hexa-t is tud- és openoffice-ban formázom meg és nyomtatom ki, ha neten kell átküldeni akkor pdf-ként mentem le és csatolom. Ezen programok miatt még sosem csapkodtam az asztalt, és ami szép hogy mindegyikük ingyenes. Ha a supportot firtatjátok akkor pedig elárulom, hogy ezek a programok még akkor is létezni fognak és hibátlanul támogatni a jelenlegi formátumokat amikor már a Vista, meg office2008, stb rég discontinued product lesz az m$ palettáján.
Offtopic end...
-
John Fowler
tag
Most tényleg azt akarod, hogy tételesen felsoroljam mi a bajom az MS termékeivel?
Nagyon dióhéjban az, hogy az MS régóta hírhedt arról, hogy gyakorlatilag az összes általuk kiadott szoftver hemzseg a biztonsági résektől, gyermeteg hibáktól, kiskapuktól. Elég csak a számos makróvírusra, a win alap firewall-jának komolytalanságára, az IE-k biztonsági hibáira gondolni... A bosszantó az hogy ezeket nem is nagyon igyekeznek kijavítani.Az office-ra áttérve -hasonló a tendencia az MS más szoftvereinél is- az is hemzseg a kisebb nagyobb bugoktól; az egymás után megjelenő verziók olyan "feature"-öket hoznak ami az első nem béta óta alap kéne hogy legyen; nem ritka hogy az addig múködő dolgokat a javítás után cseszik el, és általában véve az összes programjuk egyre nagyobb és lassabb lesz, de tudásban nem tud sok mindent felvonultatni. Ha megnézed NINCS az az MS program aminél ne lenne jobb, hatékonyabban működő ingyenes alternatíva, és akkor még más fejlesztők fizetős szoftvereit meg sem említettem.
Utálom továbbá és anno nagyon sokat szívtam amiatt, hogy az office fileformátumok állandóan változtak verzióról verzióra, aminek oka ugye főleg az volt hogy más programok véletlenül se legyenek kompatibilisek az MS formátumaival. Ennek ugye az lett az eredménye hogy a különböző office-verziók sem igazán kompatibilisek egymással. Nevessetek ki, de én otthon -ha feltétlen muszály- a mai napig Office97-et használok, szerencsére azóta alapjaiban nem változott a formátum, ami persze nem jelenti azt hogy 2 akár egymást követő verzió között ne kéne mindig igazítani a doksikon valamit. Lehetne mondani hogy de közben a formátm mindig fejlődött, csakhogy ez sajnos nem igaz, nevetséges hogy egy egyoldalas word doksi némi formázással és egy beszúrt képpel simán több mega is lehet... Sőt biztosan találkoztál már te is a jelenséggel, hogy egy doksihoz 2 karaktert hozzáírva majd rámentve a méret a duplájára nőtt... Mint ahogyan azzal is szembesültetek már hogy a print preview-nek és a valós kinyomtatott doksinak sokszor köze sincs egymáshoz. Ellenpéldának nézz meg a pdf-et: kicsi, kompakt, és nincs a világon az a gép vagy nyomtató amin az egyszer elmentett pdf ne ugyanúgy jönne ki, függetlenül attól, hogy a gépen milyen fontok vannak, stb....
A másik nagy bajom az office termékekkel pl -ami az MS OS-eire is jellemző- hogy az a fene program mindig okosabb próbál lenni nálam. Ha szerkesztek valamit, akkor az idő 80%-át mindig az veszi el hogy a "smart" automatizmusokkal küzdök. Ironikus hogy az office programok halálra vannak tömve olyan feature-ökkel amit az userek 90%-a soha sem használ, de mégis eme "profi" programmal igazán komoly munkát nem lehet végezni. Aki azt mondja hogy márpedig neki pl. a word eddig jól működött és bevált, az az ember valószínűleg sosem csinált még 100+ oldalas doksit hivatkozásokkal, tartalomjegyzékkel, számozott ábrákkal és különböző fejezetekkel. Egyáltalán miért nem lehet 1 doksin belül különböző szekciókat definiálni, amik különálló .doc-ként viselkednének, csak persze anélkül, hogy fizikailag 3 fileban kelljen lementsem? Próbáljátok ki egyszer hogy a fent említett méretű és komplexitású (ami egyébként még mindig inkább a komolytalan kategóriába kéne hogy tartozzon) szövegben egy konzultáció után szeretnétek beilleszteni egy új fejezetet, egy másikat arrébb rakni a struktúrában, beszúrni pár új képet, és mindezt úgy hogy ne neked kelljen az összes számozást, hivatkozást, és egyéb formáznivalót kézzel utánaigazgatni. És mielőtt letorkolltok hogy miért nem használok 2007-es office-t, azért, mert otthon nem vagyok hajlandó ezért pénzt kiadni, inkább megoldom ingyenes szoftverekkel a problémát idegroham nélkül; a baj csak az hogy eddigi munkahelyeimen office volt a default (98, 2000, 2003) és látom, hogy sajna ilyen téren egyik sem jobb a másiknál... a 97 is ugyanaz, de az legalább gyors mai gépeken, már amikor nem megy le alfába és hal le 1-2 másodpercekre -szerencsére nem gyakori, de akkor is zavaró.
A legnagyobb baj, hogy sokszor az alap hozzáállás nem jó már, pl az is fura, hogy a word szövegszerkesztő lévén ilyen gyatrán kezeli a sima ASCII textfileokat, rendes txt-be nem is képes menteni, ez is milyen dolog már?
Cégszinten a bajom az Office-szal hogy ugyanazt a szart nyomják le a cégek torkán évről évre példányonként 100k körüli összegért.
Talán menthető lenne az Office programcsomag -a windows is- ha tartanának egy felmérést hogy a vevők -igen, mi, a parasztok, akik fizetünk ezért a szarért- mit is szeretnének, majd írnának egy jó, bugmentes, és gyors core-t ami olcsó lenne, de pénzért modulárisan lehetne bővíteni a különböző igényszinteknek megfelelően -tudom-tudom, beleér a kezem a bilibe.
Végszóként annyit, hogy eme kifakadásomat nem valami vallásos MS-utálat szülte, hanem az a sok keserű tapasztalat ami a programjaik használata közben nap mint nap ér.
És ez a rengeteg sok felhalmozódott negatív, és a kb. zéró pozitív tapasztalat váltja ki belőlem azt a reakciót, amit egy külföldi messageboardon valaki olyan frappánsan összefoglalt:"its going to suk, its going to be buggy and its going to have problems..if it didnt it wouldnt be a Microsoft."
-
A Microsoft progik összehasonlítása amúgyis igazságtalan ingyenes progikkal.
Akkor lenne igazságos az összehasonlítás, ha egy másik fizetős offive csomag lenne az ellenfél.
Amúgy az OOo is valószínű a magasabb memóriaigény miatt lehet lassabb az MS megoldásnál, de a szabad forráskódú szoftverekre ez sok esetben igaz. Ennek ellenére a legtöbb esetben - főleg újabban - törekednek a probléma megoldására. -
Hát, nem tudom, hogy miért találta lassúnak, nálam sokkal gördülékenyebb.
Persze, ez is relatív; az OOo nálam egyenletes sebességet produkál, lehet, hogy ez már valakinek lassú, nem tudom. Az MS Office valamikor gyorsabb nála, de engem az sokkal jobban zavar, hogy - mint minden MS cucc - néha iszonyatosan belassul. Tudjátok, amikor elkezd pörögni a winyó, fehér, vagy szürke lesz az ablak, csak az egér mozog, és 1 percig semmi, aztán minden helyreáll. Na ilyet nálam még az OOo, Firefox, opera, Thunderbird, stb, stb. sosem csinált. Nem mértem össze a két progit, de ha valami nem lassul be ilyen módon, akkor az általános, kicsit lassabb tempót elfogadom tőle.Alukard: A Silverlight valóban jobb, mint a Flash sok szempontból. Én leginkább egy normális szerkesztőt várok a JavaFx-hez, az majd lenyomja mindkettőt.
Sebességben 100%. -
Alukard
senior tag
Igazábol semmi, csak sztem fölösleges... soha nem lesz annyira böngésző független mint a flash, és mivel MS gyártmány számolhatunk azzal, hogy IE esetén kicsit bővebb lesz az utasítás készlet...
Persze, nem vitás, hogy többre is képes mint a Flash, de megint az jön ki belőle, hogy eléggé MS specifikusak ezek az újítások.... (.net és tsa).
Na meg EyeCandy 1000rel... és mint sok ilyen a régebbi, vagy kisebb teljesítményü gépeken nem biztosítják ugyan azt az élményt...más:
elég lesújtó, hogy az IE vel meg kell várnunk a 8asat, hogy kezdje használni a szabványokat... -
gV
őstag
#174 akkor ok mert ie7 elött azt használtam
#176 én most probáltam mikor letöltöttem a Vista SP1 elözetesét, Micrtosoft letöltés vezérlöjének van Silverlightos betaja, nekem tetszik
-
FTeR
addikt
nemrég volt hír, h netscapenek annyi.
az ilyen visszaemlékezésekből rendszeresen kimarad, h ie3 jobb volt minden szempontból, mint az akkori ns (nem rémlik már a száma), amire aztán válaszként kijött egy minden szempontból félresikerült ns. aztán gyak le is húzták a rolót.
btw, az fx a legjobb példa rá, h mit is ér az ms az ie integráltságával, ha az app nem üti meg az igényeket...
szerk: ááá, az időrend már megint fordítva volt.. grrr (nem láttam a kommenteket)
-
gV
őstag
Hello!
akkor asszem abban egyetértünk h John Fowler talán meggondolatlanul irta legutobbi hsz-ét
Amugy a cikkhez (bár sztem már irták) az új IE8 már átment az acid2-n szal az MS belátta a szabványokhoz igazodnia kell, ez a cikk még pont időben készült h lelehessen huzni őket
-
Hali!
Nagyon ritkán használok Office-t. Sosem volt vele bajom, legfeljebb a sebességével. Az Excel-t kifejezettem jó proginak találtam mindig is.
Pár hete felraktam az OpenOffice-t. Azóta látom az MS Office hibáit. Igaz, van pár dolog, amiben az MS Office jobb, mint az OpenOffice, de sok dologban meg fordított a helyzet. Ha mindkettő ugyanannyiba kerülne, akkor én nem tudnám eldönteni melyik a jobb.
Csakhogy az OpenOffice ingyenes, ráadásul megy szinte minden OP-rendszeren.
Így viszont már más a leányzó fekvése... -
gV
őstag
válasz
John Fowler
üzenetére
leginkább a Windowsért és az Officeért kérnek pénzt, útobbiról kifejtenéd h miért igénytelen szar termék
-
John Fowler
tag
Mégvalami eszembe jutott tök függetlenül.
Pont ez az amiért rühellem a vindózt és az összes hozzá kapcsolódó baromságot: nem divatból, nem irigységből, nem kisebbségi komplexusból, hanem azért mert igénytelen szar termékeket adnak ki -az hogy pénzt kérnek érte önmagában is elgondolkodtató-, amin egy generáció nő fel úgy hogy ez lesz nekik a megszokott, ha úgy tetszik az etalon, és ezáltal ők maguk sem törekednek jobbra, nem is igényelnek mást. Ez az ami igazán bosszant.
A számítástechnikában nincs helye az igénytelenségnek. -
John Fowler
tag
Ne vedd magadra Rhino, de ez a fajta hozzáállás a fejlődés kerékkötője.
Azért mert az IE történelmi okokból kvázi-szabvány (próbált lenni) nem jelenti azt hogyha van olyan oldal ami csak azon megy "rendesen", akkor a többi böngésző a szar. Épp ez a baj az IE-vel hogy sok téren ennyire egyedien működik -és ez sehol sincs ledokumentálva.
És ezért tart most ott a szakma hogy az ember kénytelen ugyanazt 5-6x optimalizálni hogy mindehol elfogadhatóan nézzen ki.Persze lehet úgy is csinálni, hogy IE-vel jó a többit meg leszarom. Ezt mond jó sokszor a megrendelőidnek is légyszi.
-
Alukard
senior tag
válasz
Rhino666
üzenetére
Mint már korábban kifejtették, az IE csak mert benne van gyárilag a winfosban, az még nem jelenti azt, hogy az az etalon amihez igazodni kell. A mikrofosnak volt 1-2 nagyon csúnya húzása, ezek 1 részét a cikk meg is melíti, vagy mások itt menet közben (ActiveX, SilverLight, beépítés a winfosba,....).
Ami említettél, hogy az IE neked "rendesen" hozza be az oldalakat arról csak annyit, hogy az én esetmben pont nem ez a helyzet, minden más böngészőben jól működnek az oldalaim, csak IE alatt nem... És szeretném ismételten kihangsúlyozni (amit a cikk írója is megemlített), hogy pont az IE nem követi a W3 szabványokat.
A kódolási hibákat amiket vétettél arra csak annyit tudok mondani, hogy keress egy ingyenes szerkesztőt, amiben van autómatikus forrás kiegészítés (nyitó tag után autómatikusan beilleszti a hozzá tartozó záró tag -et). Csak mert notepad -et használsz az nem jelenti azt, hogy hardcore kávé infúzión működö dizájner vagy.
Amúgy meg a frame szerkezetet a webrobotok (google és tsa) nem szeretik, szóval manapság nem csak a megjelnés, hanem a keresőkre való optimalizálás is fontos szempont.
-
biker
nagyúr
válasz
cousin333
üzenetére
már javítva lett, és mint tildy-vel beszéltem, meg próbáltunk is valamit, lehet hogy kell még valami környezet, ami okozza. de tényleg a 250x20-as logót is szétvágta 550px szélesre, mint a div elem, amiben volt a kép. lehet hogy kell egy olyan igazítás vagy formázás, ami együtt ezt okozza, nem tudom, de akkor azt találtam csak megoldásnak, hogy minden képnek gyorsan w h méretet adtam
-
Kephamos
addikt
válasz
Rhino666
üzenetére
Alternatív böngésző???
Na, ettől megyek a falnak. Az IE az egyetlen alternatív böngésző. A többi az normálaisan működik.
---------------
Tildy: amit a pü-ben írtál, azt honnan tudom leszedni. Gondolom az operának is van valami addon telepítője, mint a FF-nak, (Ububtu Gusty) -
válasz
Rhino666
üzenetére
Oke, akkor igy ranezesre ami kulonbseg:
1. Azt, hogy a table-nek miert nem kozepen van a helye a kodod szerint, meg hogy miert ismetlodik a hatterkep, az mar volt, nem ismetelnem.
2. A main frame azert kapott ket scrollbart is, mert azt mondtad, hogy "scrollig=yes", ami pontosan ezt jelenti, amire te gondoltal, az a "scrolling=auto".
3. A felso menusor alatt meg felett szerinted lennie kellene egy-egy csiknak, ez hianyzik. Ennek az a fo oka, hogy a tablak 0 pixel magasak, mivel nincsen bennuk semmi, igy aztan nem latszik a hatter, egy gyors height="1" megoldja a problemat.Ha mar ugy is ott volta, akkor megprobaltam a spacer.html-bol ervenyes kodot varazsolni, ime:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/1999/REC-html401-19991224/loose.dtd">
<HTML>
<HEAD>
<TITLE></TITLE>
<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
<META http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css">
</HEAD>
<BODY BGCOLOR="#FFFFFF">
<center>
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
<tr>
<td width="30" height="1" style="background-image: url(lineleft.bmp)"></td>
<td width="630" height="1" style="background-image: url(linecenter.bmp)"></td>
<td width="30" height="1" style="background-image: url(lineright.bmp)"></td>
</tr>
</table>
</center>
</BODY>
</HTML>Az meg gondolom csak valami vicc, hogy a kepek bmp-ben vannak.
-
cousin333
addikt
link?
Rhino666: Én nem vagyok sem webdesigner, sem webfejlesztő. Mindenesetre kibpróbáltam a nevezett oldalt az alábbi böngészőkkel: IE7, Opera 9.25, Firefox 2.0.0.11, Safari 3.0.4, Opera 9.5b9721, Firefox 3b2. Eme 6 böngésző 4 teljesen különböző motort használ (de pl. a két Operáé is sokban eltér), és a 4 motorból 3 ugyanúgy jelenítette meg. Rosszul. Tippelj, melyik volt az az egy, amelyik jó volt? Pontosan, az IE7? Ebből szerintem az következik, hogy ő csinál rosszul valamit, nem? Ja tudom, IE okos, a többi mind hülye...

-
tildy
nagyúr
Megnézem majd, így fejből nem vágom
De emlékeim szerint nem csinálja ezt.Ne felejtsd, én xhtmlben és leginkább mobilokon nyomulok.
De emlékeim szerint mikor egyik nagy wapoldalt csináltam xhtmlben, és először operára programoztam le(jó szokásom szerint), akkor nem húzta nekem szét a képet .
Köszönöma tökéletes kiegésztést.
Cucka: ugyanmár, ő webdesinger, nem webfejlesztő

-
biker
nagyúr
tényleg, opera-fan kolléganő

az miért van, hogy a hiperokos opera a méret nélkül megadott képeket akkorában jeleníti meg, amekkora a class/div/table/oldal mérete (amelyikben épp van)
ergo egy 500px széles táblába beraksz egy síma img src=valami.jpg-t, akkor az akkor is 500px szélesre lesz húzva, ha csak 20x20-as
-
biker
nagyúr
válasz
Rhino666
üzenetére
ember, ez mindentől messze van, de főleg a szabályostól.
kétszer van megadva style elem, miért nem egyszer? értelmes böngésző egyszer veszi figyelembe.
egy p elem sincs lezárva, azt kötelező lezárni.
a táblázatnak csak cellája van, sora nincs. egy soros táblázatnál is kéne egy sort definiálni előbb.body {
background-image: url("hatter.png");
background-attachment: fixed;
background-position: center center;
background-repeat: no-repeat;
}valahogy így ha kinézne, oké lenne, és egy darab style-on belül.
multkor ugyanígy akadtam ki a port.hu fejlesztőire, mikor a friss megújult oldalon szürke alapon fehér betűk lettek, mert benne felejtettek egy duplikált stylesheetet
érdekes volt.
persze csípőből közölték, a safari szar, és higyjem el hogy így jó.
aztán "kedvesen" közöltem velük, hogy esetleg a sfarai azon 3db böngésző egyike, ami acid2 compliant, úgyhogy ha gondolják, segítek kódolni, azt mondták, legyen, 1 óra múlva ment a helyes css kód
-
Chaser
legenda
Kipróbáltam pár böngészdét, köztük az IE-t is, azt nem kellett volna
Nálam a tűzróka a nyerő. -
válasz
Rhino666
üzenetére
Bocs, de tenyleg nem erted, amit tildy irt? Kotelezo elemek hianyoznak a forrasbol, egyebkent ha kezzel beallitom a validatornal a tipust 4.01 framesetre, akkor is dob hibat:
"Line 7, Column 47: there is no attribute "BORDER"."
(Es ez meg csak a framesetes oldal, a tobbi gazosabb.)Szerintem eloszor tenyleg meg kellene tanulnod legalabb a validator hasznalatat, majd megprobalkoznod nemi CSS-sel, utana fikazzal.
Ha gondolod, rakj fel egy screenshotot, hogy ez hogy nez ki neked IE-ben (Linux user vagyok), aztan vegigmegyunk rajta, hogy hol, mit hibaztal.
szerk: ahogy latom, tildy mar kb darabokra szedte

szerk2: ahogy azt is latom, hogy meg mindig fogalmad sincs, hogy miert szar a kodod. Mondom, atvehetjuk. -
tildy
nagyúr
válasz
Rhino666
üzenetére
IE-ben úgy néz ki, ahogy kell neki.
Nem, pont hogy nem úgy néz ki, ahogy kéne neki normálisan szintaktikailag helyesen kódoltként. Te azt hiszed jó a kódod, pedig nem.De ezt már leírtam. Tényleg nézz utána , mert jelen esetben te voltála hunyó, te nem írtál jó kódot, és nem az alternatív böngészők a hibásak, mert azok pont, hogy jól jelenítik meg azt amit leprogramoztál.. JA és tnaulj meg programozni
Na mindegy, nem az IE a halál a webdizájnereknek, hanem a sok alternatív, bugoktól hemzsegő böngésző, amik miatt át kell írni 4-5x a kész oldalt.
Ugye ezt te sem gondolod komolyan, azok után , hogy ilyen hibákat (pl. tr stb. )elkövettél a htmlben ?Lehet mégsem ártana eleinte mégiscsak használnod valamit notepaden kívűl...
Ettől még a többi bug bug marad, hiába javítom ki az oldalt w3 valid-ra.
Fura, nekem rögtön jó lett, amint megfelelő helyre írtam a centert.
Segíthetünk egyébként, de akkor kissé kevésbé hidd azt, hogy ismered a html-t. MErt az eddig leginkább arról győztél meg, hogy nagyon nem.Én sem vagyok profi, sőőőőt. De legalább azért valamennyire látom mi hozza inkább a szabványokat, mi nem.
dabadab: itt van IE-re az original.
-
Rhino666
addikt
A táblázat középen van, ez ránézésre látszik. Viszont a háttér ismétlődik, nincs középen, a szöveg pedig nem középre zárt, a fölösleges alsó csúszkáról meg inkább ne is beszéljünk.
Fejből hirtelen ennyi, nekem nincs semmiféle alternatív böngészőm hogy ránézzek és soroljam a többi bugot. IE-ben úgy néz ki, ahogy kell neki.Szerk: Ja, beugrott mégegy tipikus hiba. A firefox frame-en belüli margint úgy csinálja, hogy a fix szélességű belső oldalt megtoldja a margó szélességével, ezért két fölösleges csúszkát rak be.
Az IE persze magát a szöveges részt csökkenti, hogy a határokon belül elférjenek mellé a margók is...Na mindegy, nem az IE a halál a webdizájnereknek, hanem a sok alternatív, bugoktól hemzsegő böngésző, amik miatt át kell írni 4-5x a kész oldalt.

-
tildy
nagyúr
válasz
Rhino666
üzenetére
Jahm és ha azt akarod, hogy középen jelenjen meg a táblázat , ahogy az ie-ben is, akkor tallán a táblázat alignját kéne centerre állítani.
<table align="center" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
Szóval sorry, de ebben pont az IE csinál hülyeséget

--------------------------
A kódban hiba van.
Nem is valid a validator szerint sem . Akkor tulajdonképpen miről beszélünk?
Ez nem erről szól. Én meg vi-t, meg mcedit-et használok.Az meg, hogy pusztán notepad-ben írom meg az oldalaimat mindenféle feleslegességet nélkülözve, még nem ad magyarázatot arra, hogy miért csak az IE képes hibátlanul behozni...
Feleslegeset???? Szerinted a doctype felesleg???Web-programozó vagy tényleg?

Az oldalt márpedig az IE jelenti meg hibásan.Meg is mondom miért.
Eza kódod:<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
<td width="17"></td>
<td align="center">
<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a<p>a
</td></table>Normális böngésző ezt úgy értelmezi, hogy adott egy táblázat. azon belül vannak cellák .Arról nem is beszélek, hogy a tr-eket kapásból lehagytad.... És még szerinted valid...
Amit te írtál programot az azt csinálja, hogy a cellák közepére rakja az abba beírt dolgokat.
Az IE nem kezeli le jól, mert ő frankón berakja az egész táblázatot középre (sejtésem szerint a bodyban leírt text-align center miatt).
Ha az akarod, hogy a táblázat középre kerüljön a táblázatnak kell megadni, hol legyen elhelyezve.Próbáld ki amit fent írtam.
-
tildy
nagyúr
válasz
Rhino666
üzenetére
Tényleg?
Szerintem nem az.
Markup Validation ServiceCheck the markup (HTML, XHTML, …) of Web documents
Jump To: Potential Issues Validation Output
This page is not Valid (no Doctype found)!Result: Failed validation, 26 ErrorsKapásból nincs beállítva a content type.
Karakterkódolás sem.
Doctype?Előbb programozni kéne megtanulni, meg ténylegesen validáltatni az oldalt.
-
Rhino666
addikt
Gratulálok a cikkhez, de nem győztél meg. Webdesignerként eddig mindegyik alternatív böngésző miatt szívtam. Ha már egyszerű, HTML-alapú, szigorú (W3) szabályok alapján megírt weboldalakkal is probléma van az alternatív böngészők miatt, az engem nem arról győz meg, hogy az IE a rossz.
Bizonyíték. A hitetlenek nyugodtan nézzék meg a forráskódot, hogy tényleg 100%-ig w3 szabályok alapján íródott.

Én még mindig várok egy meggyőző érvre az Internet Explorer ellen.

-
JetiRulez
őstag
Érdekes cikk.
Csak kíváncsiságból. Mióta van Magyarországon internet? Thx.
-
OkosTibiKing
tag
Opera a legjobb

csak azokon az oldalakon szar amit IE alá írtak
ami még igen gyakori
hála a sok kezőnek akik front pagéval csinálnak oldalt
pedig ottvan a sok ingyenes szerkeztö amelyek sokkal jobbak 
-
válasz
fastervótam
üzenetére
Azert a flash az tenyleg platformfuggetlen, barmire lehetne flashplayert irni (egyebkent ebbol letezik is opensource verzio, bar elegge le van maradva, talan a hetes verzional, szoval pl videot nem tud lejatszani), ellentetben az ActiveX az feltetelezi a komlett windowsos kornyezet megletet.
-
fastervótam
tag
A flash úgy platformfüggetlen, hogy a legfontosabb platformokra elkészítették, ActiveX, FF plugin, mac, linux. A java pedig nem akar terjedni. Régebben egyszerűen használhatatlanul lassú volt, most nem tudom, miért nem terjed.
Persze tekinthetünk a flashra magára is, mint platformra, én a weboldalakba pluginbeágyazásra gondoltam, hogy nincs hordozható szabvány.
-
tildy
nagyúr
válasz
fastervótam
üzenetére
Azért pl. flash és a java képes működni viszonylag tűrhetően minden ismertebb (asztali) böngészőn

-
intelfan
aktív tag
beállok a kócoshajú, beesettszemű, kávén élő webdesigner sorba

bár én leginkább flashben csinálom a lapokat, így azért kevesebb gondom akad IE-vel, de azért én sem szeretem...Firefox-ot mindenkinek ;)
-
"Az opera, és a firefox fontos behoznivalója az ActiveX"
Nem, az ActiveX-nek a fontos behoznivaloja a teljes kihalas. Semmi keresnivaloja a (kifejezetten platformfuggetlennek szant) weben egy Windows-specifikus megoldasnak, ami raadasul meg biztonsagi szempontbol is kesz remalom.
-
Nekem 768Mb ram van a gépemben, nemrég még csak 256 volt, és úgy is jó volt a firefox. Nem éreztem a FF-ot egyáltalán lassúnak.
De akit meg a legkisebb memória felhasználási többlet is zavar, annak jó hír, hogy a 3-as Firefox egyik legfőbb újítása az erősen csökkentett memóriaigény lesz.
Amúgy az Opera igenis életképes böngésző a rengeteg hasznos micsoda miatt, és a magasfokú biztonság és stabilitás miatt is.
A kompatibilitás sem lesznek problémás, ha az IE közelít a szabványok felé. Szerintem a Firefox nem csak magának, hanem a többi alternatív böngészőnek is tapossa az utat.
Az opera, és a firefox fontos behoznivalója az ActiveX, és a teljes SVG támogatás. -
dwiki
senior tag
"(forrás: w3schools)
Annak aki nem akarja megnézni a Firefox a piacvezető 36,3% -al második a az IE6os 33,6% -al. Ezek novemberi adatok, de a mérleg nyelve az FF felé kalimpál..."Azért ezt így kijelenteni egy forrás alapján, finoman szólva is bátor cselekedet...
Arról nem is beszélve hogy az ie6-ot illetve 7-et nyugodt szívvel összeadhatod...Harmadrészt meg kit érdekel hogy melyik a piacvezető, lényeg hogy legyen altrenatíva.
-
Alukard
senior tag
A cikk az jó, de még 1 kis kieg:
A Netscape bejelentette, hogy 2008 Feb 1-től fokozatosan kivonul a piacról, és ezzel befejezettnek tekinti pályafutását.
És 1 kicsit más adatok (forrás: w3schools)
[link]Annak aki nem akarja megnézni a Firefox a piacvezető 36,3% -al második a az IE6os 33,6% -al. Ezek novemberi adatok, de a mérleg nyelve az FF felé kalimpál...
Sokan fölhozzák mindíg a FireFox memória igényét mint tényezőt, erre kérdem én: "Szerinted az XP-nek mennyi az optimális memória?"
Ha már van 1-1,5-2 GB RAM a gépedben az XP is mindjárt simábban fut, és ennyi memóriánál már holt mind1, hogy az FF megeszik -e 100 MB-t vagy sem. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy a gépükben csak 512 RAM van, és persze jön a szidalmazás, hogy mekkora sz** már ez...
Én FireFox-ot használok (ha még nem derült volna ki
), igen az opera sokat tud alapból (igen használom azt is), de szerintem az FF veri ezen a téren, rengeteg Add-on elérhető az FFhez amelyek a böngészők használatát egy egészen másik szintre emelik 
Az Opera az én véleményem szerint, nem igazán marad életképes a számítógépes piacon, viszont annál inkább a mobil eszközök piacán, mérhetetlenül jobb böngészőket készít mobilokra, PDAkra, ... mint a gyáriak vagy adott esetben más csoportok.
-
Déta
tag
A Mozilla a gyáváknak van... Egy igazi, kemény férfi Internet Explorer-t használ tűzfal nélkül!!!

-
TamasTek
csendes tag
Még a végén áttérek az Operára.

-
cousin333
addikt
"Tudtommal az FF a legbiztonságosabb"
A marketing hatalma...
Nem mondom, hogy az Opera a legbiztonságosabb, vagy hogy a legjobb lenne ilyen szempontból, de szerintem nem kell szégyenkeznie az FF mellett (sőt, számszerűen jobb is annál, mondjuk ennek részben a kis elterjedtség lehet az oka).Egyébként meg semmiféle böngésző nem véd az emberi hülyeségtől...
-
John Fowler
tag
Tudom, hogy nem reprezentatív a minta, de az idelátogatók között 1%-nál jóval nagyobb az Opera penetrációja

-
TamasTek
csendes tag
Na végre egy ilyen írást már hiányoltam.
Nagyon jó lett.
-
Kephamos
addikt
Van olyan plugin, ami kicselezi a csak szopszplóretengedélyező oldalakat.
CimbiX
F alá is van speed-dial plugin.
---------------
Az egyetemen egyes géptermekeben ie6-ot kell használni. Szerintem nagyon jó, leszámítva, hogy úgy sz@r az egész, ahogy van. Mocsok lassú. Minden popupt engedélyez. Tabokról még nem is hallott. Szörnyű.
-
klacix
csendes tag
Király a cikk!
Végre valaki tényleg leírja a tutit. Én 97-óta netezem, akkor a Netscape volt a király, még az internetet is le lehetett vele tölteni

. A suliban csak azt használtuk, az IE3-4-et soha. Aztán jött nálam az Opera 5. Na az nagy fejlődés volt számomra. MÁr akkor is imádtam.Jelenleg Opera 9.25 a tuti, Imádom, kezelhetőségre verhetetlen, sok olyan opciót alapból tud, amit az FF-nél külön birizgálni kell, hogy gyorsabb legyen (pl. http-pipelining). Dizájnos, alapból e-mail klien is van benne, RSS-t is fogad, Minialkalmazásokat is tudsz hozzá rakni, ráakasztgathatsz sok minden hülye kütyüt is
, de amúgy az elgondolás jó. A könyvjelzőkezelése torony magasan a legjobb az összes böngésző közül, oldalpanelos, könnyen rendezhető, egyszerű. Ez sajnos nem mondható el az FF-ről. Számtech tanár vok, a suliban FF-van, azt tanítom, de igyekszem terjeszteni az Operát is. Az IE-t meg ahogy csak lehet lehúzom, hogy senki ne használja! Hátha sikerül.A gépemen van Opera, FF, Safari, IE. IE-t letiltottam a tűzfalon
. A Safari tényleg nem egy leányálom Windows-on, ahogy a cikk írója is kifejette. Operázok elsődlegesen, ha van olyan oldal ami nem jön be rendesen, akkor FF. Safari csak vésztartaléknak van.A cikkhez kapcsolódva, azt hiányolom belőle, hogy nem ír az IE biztonságosságáról. Tudtommal ez egyik legrosszabb biztonsági szempontból. Pl. sok vírust kaptam IE miatt, csak mert egyáltalán egy oldal csak azzal volt hajlandó bejönni (lehet épp ezért). Tudtommal az FF a legbiztonságosabb, bár mióta Operázok, azóta semmilyen vírust sem kaptam (NOD32+Outpost), de IE-vel igen(Norton Antivirus tűzfal nélkül), sőt még Firefox-szal is(Norton Antivirus tűzfal nélkül), bár az még 1.5-volt.
Szal Ne használj IE-t, ha jót akarsz!
-
CimbiX
aktív tag
Nem tudom, hogy emlitette-e mar valaki, de az opearank van egy zsenialis es nagyon praktikus ujitasa: a kezdölapra 9 honlapot bepakolhatsz, amiket aztan villmgyorsan elersz onnan... ha az ember egyszer elkezdi hasznalni, akkor utna fajoan hianyzik mar minden mas böngeszöböl^^
...speed dial, oh jee
-
törölt tag
Ehh... Az egyik szemem sír, a másik meg vak.

Két dolgot hiányolok:
- Emlékeim szerint az IE3-4 megjelenésekor az elterjedésében nagy szerepet játszott az is, hogy az NC aktuális (3.x valami) verziói elkezdtek váratlanul időlimitesek lenni. Jól emlékszem azokra az időszakokra, amikor próbáltuk hekkelni a gépet / programot, hogy tudjunk netezni a suliban, végül töröltük az egészet a p*csába és IE-t használtunk.
Az IE3 eleinte borzasztó volt, de aztán az IE4 mindent tudott, amit az akkori NC-k.
- Rengeteg kiegészítő és plug-in volt és van az IE-hez is, csak nagyon kevesen ismerik őket.Én a MyIE óta Maxthon-t használok, most már az aktuális 2.x verziókat, és az IE7-tel piszok jól megértik egymást. Gyors, nagyon keveset zabál, és ugyanúgy agyon-plugin-ozható, meg skin-ezhető, mint az FF. Emellett plug-in nélkül tud tetszőleges kifejezésekre (gyak. full expression kiértékelés van beleépítve) szűrni akármiben (site-szinten blacklist és whitelist, content és popup témában külön-külön) és teljes értékű, testreszabható execution blokkolás is van benne (dettó site és program-szintű). Meg a lusta user-ek kedvéért saját kép/media/flash lementője is akad, no meg egy halom IE vulnerability-t patch nélkül is kiiktat.
Az FF-al 1.x és 2.x vonalon ismerkedtem (linux miatt is), de sosem vált a kedvencemmé. Legfőképpen a mérete és a - viszonylagos - lassúsága miatt. Ja, és a Maxthon-t sosem kellett task manager-rel kilőni, és ha netán véletlenül mégis elszállt (a 2.x még sosem), kiválasztható, hogy mely megnyitott lapokat töltse vissza.
Nem pénzes, csak hobbyfejlesztőként "pure" html / php (és minimális css) oldalon vagyok érdekelt, a js-t / java-t / flash-t gyűlölöm, mint a fene, tehát nem érdekel, hogy mi mivel nem kompatibilis.

Még valami: korábban volt itt valami zsoldosos - önkénteses összehasonlítás (mármint persze M$ - Mozilla áthallással). Jelezném, hogy szvsz rossz a példa: igaz, hogy a zsoldosok csak addig küzdenek, míg van pénz, de addig, mint a veszett fene, míg az önkéntesek morálja hamarabb megtörik, mikor rájönnek, hogy egy forró teáért és egy hátbaveregetésért mégsem buli ez a nagy hazafiság.

-
Phobos
aktív tag
a Netscape Navigator egy két napja hivatalosan is megszünt
-
Pityesz82
tag
Lol,ez nagyon jó cikk lett!Grat az írónak!Eddig csak Opera,de már annyit hallottam,a Firefox-ról,hogy lassan ki kellene próbálni!

-
bbazsy
őstag
használtam ie6, aztán firefox. tetszett-tetszett, csak megette a memóriám, lassan kezelt ezt-azt. most vissza, ie7 + ie7pro. ez így bejön...
igen, fejlesztői oldalával egyet kell, h értsek. css kódolni rá egy rémálom.. de azt is be kell látnod, hogy egy sima user ezért nem fog váltani.. soha.
de mindenki örülhet, jön lassan az ie8, tudni fogja a szabványokat, és kb ennyi

ééés az "örök" igazság:

-
-
Zewa
senior tag
Én is a tűzrókát használom. Legjobb!
(megbízható, nem hagy cserben) (Biztonság kedvéért ott van mellete az Opera és az IE is.-marha ritkán használom őket.)
Az Opera szebb mint a Firefox viszont Gladiatuson lassu.
PDA-k és telefonok világában viszont nagyon király az Opera! 
-
fogtunder
nagyúr
én mióta van állandó internetem mozillát használok és firefoxot. korábban ilyen-olyan gépeken megutáltam az ie-t, mint az állat (pl. ablakmaximalizálási problémák, az általam végletekig gyűlölt windows gondolkodás erőltetése, katasztrofális letöltéskezelés miatt). később megtudtam, hogy léteznek kiterjesztések a mozilla cuccokhoz, innentől eltántoríthatatlan voltam (persze, kiegészítők vannak ie-hez is, de én úgy vagyok velük, mint a messenger turbózó programokkal, meg a gigacodec csomagokkal, valahogy a hideg ráz, ha rájuk gondolok).
az 1.5 környékén álltam át a firefoxra. ekkor kisebb kitérőt tettem a html és a css világába, és azóta legszívesebben lángoló pallossal írtanám az ie-t, mert ami 5 böngészőben ugyanúgy nézett ki, az ie alatt tuti hogy máshogy. és egy csomó dolgot a mai napig nem támogat, amit pedig illene. és ez a legnagyobb probléma: az ie a folyamatos fejlődés útjában áll. nem a fölösleges órákkal van a baj (mondom én, aki nem fejlesztek), hanem azzal, hogy a microsoft egy böngészővel a világot fogja vissza. -
John Fowler
tag
Nevessetek ki, de én asztali Operával is pont ugyanezt érzem.
Az meg hogy 200 oldalból 1 nem funkcionál, 2-3 meg bugos, arra teszek nagy ívben.
Ha őrülten fontos, bepastézom az url-t kexplorerbe -mert más böngésző nincs felrakva, az meg a vindózzal jött ugye- de ilyen tényleg egy hónapban kb egyszer van.A "felkarolásnál" sem értettem már anno hogy miért pont FF. Nem rossz, nem rossz, de miért pont az? FF az én szememben egy korrekt, de úgy általában olyan "semmilyen" megoldás. Sokmindent tud viszonylag jól, de semmi extra...
-
tisn
veterán
Rossz a példa, bicajról soha nem váltanék robogóra...

-
nobela
senior tag
Ja, és az Opera Mini a PDA-mon

Az valami klasszis megoldás

Döbbenetesen okos és jó.
-
nobela
senior tag
Sajnos, az mind igaz, amit az Operáról elmondtatok.
Én is ezt használom, mert ez a legszimpatikusabb, de sajnos van jópár olyan oldal, ahol előre tudom, hogy IE-t kell elindítanom, mert Operával nem megy

FF nem szimpi, amikor próbálgattam hihetetlen lassan indult, és nem is volt a legstabilabb. Az Opera ilyen téren fényévekkel jobb.
Nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
- FELÚJÍTOTT Refubished Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 5 16/256 FHD
- 2x32gb szerver ram bontatlanok .
- Lenovo ThinkBook 14s Yoga 2-in-1 üzleti laptop tollal i7-1165G7 16gb ram 512ssd FHD IPS Gari
- Nothing Phone 1 (8GB/128GB, dual sim, független) + Nothing tok + Nothing bontatlan fólia
- LIAN LI Hydroshift II LCD-C 360CL - használt, garancia: iPon 2027.10.29-ig
- 3db - Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 64GB, 2TB SSD, RTX 5090
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Sebességben 100%.

De emlékeim szerint nem csinálja ezt.

Nálam a tűzróka a nyerő.
Az IE persze magát a szöveges részt csökkenti, hogy a határokon belül elférjenek mellé a margók is...

pedig ottvan a sok ingyenes szerkeztö amelyek sokkal jobbak 

F alá is van speed-dial plugin.