- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
blunt
aktív tag
sok sikert, Tildy =)
Remelem osszejon, amit szeretnel. Parommal mi nyaron koltozunk vissza veglegesen USA-ba, bar nekem egyszerubb dolgom van, mert allampolgar vagyok, illetve hazam is van kint. Olyan szempontbol viszont nem egyszerubb, hogy a kapcsolataim mar nincsenek meg, nagyjabol ujra kell kezdeni. (mar ami a munkat illeti)
udv
-
talmida
Közösségépítő
Hát, ez nagyon jó!
Köszi a linket!!
blokad Igen, szerintem is. Mindegyik mondatodra értem...És enyhe célzásnak veheted, amit az előbb írtam, hogy jó lenne, ha írna VALAKI Szekszárdról egy bemutatót.
Szerintem fogjuk vissza magunkat, mert nem szeretném azt a látszatot kelteni, hogy takeover-eljük Tildy topikját.
-
puttputt
őstag
Szerintem, ha összejön a "kis" út, amiről írtam privátban, akkor örülök, ha kilátok a fejemből az ott töltendő 6-8 nap első napjaiban, nemhogy "buli".
Meg amúgy sem...
Tényleg nem szabad visszaélni ilyen nagy lehetőséggel, ritkán tapasztalható vendégszeretettel és önzetlenséggel. -
talmida
Közösségépítő
IIIgen, Szekszárd az egyik kedvencem!!!!
Na, arról a városról is szívesen látnék egy kimerítő bemutatót. Nehogymá nekem kelljen megírnom!
Sajnos ott már csak kisebb szántóföldjeink vannak...ott nem alhatunk, de egy napos túrára oda is le szoktunk menni, ha Magyarországon tartózkodunk. Gyönyörű a város, és csodálatosak az emberek!!
Én is ott születtem.
-
talmida
Közösségépítő
Szeretettel látunk.
Csak pontos előrejelzést ill időpont egyeztetést kérek. Jó előre. Ugyanis nagy ritkán mi is haza szoktunk látogatni Mo-ra, vagy le szoktunk ugrani Orlandóba vagy ide-oda, szóval ezért kell előre egyeztetni..
Az előbbi házkiadással kapcsolatban kifelejtettem valamit. Az csak hosszú távra bérelhető. Vagy, ha előre többen megegyeztek, akár egy PH!-s csapat
, hogy ki melyik hónapban, vagy héten jönne, úgy is lehet, csak akkor valakinek kézben kell tartania ott a nyaralás beosztását, hogy ne legyen ürtesen itt a ház. Sok minden elképzelhető..A lényeg az, hogy azt a házat mi minimum egy évre egy huzamban ki akarjuk adni, mert különben ráfizetéses. Nekünk is vannak kötelezettségeink, pl a properti tax is..., szóval nem kell megyaráznom, hogy miért nem jöhet szóba annál a háznál csupán csak egy-két napos bérlés.
-
talmida
Közösségépítő
Tildy, bocs az OFF-ért!!
Igen, itt is megismétlem, amit már egyeseknek írtam priviben:
Nálunk is lehet aludni pár napra, (persze egyszerre kb két személyre, ha "idegenekről" van szó. Bocs, de a családomnak ti idegennek számítotok, mégha én kicsit jobban is ismerlek néhányatokat...Szóval hónapokra szóló ingyenes szállást azért nem ígérhetek, mert azt az egész családdal is egyeztetnem kellene, és hát nem valószínű, hogy szívesen belemennének egy ingyenélő hónapokig való teljes ellátásába. Ugye ez nem furcsa?
Én ugyan abba is belemennék, ha csak magamat nézném
Viszont mivel házkiadással foglakozunk. (Néhány kiadó házunk bevételéből élünk) Ha egy páran összefogtok, akkor esetleg arról lehet szó, hogy azt a házunkat, ami még felújítás alatt áll, (és a nyáron remélhetőleg már lakható állapotban is lesz) nektek tartanánk fönt. (Természetesen pontos megbeszélések, egyeztetések szükségesek előtte) Nekünk végülis mindegy, hogy kitől kapjuk a bérleti díjat
A lényeg, hogyha páran össze tudnátok dobni havi 700 dollárt (ennyiért szoktuk kiadni a házainkat), akkor nálunk, abban a házunkban, amirőlbeszéltem, lakhatnátok akármeddig, amíg fizetitek a havi díjat. Az egy három szobás, nagy kertes, biztonságos szép kis kőház, egy sportpálya mellett, 24 órás WalMart 1 percre, gyalog megközelíthető, tengerpart 20 percre, bay kevesebb, mint tíz percre... (Mire elkészül, természetesen central hűtés-fűtés stb, minden lesz benne) A tengerparti hotelokban lehet, hogy találnátok valami konyhai vagy takarítói munkát is. Néha vannak magyarok is..No, mindezt csak megemlítettem, hátha érdekel valakit. Amúgy Pensacola sajnos nem egy nagy ipari város, emiatt itt kevesebb a meló. Csak a turizmusa működik ill a vendéhlátóipara, meg természetesen a kórházak, ügyvédek...stb.
-
kem
addikt
-
puttputt
őstag
Vannak kínai ismerőseim, nem is laknak tőle annyira messze - mint mi.
Esetleg, - ha el tudsz odáig repülni -, akkor még szállást is tudna vmelyik. biztosítani, megszállhatsz valamelyiknél 1-2 éjszakára, hogy onnan már kényelmesen eljuss "Dondonba".(Bár lehet, hogy tutajt kell...)
(Ez félig komoly volt ám.)
tildy: Bizony, nézzetek csak meg mindent. Én Londonban 2x voltam, összességében 10 napot. Nem tudtam bejárni persze... Viszont, a legnagyobb nevezetességeket láthattam.
A Panoptikumban (és a mellérendelt "House of Horrors"-ban) 2x is jártam, mert mindkét út vezetője fontosnak és kihagyhatatlannak tartotta.(Pedig milyen büdös, áporodott levegő volt ott...Ez határozottan megmaradt a "HH"-ról
)
-
jookomak
őstag
Sok sikert Angliához, kívánom, hogy ne kelljen csalódottan visszajönni.
Utazáshoz meg annyit, hogy ez semmi. 6 óra alatt nem érek le a román határig pestről, ez a vicc. Hosszú repülőt ne is mondd, bp-new york közvetlen járat 9 óra, ott átszállás, várakozás, és még 6 san francisco-ig, az se volt piskóta. -
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #19 üzenetére
Igazad van, egyelőre annyira tömény sok az információ, hogy este 6kor már majd leragadt a szemem...
-
Mawyx
őstag
Nem hinném, hogy gond lesz a munka találással. Nem mintha segítene
, de sokan drukkolnak nektek.
Esmi nem játszott ismerkedőset a repülőn?
-
Dany007
veterán
Csak összejött!
Gratulálok... Én biztos fostam volna olyan fos időben repülni, mint ami vasárnap volt.
Sok sikert!
Aztán jöhetnek a napi, részletes beszámolók!Innen olvasva nagyon furcsa... Mert számomra mintha semmi nem történt volna
Ti meg épp új életet kezdtetek, repültetek 2000 km-t stb...
-
puttputt
őstag
Először is, nagyon jó kint-tartózkodást kívánok nektek!
Biztos vagyok benne, hogy megtaláljátok a "számításotokat", legalább is remélem.
Itt az én kis (egykori) utamról a beszámoló: [link]
Nem feltétlen önreklámból linkelem, hanem úgyis szóba hoztam volna...
Ugyanis, e kapcsán volt részem egy 52 órás buszútban (csak odafele), szinte folyamatos ébrenléttel. Akkor nekünk is "volt fejünk" azért rendesen.
Szóval, "fel a fejjel".Sokan furcsán néztek rám, mikor közöltem, hogy nekem London jobban a szívemhez nőtt mint Párizs vagy Róma...
Mindegy, remélem, hogy nektek is hasonlóak lesznek az érzéseitek nemsokára. -
kem
addikt
Én is valahogy így voltam vele, csak nekem még volt egy brutális búcsúbulim csütörtök este. Aludtam vagy 4órát, aztán "másnap" egész nap pakoltam indulásig, szombat hajnali 2kor meg indultunk is Bp-re, mert 6kor jött a gépem
Ezek után Lutonbol dél-kelet Londonba lecipeltem a 20 és a 10kgos hátizsákjaimat nagykabátban a nyár közepén. Nem semmi volt, de itt voltam egyben, és ez volt a lényeg
Az elején nem könnyű, de ha az ember megveti a lábát és kitalál egy jó tervet, akkor nagyon jól járhat
Drukkolok nektek, bár nemhiszem,h félteni kelle Titeket
-
tildy
nagyúr
tegnap reggel 9kor keltünk. MErt pakolás , bevásárlás .Tegnap napközben max egy órát szunytunk. Hajnal 2-kor indultunk Félegyházáról, fél 8-8 körül értünk ide, 11-kor meg az albiba.
Mit ne mondjak nem az úttól fáradtunk el, sokkal inkább attól, hogy 24 órája talpon vagyunk. Vagyis inkább csak voltunk
De megérte -
talmida
Közösségépítő
Én is minden jót kívánok neketek, mielőbbi JÓ munkaviszonyt és jó pihenést! És kösz a gyors tudósítást!
Várjuk a fotókat.
A kolbászt jól osszátok be, mert nagy kincs!
Most gondolj bele, hogyha ti így elfáradtatok attól a pár órás "kis" úttól, hogy érezheti magát az USA-ba utazó egy 19 órás út után? Általában London átszálló hely szokott "csak" lenni a nagy gépre, és a java út "csak" azután következik. -
De legalább van net, így tudsz írni
-
blokad
senior tag
Jó pihenést, illetve sok szerencsét, remélem meg tudjátok vetni a lábatokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Itt vagyunk. Álmosan, fáradtan, de élünk. Az út jó volt, csak mire kiértünk a szállásra már olyan álmosak voltunk, hogy...
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- Lian Li, 14600KF, 3/4 konfig, VGA, memória, SSD nélkül
- DELL OptiPlex 5055 SFF / Ryzen 5 PRO 2400G / NVME M.2 / DDR4 / USB 3.1 / több db / számla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Ryzen 7 CPU-k
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest