- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueMerle
veterán
Tyű, hát nem is tudom mit mondjak.
Volt "szerencsém" 2 hétig egy EDGE szériás Thinkpadhez és mondanom sem kell: nem véletlen ez a rövid közös együtt eltöltött idő. Ezeknek a gépeknek nem sok közük van a valódi Thinkpadekhez, sőt, leginkább semmi. A legnagyobb gondom ezzel pontosan az, hogy a legtöbb vásárló azt gondolja, hogy fillérekért bevásárolt a minőségből, hiszen ez mégiscsak Thinkpad, csak sajnos a nevükön kívül nem sok egyezés van a felsőkategóriás társaikkal.
Jómagam egy igencsak koros HP 8510p-t nyúzok, annó aranyárban vettem, most már németből, innen-onnan behozva pár száz euróért is kapható szép állapotban. Vagy pl. párom Dell E6400-as notija, ami 14"-os, szintén jópár éve újonnan lett véve és az akksija röhögve 6-7 órát eldöcög (SSD, 4GB RAM, P8400). Ez a gép is már kapható használtan manapság 3-400 euró környékén. És ez ráadásul 14"-os. Nem rosszból, de pl. egy ilyen használt Dell-el messze jobban jártál volna, és van egy valódi business-class géped, ami nem csak annak akar tűnni.
Ami a Lenovot illeti, az IBM öregjei biztos agyhúgykövet kapnak hogy mit tettek a márkával, lényegében Thinkpad már az összes alsókategóriás filléres vackuk is, rásütik mindenre, csak menjen a biznisz
(és mindezt nem azért írtam mert azt gondolom, hogy többre tartod a gépet mint ami, ugyanis lejön az írásodból hogy tisztában vagy vele hogy mit vettél)
-
Ice&Lime
veterán
végre egy értelmes konstrukció, amikor nem zsúfolnak bele egy 13"-os laptopba felesleges dvd-romot.
(szvsz a 14"-ba sem kéne, sőt, el lehetne felejteni már a lemez meghajtót, amit évente 1x használ az ember és csak a helyet foglalja meg súlyt nyom) -
hallador
addikt
válasz
AxBattler #30 üzenetére
Nem rosszak tényleg, de ha lesz is arany árban lesz. Sztem. Most hogy a Samsunk kivonuk állítólag Magyarországról, az ASUS marad meg a HP ezen a vonalon, na meg a Fujitsu, de az meg nem olcsó.
-
Ugye tudod, hogy csak az Intel-es E330-ak kezelik az msata SSD-t?
mSATA SSD Compatibility List(#27) hallador
Yep, a Tecra-kra én is kíváncsi vagyok, meg érdekel a Fujitsu Lifebook E-széria is.
Az a Folio meg biztos jó darab, nem bánnád meg! -
-
hallador
addikt
válasz
AxBattler #18 üzenetére
Sajnos igen a HP egyértelműen kezd kiszálni a notebook piacról, a Dell maradt meg. Nyoma sincs az új kínálatban a HP EB Folia 9470 -ek, meg az eredeti EliteBook szériáknak sem. Dokkoló eltűnik, csak replikátor marad. A Lassan kiszáll érezhetően.
Cserébe jön a Toshiba az A,R,Z,W Tecra-kkal. Meg a Dell is kapálózik, mondjuk a 7420/40 elég szar olyan szempontból, hogy sem rj45, sem vga se semmi. Csak ilyen kábelekkel megoldva, a kivezetések mint a Mac-nél. Az új lati 6440, meg olyan vastagra sikerült majdnem, mint az én 6460B-m.
Nagyon gondolkodom még egy HP EB Folio 9470-en HD+ kijelzővel i7-el. Mert KB ez az utolsó olyan mohikán ami valóban tudja amit ráírnak, a 820, 840, valahogy nem az igazi már ránézésre sem.
-
-=MrLF=-
senior tag
A következő széria lehetne mondjuk a következő:
E435, A6-1450, 4GB RAM, 500GB HDD +msata port SSD-nek!
Már cserélném is! -
Az mondjuk tény, hogy a Fekete Pénteken marhára megérte!
-
-=MrLF=-
senior tag
Nekem is ilyenem van fekete pénteken 77.000,- bruttó volt.
(E335, E2-1800, 4GB, 500GB)
Én BF2 szoktam néha rajta játszani, azt viszi rendesen.
Számomra úgyis ez a legélvezhetőbb fps ami kijött eddig,
bár az ARMA-t még nem próbáltam. -
glugi
tag
A B-s proci ok, azzal meg vagyok elégedve. Olyan 3-4 óra között húzza intenzív WiFi és 13-as fényerő mellett végzett irodai munkával. SSD jó lenne még bele, a mostani HDD elég lassúcska.
Szóval, visszatérve, az E-450 rögtön 100% CPU-ra ugrik sima flash esetén is, meg egyébként is néha, szóval lehet, hogy én állítottam el valamit. WiFi nélkül úgy 6 órát simán ki lehet hozni belőle 13-as fényerőn irodázva, sőt akár többet is.
Amit már említettetek, az a panel,szóval elég közepes, de használható. Ami viszont borzalmas mindkettőnél, az a tapipad, utálom. -
_csocso_
senior tag
válasz
|DavidWoody| #21 üzenetére
Részben becslés, de van forrás is, ahol tesztelték, és diagramot készítettek a lefedettségről, az alapján becsültem meg, nyilván nem szemre ment. Csak hozzávetőlegesen írtam, hogy nem ezen a monitoron kell professzionális nyomtatásba kerülő képet munkaként szerkeszteni.
-
|DavidWoody|
tag
"Egy elég alsó kategóriás TN panelt kapott, színhűsége nem a legjobb, az sRGB színteret kb. 60 -70 százalékban fedheti le."
A kb-ból arra tudok csak gondolni , hogy ez minden féle hivatalos méréstől elütően egy "becslés" részedről , elég para szemed lehet , ha ránézésre megmondod a sRGB színtér lefedést
Szerintem ha valamit nem tudsz pontosan azt ne írd le mert kb semmi értelme.
-
Taky
senior tag
-
Hát ja, anno csorgott is a nyálam. Főleg, hogy a gagyi, 14"-os Pavilion G4-eket meg képesek voltak A4-es APU-val kihozni, persze csak odakint (bár aprón volt 1-2). Youtube-on van róla videóteszt, megnéztem vagy 15x...
(#17) hallador
Pedig milyen jó lenne egy 4340s, vagy E335 méretben ugyanez a konfig, mint a 645-ben:
AMD Elite Quad-Core A10-5750M APU with Radeon HD 8650G GraphicsValahogy mindig ezekről a gépekről feledkeznek meg. De legalább annak is van előnye, hogy a most érkező új generációs notik (Probook, Elitebook, Latitude, TP) némileg elkurvulnak: egyikért sem fáj a szívem.
-
hallador
addikt
válasz
AxBattler #11 üzenetére
Na igen nézegettem az Edge-eket, de nem igazán jöttek be, a vázuk gyenge, süpped mindene, a zsanérok igen vacakok.
És nem is nagyon van altarnatíva ami középkategóriában megjelent. Mondjuk nincs.
Az újabb Dell Latitude 7420-ak faszák, de az meg nem 1 - 200 000 -es kategória, és Nem AMD. Marad a HP ProBook 645 G1, az meg nagy.
Szóval igen nincs alternetíva.
Lenovo meg az R? Ááááá, a minőségen nincs haszon, sajnos egy R61 minőségben elpics@zn@ egy L-t mint a sicc, volt a kezemben egy L430 semmi köze az R-hez minőségben, az EDGE-nél jobb.
-
Prof
addikt
Egy A8-as Trinityvel azt mondanam ok, de igy csak egy nagykepernyos netbook szerintem.
-
válasz
Tikakukac #10 üzenetére
Ez igaz, csak akkor adjon ki a lenovo L145-öt, vagy R145-öt... ja hogy nem?
Szóval amíg nincs alternatíva ebben a szegmensben, addig itt ezek az Edge-ek viszik a prímet, mert sem az Acer, sem az Asus, se más nem csinál ilyet. Jelzem: sajnos.Korrekt cikk, de örök vesszőparipám, a zsanérok miatt nem venném jó szívvel. Egyébként a szívem csücske lenne egy erősebb E145, mondjuk A4-5000-rel.
-
Tikakukac
titán
3 napja vittek el tőlem egy R500-at, ne rakjuk le emellé vagy másik Edge mellé, mert röhögés lesz
Az Edge egy relatíve korrekt konzumer gép, nem több. Az R500 azért anno is kicsit fentebb volt, a T-k meg nagyon. Tehát egy rendes Thinkpad az üzleti, valóban, ez nagyon mérsékelten csak.Cikkhez: korrektül sikerült, nálam volt ez a fajta AMD konfig, hát nagyon ki kell mérni a felhasználási kört. Aki mindenképpen új gépet akar annak alternatíva, aki bírja a garis használtat az vegyen rendes TP-t.
-
Garyka
tag
Én egy R500-ast nyuzok 5 éve. Leszámitva h az a,d gombok nehezen reagalnak semmi rosszat nem tudok rola wpmondani. Mi a kulonbseg az idea pad es a thinkpad kozott? Eddig azt gondoltam az utobbi az üzleti.
-
_csocso_
senior tag
Köszi. Vinnie kellene a full HD filmeket ill. youtubeot is. Igaz böngészőben ne legyen megnyitva több oldal, amelyik flasht futtat, mert az megfogja. Filmhez viszonylag új pot playert, és xbmc-t használok, amik kezelik a video HD gyorsítását. Így minimális cpu órajelen le tudja játszani ezeket a tartalmakat.
-
icezozo
addikt
szerintem is jó lett a cikk !
-
glugi
tag
Jó cikk lett, köszi!
Van itthon az elődből (E-325, 4GB RAM, Samsung 830 SSD), az is elég jó kis gép, irodázni és utazni tökéletes, az üzemidő kimondottan kellemes. Csak sajnos még a 720p is megfogja (youtube-ról ne is beszéljünk)...Erre van valami csodaszer (ha jól olvastam több helyen is, az E-450-nek ez sima ügy lenne)?
Én a Pentium B-s procival szereltet (E330) használom, még nincs benne SSD és plusz RAM, de tervezem, elégedett vagyok vele, az akcióban vettem nyáron.
Ha van rá igény, írhatok róluk pár sort. -
Archttila
veterán
Ugyes kis cikk, gratula!
Az E-145 egyebkent egesz szepen szerepelt.
-
MZperX75
addikt
Hidd el elég jól elmegy rajta (Brazos E-350-en jól játszható volt normális beállításokkal)
Más:
Nekem tetszik a kis gép.(talán a fogyasztását kicsit sokkalom, bár 60W/h aksival ez nem rossz.)
Egy kis SSD-t (60-120Gigást) belepattintva, egész kis használható masina+még üzemidőben is nyerhetünk egy bő fél órát.Kicsit keveslem a konklúziót,saját véleményt kritikus szemmel.
Talán átsiklottam ...mennyibe is került?Annak fényében,hogy kategóriájában kb 1-1.5éve mikor vettem egy kis 15.6" masinámat ,drágállottam a Brazost.
Így egy HP-650-et vettem,ami azért erősebb,bár üzemidőben 1-1.5 órával kevesebbet megy el,mint a cikkbéli (brazoska)
,cserébe picikét gyorsabb,viszont Celeron B820-al 1.7Ghz 2 mag 4Giga rammal 500-as 5400-es HDD-vel és Win7-64-es OP-al
2 év garral 79.900Ft volt. -
knajf
senior tag
azért a grafikánál megnézném, hogy egy half life 2-vel hogy boldogul
-
Nem furcsa, hogy workstationben is gondolkodtál. Ebben a cipőben járok én is.
+ Tetszett a józan írás.
- Nem tüzelt fel és a felét nem olvastam el. Pedig érdekel, csak már 1) tényleg nem kapható 2) az akciós péntek is elmúlt
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Xbox Ultimate előfizetések
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)