2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Thinkpad Edge E335 - ritkán éhes

Mit tud egy olcsó, AMD-s Thinkpad? Néha akadozik, de az ára és az akkumulátora sok mindent feledtet.

[ ÚJ TESZT ]

Megvan-e minden foga a lónak?

Lenovo Thinkpad Edge E335 netbook bemutató.

A laptopot még a nyár elején sikerült beszereznem, ugyanis volt egy akciós péntekje a cégnek. Akkor került 72 ezer pár száz forintba az alapfelszereltségű gép. Én kértem bele még plusz memóriát, így pár ezer forinttal többet kellett nyilván fizetni érte.

Az előző gépemet, ami egy játékos, szintén konzumer notebook volt - igaz, ezt az eszközt a gyártó belépő kategóriás üzleti gépként aposztrofálja - még tavaly ősszel eladtam, és ennek a helyére kerestem valamilyen netezős mobil eszközt. Lehet, hogy furcsának fog tűnni, de mobiltelefontól, tableten keresztül, egészen a nagyon vágyott workstationig szóba jött sok minden, az utóbbit nyilván több mindenre használtam volna. Gondolkodtam, hogy a kisebb netbook méretű E135-öt vegyem-e meg, ugyanezzel a felszereltséggel, de nem bántam meg a választásomat.
Végül ezen az akciós alkalmon kapva kaptam, hiszen egészen jó áron lehetett hozzájutni az akkori, és akár a mai listaárakhoz képest, igaz ma már alig néhány kereskedőnél találni belőle.

A csomagolás elég puritán volt, a notebookon, és a töltőn kívül semmit nem tartalmazott.

Külső:

A gép matt fekete fedlappal bír, melyen az ujjlenyomatok, ha nem is olyan feltűnően mint egy fényesen, de meglátszanak. Van rajta egy Lenovo, és egy Thinkpad márkajelzés, utóbbin az "i" betűn a pont világít működés közben, valamint villog alvó módban.

Az egész gép viszonylag vastagabb, és erősebbnek kinéző műanyagból van, nem tudni, hogy fogja bírni a gyűrődést. A zsanérok burkolatai ezüst színűek, elég keskenyek, szét nem szedtem, nem tudom, hogy fémből van-e belül. Fórumon láttam, hogy előző sorozatnál az E-135-re panaszkodtak zsanér körüli műanyag töréssel.

A billentyűzet alatt jobb oldalon szintén található egy Thinkpad felirat, ami ugyanúgy működik, mint a fedlapon lévő.

Az alja rácsos, itt szívja be a környezeti levegőt a hűtéshez.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Lenovo ThinkPad T500 bemutató

    Aki nem játszik, ellenben szem előtt tartja a minőséget, használhatóságot, annak bőven megteszi egy T500.

  • Lenovo Ideapad U430p

    Az SSD-vel és Windows 8-cal igazán gyors, jól használható, és szerintem jó ár/érték arányú gépet sikerült választanom.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.