Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ribizly
veterán
Na ez azért erős egy kicsit.
Először is, ha csak úgy casual szinten toltad akkor milyen különbségekre számítottál?
Maximum úgy lenne értelme, hogy sniper módba jászol és ugyanazon a pályán ugyanazokkal tolsz 10-10 meccset. Na úgy kiderülne, hogy a kedvenc egereddel a lövések 50%-a elment, míg a jó egérrel meg mondjuk csak 40-45. Az az 5-10% aminél kiderülne, hogy az egér nem szúr ki Veled a kritikus pillanatokban.Egyébként meg már az is szép, ha ugyanazt hozta elsőre a már megszokotthoz képest.
-
quailstorm
nagyúr
Helyesbítek, azon a skillszinten mindegy melyikkel játszol, de ha feljebb akarnál lépni, kéne az egér. Nem elég hogy lézeres, még ráadásul az a silány minőségű Hama is...
Egyébként pont ezért szokás objektív teszttel mérni, mert ha megszoktál évekig egy egeret, akkor egy menet FPS-sel nem fogod eldönteni mennyivel jobb.
-
ribizly
veterán
Nem vagy troll, csak nem hiszed el amit mások írnak, mert még nem tapasztaltad meg a különbséget egy komolyabb optikai és egy lézeres egér között normális kontextusbam. Ráadásul van jó tapasztalatod a lézeres egerek kapcsán.
Teljesen érthető az álláspontod.Én a Logitech g500-al (S9500: "negative acceleration", lassú mozgásokat nem veszi be, stb.) szenvedtem évekig és nem értettem miért nem bírom leszedni az ellent, majd ráfogtam, hogy öregszem és kész.
Majd valami oknál fogva elkezdtem olvasgatni, tanácsokat megfogadni és a mostani szettem segítségével ismét van sikerélményem FPS-ekben.Szóval nem kamu a dolog, de ez is olyan, hogy meg kell tapasztalni.
-
dobragab
addikt
Arra a jellemzőkre amiket felsoroltál kb 2012-13-ban megjelent lézeres egér tesztek óta hivatkozik mindenki. Úgy van elfogadva mint a szentírás. Csak azóta eltelt 4 év és már sokkal kiforrottabb lett ez a technika.
Azota alig fejlodtek a lezeres szenzorok. A "hagyomanyos" lezeresek kozul kb. csak az A9800 jott ki, ami emlitesre melto, ami az A9500 tovabbfejlesztese (elvileg, gyakorlatilag meg rosszabb is nala), es ugyanugy szenved a "pozitiv gyorsulas"-nak csufolt, sebessegtol fuggo (pici) pontatlansagtol. Nem jelenti azt, hogy hasznalhatatlan lenne office-ra, csak eppen jatekra bizonyitottan rosszabb, es egyebkent sincs semmilyen elonye (jo, az ipari felhasznalast hagyjuk ki).
Maga az architektura szar, es ez nem azert szentiras, mert en mondtam, hanem a Logitech vezeto mernokei.
A PLN elvu lezeres szenzorok meg mashogy rosszak, de osszessegeben meg rosszabbak. Szoval a lezeres technologia csucsa gyakorlatilag az A9500 volt, asszem 2008 korul jott ki.
Egyebkent meg bongeszoben egy "kozepes" lezeres / optikai es mondjuk a jelenlegi csucs-szenzor, a PMW3366 kozott szerintem nem lehet megerezni a kulonbseget, ez nalam A60xx-nel / A3050-nel kezdodik.
-
quailstorm
nagyúr
Nézd, maga a szenzor abszolút képessége gyengébb, precíziós használata macerásabb ha lézeres az egér.
Drágább egeret az vesz többnyire, aki tervez, rajzol vagy játszik. Te most egy távolról sem érintett helyzettel próbálsz érvelni.
Kétségtelen hogy lehetne olyan lézeres egeret venni munkahelyre, hogy nem vinném be a sajátomat padostul, de ennek a cikk témájához semmi köze nincs.A cikkben a kijelentés egy EGÉRPADHOZ TERVEZETT GAMER PERIFÉRIÁHOZ tartozó kamu marketingszöveg idézése. Így már érted? Emiatt a felhasználás célja ki volt kötve. A játék.
Nem a koszos műhelybe akarják eladni a "lézer jobb a lézer menőbbel" az egeret hanem a vérpistikének.
Lövöldözős meg MOBA játékokkal reklámozott lézeres "gamer" egérre meg hadd húzzuk már a szánkat ha megengeded. -
ribizly
veterán
Irodai és otthoni felhasználás, rendeltetésszerű használat a szempont.
Egyébként azt aláírom, hogy mondjuk egy műhelybe, autószervízbe, ... ahol nem optimálisak a körülmények (nincs egyenletes és tiszta felület) nem egy ember használja és ad-hoc módon oda olyan eszköz kell, ami ezt a helyzetet bírja. Ilyen szempont nem sokszor merül fel, de jogos, hogy ebben az esetben "győzedelmeskedik" a lézer szenzor.
-
quailstorm
nagyúr
Hogy jön az ipari felhasználás a gamer vagy gamernek címkézett egerek otthoni felhasználásához, és annak minőségének megméréséhez?
Másik, hogy ami játékra jó az kb mindenre jó néhány specializációt leszámítva.
A cikk átlagemberek átlagfelhasználásához lett írva, nem a 0,000001% speciális igényeihez.
-
quailstorm
nagyúr
Aki gamer célra íróasztalon rángatja az egeret annak valami tévképzet van a fejében.
Persze anno unokatesóm is rajkodott, hogy kb még az üveglapon is megy az egér, de ha precízen akarsz dolgozni, nem akarod se az asztalt lekoptatni mint apám, se az egér talpát szétszaggatni mint én, akkor veszel egy normális egérpadot.
Az általad képviselt szempontok fel se merülnek egy egértesztnél, feltételezzük hogy rendeltetésszerű használatra kell.
Egyébként pont gamer célra venni észre a különbséget, hogy lelát a pad szövetébe és mindenféle hülyeséget érzékel.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Ennek a cikksorozatnak a célja, hogy téged rávezesselek a kellemes egerészés kikövezett, bár helyenként kanyargós útra.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Társasjáték topic
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Projektor topic
- Home server / házi szerver építése
- Ukrajnai háború
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest