Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• general

addikt

válasz kuyarashi #4171 üzenetére

itt az adott Kelvin értéket tudod helyesen belőni.

teljesen faszán be lehet lőni szervízmenüben a színhelyes fehéregyensúlyt, én is itt kalibrálok, ha csak tehetem, mert itt van 0-255 skála. természetesen először a megfelelő világossági értéket kell beállítanod, olyat, aminél leggyakrabban dolgozol, utána pedig a színeket, ha nem kell nagyon elállítani a színcsatornákat, akkor csak korrigálsz a végén fényerőt és kész, nincs dráma. ;) ha sokat korrigáltál, akkor újra szervízmenü és egy kis korrekció. ha nagyon nagy a kalibrált brigthness és a használt közötti különbség, elhúzhatja kissé a színeket, igen, de egy kicsi intervallumban teljesen nyugodtan állíthatod a fényerőt feljebb, lejjebb, semmilyen különbséget nem fogsz látni, szőrszálhasogatás, hogy nem lehet... kivételesen precíz munkafolyamatnál más a szitu, de általános felhasználásnál, kalibrálásnál teljesen nyugodtan.
    ez az egész kalibrálás túl van kissé lihegve, az emberek 90%-a nem is látja különbséget a kalibrált képnél. sőt, manapság mindenki a telóján néz mindent, ott meg aztán...:D persze ttől még mi - akik fotóval,videóval, grafikával dolgozunk - dolgozzunk színhelyes környezetben, a többi a felhasználón múlik, mi nyugodtak lehetünk, ez a fontos, de a színhelyes monitor azért erősen túl van misztifikálva. nekem van két elég jó színű monitorom itthon, két teljesen különböző, mindkettő színhelyesre van kalibrálva (így, szervízmenüből), de ennek ellenére tök más karakterű, színű képe van, na akkor hogy is van ez? ;]

• *Ropi*

félisten

válasz kuyarashi #4171 üzenetére

Nem, mert a színcsatornák állításával a fényerő is változik (folyamatosan korrigálni kell, ráadásul különböző fényerő tartományokban a spektrális eloszlás is különböző, tehát a színcsatornákat is hozzá kell igazítani): a kedvenc játékod a pingpong lesz.:)

Szerk.: A legtöbb TV egyébként is reseteli az user menü képbeállításait a szerviz menübe lépéskor.

Új hozzászólás Aktív témák