Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• *Ropi*

félisten

válasz Archttila #2441 üzenetére

"Ezt és sok más hasonló programot már próbáltam, de sajnos mindegyik elereszti a profilt amikor betölti a játékot."

Ennek a miértjét írtam le az előző válaszomban. ;)

"...ha pl. én most ugyebár az sRGB színtérben használom a monitorom akkor kell-e bármiféle ICC prfolt hozzáadni az operációs rendszerhez vagy sem. Gondolok itt elsősorban a monitor drivere által telepíthető ICC profilra és a rendszerben alapértelmezésként megtalálható sRGB ICC profilra.

Remélem érthető voltam. :) Tömören ha gyárilag kalibrálva van egy monitor akkor szükséges-e ezen felül bármi más profilt behúzni a rendszerbe?

Csak a natúr sRGB színteret szeretném használni..."

Az, hogy a monitorodat sRGB-re butítottad hardveresen csak annyit jelent, mintha egy amnéziás nyelvész professzor elfelejtene mindent az anyanyelvén kívül, de abból is csak egyféle tájszólással képes megszólalni. A monitor nem végez színterek közti fordítást: azt várja, hogy a forrás eleve sRGB-ként érkezzen. Ha nem így történik, akkor annyit jelenít meg belőle amennyit hardveresen tud. Ha viszont betöltesz elé egy kalibrált profilt, plusz az oprendszernek megmondod, hogy milyen kimeneti színtérben szeretnéd látni a dolgokat, akkor mindent átalakít sRGB-re és úgy küldi a monitornak: így válik valóban színhelyessé. Magyarán kellenek a profilok az sRGB módban használt monitorhoz is.

Új hozzászólás Aktív témák