- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
Archttila #2441 üzenetére
"Ezt és sok más hasonló programot már próbáltam, de sajnos mindegyik elereszti a profilt amikor betölti a játékot."
• Ennek a miértjét írtam le az előző válaszomban.
"...ha pl. én most ugyebár az sRGB színtérben használom a monitorom akkor kell-e bármiféle ICC prfolt hozzáadni az operációs rendszerhez vagy sem. Gondolok itt elsősorban a monitor drivere által telepíthető ICC profilra és a rendszerben alapértelmezésként megtalálható sRGB ICC profilra.
Remélem érthető voltam.
Tömören ha gyárilag kalibrálva van egy monitor akkor szükséges-e ezen felül bármi más profilt behúzni a rendszerbe?
Csak a natúr sRGB színteret szeretném használni..."
• Az, hogy a monitorodat sRGB-re butítottad hardveresen csak annyit jelent, mintha egy amnéziás nyelvész professzor elfelejtene mindent az anyanyelvén kívül, de abból is csak egyféle tájszólással képes megszólalni. A monitor nem végez színterek közti fordítást: azt várja, hogy a forrás eleve sRGB-ként érkezzen. Ha nem így történik, akkor annyit jelenít meg belőle amennyit hardveresen tud. Ha viszont betöltesz elé egy kalibrált profilt, plusz az oprendszernek megmondod, hogy milyen kimeneti színtérben szeretnéd látni a dolgokat, akkor mindent átalakít sRGB-re és úgy küldi a monitornak: így válik valóban színhelyessé. Magyarán kellenek a profilok az sRGB módban használt monitorhoz is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- PlayStation 5
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Mobil flották
- LEGO klub
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bibliai bőség a Tesla negyedik mestertervében
- További aktív témák...
- KOORUI 27E6QC 27" QHD 165Hz ívelt gamer monitor hibával
- 2x LG 27GP850-B UltraGear / 1-3 ÉV GARANCIA!
- SAMSUNG (LS49CG950EUXEN) WQHD 240HZ GAMER Q-LED MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- LG 34GP950G-B - 34", Nano IPS, 3440x1440, 180Hz, G-SYNC, 1ms, HDR600 - Gari 2026.07.04. -ig -
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170 i7 6700K 16GB DDR4 512TB SSD RX 480 8GB DEEPCOOL D-SHIELD ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 12GB Zalman N5 MF Be Quiet 650W
- Új állapotú, csúcstechnológiás Roborock Saros Z70 robotporszívó (katt a szóviccért!)
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest