Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5005) hdsentinel válasza TMontana88 (#5002) üzenetére


hdsentinel
őstag

Igen, a S.M.A.R.T.-ban az eltolás pontosan erre a célra készült: így ha kiderül, hogy mi okozza a problémát, javításra kerül, majd ismételt teszteléssel meggyőződünk róla, hogy most már az állapot valóban hibátlan, akkor a korábbi időszak problémái így törölhetőek.

Így azokat a problémákat már nem veszi figyelembe a program az értékelésnél, a megfelelően csökkentett mennyiséget (azaz 0 hibát) vesz alapul a számításban. Ennek megfelelőn fogja azt mondani, hogy hibátlan és 100% a merevlemez ismét - amíg nem fordul elő esetlegesen újabb probléma, ami a kondíció csökkenését okozná.

A S.M.A.R.T. oldalon keresd ki a 196 Reallocation Event Count attribútumot, majd az eltolás sorban kattints a 0-ra.
A figyelmeztetés elfogadása után ha itt
-1
-et adsz meg, akkor hamarosan a kondíció javul és a probléma is eltűnik a szöveges értékelésből.

Ez természetesen nem törli ki a hibát (tehát más gépbe téve, újratelepítés után) ismét látszik, viszont mivel Te tudod, hogy mi történt és javításra került a hiba, így jogos, hogy ezt nem kell figyelembe venni a továbbiakban - erre ad lehetőséget a Hard Disk Sentinel.
Bővebben, képekkel (csak ott a hibás szektorokról ilyen módon való tudomásul-vételéről van szó angolul: How to repair hard disk drive? How to eliminate displayed hard disk problems?

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.