- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Rák
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chieftec
őstag
válasz
forceberg #15 üzenetére
De milyen rossz is lenne, jelenleg hónapokra be van osztva, hogy mit kell venni majd a géphez. Gondolj bele milyen rossz lenne ha megvennéd a gépet mint egy TVt vagy DVD lejátszót és nem kellene vele semmit csinálnod mert működik. Rossz belegondolni, hogy egy előzőleg összerakott masinát kéne használnom, mint írta is valaki nem lenne egyedi. Hanem olyan lenne mint most egy mobil..
-
nemtommi
senior tag
válasz
(Kolombusz) #18 üzenetére
Honnan tudod mivel játszik?
-
cudar07
senior tag
szia
nem tudom hol kell ilyet kérni
de megnéznék egy olyan tesztet ahol
7600GS meg X1600pro SLI meg CF-be van kötve
és hogy egy hasonló árú kártya mit tud
előre is kösz -
eastsider
nagyúr
''A Radeon X800-ak és GeForce 6800-ak csatájában ismét az ATI diadalmaskodott...''
nemértem, ez miben nyilvánul(t) meg?
pl 6800 vs. X800 -
RpPRO
őstag
''Bár a konzolosok váltig állítják, hogy game paddal is lehet a pálya túloldaláról fejest lőni, a megrögzött PC-seket azonban nagyon nehéz erről meggyőzni.''
Milyen jot rohogtem ezen.
Rudi, a szivembol szoltal. -
csongi
veterán
Jó volt, tetszett nagyon. Régen volt egy ps2-em.De átváltottam pc-re. De a gatyám rá megy a belei cseréléseibe. Lehet mellé állítok egy Xb360-at. És akkor minden kerek lesz.
-
bobace
addikt
Hú ez olyan igazi örömolvasmány volt. Szerintem ezeket szinte mindenki tudja, de valahogy mégis olyan jó volt így egybe olvasni észak és dél háborújáról. Ami biztos hogy akármi lesz én maradok a jó öreg Pc-nél, nem flancolok holmi konzollal
-
azbest
félisten
Hmmm gyártanak még manapság irodai pc-be való kártyákat?
Az én gépemben egy szuper Matrox G200-as dolgozik 8MB SDRam felhasználásával
Vajon manapság a cégek kényszerből tesznek 3D kártyákat a gépeikbe?
Gondolkodtam már sokat, hogy érdemes e fejleszteni... hát... játékon kívül minden szépen megy rajta (1024@100Hz tűéles kép, de akár 1920 felbontást is viszi) -
lenox
veterán
válasz
_ocsisajt #48 üzenetére
Mire gondolsz, hogy osszeolvad? Mar volt olyan konzol, ami egy spec pc volt, ennel nagyobb osszeolvadas szerintem nem lesz. Pont attol konzol, es nem pc, hogy egyfajta konfig (legalabbis elvben) - nincs kompatibilitasi gond. Ha ebbol engednek, oriasi qa es support koltsegbe verik magukat, nem latom, hogy mitol erne meg.
-
_ocsisajt
őstag
1et ertek veled amugy eddig a pontig: ''Konzolja mindenkinek lehet és pont olyan lesz mint a tied,'' Nekem az xboxom mar szet lett moddolva... dvdrom, vinyocsere, bill+egerrel jatszok FPSt rajta... soot meg pimpelhetnem LCD elolappal, mas kulcsinnel, tobb memoval, dupla orajelu procival(igen mert van ilyen is)...
szal ez HOZZALLAS kerdese, aki szeretne a KICSINYET okositani, az meg is teszi... van olyan pcs is, aki default megveszi a Dell vmilyen tipusu gepet es hasznalja... akkor az is olyan(igenytelen? -> mert ez jon le a HSZedbol) lesz, mint a tobbi 300ezer ugyanolyan eladott Dell gep usere, nemde?
Szerintem nem kell haboruzni ezen megint, a konzol egy celgep, jatekra valo es kesz... lehet kotottsegekkel jar, de megsporolsz vele megannyi szivast is... gg jo jatekot!
Tovabba a temahoz: Szerintem nem mondok hulyeseget azzal, hogyha a jovoben a pc es a konzol egybeolvad valamilyen formaban... szerintetek?
[Szerkesztve] -
Cloud_s
aktív tag
Egy roppant fontos dologról mindenki (PC-s, konzolos) elfelejtkezik, és a puszta technikai adatok vagy a beviteli eszközök alapján alkot nevetséges véleményt (pl. hogy konzolon az egyszerű emberek játszanak...). Ez a fontos dolog pedig maga a JÁTÉK. Érdekesek a ''tech spec''-ek meg minden, de végül úgyis azzal tudsz játszani, ami van. És hogyan játszol konzolon WoW-al? És hogyan játszol PC-n Final Fantasy-val?
-
törölt tag
Hát például az Xbox360 azért fog majd tudni egy-két apróságot amitől tátva marad majd a szánk, de elősször meg kell tanulniuk a fejlesztőknek programozni rá. Ezt már több fejlesztő is nyilatkozta mivel ilyen hardverre ember még nem készített játékot. Ez alatt a 3 procit és a teljesen új grafikus kártyát értik amiben a tényleges ereje van a gépnek. Ezeket kell majd összehozniuk valahogy hogy megfelelően dolgozzanak a játékoknál és akkor...
Szóval van itt gép!!! -
CocooN-z
őstag
Szeretem az ilyen retrós teszteket, emlékeztetnek arra hogy honnan indult ki egy két dolog, persze nem a genezisig nyúl vissza, csak emlékezetes dolgokig
-
rii
nagyúr
Szerintem már elérhető lenne ilyen technológia otthonra is, ha nem akarnának a a grafikus processzort gyártók minden egyes fejlesztésükből busás hasznot húzni ... de ez csak az én véleményem persze (-: meg amit én írtam, azt tényleg csak vr-es eszközökkel lehet megvalósítani, különben nem ér semmit ....
Én azt nem értem, hogy már 98-ban volt szó a Beizer-görbékről, miért nem valósították (ha nem valósították) meg mostanáig? Már a Quake3-nál erről volt szó. -
törölt tag
Lehet hülye kérdés, de konzolra nem lehet egeret+billt kötni?
Amúgy csak az a bajom velük, h nincsenek rájuk stratégiai gamek.
-
-
Egon
nagyúr
De igen. Csakhogy a fotorealisztikus megjelenítés azért még igencsak messze van, még a legjobb grafikájú jtékoknak is komoly megjelenítésbeli kompromisszumokat kell tenniük (lásd pl. a Doom3 (bár nem mai csirke ez a progi) lowpoly modelljeit), illetve igencsak korlátozott a bejárható tér nagysága ezekben a progikban (baromi gáz a HL2-ben a fél percenkénti, szubjektíve egy örökkévalóságnak tűnő, a hangulatból rendszeresen kizökkentő pályatöltés). Másrészt az igazi beleéléshez valami VR-cucc is kellene, az meg nem igazán terjed.
Szerintem. -
rii
nagyúr
A képeken csodás táj tárul elénk! Döbbenet!
Ha nem is a játék miatt, de szivesen tennék kirándulásokat ilyen vitruális mezőkön, hol fák hajladoznak a hűs esti szélben, patak csobbanva megtörik a kavicsos parton, gekko rohan legyet vadászva, felkelő nap hevében zebrák legelésznek.
Komoly veszélyt jelent ez számunkra. Lassan megvalósul a személyenkénti vitruális világ lehetősége, hol a fárasztó nap után ''megpihenhet'' magát becsapva az ember, s éppen egy Lara Croft nevű ''hölgy''ről is leszedheti, ami takarja az idomait.
Nem? -
_cirmos_
őstag
szép cikk, mindenki által érthető nyelven. rudi hozta a tőle megszokott szintet, ami nem is csoda, hiszen neki ez a téma hazai pálya, csak hogy stillszerű legyek
.
-
törölt tag
Hát próbálok majd keresni linket neked, mert egyszer már mesélt róla az ATI egyik embere mivel érthető módon nagyon kiváncsi rá mindenki a világon. Egy nagyon hosszú cikkben tárgyalják végig, de sajnos már nem tudom hogy melyik oldalon olvastam róla
A cikk nagyon szakmai jellegű volt és számtalan újítást mutattak benne. Egy dolog visszont leszögezhető az Xbox360-ban lévő ATI-nak semmi köze a jelenleg piacon lévő PC-s vidkarikhoz. Valami egészen más egy teljesen új fejlesztés...mondhatni amit még ember eddig nem látott -
Frenky87
aktív tag
Nagyon tetszett a teszt. / ATi RuleZ
/
///
Valaki elmondaná/leírná, hogy mégis mit tud/milyen az Xbox360-ban csücsülő ATi által fejlesztett VGA-erőmű? (link is elég, csak érthető legyen)
Köszi! -
k.t.a.
senior tag
Én már várom azt az időt, amikor egy pc olyan izmos lesz, hogy a Földet, benne minden élőlénnyel realtime lehessen atomi szinten szimulálni. Na akkor talán vége lesz az örökös fejlesztgetéseknek.
-
Loha
veterán
Aki vmilyen szinten ért a PC-khez annak az gépe elég sokmindent elmond róla.
Az én gépem olyan amilyennek én szeretném és amilyennek a pénztárcám engedi persze.
A PC-m hardverkiépítése, apró kis moddolásaim, a szoftverek vmint azok beállításai, minden olyan amilyennek én szeretném, a világon nincs még1 olyan gép mint az enyém.
Olyan mint egy egyedi tuningverda, a konzolok meg az alapfelszeretségű Astra, meg Swift.
Konzolja mindenkinek lehet és pont olyan lesz mint a tied, egy igazi PC viszont egyedi, minden alkatrészéhez fűződik egy kis történet... -
Egon
nagyúr
Nem nagyon értek egyet a végkövetkeztetés helyén szereplő kijelentéssel. A konzolos játékok bevétele tavaly kevesebb mint 3x akkora volt, mint a PC-s játékoké (ha jól emlékszem 6 Mrd vs. 2,3 Mrd $). Viszont egyrészt ez az _összes_ konzol (PS2, X-Box, Gamecube stb. stb.) vs. PC, ami azért messze nem korrekt összehasonlítás, másrészt ebben a 2,3 milliárdban nincsenek benne az online értékesítések (Stream és társai, valamint a havidíjas játékok bevételei), amelyek kb. újabb 2 milliárd dolcsira rúgnak... Így azért már kicsit árnyaltabb a kép, nemde?!?
-
Gorgo24
tag
Nagyon jó a cikk! Grat hozzá!
Ezek után döntse el mindenki mit vesz, PC vs. Konzol!
Én asszem maradok a jó öreg PC-nél, és építgetem egész életemben. Legalább ez valamennyire lefoglal, jah és persze a munkámmal jár. -
KaBuTo0
csendes tag
*PGR3
-
KaBuTo0
csendes tag
Van egy kedves barátom, sajnos minimál bérből él
Most nagy nehezen összegyűjtögetet 90 ezer ft-ot
Bement egy számítástechnikai boltba és meg nézte, hogy abból milyen pc-t tudna venni, sajnos csak egy irodai munkára alkalmasat… abból még majdnem egy csúcskategóriás kártyára sem elég, nem, hogy egy pc-re!
Így rendeltem neki netröl 65e ft-ért x360-ot vezetékest, plusz PGR3 játékot, ha majd lesz pénze, vesz bele vinyót is
Én tavaly karácsonyra vettem pc-t 350ezer ft-ért (kivéve hangkártyát, monitort egér bill)
Új pc-t és bővítést nem tervezek, felesleges pénzkidobás, jó lesz ez netezni stb..
De lehet, hogy bealakítok egy PS3-at
[Szerkesztve] -
M@trixfan
addikt
Nagyon jó és olvasmányos cikk lett, gratulálok hozzá!
Az Xbox360-as Oblivion ugyanazt a látványt adja mint a PC-s verzió max beállításokon? (A magasabb felbontás PC-n nem szempont)
-
TomLion
tag
Nekem monjuk soha nem volt konzolom, de nem hiszem, hogy szebb a kép egy xBoxon, mint FSAA, HDR, AA, mellett a gépen. A konzolt nem lehet upgradelni, csak venni egy másikat.
Ami a vga helyzetet illeti, talán soha nem volt még ennyire kardinális kérdés a csúcskategóriás kártya megléte vagy nemléte... -
Remington
őstag
Nagyon jó cikk, tetszett.
-
nemtommi
senior tag
válasz
(Kolombusz) #11 üzenetére
AF/AA?
-
Stalker-2572
veterán
tetszett a cikk, jo kis összefoglaló
azért kissé félelmetes, hogy a 10 hónapja 90k-ért vsárolt kártyámlassan kezd kevés lenni... vagy mondjuk inkább azt, hogy a játéktervezők lőnek kissé túl a célon... bár az is érthető, hogy aki vesz 2 7900GTX-et az is akar valamit kapni cserébe, többet, mint egy 6800GT-s -
törölt tag
válasz
forceberg #10 üzenetére
Hát igen a konzolok... A nextgen gépek nagyon jó kis multimédia támogatással lesznek megáldva a játékokon kívül is. A külömböző online szolgáltatásokban pedig ki tudja majd hogy esetleg még milyen letölthető szoftverek jelennek majd még meg. Értem ez alatt az internetböngészőt, office csomaghoz hasonló terméket, EMail szolgáltatást plussz számtalan egyébb más dolgot ami belefér. Mivel tudjuk hogy például az Xbox360-at egy állandóan fejleszthető gépre tervezték. Bármi megtörténhet mivel már nem csak teljes játékorientált a meglévő és majd később megjelenő nextgen konzolok. Érdekes lessz a jövőhelyzet konzoltéren az biztos.
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
várnarancs #7 üzenetére
16/6? Mit értesz ez alatt?
-
Loha
veterán
Ja tenyleg jo cikk lett!
Konzolt pedig tenyleg az egyszeru embereknek valo! -
Rudi megint unatkozott, de ismét jó cikk kerekedett belőle!
-
várnarancs
addikt
válasz
(Kolombusz) #2 üzenetére
teljesen igazad van! Emlékszem még a 4 évvel ezelőtt megjelent 9700pro-ra! Ma azon már 1 game sem menne el normális felbontáson. Amikor majdnem 1 éve vettem a 9800promat minden ment rajta gyönyörűen, ma meg már... (najó, én még most is tok 1024*768-ban 16/6!-on játszani vele, csak már nem mindennek!).
Amúgy sztem nagyon jó a cikk, mindenkihez szól, nemcsak a vga gurukhoz -
ftc
nagyúr
Lehet telhetetlen vagyok de irhattatok volna a jövőről is
-
rocket
nagyúr
Ez a legkorrektebb cikk amit olvastam eddig PH-n, van benne pro es kontra sok fele nezetbol
Talan annyi helyesbites, hogy a tomb raider sm2.0 es sm3.0 kepeknel, utobbinal nem csak a sm3.0-at latjuk, hanem minden fele nextgen kutyu bekapcsolodik a nextgen opcio aktivalasaval, hogy ezek mik pontosan csak a fejlesztok tudjak(erdekes azert a szikla merete a kepen jobb oldalon, joval kisebb nextgen mellett, lara meg ugy csillog mintha napolaj reklam forgatasan jart volna, es elfelejtett furodni
).
Ezen a jatekon is jol latszik xbox360-ra van optimalizalva, pc-n meg bekapcsolhatod nextgen opciot, es azon belul semmilyen mas beallitasi lehetoseg nincs.
[Szerkesztve] -
Pipó
őstag
Akinek konzolja van játékra, annak is van pc-je, mert internetezni is szeret, chatelni, levelezni, google-ban kutakodni, meg mert Word nélkül is nehéz meglenni.
-
(Kolombusz)
veterán
Elolvastam. A harmadik lap elején van egy kis helyesirási hiba, azt javitsátok!
A cikk amúgy nagyon érdekes, és ahogy észrevettem nem csak a legkomolyabb szakmai magnak iródott, hanem egy jóval szélesebb közönségnek.
Abban teljesen igazatok van, hogy a PC legnagyobb hátránya az az, hogy minden hamar elavul. Közel 90k-t hagytam a boltban a 6800GT-mért 5 hónappal ezelőtt, most 50k-t ha kapnék érte, az jó lenne.
Ciki, hogy nem egy játék már csak 1024*768ban fut rajta rendesen. -
peltar
tag
Kellemes olvasmány, ideje volt egy a nagyközönség által is értelemzhető módon megírt ''történelemkönyvnek''.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Heti összefoglalónkban az elmúlt hónapok videokártyás történéseit és a megjelenítési trendek átalakulását tekintjük át.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Wise (ex-TransferWise)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Politika
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Ringke Fusion-X Xiaomi 14 tok
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB DDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest