- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke farmerzsebe
- Mindent a StreamSharkról!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minimalista pénztárca - Focx C2 Advanced
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Иван
őstag
Tudjátok mit.
Higgyetek. Majd isten megment titeket. Nekem úgyis már mindegy. Elvégre mindent 87423549812365982346ö8723298562384x megcáfoltam, leírtam Szendiről mindent 785647465748743524657-szer, de nem, ő szcientológus, és erre az a bizonyíték, hogy nincs bizonyíték. De oké, legyek én a korlátolt.
Köszöntem. Azért az ezeréves királyságot már várom. Azért lesz 1000 éves királyság, mert 1000 évig minden tiszta király lesz: ingyen sör, örök élet, adómentesség.
i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2
-
Иван
őstag
Oké, akkor szerinted szcientológus... Mert az a bizonyíték, hogy nincs bizonyíték.
Sírjak, vagy nevessek?
ui:
"de még mindig elfelejtik, hogy nem mindenki birka."
Ezt egy hívőtől hallani, priceless.[ Szerkesztve ]
i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2
-
Иван
őstag
Oké, ettől függetlenül holnap lehet feldobok egy szkent. (A másik gép most foglalt). Csak hogy lássuk a medvét.
Igen, a cikkhez is illik megjelölni. Ebben valószínű hibázott, bár sok magazinban (ilyen pl a nők lapja) nem szokás ez. Másrészről, lehet hogy a könyvére hivatkozott az írásban.
Mint mondtam, én se vagyok egy nagy Szendi fan, csupán szerintem érdekes odafigyelni egy "unorthodox" megközelítésre is.
Például a gabonára vonatkozó tiltása szerintem azért hülyeség, mert a gabonák ipari mennyisége teszik lehetővé ezt az életmódot és az éhezés elkerülését. Képzeld el, ha mindenki csak sárgarépát meg paradicsomot enne. Igaza van, hogy a mostani életmódunk stresszes, pénzhajhász és mozgásszegény, de ez a huszonkettes csapdája: pont emiatt vannak gyógyszereink meg fűtésünk.
Szóval azért kicsit komplexebb ez annál, mint amit ő ír. Én értem az álláspontját, ami orvosilag meg pszichológiailag lehet megalapozott, de a társadalom szempontjából szerintem már bajosabb.
-
Иван
őstag
Akkor kell szken, vagy elhiszed, hogy ő is utánajárt a dolgoknak és talán egy picivel nagyobb alappal beszél, mint te?
Mert ahogy elnézem, a HSZ-em azon része felett vagy elsiklottál, vagy valahogy nem tartod már fontosnak
ui:
Szendi mióta felkapott, na ne nevettess! A hagyományos "depire -> gyógyszer" pszichológus társaságokban káromkodás a neve és az írásai szinte indexre mennek. Mindenki hülyének nézi és próbálják (ahogy elnézem nem is kevés sikerrel) szcientológusnak meg ál-tudósnak bélyegezni.[ Szerkesztve ]
-
Иван
őstag
Kedves Csemike!
Ha gondolod beszkennelek neked egy könyvéből pár oldalt, hogy mire hivatkozik és milyen jegyzetekből, tanulmányokból dolgozott. Mert minden könyve végén van kábé 20 oldal. Ez most tök komolyan mondom. Szóval ő is jelöl meg forrást. Itt tartom most a kezemben SZ. G. "Boldogtalanság és Evolúció" c. könyvét. A 214-270. oldalig csak hivatkozás van benne (bocs, ez több mint 20 oldal).
Lehet, hogy az egyetem nem csak téged cseszegetettet a forrás megjelöléssel.
Képzeld, én se rajongok Szendi minden dolgáért, valamivel én se értek vele egyet. A paleo dolgot se tartom. Csupán gondoltam fel merek hozni egy ellenvéleményt. Na de hát nem sikerült nem gond.
Gergő_: hihetetlenül boldoggá tettél, hogy mindent kisbetűvel írtál! Mindig erre vágytam. Bárcsak többször megtennéd ezt velem!
Emberek, ti komolyan ennyire korlátoltak vagytok, vagy csak engem ugrasztatok?
-
-
Иван
őstag
válasz Crystalheart #118 üzenetére
Erre most nem írok válasz HSZ-t
-
Иван
őstag
válasz Crystalheart #116 üzenetére
Nem ezt írtam le? Mert ezt akartam. Én bármilyen istenre értem. Főleg a 3 istenre. De ne menjünk át Grammar Naziba.
-
Иван
őstag
"Ha csak az elmúlt 50 évet nézem még mindig nem tudtak rájönni mi történik pontosan az agyadban, amikor két számot összeadsz..."
És akkor adjuk fel? Ez a bizonyíték arra, hogy lehetetlen a feladat? Bocs, de ezt szerintem te sem gondoltad komolyan.
Képzeld, a tömegvonzást is Newton fedezte fel. Addig nem tudták, miért esik le a fáról. Na az agy is ilyen. Türelemmel és kemény munkával megfejthető.Az hogy kisbetűvel írom isten nevét, leírtam miért. Én kollektíve bármelyik istenre értem az istent. Legyen az az Úr, Allah, Jehova vagy Síva...
-
Иван
őstag
"Én nem ismerem Szendi Gábort meg a könyveit sem, de a vitátokat nyomon követtem, és beírtam a Google-ba, hogy Szendi Gábor szcientológus, és hát a Google szerint nem mondott nagy hülyeséget Gergő_ "
És olvastál akár egy fejezetet a műveiből? Mert ha tettél volna ilyet, akkor nem mondanál ilyet. A googlet se kell ám készpénznek venni. Gondolom ez úgy volt, hogy pár hívőnek nem tetszett az arca, és kitalálták, hogy legyen szcientológus. Így ezzel nincs gond, az egyháznak nagy rutinja van a koholt perekben, de te és gergő már szerencsére egy olyan korban éltek, hogy szabad olvasni és tájékozódni,
"Igen, az érdekes, hogy fizikai fájdalmat is éreztek a szellemi testükben. Na, látod, ez is egy olyan dolog, ami messze túlmegy az emberi tudás és képzelet határain."
Na most erről eszembe jutott Han Solo: én elég sokat el tudok képzelni Honnan tudod, hogy volt szellemi testük? Nekem az a sanda gyanúm, hogy ők el se hagyták a testüket, csak az agyukban lejátszott érdekes folyamatok elhitették ezt velük. Főleg ha vallásosak, még bele is magyaráznak dolgokat. Az agy egy hihetetlenül bonyolult és titokzatos szerkezet, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet tudományos módszerekkel megfejteni. Főleg nem azt jelenti, hogy istennek ehhez köze van.
"Lehetünk nagy tudósok, de ha a szívünk nincs a helyén, akkor mit sem ér a tudás..."
És lehet a szívünk a helyén, ha a józan eszünk nincs meg. Ilyenkor Darwin szerint meg kell halnunk.
Arany középút: fent kell a kettő közt tartani az egyensúlyt.i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2
-
Иван
őstag
Kérlek! Ignorálhatsz. Ez a könnyebb út. A nehezebb az, hogy utána nézel az illető vallási nézeteinek, és bevallod, hogy rosszul tudtad.
Pedig hidd, el, semmivel se lennél kevesebb (de inkább több), ha elismernéd a saját hibáidat.
De innentől kezdve nincsenek illúzióim, hogy mennyit tudsz Szendi munkásságáról és írásairól. Persze mint mondtam, az a legegyszerűbb, hogy kikiáltod ő szcientológus szarnak, egyházakat mocskoló szarnak, majd "ignorálsz". Most nem akarom előkeresni a szószerinti idézetet Szenditől, de leírja mi a véleménye a vallásról. Dióhéjban: nincs semmi gondja a hittel, sőt. Azonban ő nem hívő és ezt képviseli
De szerencsére nem belőled vonom le a vallásos ember képét. Mert hála az égnek, ismerek én nálad jobbravaló hívőket is.
Nálam itt egy életre lenulláztad magad, gergőm...
-
Иван
őstag
Megmondanád mi az atyaúristenről beszélsz, te szerencsecsomag? Szendi Gábor mióta szcientológus, te nagyon észkombájn?
Ezzel nagyjából most le is írtad, mennyire vagy hiteles... semennyire
Agyam eldobom, komolyan... Még valami baromságot találj ki lécci.
Látom neked nem lesz nehéz.[ Szerkesztve ]
-
Иван
őstag
Konkrétan miket mondtak a halálból visszatért emberek? Mert amikról én hallottam (fény az alagút végén, öröm és megnyugvás) tökéletesen igazolható és stimulálható tudományos módszerekkel.
Szendi Gábor: isten az agyban c. könyvét ajánlom neked. Nagyon korrekt egy könyv.Érdekes. Amikor a tévé a hívők dolgait igazolja, nagyon is tényszerű és valós. Amikor nem, akkor hirtelen a "sátán találmánya". Nekem van ilyen fanatikus hívő ismerősöm, és ő pl szentig vallja, hogy a médiák szövetkeznek isten ellen.
Ezek a videók megint nem bizonyítanak semmit. Most van egy balesetem, és akkor én is elkezdhetek bármit mondogatni, hogy miket jártam meg. Ahogy így észrevettem, valaki minél jobban hisz, annál többször tapasztalja istent, annál több helyre belepréseli. Érdekes... Nálam nem így van.
Hagyjuk az egészet. unalmas is lenne, ha mindenki racionális és ésszerű lenne.
-
Иван
őstag
válasz Brutális eb #93 üzenetére
Én a pokolra akarok kerülni, több lesz az ismerős arc.
-
Иван
őstag
Tudom , hogy alakult ki az iszlám. Nem tudom, miből vontad le, hogy nem tudom.
Amúgy meg most akkor vagy van szabad akarat, vagy predesztinált és tudja ki mit fog tenni. vagy-vagy, tessék eldönteni. A kettő kizárja egymást.
És a filmes hasonlattal ne gyertek, mert ott ÚGY TŰNIK, mintha szabad akaratból tennék, de nem. És most a látszat mindegy....
-
Иван
őstag
Igen, de képzeld, a muszlimok a te bibliádat tartják torzításnak és hiteltelennek. És ha egy muszlim allah meg mohhamed segítségével áll talpra, teszi le a poharat, akkor ő is megtalálta istent. Illetve ezt fogja mondani. Honnan tudom, hogy neki vagy neked van igazad?
És itt a gond, amit már levezettem az előbb: most akkor vagy csak az egyik vallás hiteles, vagy az egyik sem. Tegyük fel, hogy az egyik az igaz vallás: hogyan bizonyítod, hogy melyik az? Hát jobb híján rajtad múlik, kinek hiszel.Crystalheart logikája is tökéletes: Ha mind csak bábuk vagyunk valami tamagocsi mániás kezében, akkor aztán tényleg kurva sok értelme van a létnek. Ha isten eleve tudja, hova kerülök, akkor megint nagyon igazságos.
Minél jobban csűröm csavarom, ezt az isten muki annál unszimpibb.
Gergő_: nem kajálom be ne félj. Eleve defektes egy olyan vallás, ami a teljesen természetes vágyat a szexualitásra bűnösnek kiált ki. Csak úgy megjegyzem zárójelben, hogy ha ez nem lenne, kihaltunk volna.
Bazeg, még jó hogy levegőt szabad vennem!
-
Иван
őstag
válasz #42431471 #77 üzenetére
Akkor átfogalmazom, mert igazad van: még nem választottam, de van egy esélyes
Nem vagyok ellenséges a hívőkkel szemben. Látom ennyire figyeltél a legelső HSZ-emre. Csupán megkérdőjelezek megkérdőjelezhető dolgokat. Tudod a fejlődés egyik alapköve, a kérdezés és a vita. Ha mindent elfogadnék egy mukkanás nélkül... Elémtolják a bibliliát meg higgyek, és akkor bekajálom. Bocs, de én már csak ilyen örök szkeptikus vagyok.Majd a pokolban jókat diskurálok Voltairrel. Meg elszolózgatok Jimmy Page-dzsel.
Gergő_: Szerintem én elég logikus voltam. Te állítod hogy van isten, neked kell bizonyítani a létét. értsd meg ezt az alapvető dolgot. Kijelentem, hogy 1+1=3. Akkor ezt nekem kell bizonyítani, nem neked, hogy ez csak kettő.
Másrészről, akkor a görög istenek helyesen görög Istenek lennének? Mindegyik Isten volt a családneve, vagy hogy? Én az isten alatt, min kollektív, ábrahám-vallás típusú isteneket értek, mert egy kaptafára készültek.
Azért megnézném egy fanatikus muszlim dzsihádistával hogy vitáznátok. Mert ő is kb ennyira meg van győződve a saját igazáról. Nézőpont kérdése, persze most jöhet, hogy tuti neked van igazad mert istenke személyes kapcsolatot ápol veled....i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2
-
Иван
őstag
"Azt hiszem, és tudom, hogy viszont Isten eleve ismer mindent és minedenkit, s Ő előre tudja, hogy ki mit fog dönteni bizonyos szitukban," Akkor nem szabad az akaratod. Mert ha tudja mit teszel, mielőtt tennéd, akkor végül is nem te döntesz.
A Minority Report c. film amúgy szépen rávilágít erre a kérdése. Ha tudja előre mit teszel: akkor nem te döntesz. (Illetve a mátrixban is van egy ilyen fajta szál).
"Egyetlen kisgyereket sem kell megtanítani rosszalkodni, hazudni stb... Jön magától minden."
Ezt honnan tudod? Megfigyeltél egy gyereket, aki nem érintkezetta világgal, és levontad ezt a következtetést? Tanulmányt plz. Megsúgom nem fogsz ilyet találni, mert ennek a bizonyítása meglehetősen inhumánus lenne. De mivel te állítottad, ezért neked kell bizonyítani.Putt-putt:
Erről beszélek. scak azért, mert létezek bűnös lennék? Ejjejj, ez az istenke nem valami igazságos. Olyanokért ítél el, amiket nem is tettem.
Mondjuk mesteri húzás, mert így crystalheart által állított bűntelen életet megelőzi a biblia -> megint csak a hitre kényszerít.Normális, ha egy egyház szeretne növekedni és szeretne minél több embert
látni a "padsorokban". Végül is, nem "elvetemült" az "üzletpolitika", pláne nem a céljaik.
Mivel ezeket az embereket adakozásra meg mindenféle hülyeségre kötelez, megvezet a kereszténység nevében, súlyos kétségeim vannak a vallással kapcsolatban. Ráadásul ez egyfajta hittérítés, és ahogy mondtátok: erőszakolják a hívőkre. Tehát nem maguktól lettek hívők, hanem befolyásolásra.
És nem tudom, de néztél már a vatikánra? A pápa jézus földi helytartója vagymi, de azért egy bankot is vezényel. Vicces dologVissza hittérítésre: akkor végülis az is befolyásolás, ha valaki hívő családba születik, hisz eleve belenevelik a hitet. Mindenkinek felnőtt korában kéne eldöntenie miben hisz. Nekem is meghagyták a szüleim a szabad választás lehetőségét (ellenben istennel). Szabad akaratomból lettem racionalista, és nem misztikus dolgokkal magyraázom azokat a dolgokat, amiket nem értek. A legtöbb embernek a hit úgyis csak egy mentsvár, kapaszkodik beléje mint egy szalmaszálba. Elvégre könnyebb isten csapásával magyarázni a dolgokat, mint belátni tudományosan a dolgokat.
ui:
Gergő_:
(ez a nincs Isten mert mert nem láttam elég kommersz)
Kommersznek kommersz, de sajnos igaz és helyes következtetés. Ráadásul már oldalakat írtam itt, de úgy látszik a biblia logika-álló cucc.Kéretik a Jézus és Isten kifejezéseket helyesen írni.
Isten szerintem kisbetű. Elvégre nem tulajdonnév.[ Szerkesztve ]
-
Иван
őstag
Ha isten megtervezte a sorsodat, akor eleve predesztinálta hogy hiszel-e vagy nem. Ugye a kálvinisták vallják, isten eleve megtervezte ki kerül a pokolra és ki nem, a hittel istenben való bizalmadat fejezed ki.
Tehát nincs szabad akaratod, mert ha isten a pokolra akart az elejétől kezdve küldeni, lyukat finghatsz a betonba, akkor is a pokolra kerülsz.
Innentől kezdve a hit is felesleges, mert kétesélyes hova kerülsz. Lefutott meccs az egész. Viszont ha van választásod, TE határozod meg, hova kerülsz.
Másrészről te állítod hogy van isten. neked kell a létét bizonyítani, nem nekem kell a nem létét. (Burden of proof).
Sethdobaloah: szóval eleve bűnösen születek? Hát ez érdekes dolog. Mert akkor mégse ad szabad akaratot, akármit csinálok, bűnös leszek, hacsak nem hiszek benne. De kedves istentől, hogy már a létezésemtől fogva bűnössé tesz. Ráadásul esetleg olyanért, amihez közöm sincs. Igazság a köbön!
Látjátok az ilyen eredendő bűn dolgok megint csak azért vannak, hogy a kereszténység kizárja más igazát és abszolútnak hirdesse magát. Kizárólagossá teszi a saját filozófiáját.
A keresztes háborúk meg wtf?! A pápák kezdeményezték, tehát igenis volt a kereszténységhez köze, nem is kevés. Meg az inkvizíciók. Érdekes az ember miket követett el a szeretet és hit nevében.
-
Иван
őstag
Ha mindent előre eltervezett isten, nem adott szabad akaratot. Szóval akkor ott egy argument invalid.
talmida: az, hogy leírod a bibliát meg idézgetsz belőle őőő, pontosan ezzel mit is akarsz elérni?
Ha isten a kimondott ígéreteit megtartja és mindig igazat mond, akkor ezzel már be is bizonyítottad, hogy nem mindenható
-
Иван
őstag
Az hogy vannak tudósok, akik imádkoznak vagy hívők, mit bizonyít? Semmit
Pedálozhattok, de engem nem nagyon fogtok ilyen érvekkel meggyőzni semmiről. Már itt is leírták: istent nem tudom majd bebizonyítani. Arra én pedig reagáltam egy logikus magyarázattal.
-
Иван
őstag
válasz #42431471 #40 üzenetére
"Nem kötözködésként, de ha elfogadod hogy a matematikai tudásod véges ("Azon a szinten ahol én tartok matekban"), akkor várhatóan a tudásod minden egyéb téren is véges, és behatárolt."
Igen. Nahát? Ki hitte volna, nem vagyok mindentudó, tévedhetetlen! Gratulálok eme konklúzió levonásához!"Egyébként meg a személyeskedés ("alacsonyabb/magasabbrendű") megöli a vitát..."
Ahogy az olyanok is megölik a vitát, hogy "ismerni kell a szellemvilág keletkezését, rendjét, törvényszerűségeit és játékszabályait".Mert ez most mi? Ő honnan ismeri? Csak ne isten vagy a biblia sugallja neki, mert akkor falnak megyek.
Én sem mondom hogy legyél vallásos, csak arra kérlek, hogy ne tegyél olyan kijelentéseket, amiket végig sem gondolsz, és még alá sem tudsz támasztani.
Mit nem tudok nem alátámasztani? Szerintem ezen a fórumon egyedül ti nem tudtoks emmit alátámasztani, legkevésbé isten létezését.i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2
-
Иван
őstag
válasz #42431471 #37 üzenetére
Azon a szinten ahol én tartok matekban, nem értelmezem a nullával való osztást. Ameddig én tudom, a nullát azonosítják a végtelenül kicsi fogalmával is. Ráadásul a gépek se osztanak nullával. Lényegtelen, az 1=2 fogalmat nem lehet bebizonyítani
Nem is akarom megcáfolni a hitüket. Nincs mit megcáfolni ilyen fanatizmuson. Ennyi erővel kijelentem, hogy a sárga a legszebb szín. Cáfolj meg! A hit éppen ezért egy alacsonyabb rendű dolog, mint a tudomány. A tudomány mindenki számára azonos, tudása másokkal is közölhető. A hit meg arra épít, hogy vagy hiszek vagy nem. Isten még folyton teszteli a hitünket? Miért fontos neki, hogy higgyünk? Szabad akaratot adott? Vagy akkor még sincs szabad akaratom, mert ha nem is követek el bűnt, hinnem kell benne?
Akkor ráadásul primitívek vagyunk, mert nem vagyunk tisztában a spirituális meg szellemvilág anyámtyúkja tudja mijével.
És bocs, de nekem az nem elég, hogy talmida életét megváltoztatta, meg kapcsolatban van véle.
Nagyon beleakartok magyarázni mindenbe mindent, ami nincs ott. Az egész dolog úgy sántít ahogy van. Az előbbi HSZ-ekben már leírtam egy csomó dolgot...
brutális eb: +1
-
Иван
őstag
Ez mind szép és jó, de mi (neked ateista, istennek kitartó ellenzék , am szkeptikus vagyok) itt logikai érveket hozunk fel ellene, a józan észre hagyatkozva, te meg - már megbocsáss - de a többi fanatikushoz hasonlóan csak szajkózod, hogy ott a biblia, meg isten szeret meg blablabla, de érdemien nem próbálsz bizonyítani. Innentől kezdve komolytalan az egész. Nem érzem magam cinikusnak, inkább realistának és racionalistának. Minél többet gondolkozok, annál jobban belátom, hogy amit a biblia állít, az fals.
Az meg hogy a keleti vallások nem adnak feloldozást satöbbisatöbbi meg eleve kizárólagossá teszi a keresztények igazát. Na most honnan tudod, hogy ez igaz? Vagy hogy a muszlimok allahja az igaz isten? Mert te azt állítod? Hát úgy néz ki, ez a legerősebb érv. Hogy a keresztények ezt állítják. De mint látod, a világon van 5-6 nagy vallás, meg ezernyi kisebb. Akkor most vagy isten nagyon sokszínű, vagy csak az egyik igaz (így van 15-20% esélyed, hogy eltalálod az igaz vallást a nagyok közül), vagy egy se igaz.
De mint látod a keleti vallások egész más alapokra épülnek. Nem arra, hogy te vagy az alárendelt, hanem ezek filozófiai nézetek.Olvasd el Szendi gábor könyvét: isten az agyban. Ott leír egy felmérést. A keleti vallások hívőit megkérdezték, mi lenne, ha bebizonyosodna, hogy hamis a hitük. Válasz áttérnének. Ugyan ez a keresztény apácáknál: tovább hinnének.
Tehát a keresztény ember feltétlen hívő, bele van nevelve ez a fajta alázat. A biblia eleve egy nevelő célzatú mű, amit gyakran kihasznált a vezető réteg (a középkorban pl a papság és nemesség), hogy a náluk tájékozatlanabbakat engedelmességre neveljék.Innentől megkérdőjelezhető nekem már eleve ez az isten dolog. vagy ha ránézek a vatikánra és a ne légy kapzsi intésre, nevetnem kell....
Engem nem fog az meggyőzni, hogy más életét megváltoztatta. Mert honnan tudjam, hogy az egész nem egy placebó hatás? Szar volt az életet, bebeszélted magadnak ezt az isten dolgot, talpra álltál. és akkor most életed végéig tőle függesz? Szerintem csak szimplán volt erőd. És hidd el, engem jobban lenyűgöz ha valaki a saját akaraterejéből áll fel, mintha misztifikálná a dolgokat.
-
Иван
őstag
"Oroszországot nem érteni kell. Benne hinni kell!"
Nagyanyám mondja mindígHát nem tudom. Minél jobban nézem az egyházakat, annál kevéssé hiszek istenben. Mert amit a nevében művelnek, az gyalázat...
-
Иван
őstag
Nem sértettél meg.
"e pusztán matematikai logikával be lehet ám bizonyítani azt is, hogy 1 = 2 -vel. "
Ismerem azt az egyenletet, csak éppenséggel nullával osztasz benne (ez benne a trükk). Amit a matematika nem enged meg.
"Ha nem hiszel az ördög létezésében, akkor egyszerűen vak vagy és logikátlanul is gondolkodsz, már megbocsáss." Persze, hogy nem létezek ördögben. HA isten mindenható és jó, akkor miért nem pusztítja el a gonoszt? Vagy ha nem tudja, akkor már nem is mindenható.
De akkor ha bűntelen életet élek, tegyük fel, de nem hiszek jézusban meg istenben, akkor is a pokolra kerülök? Mert ha igen, akkor rám kényszeríti az imádatát."Az, hogy a tudományokat tiszteled, rendben van, de egyrészt ne feledd, hogy a tudományokat is átvizsgálják, ellenőrzik időről időre és gyakran módosítanak rajtuk, és úgy vettem észre, hogy a tudományok zárkóznak föl a bibliai igazságokhoz, nem pedig fordítva. "
Persze, hogy módosítanak rajta. Ha nem módosítanák, nem lenne több a vallásnál. Fanatizmus lenne. Én viszont nagyon nem látom, hogy a bibliához zárkóznának fel. Amiket a biblia leír (800 meg hány éves emberek) az blődség. Mikor él egy ember ennyit? Soha... Még Asimov szerint az űrjárok is nehezen élnek 400 évet, pedig az ő életvitelük aztán tökéletes
Elkezdtem olvasni a bibliát, aztán láttam, hogy ez nekem semmire nem fog választ adni. Mert önmagában olyan logikai pofára esések vannak benne, hogy ihaj.Én nem félek. Főleg nem egy olyan valakitől, aki valószínű nincs is hatással rám. Mint leírtam isten bizonyításával kapcsolatban: vagy nincs, vagy nem tud ide beavatkozni. Innentől kezdve felesleges vele foglalkozni.
Erről mindig az jut eszembe: isten leküldi egyetlen fiát, akinek az az egyik első dolga, hogy egy falusi lakodalomban a vizet borrá változtatja. Ez szép meg jó, de azért kezdhette volna valami nagyobb dologgal is.
[ Szerkesztve ]
-
Иван
őstag
Hát a féltudományos dolgok értelmét nem látom. Aki tudomány centrikus (mint én), őt nem fogja kielégíteni, mert van benne ilyen-olyan körítés. Aki vallásos (mint talmida), annak meg a szemét fogják zavarni a tudományos részletek.
Vagy-vagy. Nekem nincs bajom a vallásos emberekkel, nem értem meg őket, de nem zavarnak. Az már zavar, amikor pl múltkor fószer 20 percet beszélt nekem jézusról, meg hogy higgyek benne meg blablabla.... Majd én eldöntöm. Ő is higgyen jézusban, én is hiszek a kis elméletemben, és elvagyunk egymás közt. Ennyi.
"A fentiektől függetlenül én továbbra is keresem az Istent, és ha elér, hát én elfogadom, ugyan miért is ne, ha ő maga a Mindenható?"
Nem szeretek más kezében lenni Komolyan: ha bebizonyítják, majd elfogadom a létezését. De mivel ez a veszély nem fenyeget, vakon bízni meg hinni egy kétségesen létező valami misztikus dologban... Hát nem tudom.
-
Иван
őstag
Nem mondanám, hogy ateista vagyok. Nem zárom ki isten létét (bár a bibliai isten létében annyira nem hiszek, hogy azt már mondhatjuk kizárásnak).
Inkább szkeptikus vagyok, nehezen hiszek bármiféle természetfelettiben. Egy magasabb sík, dimenzió, lét vagy nevezzük akárminek a létezése még elmegy, de ha nincs átfedésben a mi világunkal - ahogy montad a létét nem tudom majd bizonyítani - akkor nincs is ránk befolyással, tehát felesleges hinni benne vagy keresni. Nem fogja a vizet se zavarni.
Ha istent nem tudom bizonyítani, akkor a mi univerzumunkban nem hagy nyomot, ergo nincs is ránk hatással. Tehát vagy nem létezik, vagy nem kell vele törődni, mert közömbös a mi dolgainkkal szemben.
-
Иван
őstag
Persze, hogy van szabad akaratom. Még jó. És ki is használom, nem fogok követni ilyen-olyan vallásokat meg ideológiákat. Én magam alakítom ki a saját ideológiám.
"Valaki vezet. Valaki követ."
-
Иван
őstag
Nem akarok ünneprontó lenni, nem akarok flémet és haragot. Csupán leírom az én véleményemet.
Nem hiszek istenben. Ahányszor próbálok imádkozni, úgy érzem magamat, mint aki magának mondja el a bajait, hogy aztán magam megoldjam őket.
Aztán gondolkoztam istenről. És rájöttem, hogy amit a biblia leír, és az emberek mondanak istenről (mindenható jó), az nem lehet igaz. Már csak a logika miatt se. Sőt, paradox. ÉS ha körbenézek a világon, főleg olyan helyeken, mint mondjuk Afrika utolsó faluja, nem látom isten szeretetét. Az egész isten dolog nekem úgy tűnik, hogy kínlódás. Mindent egy másik hittétellel akarnak bizonyítani, vagy hogy "ebben hinni kell". Ez nekem nem jó. Másfelől a bibliát az egyház szerkesztette (meg egy római császár megrendelésére készült). Ami így nagyjából el is mond mindent róla. A biblia egy páratlan irodalmi mű, de szó szerint venni mindent, az fanatizmus. Már eleve a teremtés (Ádám és Éva) nem lehet igaz.Ellenben minél jobban látom a matematikát, annál jobban lenyűgöz a léte. Ahogy minden mindennel egybevág. (És mielőtt valaki itt is rámutatna a megoldatlan problémákra - az hogy nincs megoldva, nem jelenti, hogy nem is lehet vagy hogy nem lesz). Ahogy a számok leírnak mindent.
Én hiszek istenben. Hiszek benne, ha bizonyítják nekem a létét. Akkor elhiszem, hogy van. Addig nem.
Talán csak nem merjük bevallani magunknak, hogy saját magunk írjuk a sorsunkat, nincs semmi ami minket irányítana.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mini-ITX
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Windows 10
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vírusirtó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest