Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pörp

senior tag

válasz talmida #11 üzenetére

Istentől csak jó származik. Ő jó, könyörülő és szerető Isten.
    Ezzel nekem semmit se magyaráztál meg. Attól hogy én azt állítom magamról egy állásinterjún hogy én leszek a legjobb, még nem fogják ezt elhinni nekem. Marad az, hogy alapból feltételezzem azt, hogy ő tökéletes. Az embernek több kell mint egy szóra elhinni bármit. Ha Isten látja hogy ez a sok ember olyan szerencsétlen, hogy bizonyíték nélkül nem akar hinni, akkor miért nem segít egy kicsit ebben? Ha már oly fontosak vagyunk számára...

Ha én rendes és normális ember vagyok, nem ölök meg senkit, nem lopok, nem követek el nagy bűnöket, a kicsikért még bocsánatot is kapok, ezekután nem juthatok a mennybe mert nem hittem? Pontosan jól mondod.
    Ebben te hol látsz igazságot? Ennyi erővel teljesen mindegy hogy bűnös vagyok-e vagy sem, úgysem kerülök jobb helyre azoknál. Ez ilyen nesze semmi fogd meg jól... Igazságosságot nem nagyon látok ebben.

Amúgy meg úgy kell hinni, hogy azt kell elhinni, hogy Jézus Krisztus a te megváltód, és hogy Isten megjutalmaz téged, ha Őt keresed. Megtalálod, ha Őt keresed.
    Ezzel sokat nem segítettél. Semmi konkrétum. Keressek olyan valakit aki nem egy hús-vér létező ember. Beszéljek olyanhoz aki nem válaszol? Nem tudom értelmezni ezt a keresés dolgot.

Engem sem neveltek így. Magam jöttem rá otthon. Egyszerűen csak az életem értelméről gondolkodtam kb 14től 16 éves körüli koromban. Aztán, hogy eldöntődjön a bennem felgyülemlett kérdések sokasága, direktben mentem Istenhez. Megszólítottam őt (imádkoztam Hozzá) És csodák csodájára válaszolt. Méghozzá hatalmas szeretettel, csodával, és erővel. Teljesen megváltoztatott és meg is gyógyított. Nem ismertem magamra. Nagyon jó érzés is volt. Olyan könnyűnek éreztem magam a bűnbocsánat után, hogy ugrálni lett volna kedvem. Utána csak sírtam az örömtől.
    Örülök, hogy veled ez megtörtént. Mit tegyen az akivel nem? Ha én nem jövök rá, vagy más ugye, ezekre a dolgokra, akkor sorry megszívtátok? Mégis mitől jussak el oda ahová te? Itt sincs semmi konkrétum, csak azt írod hogy egyszer csak valami... Ezekkel semmit sem lehet kezdeni.

Szóval ez azt jelenti, hogyha valaki keresztény létére is „világi” életet él, magyarul folytatja a bűnös életét, az nem igazán hisz, mert megtapossa Jézus kegyelmét.
    Most őszintén az az életforma ami nem bűnös, meg nem világi kinek jó? Miért eröltessem magamra? Gondolom azért hogy majd ott fenn milyen jó lesz, akkor mi értelme van az életemnek a földön? Nekem ez a nem világi élet mindíg pont egyenlő azzal, hogy a világon semmit se merjek élvezni mert pokolra jutok. Élvezzem hogy hiszek, meg Isten meg stb. Aztán meg ugye baromira nehéz dolgot kér az Isten, miért adott az embernek ilyen élvezethajhász ént... Ez is olyan jól kibasztam veletek, küzdjetek emberek, ja csak annyit tudok mondani hogy higgyetek, ha nem megy, mehettek a levesbe. Ő meg az igazság megtestesítője...
    Nem lehetne egyből ott kezdeni? :)

• bambano

titán

"Lucifer az angyalok egyharmadát is magával rántotta. A többség viszont hűséges maradt Istenhez. Látod, még az angyaloknak is volt szabad akaratuk." szóval:
    - ha egyharmadot kitagadott, az csak egyszerű többség, nem 2/3-os ;)
    - az nem szabad akarat, hogyha ellentmondassz, kirúglak, hanem diktatúra
    - megalakult tehát a megélhetési angyalok rendje

törölt tag

Fúúú öcsém, ez aztán a frappáns válasz :D

Hát, akkor te csak várjad a mentőcsónakot! Én inkább kiúszom saját magam, mert ki tudok. Te viszont erősen ráb*szol, ha elkésik a csónak...

• fordfairlane

veterán

fordfairlane
    A megkülönböztetés végett írtam nagybetűvel. Szeretem a nagy betűket
    Nem kiabálok. Ha minden szónak ilyen pontosan és precízen követed a jelentését, akkor a Mennybe jutsz :DDD

A tartalom nem érdekel. Abból a szempontból, hogy a neten mit jelent a csupa nagybetűs írás, teljes mértékben irreleváns az, hogy neked mit jelent, vagy hogy te mennyire szereted a nagybetűket. Ez egy közösségi norma, amit általában be szoktak tartani.

Új hozzászólás Aktív témák