Új hozzászólás Aktív témák

• talmida

Közösségépítő

fekeandras
    Mennyi embert mészároltak le Isten nevében a keresztes háborúban???
    ...És miért vannak ártatlan gyermekeket megrontó pedofil papok? És betegen született gyerekek,halálos betegségek,éhinség a világ majd egyharmadán, és még sorolhatnám napestig.Ez az egész kicsit bűzlik nekem.

Egyrészt azért mert jelenleg a földön az e-világ fejedelme (=az ördög) uralkodik (egy kis Biblia ismeret szükségeltetik), másrészt azért, mert vannak olyan emberek, akik félreértették, kiforgatták Jezus szavait, magyarul visszaéltek vele. Nem a bibliai igazságokat kell okolni.

A Biblia is hemzseg az ellentmondásoktól.Úgy is mondhatnám féligazságokkal,bizony.
    Az ellentmondás csak látszólagos és csak addig az, amíg meg nem érti valaki, mert nem egy kiragadott mondatot kell vizsgálni, hanem az egész koncepciót vagy szellemiséget. A látszólagos ellentmondás meg egyáltalán nem féligazság. Mondok egy példát. Amikor a zsidók szóba hozták, hogy Timóteus zsidó létére nincs körülmetélve, akkor Pál apostol elrendelte Timóteus körülmetélését, de ugyanezt visszautasította Titusz esetében. Ellentmondás? Látszólag igen, mindaddig, amíg valaki el nem gondolkodik rajta. Timóteus anyja zsidó volt. . Pal Timóteussal egyutt prédikált és, hogy elkerülje a zsidók közötti fölösleges vitákat, azt javasolta Timóteusnak, hogy metélkedjen körül, ahogy a többi zsidó is szokott. De Titusnak pogány háttere volt.És azért tiltotta meg neki illetve a reklamálókat azért utasította el határozottan Pál, mert nem akarta azt a látszatot kelteni, hogy a pogányokból lett keresztényeknek meg kell tartaniuk a zsidó szokásokat Úgyhogy bocsáss meg, de, óvatosabb légy a hangzatos pufogtatásokkal...célravezetőbb a kellő tájékozódás.

Semmi konkrétum nincs beleírva a Bibliába, a világon senki semmilyen kézzel fogható dologgal vagy megdönthetetlen bizonyítékkal nem tudta megerősíteni Isten létét. Ez példáuk azért sem igaz, mert milliók tapasztalták meg az ellenkezőjét annak, amit te állítasz. Egyet jelent csak, azt, hogy te nem tudsz róla.

Csak azért higgyem el mert valaki azt mondja, hogy van isten? Nem. Ne higy másoknak. Magad járj utána. Próbáld ki. Aztán beszélj.

Felnőtt fejjel már nem hiszek a mesékben.
    Én ugyanígy gondoltam eleinte. Sőt még csúnyábban lehordtam a „tudatlanokat”, akik „elavult” mesékkel hitegettek.
    De Isten bebizonyította nekem magát és az irántam való szeretetét és jóságát. Nekem személyes bizonyságom van róla

*

Pörp
    Az embernek több kell mint egy szóra elhinni bármit.
    Így van! Én is ezt mondtam az előbb is.

Ha Isten látja hogy ez a sok ember olyan szerencsétlen, hogy bizonyíték nélkül nem akar hinni, akkor miért nem segít egy kicsit ebben? Ha már oly fontosak vagyunk számára...Aki komolyan Tőle várja, keresi a választ , az meg is kapja. Én magam is egy ilyen példa vagyok erre. Nekem ugyanilyen kérdéseim voltak, és nagyon pontosan akartam tudni, hogy mi is az igazság. Eleinte a matematikában kerestem a fix pontot és a matek tudósok életét is buzgón tanulmányoztam (apám is hasonló területen mozgott) Aztán direktben mentem Istenhez. Amikor egyedül voltam, egyenesen Neki szegeztem a legégetőbb kérdéseimet. Akkor még abban sem voltam biztos, hogy Ő egyáltalán létezik-e vagy sem. De azt mondtam neki, hogy szerintem Ő, akiről azt tartják, hogy az egész világot teremtette, Az tud velem beszélgetni is és válaszolni is, ha kérdezem...Úgyhogy azt is megígértem neki, ha bebizonyítja magát én benne bízom majd és Tőle kérek segítséget az életemben. Nem részletezem most tovább, de a lényeg az, hogy Isten válaszolt és abszolút meggyőzött. :)

nem juthatok a mennybe mert nem hittem?.
    Isten csak ennyit kér. Ilyen kis dolgot. A titkait csak azok előtt tárja föl, akik azt meg is becsülik, értékelik...és minimum elhiszik, hogy, amit mond, az igaz. Ezzel is bizonyítva, hogy mi saját magunk nem tudjuk kiemelni magunkat a bajból.

Keressek olyan valakit aki nem egy hús-vér létező ember?
    Érdekes, a Harry Potter kedvelőknek semmi problémájuk nincs, ha gonosz szellemi erőkkel kell kommunikálni, de egyből begörcsölnek, ha Isten Szent Szelleme révén kéne kapni valamit. :(

Beszéljek olyanhoz aki nem válaszol? PRÓBÁLTAD MÁR? (nem kiabálok :) , csak hangsúlyoztam) Nem a zsolozsmázásra gondolok. Próbáltál már értelmes módon ŐSZINTÉN ÉS TISZTELETTEL közeledni Istenhez?

Nem tudom értelmezni ezt a keresés dolgot.
    Az Isten keresése gondolatokban történik. De lehet hangosan is szólni Hozzá. Kérd meg, hogy bizonyítsa be magát neked. Az Isten-keresés egy olyan dolog, ami az embert akkor is foglakoztatja, amikor dolgozik, szórakozik, vagyis mindig. Van akinek azonnal válaszol, van akinek picit később. De mindenkivel csodák tömkelege történik miután hittel és bizalommal közeledik Istenhez. Isten óriási áldozatot hozott azért, hogy megmentse és életben tartsa az emberiséget. De csak azt, aki ezt akarja... nem kényszerít senkit. Ezért lett a megváltás egy mindenki által teljesíthető egyszerű feltételhez --a hithez-- kötve.

Istennek nem volt kötelessége ezt az áldozatot meghozni. Ha Isten igazságos lett volna, akkor nem kegyelmezett volna az emberiségnek, és nem adott volna választási lehetőséget.

Az emberek engedetlenek és vétkeztek, ezért kivétel nélkül mindannyiunknak a pokolban lenne a helye. ( A tízparancsolat fölfogható egy olyan ''lakmuszpapírnak'' is, ami kimutatja, hogy igazság szerint hol lenne a helyünk..)

A bűn következménye halál. De mivel Isten kegyelmezett, ezért felkínálta a bűnbocsánat, megtisztulás és gyógyulás lehetőségét.

Persze ha valaki nem tiszteli Istent és nem is hisz Benne, az az ember nem fog kegyelmet kapni Tőle, csak igazságosságot. ( ..igazság szerinti elbírálást)

A keresztények és nem keresztények között sem abban van a nagy különbség, hogy látszólag milyen ''jó'' és ''megszentelődött'' az egyik és milyen gonsz vagy ''világi'' a másik, hanem abban van a különbség, ami láthatatlan, vagyishogy ki az, aki igénybevette a felkínált kegyelmet, és ki az, aki nem.

[link], [link]

Engem sem neveltek így. Magam jöttem rá otthon. Egyszerűen csak az életem értelméről gondolkodtam kb 14től 16 éves körüli koromban. Aztán, hogy eldöntődjön a bennem felgyülemlett kérdések sokasága, direktben mentem Istenhez. Megszólítottam őt (imádkoztam Hozzá) És csodák csodájára válaszolt. Méghozzá hatalmas szeretettel, csodával, és erővel. Teljesen megváltoztatott és meg is gyógyított. Nem ismertem magamra. Nagyon jó érzés is volt. Olyan könnyűnek éreztem magam a bűnbocsánat után, hogy ugrálni lett volna kedvem. Utána csak sírtam az örömtől.
    Örülök, hogy veled ez megtörtént. Mit tegyen az akivel nem?
    [Ezt olvasd el.]

De majd én is elmondhatom a személyes történetemet is, ha akarod.

Most őszintén az az életforma ami nem bűnös, meg nem világi kinek jó? Miért eröltessem magamra? Gondolom azért hogy majd ott fenn milyen jó lesz, akkor mi értelme van az életemnek a földön? Nekem ez a nem világi élet mindíg pont egyenlő azzal, hogy a világon semmit se merjek élvezni mert pokolra jutok. Élvezzem hogy hiszek, meg Isten meg stb. Aztán meg ugye baromira nehéz dolgot kér az Isten, miért adott az embernek ilyen élvezethajhász ént... Ez is olyan jól kibasztam veletek, küzdjetek emberek, ja csak annyit tudok mondani hogy higgyetek, ha nem megy, mehettek a levesbe. Ő meg az igazság megtestesítője..Nem lehetne egyből ott kezdeni?
    Ezt jól félreértetted. Isten teremtette a jó dolgokat, hogy élvezzük azokat. Mértékletesen még a bor sem árt, sőt használ. A bűnözés (gyilkolás, lopás, csalás, káromkodás stb) meg remélem nem okoz élvezetet neked sem. A sex-et is élvezheted a házasságon BELÜL. Talán ez riaszt el sokakat. Hát mérlegelni kell, hogy kinek mi a fontos.
    Egyébként ez kicsit más téma, de, ha valaki a házasságára tartogatja a házaséletet, akkor mindkettőjük még megtisztelve is érzi magát...az egészségről nem is szólva.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés