Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sünpávakutya

csendes tag

válasz azbest #3 üzenetére

Hát csak van valaki az ismerőseid között, aki látott már csavarhúzót? Az elektronikai boltokban 100 Ft körül kapsz megfelelő dugót (IEC-320 power plug; az apa a C14, az anya a C13 csatlakozó; ez az a "késes" póver csati, ami többek közt a PC tápokon is van). Én pl. vettem három "igénytelen, óccsó" 3 m-es, világítós kapcsolós és anélküli Tecskós hosszabbítót, darabja volt vagy kétszáz forint. Dugó levág, "késes" apa póver dugó igényesen rászerel; örvendezik.
    Januárban viszonylag kedvező konstrukcióban tudtam venni egy pár hónapos ("agyonhasznált") APC Back-UPS RS 1000-est. Őkelme seggén van hat akku-backupos és két csak zavarvédett kimenet. Az előzőekbe mennek a direkt "monitorkábelek" (ahogy valaki hívta itt a fórumon) a géphez, külső íróhoz, monitorhoz etc.; a maradékba az átalakított kapcsolós elosztókkal azok a cuccok, aminek szünetmentes táplálás kell és géptől külön is kapcsolhatónak kell lennie, de nincs saját kapcsolója (pl. router + a nethez tartozó cuccok). A nem backupos, csak zavarvédett kimenetbe ment az összes Hi-Fi cucc és az olyan külső cuccok, ahol nem fontos a szünetment (pl. az ezer éves, külső keretben lévő, kegyeletből meghagyott DVD-író vagy a scanner). Természetesen telefonvonal-védelem is van és USB-n kommunyikál a géppel az UPS. APC-nél beregisztri után ingyen letölthető progi (PowerChute) van, ami eltünteti az energiagarázdálkodásból a win saját UPS-hülyeségét és átveszi a menedzselést.
    19" CRT-t használok jelenleg: 0 terhelésnél a gép cca. 70 W, a monitor cca. 90 W, a többi cucc 5-6 W; így szokott 29...31' áthidalási időt jósolni.
    Napközben gyakran megy a gép monitor nélkül, így a PowerChute logjából láttam, hogy nemrég egy kora délelőtt 40' áramszünet volt.
    De ezt csak a logból tudtam meg... :C

Új hozzászólás Aktív témák