Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DPD tapasztalatok
- Asszociációs játék. :)
- exLátóasszonyok & Táltosok topikja
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy korszak vége
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
Új hozzászólás Aktív témák
-
JanR
addikt
További tudnivalók a HIBÁS 1500X-ről. Miután én 2 lapban is kipróbáltam és egyikben sem működött, a bolt utána további 3 különböző márkájú alaplapban is tesztelte (volna), ott sem adott életjelet. Lehetőleg kérlek az ilyen állításaidat azután írd le, miután teljesen utánajártál a történteknek. Hasonló tünetek ide, vagy oda. Szóval de, a processzor volt a hibás.
[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
Egyre több hozzászólás van arról, hogy miért nem intel, mert az jobb. Elég lesz srácok - amd-t választottam, fogadjátok el kérlek. Én maximálisan elégedett vagyok vele. Nem Benchmarkokra használom a PC-m, hanem szórakozásra és rohadtul nem érdekel, hogy az intel mittudoménmilyen tömörítésben 8 ponttal (vagy 8000-el) többet ér el mint az amd. Köszi.
(#164) Alx.Mercer: Ha nem tuningra megy az ember, ezzel sem lesz semmi gond. Összerakod, bekapcsolod és voiloat
(#170) iBalu: 1500X lett volna elsőre, de ugye ez a CPU volt a rossz. Az 1600-at a TDP miatt választottam és bíztam benne, hogy majd megy 4 Ghz-t Na majd a ryzen 2!
(#174) alldaybig: Miért is lettél agresszív miattam?
(#184) BReal:Tervezek játéktesztet is csinálni, csak jelenleg időhiány miatt nem tudok még nekiállni.
(#185) horppc: Ahogy írtam is, egy alkalmi vétel volt, én sem terveztem. És idézem az imént leírtakat, azért amd, mert csak. Egyedül ezt a szo*ójáratot nem értem. Ha veszek egy intel cpu-t ami rossz, mellé egy ramot, aminek az egyik modulja nem jó, akkor az úgy is pöccre indul? Nem kell ennyire fanatikusnak lenni, nagyon jó platform a ryzen is, csak balszerencsés voltam és belefutottam két rossz alkatrészbe. A hűtés és a RAM inkompatibilitás pedig Intelnél is meg van, ha nem figyel eléggé az ember.
-
JanR
addikt
válasz --Disztroj-- #142 üzenetére
Azert annyira nem rossz a memoria helyzet sem. 2133 Mhz-n szinte mindegyik ram megy vele. Ha magasabb orajel kell, na ott jon a szortirozas. Az elso par g.skillemmel is ez volt a baj.. a 3200 nem ment neki, de ez is inkabb az alaplap hibajanak felrohato.
-
JanR
addikt
Ezt az egész irományt sokmindenki félreérti szerintem Nem azért írtam, hogy mennyi nyűg van egy AMD-vel, hanem, hogy én mikbe futottam bele egy új gép összeállításánál. Intelnél ugyan ezek a körök megvannak, ha valaki balszerencsés. A rossz ramot és a cpu-t nem lehet ráhuzni egy platformra, mert azt a corsair kit-et valaki egy intelhez is megvehette volna. Intelnél ugyan úgy vannak selejtek, akármennyire is kék az ember szeme (mondjuk az enyém kék ). A ház hűtése és a videókártyák ventilátorai pedig ismételten nem egy platform error.
Én maximálisan elégedett vagyok a Ryzen-el és valószínűleg legközelebb is erre a platformra frissítem a masinám!
(#112) sid.: Rc211v: "De mindenki azt vesz amit akar " - maradjunk is ennyiben.
(#116) jeni: Nekem a gyártó küldött rosszat, de a frissen vásárolt DR3-hoz volt AM4 lefogató, ami hibátlan.
(#120) BeZol: Én semmit nem bántam meg, maradok a Ryzen-nél. Még mindig azon a véleményen vagyok, hogy valamire jobb az Intel, valamire jobb az AMD.
(#122) --Disztroj--: "a korábban olvasottakkal ellentétben forrófejű a rizsa" - Ez nem igaz! Sőt! Az AMD olyan jó gyári hűtőt ad a procikhoz, amit az Intel már rég nem tett meg. Mindent alapon hagyva megnézem, hogyan melegítesz 55 foknál feljebb egy 1600-ast (persze nem egy bezárt lyukra gondolok..)
(#123) Joci10: Én csillagoztam ki, viszont egy pár csillaggal többet már a Szerkesztő rakott bele
(#131) -KP-: Én sem bántam meg, sőt! Csak ismételni tudom magam. Igazság a két platform között sosem lesz, ugyan olyan mint az iOS vs android.
[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
Hidd el, azt a 1080-at tényleg nagyon alkalmi áron vettem! Semmi csel nem volt benne, csak egy "kihagyhatatlan" lehetőség volt. Nem tudom i7-el mit produkálna, de én most AMD-t építettem, itt is lenyűgöző az ereje!
(#97) atenza: Simán befér alá, szóval mehet a 2x2 db!
(#104) Jim Tonic: Igen az volt. Nekem léghűtéssel nem vált be sajnos, pedig nagyon szeretem a formáját.
És ismételten köszönöm mindenkinek!
-
JanR
addikt
Ismételten köszönöm mindenkinek!
(#66) ceia: Mi ebben az ámokfutás? Ha valami nem jó tartsam meg? Ha minden elsőre menne, akkor meg miről írnék? Leírtam a történetem. A számok? 1-2 ezer forint különbözettel cseréltem mindent. Azt hiszed, hogy Intelnél ilyen nincs? Tudnék azért arról is mesélni. Az AMD VGA-t pedig azért kerülöm, mert van egy TV rákötve a gépre és korábban sokat szenvedtem 3D jel kiküldésével, ami az NV szoftverében egyszerűen ment.
(#78) joysefke: "Nyilván úgy megvenni az alkatrészeket, hogy egyből tuningra megy az ember közben előtte egy kompatibilitási listára nem néz rá a user, nem kér a fórumon véleményt stb már eleve véleményes." - Isten bocsássa meg bűnömet, hogy az elsőre a kompatibilitási listában szereplő ramból az egyik modul rossz. A másodjára vásárolt memóriám pedig nem ment 3200 Mhz-en, de biztos, hogy jó volt (nyilván emiatt is szereztem be - ezt a cikkbe bele is írtam).
(#83) Frawly: Azért tuningolok, mert szeretek, nem pedig azért, hogy 3 ponttal több legyen a teszteken. Hobby, fogd fel így.
(#87) atenza: Nekem a dobozban eleve benne volt az AM4 lefogató, ráadásul nem a rövid karos, hanem a hosszú karos kivitel, azért sikerült így feltennem.
(#88) CabalX: Mi nem volt ebben utánajárós? Tulajdonképpen a rossz CPU-t és a rossz memória modult nem tudtam kikerülni. Mind a két alkatrész (a proci meglepő..) szerepelt az alaplap támogatottsági listájában. Hidd el, sokat olvastam az MSI deszkáról és amikor vettem, épp az ASUS-okat ócsárolták a rosszul megírt BIOS-ok miatt. mATX: Az ATX nekem nagy, így, hogy nincs külön hangkártyám, a VGA alatt lenne egy nagy légüres tér, ami SZERINTEM nem néz ki jól.
-
JanR
addikt
Érdekes. Az adatlapod szerint pedig neked is MSI deszkád van. A hűtő meg.. szerencse, hogy volt hozzá gyárilag rendese lefogató szett.
(#61) seniman: G.Skill F4-3200C14D-16GTZ
(#62) joysefke: Ryzen 2 a cél jelenleg, addig nem tervezek hozzányúlni. Majd meglátjuk az mit tud
-
JanR
addikt
Köszönöm!
(#48) F34R: magával a platformal semmi gond nincs. Én az alaplap + ram párossal jártam meg. Ha arra figyel az ember, akkor tényleg nem lesz meglepetés. Azóta sem vettem észre anomáliát, vagy rendellenességet. Minden program tökéletesen, hiba nélkül fut!
-
JanR
addikt
válasz ->Raizen<- #37 üzenetére
Nézd, az benne van, hogy 1-1 alkatrész rossz.A CPU az fájt, a Corsair RAM pedig.. maradjunk annyiba, hogy annak eleve fenntartással mentem neki, mert korábban már volt velük gondom. A második pár memória viszont saját hülyeség volt, inkább naivitás. Intelnél sosem néztem kompatibilitást, itt kell. Néhol felrobbantam, de alapvetően jól szórakoztam végig. Egyedül 1 dolog van ami zavar, hogy nincs meg a 4 Ghz, számomra elfogadható feszültséggel.
-
JanR
addikt
(#20) ->Raizen<-: Csak a tapasztalatom írtam le AMD fronton. Senkit nem akarok eltántorítani a vásárlástól. Én a végtermékkel maximálisan elégedett vagyok. Évekig intel-el mozogtam, ez telesen új terület volt számomra, valószínű ezért volt macerás a hadi rendbe állítás. Valahol erősebb az 1600, valahol erősebb az 6600K. Én játszok, nem programozok, vagy videót vágok. Erre maximálisan elég nekem!
(#21) proci0: Ezt hamar kizártam. Az alaplapot nem is cseréltem végül, mivel visszakaptam az eredetit, mikor kiderült, hogy a CPU a rossz.
(#22) DeFranco: Csúnya, rossz Engem is a fórumok győztek meg, hogy újra vágjak bele, unalmas csak olvasgatni, hogy mások miket csinálnak egy PC-vel.
(#25) bencze: Nagyon köszönöm a véleményed! Azt nem tudom, hogy élőben milyen vagyok, de próbáltam azt visszaadni, hogy milyen is volt ez a "kaland". Néhol nehéz volt, mert időnként 2-3 hétig rá sem néztem az irományomra, mikor meg újra folytattam, próbáltam felvenni az előző oldalak stílusát.
(#28) ->Raizen<-: Amint lesz szabad kapacitásom, csinálok 1-2 tesztet!
(#30) bambano: Nekem nem az antisztatikus zacsin volt a lap. képről nem látszik, de volt alatta egy nagyon vékony
szivacsszerk.: szivacs szerű anyag. Évek óta ezt használom alaplapok alatt, sosem volt vele problémám. Néha az egérpadomra pakolok ki mindent.(#31) hokuszla: Persze, nincsenek, de ez nem ilyen egyszerű. Azért az AMD igen csak jó ár/érték aránnyal adta ki ezeket a Ryzeneket. Ami nálam leginkább az AMD pártjára billentette a mérleget, az az alaplapok ára. Intelhez egy értelmes lap, amiben tuningolni is lehet 40 ezer forint, ugyan ez AMD-nél már 22 ezertől elérhető. Szeretem az Intelt is, de most egyelőre pozitívan csalódtam az AMD-be, szóval egy darabig marad!
[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
Nagyon köszönöm srácok. Tényleg egy harc volt, ennyit még nem küzdöttem géppel!
(#1) Frawly: azt a keretet, amit a gépre szántam, nem igazán léptem túl. Nem hibásak voltak az alkatrészek, csak nekem nem megfelelők. 1-2 ezer forint difiről beszélünk. A táp bele volt kalkulálva már az elején. Egyedül a 1080 ami váratlan volt, de az.. tényleg kihagyhatatlan volt.
(#2) Sub-ZeRo: A első Corsair igen, a második G.Skill nem, a 3 kit újra igen.
(#5) lezso6: Voltak már hasonló tüneteim táp és ram miatt is, ezért nem gondoltam egyáltalán a CPU-ra. Meglepődtem nagyon.
(#7) sutszi: Mikor meglett a gép, szerettem volna BIOS-t frissíteni, de ugye nem indult el a gép. Mire eljutottam odáig, magad is olvashattad, hogy update-l kezdtem. 1-2 bekezdés nem feltétlen időrendben van, hanem ahogy eszembe jutott. 5 hónapja van összerakva a gép, ebből 2,5 hónapja megy hibátlanul
Azért az a nagy része a problémáknak nem feltétlen az utánaolvasás miatt van. Épp az imént említettem, hogy a Corsair pár benne volt a támogatottságban, még is rossz volt egy modul. Arról meg, hogy rossz 1500X-et fogtam ki, azt nem kerülöm ki utánaolvasás nélkül.
(#15) Pcm: Egy kicsit azért én is meginogtam a RAM-os dolog miatt, de tényleg nagyon gyors gép lett, pozitívan csalódtam a Ryzen-be. Igaz, már nézegetem az Intel-t újra, mert a 4 Ghz-et szerettem volna elérni és kicsit böki a csőröm, hogy 3.8-nál megálltam. Csak itt már nem lenne akkora előrelépés, amekkora ráfordítás kellene hozzá.
szerk.:
(#17) Dtomka: Egy Samu Evo 960 m.2 250 Gb-os van a rendszerben jelenleg. Személy szerint nem vettem észre különbséget használat alatt a SATA-hoz képest. Egy teszt program persze kihozza a difi-t, de ugye nem azzal játszom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest