Hirdetés
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DPD tapasztalatok
- Asszociációs játék. :)
- exLátóasszonyok & Táltosok topikja
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy korszak vége
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Massmurderer #194 üzenetére
Előző héten volt hír, hogy még egy kicsit emelkedni is fognak a ddr4 árak...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz ->Raizen<- #192 üzenetére
A kolléga a kevés tapasztaltra utalt ezen a téren, azaz csak szerencsés voltál.
Nekem pl. vannak AMD only 10 címvezetékes DDR3 ramjaim, amik ránézésre nem különböznek a kommersz DDR3 ramoktól. Na azok nem mennek az Inteles lapok többségében, mert csak jóval az AMD után vezette be ennek a támogatását az Intel.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Medocsabi #176 üzenetére
Takarékoskodás nálam PC-n is megvan. Vehetnék már ma Ryzent, de az az igazság, hogy kb. mindent ami érdekel szépen visz a mostani AM3-as gépem is, amit ráadásul nem is túl nagy pénz összerakni. Szóval ráérek még erre...
Viszont így pc-n nem köt egy zárt platform, azt csinálok amit akarok.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz alldaybig #174 üzenetére
Mi okozott neked agressziót ebben a cikkben? Amúgy egyetértek a cikkíróval abban, hogy a PS jó jó, de nem adja ugyanazt az élményt, mint egy pc...
Havernál szoktunk PS-en játszani, de rövid idő után úgy zúg a kis dobozban a venti, mint egy hajszárító. Ezzel szemben egy pc-t meg kis odafigyeléssel csaknem zajtalanra meg lehet építeni.
Cingáriusz: véletlen nem vagy filmkritikus?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Miért butítod ennyire vissza?
Amúgy is leveszik az órajelüket a procik idle működés közben, most itt ezzel gondolom csak egy kis tápfeszültség csökkentést tudtál elérni, de amúgy se fogyasztanak sokat ezek a procik, így gyakorlati haszna nem nagyon van a dolognak.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A régi szép időkben volt egy 900MHz-es CeleronII procis gépem. Lehetett tuningolni, de a következő órajel lépcsőn ami 950MHz volt már be sem bootolt a gép.
BeZol: erősen javasolt a mondandód tagolása bekezdésekkel. Ez így egy oltári wall of text amit többségünk ignorál.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, így van. Én egy RX460-al nyomulok 1080P-ben, ami általában elég. Akkor gyenge, ha pl. FXAA helyett valami jobbat szeretnék használni, de mióta bejött a bitcoin biznisz, azóta már ez a kártya sincs 40k alatt használtan, miközben én meg vettem boltban 35k-ért egy évvel korábban...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem is neked írtam, csak gyorsan rágugliztam a GTX1080 árára és dobtam egy hátast, hogy többe kerül, mint a havi nettóm fejlesztőmérnökként (oké, nem Pesten dolgozom, ezt úgy kell nézni).
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Massmurderer #81 üzenetére
Azért kell tuning, mert egyrészt az FX széria csak 4GHz felett indul meg rendesen, meg mert van 3 olyan játékom is, amiben CPU limittel küzdök. Jah és még azért is tuningolok, mert miért ne? Ha egyszer ott van az erő a cuccban, jöjjön elő...
A GTX 1080 meg jelenleg a nagy többségünk számára megfizethetetlen, plusz az a vga kártya megérdemelne valamilyen combos procit, mint egy csúcs i7 vagy Ryzen. Kb. 2x kijönne a teljes gépem annak a vga-nak az árából.
Az említett játékok:
Stellaris: régi engine csak nagyon kis részben többszálas, így eszméletlenül fontos az órajel emelése, hogy hosszabb távon is játszható maradjon, még i7-es gépeken is adódnak gondjai...
ME Andromeda: Phenom2 X4 3.6GHz-en kevés volt hozzá, mindegyik mag 70-80% körül járt és érződött az egész játékon, hogy a vga kártya még tudna pár fps-t, ha lenne kraft a prociban. Az FX-el már sokkal jobb a helyzet.
Civilizations VI: ez meg csak szimplán zabálja a procit, főleg lategame.Nincs kitöltve az adatlapod rendesen, így nem tudom mit is használsz procinak AMD oldalon, ami kiszolgálja azt a vga-t.
->Raizen<-: mert csak úgy beesett akkor jó áron a proci, aztán gyorsan megvettem. AM3+, mi baj lehet? Aztán később kellett venni új lapot és tápot a proci miatt. A gombhoz kabátot...
Mondjuk a régi kicsit megsült lap még megvan és működik, elraktam tartaléknak egy régi Athlon2 procival.sid.:Rc211v: A 8400 az ugye 6C / 6T proci. Nem néztem utána, de egy x264 / 265 tömörítésnél vagy pl. kód fordításnál tuti biztos kikap egy 6C/12T Ryzentől és ezek elég fontos dolgok, ha nem csak játszik az ember.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Massmurderer #75 üzenetére
Ennyire azért nem volt jó a helyzet. Pl. próbálj meg lehűteni egy húzott 8 magos FX-et, mint ami nekem van. Az előző lapban ezzel a procival megégett a 4 pines extra tápcsati és a tápkör fetjei alatt megbarnult a nyák, pedig akkor még csak 4GHz-en ment magonként.
Volt korábban Inteles gépem több is, de természetesen csak a Celeront tudtuk megfizetni, az meg olyan is volt... Aztán utána jöttek a butítás nélküli Athlon procik megfizethető áron és azóta az AMD vonaton ülök. Most tervezgetem az AM4-re váltást, csak nem tudom mikor vegyek DDR4 ramot, mert a hírek szerint tovább fognak drágulni és csak kell majd belőle 16GB...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Rosszul fogalmaztam, a felétől van csak bajom. Általában mindig olcsóbb volt egy AMD-s gépet összerakni (most függetlenül attól, hogy nem egy i7 szintű gép lett a végeredmény de legalább sokat fogyasztott), valamint VGA terén sincs semmi gond az AMD-vel.
Jah és ha nem figyel az ember minden részletre, akkor Intel oldalon is belefuthat abba, hogy bios frissítésig se kép se hang. Vagy éppen az azonos kinézetű 1100 valami V1 és V2 foglalatok problémáját is lehetne említeni.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jó cikk, tetszik a nyelvezete.
Sose felejtsd el, hogy valaki minél jobban ért valamihez, annál nehezebben megoldható problémák elé kerül. És akkor még erre jön rá a szerencse faktor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest