Hirdetés

2022. október 4., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#282) Szevam


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

Oké, ebben a topicban direkt írtam, hogy ne politizáljunk. Sajnos itt nem írtam ezt, de azért meg kérnélek rá benneteket :R

Véleményem szerint:

A nagyvilágban és közéletben is (pl munkahely) mindig van egy hierarchia, aminek az lenne a célja, hogy a társadalom, (vagy a munkaközösség) jól és olajozottan működjön. Az már egy másik tészta, hogy ezek a hogyan, milyen céllal működnek. Sehol sem tökéletes. Van ahol nagyon durván át van fogatva a politizálás (személyi kultusz), ami nem más, mint egyetlen ember egója, és az az erő amit ő mozgatni tud.

De egy dolgot ne feledjünk, a kis hétköznapi emberből van a legtöbb. Mi döntünk többségében. Ahogy mi formáljuk az igényeket, úgy formálódnak felettünk is. Viszont nekünk az lenne a dolgunk, hogy a munkánkat, kapcsolatainkat tudatosan tervezzük, szervezzük (itt most nem környezttudatosságra gondolok). Mert ha nem így van, az dönt aki a tudatosságunkat elveszi:

- a reklám
- a divat
- a tv
- a pia
- a drog
- az egó

Az emberek többségében arról beszélnek, hogy mit olvastak a Zinterneten meg a tévében meg a tökm tudja hol, nem arról, amit tapasztaltak.

A fent említett topikban is feldobunk témákat amik az interneten vannak. De azért jó a fórum, hogy megbeszéljük egymással hogy ki mit tapasztalt, mit élt át élete során, amivel alá tudja támasztani, vagy kérdőre tudja vonni az adott cikk igazságtartalmát.

Pl: Hétvégén sétáltunk párommal a gemenci erdőben, ahol egy vadetetőre bukkantunk. Össze is futottunk egy vaddisznó casláddal. Megrémültünk, mert kicsik is voltak, és tudtuk akkor veszélyesebb az anyjuk. Szóval hátat fordítottunk és visszamentünk. Ott dolgozó emberektől megtudtuk, hogy a gemenci malacok nem olyan vaddak mint a mecsekiek, mivel ezek láttak már embert többször is. Ilyenkor az eljárás az, hogy csörögsz-zörögsz és ha van hova futniuk elmennek. Ha sarokba szorítod őket, akkor támadnak.

Ezeket az infókat elhiszem, validálom, mert olyan embertől hallottam aki tapasztalt.

A lényeg a lényeg, hogy ha politizálásra kerül a sor akkor inkább gondolkodjunk, hogy van-e értelme. ha úgy látjuk, hogy nincs vessünk fel egy problémát és találjunk közösen megoldást rá :)

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.