- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
válasz
bazsikaxd #30 üzenetére
De az elemlámpás topikba, mert azt olvassák mások is!
Amúgy nagy valoszinűséggel ez úgy 100 mA-es, kb 300 mW-os feszültség növelő elektronikát tartalmaz.
Ilyet DX-en kapsz kb 2.000 Ft-ér, megy bele lítium akku is, és erős lesz.
Önmagában rémlik hogy van elektronika is ott, de régi már, nem hiszem hogy rendelhető még. De nézd meg ha gondolod! -
szaszlaci
addikt
válasz
bazsikaxd #27 üzenetére
Szia!
Köszi. Nem, a tudomásomban lévő legalacsonyabb power LED 3,3 Voltról üzemel.
Ami megoldás lehet, hogy egy feszültség növelő (back boost) áramkörrel növeled a feszültséget. Viszont 1,2 Voltot megemelni nem egyszerű feladat, legalábbis elfogadható teljesítményben.
Erősen 100 Lumen alatt maradnál egy olyan áramkörrel, ami például a cikkben szereplő lámpában is helyett kapott. Elvileg 0,9 Volttól működik, de 3 Volt alatt az sem dolgozik elfogadhatóan.Létezik 14500-es lítium akku, méretben pont mint az AA, csak épp 3-4,2 Volt!
Az a lámpát meg sajnos nem ismerem. De ha alámpás topikba fotózól róla, akor lehet több segítséget kapsz.
-
szaszlaci
addikt
válasz
electricnusi #25 üzenetére
Szia!
Kezdeném egy apró megjegyzéssel, mástól hallottam, talán neked is beválik. Szóval a barlangász lámpákat úgy érdemes készíteni, hogy legyen benne egy olyan LED, ami mellőz minden tükröt és erős legyen. Közelre világítson minden irányba. Illetve lehet még egy másik LED, ami távolra van fókuszálva.
Nehéz megállapítani, hogy eredeti-e, de hogy senkinek nem volt rájuk panasza (fényerő, szín, ...), az is igaz. Szóval nyugodtan.
Létezik R2-es:
Égésfesz: kb 3,7 Volt
Áram: 1 A
Lumen: kb 230-250
Színezet: sok fajta. A DX-ex hidegebb fényű volt esetemben.De van már XP-G Q5, DX-en még nincs, de máshonnét is beszerezhető. (1 A, 3,3 Volt, 367 Lumen) Illetve újabb bejelentés szerint a Cree-től 1,5 Amperral is hajtható, itt csökkenni fog már a hatékonység, és növekszik a szükséges feszültség.
Csomag jön jól, csak lassú, 2-4 hét... Valóban ingyen jön, bármennyit is rendelsz (keveset vagy sokat). A fizetéssel kapcsolatban írtam egy hozzászólást nemrég, párat olvass vissza!
Vezérlő pedig attól függ, milyen LED-hez, milyen energiaforrással szeretnél. Ezután nézz valamit és olvasd el a véleményeket róla !! Vagy persze kérdezz itt, hátha tudok segíteni.
-
szaszlaci
addikt
Heló!
AA méretben mindenképp eneloop! Ebay-en is megveheted ilyesmi áron.
De még itthon sem sokkal drágább, ha nem MediaM-ban veszed..AAA-ból passz, amihez nem írnak rosszakat. Én régen Duracell-t használtam mp3-ba, az volt a legerősebb, amivel találkoztam. Vartánál jobb, de az is még jó választás lehet.
Töltőből ezt használom, meg vagyok elégedve vele abszolút!
Vagy IPC, az 8-10 ezer lesz, nem olcsó de jó.
Mást szerintem ne vegyél, tudomásom szerint ez a két töltő, ami tényleg úgy kezeli az akkukat, ahogy azt kell.Lítiumból ez jónak tűnik, de ez csak az említett lámpába jó !!! Mert akár 4,2 Volt, tönkreteszi, ha másban hasznáod !!!
Szerintem meg ezt a töltőt hozzá, jónak tűnik. Ez szintén csak lítumhoz!
Hát kézhezkapási időt nem kell bemutatni, borzasztó, ez van sajnos..
-
szaszlaci
addikt
1. Kell egy bankkártya, ami megfelelő. Hogy az-e, úgy látod, hogy majd tudsz vele rendelni. Elvileg dombornyomott MC vagy VISA, de más is jó.
2. Regisztrálsz a PayPal-on. Levon majd 400 Ft-ot a számládról. Az számlád forgalmánál látsz majd egy kódot. Neten megnézed, ha nincs ilyen lehetőséged, majd a havi számlakivonaton. Ezt a kódot meg kell adni a PP oldalán. A 400 Ft-ot le tudod majd vásárolni.
3. Vagy utalsz a PP számlára, vagy megadod a bankártyád sorszámát ott, így egyből levonja onnét az összeget vásárláskor. Ha ugye nem forintban vásárolsz, akkor átváltja autómatikusan, 1-2 Ft felárral kb.
4. DX-en vagy ahol akarsz fizetésnél kattintasz a PP lehetőségre, és egyből tudsz is fizetni. Ingyenes, gyors, egyszerű, biztonságos. Egy határig a PP biztosít, hogyha az eladó nem adná fel a terméket. Ebay pl. Csak a regisztráció elkészítése vesz el némi időt. -
szaszlaci
addikt
Hát, szerintem érdemes szétnézni. Mindenesetre mondom, nekem mi van benne.
LED: Cree XR-E R2 (max 250 Lumen, 3,7 Watt)
Ám létezik már Cree XP-G R5, ez vagy másfélszer fényesebb, valamivel kisebb fogyasztás mellett! (max 367 Lumen, 3,3 Watt) Én ezt venném.Elektronika: hát valami step down technológiával üzemelő. Ezt nem nagyon kapsz itthon. 1 A kell mindkét említett LED-nek. De legjobb a backboost, ami növeli és csökkenti is a feszültséget.
Akku: na azt tuti nem kapsz itthon jót. Csak gyengéket lehet Vaterán aranyárban.
Az külföld. Meg ugye töltő is kelleni fog. Ezesetben minél erősebb, annál jobb. Illetve 2-3 Amperes még teljesen megfelelő ezeknek az akkuknak, de ilyet nem nagyon láttam még elfogadható áron.De miért nem onnét rendelsz? Mindenki fél tőle, nekem még sose tűnt el csomag, amúgy is a határon belül vannak gondok, nem míg ideér..
Mindent onnét rendelek, ha itthon akarod, azt csak személyesen lehet, mert nem tudni, mi kapható. Illetve drágább és semmi a kínálat. -
szaszlaci
addikt
Köszönöm az elismerő szavakat. Féltem, hogy túl részletekbe menő lesz, unalmas. De akkor mégse.
Jim Tonic: igazából még az alá is lehet menni, de akkor valóban körülményes az újratöltése. (Pici árammal szabad csak tölteni.)
De általában 3 Volt körül kapcsol le az ekkuba épített elektronika. 2,5 Voltról a töltőáramát rákapcsolni eléggé határeset, nem tenném.
De amúgy igazad van.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Kezdődött úgy, hogy kéne egy elemlámpa. Mert lehet kapni Vaterán és olcsó. Persze olyan is, egyetlen rész kivételével:...
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okos Otthon / Smart Home
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
- Gumi és felni topik
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Raynox-250 makró előtétlencse
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HP szerverek áron alul
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest