Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
wody21
tag
válasz
Just_Reboot
üzenetére
Hahahaha, jól sikerült a műalkotás!
-
Just_Reboot
addikt

-
Freeman007
senior tag
Nagyon jót nevettem az írásmódon, köszönöm

Ki fogom próbálni
-
d@vee
őstag
Kipróbáltam, nem is rossz ahhozképest, hogy csak 5 percet vett el az életemből

Az a két evőkanál cukor tényleg kevés, én 3-at raktam, de még ígyse érződik -
JetiRulez
őstag
válasz
JetiRulez
üzenetére
Napirégész 2.
Eszembe jutott csinálni egy ilyet, mondván magamban, unalmas már a kakaó.
Arányaiban ugyanígy reprodukáltam 3,3 dl-es bögrében, az instant kakaópor volt egyedül valami nagyon olcsó, nagyon tárgya fajta.
Mikróval is gondban voltam, mert csak 400-450 Watt lehet a teljesítménye. 6 perc után kivettem, szép lett, bár csöppet kemény lett, de ízlett.
Kösz a receptet!

-
r4z
nagyúr
Tudom, napirégész

-
-
-
R2D20208
addikt
3 bögrével csináltam. Kevesebb cukorral. Jó lett. Legközelebb hagyom picit rövidebb ideig, hogy folyósabb legyen.

-
ebeni95
tag
"legyen Nesquik mert szerintem a főző kakaópor keserű, bár aki azt szereti tegye azt" Cukorral vegyítve'?

Amúgy nem rossz, kipróbálom! -
Hello
Van valakinek információja az Eu által elfogadott süti törvénnyel kapcsolatban(tavalyi törvény) ?
Illetve , hogy mikor fogják ezt élesíteni a web oldalakra, valamint , hogy ez csak az EU-ban működő web oldalkra fogják-e érvényesíteni...?Az érdekelne mennyire lesz ez kihatással a gyakorlatban az affiliate-re illetve azokra akik affilateből élnek (pl: webmesterek)
THX!
-
BatchMan
senior tag
Mint vegyész azzal tudlak vígasztalni, hogy a nyílt láng sem őrzi meg a molekulák szerkezetét. Ahogy emeled egy biológiai származású molekula-keverék (értsd: hús, hagyma stb.) hőmérsékletét, úgy a molekulák sorra olyan állapotba jutnak, ami a természetben nem fordul elő. Pl. a hagyma pirítva nem csíp, de legalább átlátszó. Kb. 70°C felett a fehérjék végleg elvesztik eredeti alakjukat, funkcinalitásukat, és lassan alkotóelemeire esnek szét. Ezért főzünk, hogy a lebontás első lépéseit megspóroljuk a szervezetünknek.
A mikróban valóban gerjesztett állapotba kerülnek a molekulák, és ott akár szabad gyökök is képződhetnek, ami köztudottan elősegíti a rák kialakulását. Szabad gyök gázon sütéskor is keletkezik, de ha nem égetjük oda, nem jelentős.
A gerjesztést abbahagyva azonban szinte azonnal alapállapotba esnek vissza, vagyis a gerjesztés hővé alakul. Mire a mikro ajtaját kinyitod, már el is felejtette, hogy gerjesztve volt.
A mikro működés közbeni kisugárzása más kérdés, az tényleg gáz. Fogalmam sincs mennyi lehet az egészségügyi határérték, és mivel mérjem. Mindenesetre a pohár víz a mikroban melegszik, mellette nem. -
vicsys
csendes tag
Jelentem 2x kellett megcsinálni mert olyan jól sikerült! Az elsőbe tett 1 evőkanál baracklekvár tényleg jótékonyan hat, nem lett olyan fújtós a tésztája. A második adagba, pedig már keserű csoki darabkákat is tettünk, valamint megbolondítottuk egy zacskó vaníliás cukival is. Nagyon fini lett! A kedvesem azt mondta, hogy még sokszor fog ilyen egyszerű sütit készíteni, mert csak egy kanalat és a bögrét kell elmosogatni...

-
Telomanikus
senior tag
Ha gondoljátok itt van egy kis cikk: [link]
-
sptkyle
senior tag
Nagyon szépen köszi a leírást. Kipróbáltam, rohadt jo lett.

[link]
Annyit beleírhatnál még a leírásba (az olyan ízig vérig konyhaszűz agglegényeknek mint én) , hogy a tojást ne a már pohárba lapátolt cuccokra üssük fel, hanem külön pohárba.
Az első kisérletem fail-lett . 
Amugy vaniliacukrot tettem még bele, meg 3 kanál cukrot. Tetejére baracklekvár, és porcukor.

szerk.: ja látom itt felettem a kolega is pont így csinálta.

-
joker1220
őstag
Szuper lett a süti, nagyon köszönöm a receptet!
Én egy kis vanilliás cukrot raktam bele, valamint egy kis mézet illetve 3 kanál cukrot,
miután elkészült, a tetejére raktam egy kis baracklekvárt és porcukrot
Mindenkinek csak ajánlani tudom, tényleg 3 perc és baromi jó

-
-
Lompos48
nagyúr
Valamint egy GSM telefon kb. maximum 2Watton sugároz és ezt sem képes a mikró árnyékolni.
Ez csak azért nem OK, mert a kijelzőn a beérkező térerőt mutatja a telefon, nem a kimenőt, az meg uW nagyságrendű (igaz egy tökéletes Faraday kalitka, azt is el kéne szigetelje). De a tesztet el fogom végezni, mert kíváncsivá tettél.
...Az indukciós és villanyrezsók is károsak...
Az indukciósnál talán még el tudom képzeli, bár nagy mértékben függ az induktor kialakításától meg a mágneses árnyékolástól. A villanyrezsóval azért óvatosabban bánnék, ott azért a különböző módon ide-oda tekergő spirál miatt a mágneses terek kioltogatják egymást, más tér pedig nem nagyon létezik. Ha pedig mégis káros, akkor extrapolálva ez ráfogható nyugodtan a klasszikus (váltóáramú) izzókra is, és inkább vissza kellene térni az egyenáram használatára.

-
DeFranco
nagyúr
"12 lakásos rőszedombi társasház" szerinted?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy viccen kívül, nálunk is ez van.
Van a kenyérvágó deszka, meg a kenyérvágó kés, azok mással nem érintkeznek, dedikált eszközök.
Van a húsdeszka, amin a nyers húst vágod.
És van az egyéb á'la reggeliződeszka, amire megy a felvágott, sajt, zöldség.Nekem külön igényem van arra is, hogy a hűtőbe lehetőleg (kötelezően) dobozolva, lefedve kerüljenek a dolgok.
-
nyunyu
félisten
válasz
szab.tam
üzenetére
nálam mindenre megvan külön a deszka: felvágott, zöldség, hús, kenyér. és véletlenül össze sem érnek...
Elelmiszeripari technikus, hogy HACCP minositesre gyur, vagy szimplan koser a konyha?
(Mikor meg ettermi fogyatekosokat szamitogepesitettem, akkor magyarazta az egyik pizzeria vezetoje, hogy naluk a HACCP miatt van 6 kulonbozo szinu vagodeszka, mindegyikre elo van irva, hogy mit lehet rajta darabolni... (zoldseg, sajt, kenyer, ilyen hus, olyan hus, hal))
-
BigBlackDog
veterán
Ötletes kaja, kipróbálandó!
-
raus
aktív tag
Jó a recept csak a mikrót mint olyant mellőzhetnénk az életünkből. (én már évekkel ezelőtt megtettem) Mert orvosi klinikai kutatásokkal bizonyított hogy a nagy energiájú mikrohullámú elektromágneses besugárzás(~2450MHz kb 900Watton kis térben elnyeletve) súlyosan degenerálja az ételben lévő molekulák (fehérjék, enzimek, vitaminok, zsírok, stb.) szerkezetét. Valamint a kivett étel tovább sugároz hisz a molekulák, atomok gerjesztett állapotban vannak benne. Gyakorlatilag aki rendszeresen és sokat mikrózza a kajáját annak a vérképe rák-közeli értékeket, állapotot mutat tehát "rákossá" eszi magát.
Azonkívül a mikró árnyékolása ló..art sem ér. Ahogy melegítjük a kaját benne mi is kapunk rendesen belőle ahogy a konyhában ülünk. Ha a Faraday-kalitka elvét követjük akkor a mikróban lévő sugárzás nem szabadna hogy kijusson belőle, illetve nem szabadna semmilyen elektromágneses sugárzásnak bejutnia az árnyékolás miatt, vagy csak nagyon erősen csillapítva. De sajnos ez nem igaz mert minden gyártó készüléke elképesztően puruttya tákolmány. Próbáljátok ki hogy a mikró tányérjába beállítjátok a mobiltelefonotokat úgy hogy lássátok a kijelzőjét majd csukjátok be az ajtaját. Elméletileg a kijelzőn azt kellene látnunk hogy lecsökken vagy megszűnik a térerő. De nem! Egy csíkkal sem esik le. Valamint ha felhívjátok akkor gyönyörűen kicsörög. A mai 3G-s GSM rendszerek 1800+1900MHz-en üzemelnek így ez a frekvencia igen közel van a 2450MHz-hez amivel ugye a mikró gerjeszti a vízmolekulákat. Valamint egy GSM telefon kb. maximum 2Watton sugároz és ezt sem képes a mikró árnyékolni. Akkor gondoljátok el hogy a 700-900Watton leadott 2450MHz-es sugárzásból mennyi jut ki a környezetünkbe, melegítve a testünk szöveteit és degenerálva a sejtjeink molekuláit.
Összefoglalva a legjobb dolog ha szabad tűzön sütünk-főzünk-melegítünk, vagy gázlángon. Nem véletlenül a lángon készült ételek a legfinomabbak. Az indukciós és villanyrezsók is károsak de nem annyira mint a mikró. Nem véletlenül tartja a mondás hogy az vagy amit megeszel.
A recept tényleg ötletes és jó dolog, de sütőben elkészítve
Csak kicsit gondolkodjunk kritikusabban. -
Blom
aktív tag
tud valaki olyan sütireceptet ami nem hizlal?
imádom a sütiket, de fogyózom és nagyon hiányzik. -
ch003067
addikt
válasz
Telomanikus
üzenetére
Az nem jó 
-
ch003067
addikt
Nahh, ezt én is kipróbálom
nem lehet nehéz. -
MM2
tag
Kipróbáltuk barátnőmmel és finom lett (: Csak ajánlani tudom !
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Pancsermeste
üzenetére
ez most mikróban készült?
(mert ugye 6-os formában van, de látoma körtányért...)
és ha igen, mikróval, grillel, kombóval? -
Pancsermeste
őstag
Alakul a molekula...

-
lecsokolbi
aktív tag
Reménykedtem, hogy lesz egy nagy bumm és fél napig röhöghetek de nem sikerült

Annyira nem lett rossz, ízre is teljesen oké meg formára is.

-
wody21
tag
A saját alkotásom:

-
Eastman
addikt
Jelentem az én sütim megszökött.
Jó-jó, amúgy vízöntősen viszonylag lazán kezeltem a receptet. Két evőkanál méz ment a cukor helyett, ami soknak bizonyult. 1 bőven elég lesz. Ja, és mivel tejet nem iszom, telenyomtam a bögrét tejszínhabbal, úgy kevertem ki. Finom, könnyű és habos lett a tésztája. ...annak ami a bögrében maradt.

Pontyosan 3 perc mikrózás kellett a sütéshez.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
(V) ó k u s
üzenetére
najó.
habár lehet, hogy jó...én is néztem nagyokat az első találkozásomkor a túróscsusza + paprikás csirke kombónál. (szoci korszak, kaptunk beutalót a széplaki muosz üdülőbe. azt hittem ilyen showherság van, hogy összekotorták a maradékokat....)

de a tuti az a harcsapaprikás + túróscsusza cucc....

(#340) Eastman
az már régi móka. de én kihagyom. ha fosató kell, akkor inkább szilva... -
Eastman
addikt
válasz
(V) ó k u s
üzenetére
Tea meg tejjel. ...azt hallottam.

-
(V) ó k u s
tag
válasz
szab.tam
üzenetére
Neten lestem!
De idézem is:
"Hozzávalók kb. 15 darabhoz: 100 g sötét csoki, 175 g vaj, 4 tojás, 2 dl + 4 evőkanál cukor, 2 teáskanál vaníliás cukor, 3 dl liszt, 1 ½ teáskanál sütőpor, egy csipet só, 150 g philadelphia vagy mascarpone sajt, 4 evőkanál tejszína sütőt 175 fokra előmelegítjük. egy kb. 27x18 cm nagyságú formát kivajazunk, az alját sőtőpapírral kibéleljük.
gőz fölött felolvasztjuk a csokit és a vajat.
3 tojást habosra keverünk 2 dl cukorral és 1 teáskanál vaníliás cukorral, hozzáadjuk a csokis-vajas masszát, elkeverjük. 2 dl lisztet, a sütőport és a sót összevegyítjük, és ezt is hozzáadjuk a keverékünkhöz. a formába öntjük, a tetejét elsimítjuk.
simára keverjük a sajtot a tejszínnel, 4 evőkanál cukorral, 1 teáskanál vaníliacukorral és egy tojással. hozzáadunk 1 dl lisztet, és elkeverjük.
a sajtos keveréket a csokis masszára halmozzuk, majd villával spirál alakban áthúzunk rajta úgy, hogy márványos erezetű legyen.
kb. 35-40 percig sütjük." -
szab.tam
nagyúr
válasz
(V) ó k u s
üzenetére
ez most komoly? te csináltad? vagy vadásztad a képet? ez még nekem is bizarr...
nem vaníliakrém az? -
(V) ó k u s
tag
Amúgy sajttal is létezik! Csak érdekes!

-
Eastman
addikt
válasz
(V) ó k u s
üzenetére
-
(V) ó k u s
tag
-
Eastman
addikt
válasz
(V) ó k u s
üzenetére
Végülis van a hűtőben márványsajtkrém.
Ha nem írnék egy pár napig akkor failed. -
Eastman
addikt
Könnyesre röhögtem magam a kommenteken. Köszi mindenkinek!

(V) ó k u s, szab.tam: 5*
Nincs itthon tej.

-
Telomanikus
senior tag
Egy kis fahéj mellédobva "díszítésnek". Köszi a receptet.

-
Telomanikus
senior tag
válasz
Telomanikus
üzenetére
hátttt
megcsináltam végül...kicsit gumis lett
még egy két próba kell a tökéleteshez 
csak kívül gumis
-
Telomanikus
senior tag
Köszi!
A héten ki is próbálom. Szívem szerint most megcsinálnám de az aszal tele muffinnal úgyhogy megvárom míg az elfogy

-
szab.tam
nagyúr
válasz
Telomanikus
üzenetére
úgy lesz az igazi. azzal kezdd szerintem...
én úgy szoktam, hogy fél deci tejet meglangyítok, 6 db. édesítő tablettát feloldok benne. az egyik bögrében. bele a hideg margarin. azt szétkeverem. abba atojást, és együtt felverni, szétkenni. vigyázni kell, nehogy melegbe kerüljön a tojás, mert egyből kicsapódik.a porokat külön elkeverem, és a felvert tojásos kotyvaszba beleöntöm.
így nem lesz a ráma csomós, a tojás habos lesz, az édesítő feloldódva, és a porok, (liszt, kakaó sütő), is teljesen eloszlanak...de ha olajat használsz, akkor kezdheted a tojással, és felvered.
kicsit megbonyolítottam, de remélem érthető....

-
(V) ó k u s
tag
válasz
Telomanikus
üzenetére
Atomjaiba is beleteheted! De amúgy, mivel össze kell keverni az egészet, így a tojást is praktikus mixelni!

-
Telomanikus
senior tag
(Bocsi most nem nagyon tudok visszaolvasni
) A tojást felverve kell beletenni a bEegrébe?
Előre is kösssz. -
3.Aragorn
addikt
Jók a promó képek.
-
Telomanikus
senior tag
3000xp-ért? Simán!

-
Atos23
senior tag
Basszus, kar hogy most ettem.
.
.
.
.
.Asszem ez most nem erdekes, megis megcsinalom

-
wolfwood
csendes tag
válasz
Kapszaicin
üzenetére
Nem rossz édesség, egyébként tetszik az írás.
Két DC között lehet, hogy kipróbálom, akkor úgy is akad rá annyi idő. 
-
st4rlight
csendes tag
válasz
(V) ó k u s
üzenetére
Na azért ez k*cs*gség, fiúk között ilyennel példálózni
Majd mutatok én neked olyan C# kódot, hajad kettéáll!

-
szab.tam
nagyúr
válasz
(V) ó k u s
üzenetére
ööö. igen....

-
válasz
(V) ó k u s
üzenetére
Ez a leghosszabb komment, amit életemben láttam. Ezt a képbeilleszést még gyakorolni kell

-
(V) ó k u s
tag
Fejeljük meg... például fagylalttal és mogyoróval/dióval/pisztáciával az aljába!
Az eredmény:
[link]Vendégségbe egy pezsgőspohárba tejszínhabbal:
[link]Fagyival + tejszínhabbal vegyesen:
[link]De tálalhatjuk így is:
[link]Képek linkesítve. Legközelebb lehetőleg ne szúrj be ekkora képeket.
[ Módosította: Barthezz2 ]
-
tzimash
őstag
Én is kipróbáltam/megcsináltam. Bazijó lett
osztatlan siker itthon, mindjárt csinálom a következőt mazsolával 
Köszi a receptet
-
lacko99
tag
Megcsináltam a mamámnak,akinek a világon a legfinomabb a sütije meg a húslevese
és ő is elvolt ájulva 
-
Zoolee19
senior tag
válasz
(V) ó k u s
üzenetére
Tisztára úgy néz ki
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kenwood3
addikt
Én is kipróbáltam. Valahogy nekem 1 kicsit száraz volt, és nem is jött fel annyira mint azoknak akik belinkelték ide

-
Pancsermeste
őstag
Alakulgat a recept, egyre finomabb lesz!
Már ki se szedem, csak így bögréből kikanalazom!

-
netpeti98
addikt
válasz
(V) ó k u s
üzenetére

A sietségben felejtettem el belerakni.
Üdv netpeti98
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Arc Raiders
- Macska topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Háztartási gépek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hálózati / IP kamera
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- HPE Aruba switch, 48G PoE+, 4SFP+, L3, Smart managed
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3734
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Bluetooth Mouse Slim egér
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) A tojást felverve kell beletenni a bEegrébe?