Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz quarros #8 üzenetére

tehát az ms cuccba korábban beletolt hosszú évek munkája nem tétel, de az lo szemellenzősség, ha nem tudod rögtön?

ez a tévedés az, amiért az ms még mindig nyerő.

• Frawly

veterán

válasz quarros #8 üzenetére

Pedig azt jelenti, amit én írtam. Nyilván a másik MS termékhez képest „jobb” az Excele, nem a Calchoz képest. Nálam meg eleve az MS Office nem játszik Linuxon, mert bár felrakható Wine alá, de amire én használom, arra egyrészt jobb a Libre, másrészt az megy natívan minden platformon. Tényleg csak, az a titka, hogy a saját formátumaival kell használni, és nem MS-félékkel.

Valóban vannak funkciók, amik el vannak dugva, amilyeneket írsz, de ilyenek Excelben is vannak, hogy a 10. szalag, 15. szekciójának, a sarkából lenyíló varázsló 20. fülének legvégén megnyitható ablakban van eldugva. Ilyeneket Excelben sem könnyű megtalálni. Alap dolgokra meg mindkettő egyformán könnyen használható, a különbség csak abban van, hogy ki mit szokott meg. Ezek az irodai programcsomagok már úgyis elértek egy olyan komplexitási szintet, hogy nem alap dolgokra külön szakma mesterszinten beleásni magad.

De pl. Wordben már olyan alap dolgok is elég bonyolultan szedhetők elő, mint az oldalszám. Writerben csak Beszúrás menü Oldalszám menüpontja (ugyanitt van Word 1995-2003-ig is), nagyon egyszerűen megtalálható. Persze mindkét alkalmazásban készíthető rá egyedi eszköztár, és ki lehet tenni jól látható helyre, ha valaki sokat használ ilyeneket. Ha ritkán kell, akkor nyilván nem éri meg eszköztárat szaporítani vele.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés