- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Celeron aranykor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Coyote2000
őstag
Megpróbálnád egymás után kétszer, két különböző helyre bökve? Közben ne lépj ki a Térképből.
Mint kiderült, nem a Street View-nak hanem a Térképnek van baja.
1. bekapcsolom
2. odabökök egy helyre, kidob egy címet
3. street view működik
4. térkép/beállítások/névjegyek/hálózat: OK5. odabökök egy másik helyre, nem dob ki címet, csak "Cím betöltésre..." az örökkévalóságig
6. ha mégegyszer rábökök, street view már inaktív (cím nincs)
7. térkép/beállítások/névjegyek/hálózat: Error Java NullPointerException blablablaElsőre megy, utána gondja van. Bugnak tűnik, de mitől, ha másnak nem?
-
Coyote2000
őstag
Google Street View megy valakinek?
S3-on megy, Xperia Z-n nem. Kis nyomozás után (Térkép / Beállítások / Névjegy) találtam egy lehetséges magyarázatot, java hibát írt ki, de lehet, hogy ennek semmi köze a Street View-hoz.
A telepítés sikerült, a menüpont megvan, de inaktív, akármit próbálok.
-
Coyote2000
őstag
válasz
Ulovehoci #3605 üzenetére
Jah, meg úgy összességében elég sok mindennel nem kompatibilis... A Sony support fóruma szerint több routerrel, bluetooth modullal, tévével, és szoftverrel összeakad. Mondhatnánk, hogy kezdeti gyengélkedés, majd a következő update rendbevágja... De a Sony support emberei szisztematikusan leszólják az inkompatibilis eszközt, ahelyett, hogy vennék a fáradtságot a fejlesztéshez. Díjnyertes hozzáállás...
-
Coyote2000
őstag
ugyan igazi tahó lehetett, de tény, hogy a Sony szerint is szerves része a fóliának nevezett réteg a telefonnak. Ez teszi lehetővé a tapizást akkor is, ha nedves az ujjad vagy a telefon.
De attól még fóliáról van szó. Lehet, hogy szombaton beviszem a telómat és megmutatom neki ezt a linket: Sony Xperia Z hivatalos weboldal - bár nem nézem ki belőle, hogy tud angolul, de hátha megérti:
"Each glass panel also has an anti-shatter film for even greater durability."
-
Coyote2000
őstag
én is siófoki vagyok, és javaslom, hogy a trémobil szervízt messze kerüld el. Akkor voltam ott utoljára, amikor a faszi nem tudta, hogy hova kell betenni a SIM-et az iPhone 4-be. Értem én, hogy akkor még új volt, de könyörgöm... ááááá
Ezek az emberek nem a saját vállalkozásukat csinálják motivált és hozzáértő ismerősökkel és kollégákkal, akik ismerik a szakmát, hanem valamilyen műszerész végzettséggel jelentkeztek egy multihoz, ahol vagy megtanulják a telefonok kezelését, vagy nem... És többnyire nem, úgy látom. Az meg hab a tortán, hogy ha már hülyék, akkor legalább bunkók ne lennének: márpedig a vevőszolgálat nem akkora ördöngősség, ha valakit gyermekkorban megtanultak az illem alapvető szabályaira.
-
Coyote2000
őstag
az igen, S3, de még erősen húzom a számat...
Töccik-töccik, de ahogy Bog is leírta anno az S3 teszt bevezetőjében: ezek a samsungék nem érzik, hogy mi az, amitől a sz.rt is megveszik az emberek, nem tudják mi az a plusz, amitől jól esik használni és birtokolni egy terméket. Nagyon jó és igaz gondolat - semmi, de semmi vonzó nincs a Samsungban, ropogó, lepattintható műanyagház van jó kis üveg vagy fém helyett. Mondjuk alumínium hátlapot már rendeltem rá gombokért, sárgább barátainktól...
Azért az Xperia Z az tipikus Sony, a minimalista, elegáns dizájn és anyaghasználat, meg a menü és karakterek dizájnja odaver.
Apropó dizájn - javaslom minden "szervezésmániás" sorstársamnak az Any.DO appot (a Sony által ajánlottak között is megtalálható), baromi jó, eszméletlenül a kezem alá dolgozik elmulasztott hívásnál vagy emlékeztetőnél is.
-
Coyote2000
őstag
én is arról váltottam, és annyira megtetszett, hogy el is adom az iphonet.
Igaz, a Sony sem maradhat, mert nem fér össze az autómmal (bluetooth), de ezen kívül kifogástalan a készülék! Na jó, az "ajtónyitogatás" is zavart, de ha megtartottam volna, akkor tuti veszek egy frankó kis DK26 dokkolót!
-
Coyote2000
őstag
vérző szívvel, de most egy próbahétvégére megváltam a Sonytól
Úgy néz ki a bluetooth-mizéria miatt le kell mondanom róla, de addig is tesztelem a Galaxy S3-at. A funkciói szimpatikusak, de dizájnban és "fílingben" messze-messze elmarad. Se üveg, se HD felbontás...
Nagyon megszerettem ezt a Sonyt, még nem adtam fel a harcot végleg, hétvégén még küzdök a bluetooth-üggyel.
Ami eddig kiderült az az, hogy a TELEFON a gyenge láncszem, nem a bluetooth modul...
-
Coyote2000
őstag
válasz
spawn21 #3317 üzenetére
az Apple is megmondta, hogy ha az Adobe nem hajlandó összeszedni magát és stabil, biztonságos flasht gyártani, akkor halálra van ítélve a flash. Ráadásul a reklámok iránti gyűlölet is csak rontja a flash hírét. Nagyon örültem, mikor hallottam, hogy az Androidok sem támogatják
Halál a flashre!
-
Coyote2000
őstag
válasz
compi.hu #3299 üzenetére
sajnos ez a bajom nekem is.
Előző telefonjaim mind fémek és üvegek voltak, valahol a SE T610 és Nokia 8800 idején szoktam rá a nemes anyagokra, és a minimalista dizájnon kívül ez volt az az ok, amiért felfigyeltem az Xperia Z-re.Az S3 "vérplasztik" cucc, de már néztem, hogy ebayen van rá alumínium hátlap
Persze attól még ugyanaz a fos marad.
Ideiglenesen jó lesz, amíg eljutok a HTC One-ig.
Bár még mindig nem adtam fel, nagyon küzdök, hogy menjen ez a k.rva bluetooth, és ne kelljen megválnom ettől a szépségtől.
-
Coyote2000
őstag
válasz
HuaweiU8500 #3296 üzenetére
rákukkantok, hátha - de az enyém 2004-es, nem tudom, hogy ezeket egyáltalán lehet-e frissíteni. Mondjuk miért ne...
-
Coyote2000
őstag
válasz
Coyote2000 #3292 üzenetére
wifi, stamina off -- továbbra sem működik...
idegesít, mert egy fostos S3 meg simán megy vele. (még a végén fostos S3-ra cserélem, mert épp felajánlotta az egyik kollégám - értékegyeztetéssel persze... az a baj, hogy a Sony sokkal jobban tetszik még mindig)
-
Coyote2000
őstag
válasz
compi.hu #3291 üzenetére
wikipedián és bluetooth.com-on is csekkoltam
R U f.ckin' sorry?
Ma próbáltam a BT modul teljes törlését, minden telefont elfelejtett. Sony továbbra sem jó.
Gondoltam az Android lesz a baj, ezért megpróbáltam S3-mal. S3 tökéletesen működik vele. Nem az Android a baj.
Sony support fórumon javasolják, hogy Stamina ki, wifi ki, mert bezavarnak. LOL. Kipróbálom persze.
-
Coyote2000
őstag
válasz
HuaweiU8500 #3289 üzenetére
Hát ez az, a 2.1 csak 2007 környékén jött. De visszafelé kompatibilis mind.
-
Coyote2000
őstag
válasz
sanyigtasa #3280 üzenetére
próbáld ki másik gépen, és kiderül.
Lehet telefon, kábel vagy PC probléma is. Nekem XP-re és Win7-re is simán felment.
-
Coyote2000
őstag
A Sony fórumon is feldobtam a témát, ezek szerint új, (2011-es) BMW-ben is gondok vannak, illetve ismertek a BT-kompatibilitási gondok... érdemes rákeresni.
-
Coyote2000
őstag
válasz
Jeanne d'Arc #3269 üzenetére
434 (legfrissebb) pár napja érkezett meg, semmi komoly változást nem látok, talán kicsit kontrasztosabb a kijelző, de lehet, hogy bemesélem magamnak.
Eddig se volt bajom a kijelzővel amúgy. Kalibrációs lehetőség ebben még nincs
-
Coyote2000
őstag
válasz
SkyS1gn #3262 üzenetére
jó, ez tényleg surmóság, de tény, hogy mások is ezt csinálják.
Az Applenél sem kapsz kábelt, csak egy USB csatis "tálkát". Viszont szereztem f.sza kínai hamisítványt (iDock
) amin ott figyegett az USB kábel.
Idő kérdése, hogy a Sonyra is megjelenjen valami kínai olcsósított verzió.
-
Coyote2000
őstag
-
Coyote2000
őstag
hagyjad, válaszra sem méltó.
Érdekes, hogy az iOS fórumban nem fikázzák az Androidot, itt meg megy a fújás az iOS-re.
De ugyanezt tapasztalom az autós fórumokon: a BMW fórumban arról beszélgetünk, hogy az asszonynak Yaris, Ford KA vagy Swift lenne-e a jobb, a Suzuki fórumban meg meghallják, hogy BMW, és már kapjuk is az ívet, hogy a BMW túlárazott, mert az is csak elvisz A-ból B-be... LOLPedig az iOS meg az Android között nincs is akkora különbség, és nálam jól megfér mindkettő egymás mellett.
Én csakis azért emlegetem az iPhonet, mert 4 év után váltottam le Xperia Z-re, és nem vagyok még tisztában a problémákkal: addig kérdezgetni és hasonlítgatni fogok, amíg nem zárhatom ki, hogy a telefon jó, csak én vagyok béna.
-
-
Coyote2000
őstag
saxo71: például itt Én is veszek, ha sikerül megoldást találnom a Bluetooth problémára, azaz használható lesz a telefon a hétköznapokban.
jgrg: úgy látom, egyre vonzóbb a szervkereskedés, mert a p*navadászok is erre hajaznak
A kép Magyarországon készült.
-
Coyote2000
őstag
válasz
HuaweiU8500 #3215 üzenetére
néztem, de az vicc kategória. Ha tényleg így van, akkor egyértelmű, hogy nem autót fogok cserélni, hanem a telefontól búcsúzok.
-
Coyote2000
őstag
válasz
Coyote2000 #3212 üzenetére
Közben egy kis érdekesség: Sony support válasza a bluetooth problémára: "Your car handsfree device might not be compatible with Xperia Z. Please contact your car manufacturer."
Anyátokat, azt.
-
Coyote2000
őstag
válasz
darvinya #3207 üzenetére
nem teljesen értem amit mondasz, de megpróbálom a törlést majd újrapárosítást.
"De a kocsi leállításkor csak a helyre mutató marad meg.
Ezért lesznek vadidegen névjegyek."Arra gondolsz, hogy az iphone névjegyzékének az elérési útját használja a sonyn? Sztem kizárt dolog, hogy iOS-en és Androidon egyetlen mappanév is egyezzen
Hol a túróban lehet elmentve az előző tulaj névjegyzéke amúgy? Esetleg nyomjak egy resetet a Sonyn?
-
Coyote2000
őstag
válasz
darvinya #3204 üzenetére
nem lett törölve, nem is szeretném. Egyszerre 5 készüléket tud megjegyezni, persze sosem használok egyszerre kettőt sem, nehogy véletlenül bezavarjanak. Nokiával, Blackberryvel, iPhone-nal tökéletesen tudtam használni, szépen beolvasta a névjegyeket is, tudtam kormányról vezérelve választani és hívni, sőt, híváslistát is kezelt.
A SONY esetében is sikeres volt a párosítás, szépen csatlakozik rá a telefon. De:
- vadidegen névjegyeket mutat (nem találok ilyen neveket sehol a telefonban, honnan a tökömből olvassa ki az előző user névjegyeit?)
- telefonáláskor eldobja a BT-t
- néha nem hajlandó kapcsolódni sem.És a legszarabb az egészben, ami igazán felb.sz, hogy NÉHA, teljesen logikátlanul MŰKÖDIK. Tegnap este például:
1. Sony csatlakozik
2. hívnék, nem megy, ledobja
3. próbálkozok még 3-4 alkalommal, mindig ledobja
4. iphone-nal is kipróbálom, hátha a kocsi szarakodik, iphone BT be, működik
5. iphone-nal hívok, BT stabil.
6. iphone-t leválaszt
7. Sony csatlakozik, MŰKÖDIKmivan??
Huaweii: ott csakis a Telefon hangja van a listán. Az meg kell..
-
Coyote2000
őstag
válasz
darvinya #3200 üzenetére
légyszi segíts ki, nem tudom hol és mit lehet beállítani ezen még. Vagy csak akkor elérhetőek bizonyos menüpontok, ha párosítva vagyok (tehát ott ülök a kocsiban)
Audiora és Throw funkcióra semmi szükségem, csakis telefonbeszélgetésre szeretném használni. Amúgy a Throw tuti nem is működne, be is zavarhat.
-
Coyote2000
őstag
válasz
naturepalmer #3195 üzenetére
az enyém UK-ből van (persze magyar menüs, stb), a frissítés OTA volt
-
Coyote2000
őstag
válasz
Coyote2000 #3186 üzenetére
Nos, eddig úgy látom, a 4.1.2 és 4.2 android katasztrofálisan viselkedik a BMW-kben, Toyotákban, tehát nem brand függő a dolog.
Ha valaki tud trükköt szóljon, ha nem, akkor vissza az iphonehoz :-(
-
Coyote2000
őstag
válasz
Coyote2000 #2973 üzenetére
Erre valaki???
Ha nem találok megoldást a bluetooth problémára, inkább megválok a telefontól, viccen kívül.
Folyamatosan ledobálja a kapcsolatot híváskor.
Esetleg várjak az új szoftverre? Nekem sw bugnak tűnik.
-
Coyote2000
őstag
én se mártottam meg, csak bő vízzel lenyomattam alaposan.
A mártás ártalmatlanabbnak tűnhet, pedig a víznyomás az, amitől én is kicsit tartok. A "vízálló" Kodak FHD kamerám a nászút első napján, a 30. percben beázott. Utána hiába cserélték 2 nap alatt futárral, ha már több ezer km-re volt tőlem a Vörös-tenger.
-
Coyote2000
őstag
Kis szösszenet Xperia Z tulajoknak.
Ma lakást újítottunk.
A villanyszerelőnek a telefonon mutattam meg a konyha látványtervét a mailboxból (el is képedt a felbontástól), majd letettem az asztalra, ahol ott is felejtettem.
A falvésés után belepte a por vastagon, a szerelő mutatta, hogy jól rákúrtam, óvatosan pucoljam meg, mert nagyon finom (ytong) porról van szó, ez mindenhova bejut és karcol is.
Azon már meglepődött, hogy ez engem mennyire nem érdekel, de akkor akadtak fenn igazán a szemei, amikor letörlés helyett LEMOSTAM a telefont a csap alatt.
Muhaha
Priceless...
-
Coyote2000
őstag
válasz
skilled88 #3139 üzenetére
Amíg a telefonon pár köbmilliméternyi hely akad a hangszórónak, akkor az sohasem fog szebben szólni egy Sokolnál.
Nem azért, mert béna a gyártó, hanem azért, mert a dinamikus hangzáshoz nagyobb térre van szüksége a hangszórónak. Olvass utána ott, ahol a vízpáráról is olvastál ;-)
Egyébként az LCD tévék topikjában is tárgyaltuk többször, a vékony készülékek ugyanis sohasem fognak úgy szólni, mint a régi, nagy, öblös CRT-k -
Coyote2000
őstag
válasz
sanyigtasa #3131 üzenetére
szerintem semmiféle különleges hibára nem kell számítanod.
-
Coyote2000
őstag
válasz
SkyS1gn #3129 üzenetére
nekem is ez jutott eszembe, még csak meg sem próbál harmonizálni a telefon designjával.
Mindig utáltam az állandó tokokat, a tervezőket nem azért fizetik, hogy csináljanak egy csodaszép használati eszközt, aminek a szépségét mindenki elrejti majd...
Az ilyen emberek hagyják rajta a fóliát a kanapén?
-
-
Coyote2000
őstag
válasz
exelsior1 #3030 üzenetére
maradjunk annyiban, hogy ízlések és pofonok... A telefonon filmnézést meg tudom érteni ekkora kijelzőn, de a hangot...
Lehet, hogy én vagyok túl vájtfülű, de nagyon szeretem a jó zenét, és a jó hangzást - az idióta cicergéstől viszont kiakadok. Nem létezik olyan telefon (ahogy LCD TV sem) aminek szép, dinamikus hangja legyen. De ez nem azért van mert bénák a gyártók, hanem fizikai lehetetlenség: a mélyhangoknak HELY kell.
-
Coyote2000
őstag
válasz
SzőkeKapitán #3021 üzenetére
sztem társaságban meg FŐLEG nem megy el
Igen sokat kell ahhoz inni, és igencsak messze kell lennie a civilizációtól, hogy telefonról hallgassak zenét... Azt a pöcörgést tényleg nem lehet zenehallgatásnak nevezni.
Minimum egy mini-hangszóró elemmel, vagy bármi.
-
Coyote2000
őstag
válasz
SzőkeKapitán #3019 üzenetére
a hangszórón nem tudom miért kell fennakadni, aki kihangosítva hallgat zenét, az egy szánalmas pöcs.
-
Coyote2000
őstag
válasz
heidrich #3004 üzenetére
Megvan a megoldás!!!!
A Samsung S3 bugja okoz bugot az Xperián
1. Xperiát az zavarja meg, hogy S3-ról Viberen át jön az SMS. Az üzenet megjelenik a gyári üzenetek alkalmazásban és a Viberben is, de a gyári üzenetek ikonjáról nem tűnik el a jelvény, csak ha töröljük az üzenetet. Ez SW bug, amit a Vibernek köszönhetünk valószínűleg.
2. A legszebb, hogy az S3 user nem tudja, hogy Viberen át küldte. A Viberben van egy olyan beállítási lehetőség, hogy amikor csak lehet (tehát ha van wifi) akkor észrevétlenül vegye át az üzenetkezelést. Ezt ki lehet kapcsolni a Viberben, de az S3-on ez bugos, és épp akkor van kikapcsolva, ha a beállítás be van pipálva
Tehát, ha ilyennel találkoztok, szóljatok az S3 tulajnak, hogy kapcsolja BE ezt a lehetőséget, és akkor pont NEM a Vibert fogja használni.
Vagy törölje a Vibert a p-ba
Az is lehet, hogy ha az Xperiáról töröljük, az is segít (hiszen akkor Viber üzenetet nem kaphatunk)
-
Coyote2000
őstag
Találkozott már valaki az el nem tűnő "új üzenet" jelvénnyel?
Kapok 1 SMSt kollégám Galaxy S3-áról, de hiába olvasom el, az üzenet alkalmazás ikonján ott marad a bekarikázott 1-es, új üzenetet jelezve.
Csakis a párbeszéd törlésével vagy a telefon újraindításával lehet eltűntetni, de ha újra tőle kapok smst rögtön ott ragad ismét. Nemzetközi fórumokon sem találtam rá választ, de sokan mások is találkoztak a problémával.Valami ötlet?
-
Coyote2000
őstag
válasz
hanati64 #2967 üzenetére
engem is érdekelne, honnan vetted!
Azt a vízállóságra figyelmeztető ablakot én kinyomtam, hogy többé ne emlékeztessen, mert rohadt idegesítő.
MÁS:
Összepárosítottam a telefont az autóm bluetooth kihangosítójával. Minden papírforma szerint működött, amíg hívni nem akartam: ekkor a telefon hívta a számot, szépen megjelent a Bluetooth embléma is, jelezve, hogy a hangot azon át fogom hallani, majd mikor megtörtént a kapcsolás (a hívott fél fogadta a hívást) a telefon eldobta a bluetooth kapcsolatot, és a hangszórón át adta a hangot.
Ez többször is megtörtént, mindössze egyetlen egyszer sikerült vele telefonálnom bluetoothon át.
Találkoztatok ilyen hibával, vagy csak én találtam kompatibilitási problémát (BMW business navi fejegység)? (délután még mókolok vele, hátha csak beállítási gond).
Azt jól sejtem, hogy a Stamina funkció kilövi a Bluetooth-t is? Mert ha igen, akkor ez is baj lehet, a kapcsolat nem jön létre olyan gyorsan, mint ahogy a beérkező hívást fogadnám.
-
Coyote2000
őstag
válasz
Burt1793 #2918 üzenetére
köszi a jószándékot, de ezzel kezdtem, nem sikerült.
Ha átírom 1920x1080-ra, akkor azt írja ki, hogy nem elérhető az 1080x1776-os felbontáshoz a skin
Hogy ezek a számok honnan jönnek, azt nem tudom.
Amúgy 1280x720-ban fut szépen, csak éppen a képernyő bal felső sarkában van az egész
-
Coyote2000
őstag
válasz
Burt1793 #2910 üzenetére
iGO Israel megvan: max 1280x720 felbontással a kijelző bal felső negyedében nyomorog...
időkép sem írja ki a vízállást, sosem írta ki. Összekevered a vízhőmérséklettel. Siófoki vagyok, nekem sok okból fontos a vízállás.
Samsungom pedig volt (igaz nem droid) és folyamatosan olvasok róluk, próbálgatom őket. Legelfogadhatóbbnak az S2-t tartottam, az összes többi túl csicsás nekem, főleg ezzel a borzalmas műanyaggal meg a fényes kerettel.
Az Xperia jó példa a minimalista, elegáns dizájnra. -
-
Coyote2000
őstag
Úgy nézem szépen lassan minden iPhone alkalmazásnak megtalálom a megfelelőjét
iGO = Navigon (de az iGO-t még nem adom fel!)
iTunes = Amazon MP3
E-mail = MailDroidMost már csak az az app kellene, ami mutatja a Balaton vízszintjét
-
Coyote2000
őstag
a Navigáció minden indításnál elfogadtatja velem a nyilatkozatot, hiába jelölöm be, hogy többé nem szeretném meglátni...
másnál is ezt csinálja, vagy csak nálam van ez a hülye bug?
-
Coyote2000
őstag
válasz
pepe091 #2859 üzenetére
Remélem igazad van és csak az átszokás nehéz.
Amire szükségem lenne a teljes élvezethez:
1. igot helyettesítő offline navi
2. valami jó email kliens (k9 jó lenne de nem működik az exchange)
3. Balaton vízállást jelző app (nektek vicces hülyeségnek tűnhet, nekem fontos)ennyi, minden más tetszik :-)
-
Coyote2000
őstag
válasz
szentespeter #2855 üzenetére
nem hát, mivel ilyen ritkán történik. De megnyugodtam, hogy ez normális reakció. Köszi!
-
Coyote2000
őstag
az normális, hogy SIM-csere után nincs hálózat újraindítás nélkül?
-
Coyote2000
őstag
azért most, hogy felfedeztem, hogyan működnek a widgetek, kezdem szeretni ezt a "sz@rt"
-
Coyote2000
őstag
nem szidok én semmit - de nehogymár más mondja meg, hogy nekem mi tetszik ebben a telefonban
Kijelző - nem rossz, de iPhone után nem alélok el, mint ahogy kötelező módon el kellene, úgy látom
rendszer - ez sem rossz, de kézikönyv vagy bármi segítség jól jött volna, a QSG helyett.
kamera - ahogy írtam, kit érdekel a telefon kamerája?
vízállása - ez tényleg nem érdekel engem, mégha ezt ti az erősségének tartjátok is.
Ami tetszik, és nem csalódtam benne:
1. külső design (végre nem egy samsung szappan)
2. kompatibilitás, bővíthetőség és testreszabhatóság (ezért mondok le az iOS-ről)
3. hardver - nem nagyon kell kommentálnomNekem ez a három ok az, amiért megvettem, semmi más. Ízlések és pofonok.
A videót nem én csináltam, de pl. én is kommentáltam "haggyadaszt" usernévvel
-
Coyote2000
őstag
Végignéztem ezt az idegesítő videót...
1. "ikszpéria" meg "ofisz suit"
ha nem beszélsz angolul, legalább nézd meg, hogyan illene ejteni
2. Az NFC matrica engem is zavart amúgy (nálam is ferdén volt), ma le is kaptam, emiatt mennie kellett a fóliának is. Röhej, egy igazi baromállat volt, aki kitalálta. Ebben a kategóriában vagy ne ragasszanak rá semmit, vagy csinálják úgy, ahogy passzol egy high-end telefonhoz. Megértem, hogy zavarja a srácot, ez olyan, mintha egy M3-as BMW-n ferdén lenne az embléma.
3. a hangszóró tényleg fos, inkább ne lenne vízálló. De mélyhangokat azért nehogymár elvárjunk. Aki kihangosítva hallgat zenét a telefonon, azt homlokon tudnám csapni.
4. A kijelzőtől én se dobtam hátast, sőt, túl fakónak is tűnik. Aki iPhone 4/4S/5 után veszi a kezébe, annak semmiféle előrelépést nem jelent, épp ellenkezőleg... az IPS kijelzőn legalább fekete a fekete.
5. A kamera is tényleg szar, dehát fotózni fényképezővel kell, nem telefonnal.
6. Az Android valóban NEM felhasználóbarát. Én is most kezdtem el ismerkedni vele, és el kell mondanom, hogy NEM, egyáltalán nem egyértelmű a működése, főleg a widgetek kezelése nem az.
Ezen kívül minden más negatív kritikát túlzásnak tartok. A játékos részt már nem néztem meg, mert nem érdekelnek a játékok, nekem munkához és mindennapi élethez kell az okostelefon. Én a következő napokban eldöntöm, hogy megtartom-e, de ezt csakis a számomra fontos alkalmazások (email kliens, navigáció, böngésző) alapján fogom eldönteni, nem játékok és zenék alapján.
-
Coyote2000
őstag
Tud valaki 1920x1080 IGO-t, vagy legalább skint hozzá? Létezik egyáltalán full HD iGO, vagy lehet valahogy futtatni teljes képernyőn?
Más: amikor be akartam lőni az iGOt, kiderült, hogy valami titkosítási szabályzat miatt le van tiltva. Gondolom a buzi SSL tiltotta le a céges exchange miatt...
-
Coyote2000
őstag
végeztem
köszi a tippeket.
495-ről 293-ra csökkent a névsor, azért már ideje volt a tisztogatásnak is ezek szerint
-
Coyote2000
őstag
mondjuk ráfér egy igazi tavaszi nagytakarítás az egész listára, úgy saccolom, hogy legalább 50-100 név feleslegessé vált....
Kérdés: ha most végigbuherálom a listát gmailen, és kitörlök minden kontaktot a telómból, akkor UGYE szinkronizálás alkalmával nem fog mindent törölni a gmailről?
tehát a szinkronizálás csak egyirányú lesz, a telefonhoz ad kontaktot és nem a gmailből töröl, ugye?
-
Coyote2000
őstag
-
-
Coyote2000
őstag
jah,nem tőled akartam kérdezni, de látom jól tévedtem
közben rájöttem hogy mi a nagy baj:
nagyon sok nevet az egyszerűség kedvéért egy mezőbe írtam az iPhone-on, PONT AZÉRT, hogy a vezetéknév-utónév értelmezéssel ne legyen soha baj.Erre tessék a buzi Gmail úgy döntött, hogy szétszedi az egy mezőbe írt neveket - és persze véletlenül sem jól. (mint kiderült már a gmail címtárba rosszul lettek szinkronizálva, nem a Sony/Android tehet róla)
Marad az egyesével korrigálás. kb. 300 esetben !!!!!!!!!!
ha valakinek van ötlete, most szóljon!
Próbáltam az exportálást csv-be, mert excelben hatékonyabban lekezelem a sok adatot, de az is botrányos formátum lett, szanaszét hevernek az adatok
-
Coyote2000
őstag
köszi ránézek!
Még valami: mondtad hogy te is iOS-ről tértél át (meg :-) )
Mivel vitted át a kontaktokat?
Azért kérdezem, mert a Bump 475 kontaktból 120-at vitt csak be az Android kontaktok közé (érthetetlen okból), a Gmail szinkronnal meg megfordította a vezetéknév/utónév sorrendet, és emiatt borult az egész. Talán ha következetesen keverte volna meg a neveket akkor nem lenne gond, de össze-vissza sikerült...
(tanulság: ezentúl a teljes nevet EGY mezőbe írom)
-
Coyote2000
őstag
a Gmail témát zárhatjuk, a push részét feladtam végül...
de mi a helyzet a beépített mail appal?
Neked nem hiányzik az iOS megoldása, hogy egy lehúzásra az összeset lecsekkolja? így nem váltogatsz feleslegesen a mailboxok között, hanem csak arra klikkelsz, amire muszáj.
A szinkronizációt így a legtakarékosabb módra (kézire) lehetett állítani kényelmesen.
A Sonyban ezzel szemben fiókonként kell frissítgetnem feleslegesen.
Lehet hogy én csinálom rosszul?
-
Coyote2000
őstag
értem...
hát, nagy csalódás ez így nekem, azt hittem, az Androidnak semmi hátránya sincs az iOS-szel szemben, de látom már, hogy ez nem igaz. Gmail pushtól függetlenül, a beépített mailkliens eszméletlen nagy fos, márpedig a munkámnak fontos része ez...
esetleg tudsz javasolni valamilyen mailklienst, ami az összes mailboxot meg tudja jeleníteni egy képernyőn, és egy "gombnyomásra" szinkronizálja is mindet?
A K-9-et letöltöttem, de az meg a céges exchange szerverrel nem bír kibékülni... jáááj
-
Coyote2000
őstag
igen, tudok róla, nekem még problémamentesen megy.
viszont a probléma a Sonyval van, az sehogy sem hajlandó rá.
Ugye nem akkora genya a google, hogy a Gmail app használatára kényszeríti az Android usereket is? Mert én természetesen a stock email app-ból szeretném elérni az összes mailboxomat.
Köszi
-
Coyote2000
őstag
Sziasztok!
Sürgős segítségre lenne szükségem!
Tegnap szereztem be egy Xperia Z-t. Minden exchange emailt sikerült belőnöm, KIVÉVE a Gmailt. Azt dobja ki, hogy
Sikertelen befejezés - Nincs engedélye a szinkronizáláshoz a kiszolgálóval. További tájékoztatásért forduljon a kiszolgáló rendszergazdájához.
Anyád.
Az usernév/pass biztosan jó, a szerver a m.google.com, az SSL-t engedélyeztem. Ugyanezekkel a beállításokkal az iPhone 4-en 10 másodperc alatt beállítottam, és működik is a Gmail.
megjegyzés: IMAP-pal megy a Gmail, de az nekem nem jó, mert push mód kell. Ezzel ellensúlyozom a végtelenül elkúrt Android email klienst. Ha valaki tud olyan mailklienst, amin egyetlen gombnyomásra az ÖSSZES mailboxot le tudom szinkronizálni, ahogy iOS-en is lehetséges, akkor szóljon! Az is megoldás.
köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Sony első Full HD felbontású okostelefonja Európában hamarosan piacra kerül, s ezzel megelőzi a konkurenciát.
- IPhone 15 128GB gyári független 2025 09.08. Apple jótállás
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Apple iPhone 11 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Slim 5 83DH002EHV Notebook AMD RYZEN 7 8845HS , 32 GB , 1TB , RTX 4060 , 16 WQXGA
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest