Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carlytoo
senior tag
válasz
dellfanboy #21 üzenetére
"Minden amit mond és leír felhasználható Ön ellen".
Amúgy egy bontós "megveszi".
-
-
plömplöm
őstag
átírás, igen, tavaly nyáron cseréltem autót, mert gtk-ra törték az akkori autómat, vettem egy újat, konkrétan ezt fizette az elkövető biztosítója az említett témakörben:
"Eredetvizsga: 18500,- Ft
Vagyonszerzési illeték: 34650,- Ft
Új forgalmi engedély: 6000,- Ft
Törzskönyv: 6000,- Ft" -
Carlytoo
senior tag
Akkor ezek szerint nincs bontós ismerősöd.
-
Somatom
veterán
-
csibe1
addikt
A biztosítók elég nagy francok, ha fizetniük kell akkor már rosszul vannak.
Azt ugye tudod, hogy ha volt valamilyen értéktárgyad ami sérülést szenvedett a baleset miatt akkor azt is kötelesek téríteni, és amennyiben veszel új autót akkor annak az átírását is.
Nézz majd utána, mert hajlamosak elsumákolni.MIRE FIZET ÉS MIKOR NEM FIZET A KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÁS?
Mit fizet a kötelező biztosítás?
Tippek, hogyan kaphat magas kártérítést a biztosítótól!
Tavalyelőtt belémszállt egy marharépa, december 19-én. A kárszakértő tök normális volt, igyekezett és két ünnep között leadta a papírokat. A biztosító még január közepén is azt akarta beadni, hogy nincs meg a kárszakértői vélemény.
Vicces, mi? Amikor elkerítettem őket, akkor meg csak a blabla ment amíg tovább nem dobták egy szinttel feljebb, és ott nem kezdtem el zargatni az illetékest. Miután minden egyes megadott határidő napján felhívtam vagy két hét után sikerült kifizetniük a tréler díját és a biztosítási díjként megállapított összeget is.
Az autóért egy 100-ast adtak volna, elfér az udvarban.
Szerintem nézz utána alaposan, mert simán lehúznak ha hagyod magad. -
Somatom
veterán
Mit nem értesz ezen? A szervízbe szállítást sem nekem kell kifizetnem. Benyújtottam a biztosítónak a számlát és kifizetik. Az eladásra, elszállításra azért van szükség, mert összetörték az autót. Az is a káresemény következménye. Tán az átírási költséget is nekem kéne kifizetnem? A vevő haszna (munkadíja) nem a 40 és a 118 különbözete, hanem a 118 és a kiárult érték különbözete.
-
Alg
veterán
Nem biztos hogy teljesen értem.
118 a roncsérték, 300 a kár, azaz ha elfogadod ezt és kifizetteted, akkor kapsz 180at, és magadnak kell intézni a roncs eladását. Szerk: ja akkor 420 a piaci érték, és ebből ~120 a roncs, ok.
40ezerben gondolom benne van hogy a vevő elmegy a roncsért, összeszedi, elszállítja és elintézi a papírmunkát, szóval a maradék ~80ezer az ő munkadíja. Nyilván ha ezzel foglalkozik valamit keresni is akar rajta.
-
Somatom
veterán
Ha a roncs 40 -et ér, akkor a biztosító szerint miért ér 118 -at? Mi a kettő közötti különbség oka?
A becsült piaci érték és a roncsérték közötti különbözet a kárérték. Ezt kell megtérítenie a biztosítónak. Mivel a piaci érték konstans, ezért ha a roncs csak 40 -et ér, akkor a kárérték magasabb kell legyen. -
Carlytoo
senior tag
Értelek. Ezt elfelejtettem "megmagyarázni". Senkit nem érdekel, hogy a biztosító mennyire tartja a roncsértéket. Jött a bontós faszié és ajánlott neked egy árat. Vagy elfogadod, vagy nem. A biztosítók amúgy is kapcsolatban állnak több bontóval. A kárt kifizetik. Nekik is van hasznuk, ha a biztosítóval szerződésben lévő bontónak adod el.
Ajánld fel a biztosítónak, ha már tettek árajánlatot, hogy vegyék meg annyiért.
-
Carlytoo
senior tag
Engedély nélkül otthon ugye nem szabadna bontani. Haverom bmw-jét a törvény teljes betartásával otthon elbontottuk a picsába és kiárultuk a roncs értékből az autó értékét. Ha nem akarsz ezzel foglalkozni, akkor lehúznak.
-
Somatom
veterán
Ez a szitu ott kezd sántítani, hogy a vevő nem látta az autót, csak azokat biztosítós dokumentumokat, amikből a szakértő megállapította a 118 rugós roncsértéket. Ha 118 -nál 80 a különbség, akkor valamelyikük nem ért a munkájához. De, nekem az a gyanúm, hogy itt egy simliről van szó, ami nem az én káromra megy. Elvileg bárkinek eladhatom a roncsot, de a biztosító "elbírálása" arról szól, hogy fityiszt mutatna a különbözet kifizetésére, ha én hoznám a vevőt. Így viszont az ügyintéző elfogadja a különbözetet, kvázi a céggel megszponzoráltatja a roncsot, az ember meg visszaoszt az ügyintézőnek. Most megy a levelezés az ügyintézővel, hogy írja le, hogy el lesz fogadva a különbözet, aztán ágyesz-bugyesz, vigyék az autót.
-
nullpoint
őstag
Jó persze, a vagyonszerzési illetéket akkor is kiróják amikor épp 40évre eladósodva lakáshoz jutottál. Ezt nem is vagyonszerzési illetéknek kéne hívniuk, hanem úgy hogy "adócsakúgymertmegtehetjük".
Amúgy meg aktívan tesz az állam érte hogy egy párszázezres autót is alig tudjanak majd megvenni emberek.
-
-
nullpoint
őstag
Sajnos itthon a káronszerzés tilalma törvényt úgy foganatosítják a biztosítók, hogy a károsult mindig rosszul járjon.
-
Ghoosty
őstag
Szerintem ez csak sablon szöveg. Az elbírálás valószínűleg azt jelenti, hogy megnézik, hogy tényleg 40-ért adod-e el, nem pedig 30-ért, aztán feleztek a különbözeten.
Nekem is hasonló volt annak idején. Bár az abszolút összegben hasonló különbség volt, de nálam a roncsérték sokkal több volt. Végül simán szó nélkül kifizette a különbséget.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Karácsonyi ajándékként dec. 21. -én egy Tigra - kamikaze kiütötte alólam a kis Kalosomat. A biztosító megszemlézte és...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest