- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ahogy Dezz is írja többféle algoritmus létezik. Az AMD nem csak kódot írt ehhez, hanem egy új algoritmust fejlesztett a problémára. A SmoothVideo Project alapvetően jól működik, főleg a 3.0-s verzióban, ahol az OpenCL eléggé kiforrott lett. Viszont a mozgásvektorok keresését így is a CPU-n futtatja, tehát nem teljesen GPU-s megoldás. Utóbbi viszont jobban illik a GPU-ra, de nem tudják átrakni, mert sok lenne az adatmásolás az algoritmusban. Az AMD ezt a gondot oldotta meg a saját rendszerével. Ennek az előnye, hogy a SmoothVideo Project működéséhez képest legalább háromszor gyorsabb ugyanannak a feladatnak a számítása. Egyéb fontosabb különbség nincs. Viszont természetesen az extra teljesítményt egy olyan algoritmussal érték el, ami bekorlátozza a működést a Kaveri APU-ra.
Egyébként az SVP team szerint az egész munka nagyjából fele van GPU-ra átrakva, míg a másik fele CPU-n fut. Az AMD az FMV-vel átrakta GPU-ra a munka 90%-át. Ezzel egyébként lényegesen energiatakarékosabb is lett a rendszer. A sima funkciót is kifejleszthetnék, de annak nem lenne sok értelme, mert az SVP egy ingyenes program, és ehhez többet az AMD sem tudna hozzátenni (másrészt partnerek is, miért vennéd el a partnered kenyerét ugye...). Sokkal érdekesebb, hogy a működéshez szükséges vasigényt és fogyasztást jelentősen csökkentsék egy új algoritmussal.
-
dezz
nagyúr
válasz
vinibali #147 üzenetére
Úgy emlékszem, főleg akkor problémázik a Windows, ha a telepítése közben nem volt bekapcsolva az AHCI mód. Amúgy előnyös lenne a dolog sebesség szempontból (SSD-vel is): [link]
(#148) kreestuff: Nem rossz. Megjegyzem, többféle algoritmus létezik erre és nem mind ugyanolyan jó. A tévéknél is vannak fejlettebbek és kevésbé fejlettek, többet hibázók és kevesebbet hibázók. Szóval, lehetnek különbségek a minőségben itt is. És a késleltetésben is. Meg ahogy az előzőekben említették, proci- és GPU-terhelésben is.
Az AMD megoldása a Kaverire optimalizált, ennyi. És ebben a formában valóban csak Kaverin fut, mivel hogy HSA alapú.
Érdemes lenne egy alapos összehasonlítást végezni.
-
vinibali
őstag
válasz
Cathulhu #151 üzenetére
a hecticgeek cikke szerint, egy 4 szálas i3-2200-at 58-66% körül terhelt az SVP, csak CPU üzemmódban. szerinted itt egy lapkára optimaizált algoritmus segítségével milyen terhelést értek el? és milyen fogyasztási adatok tartozhatnak hozzá, továbbá mennyivel jobb beépíteni valakinek a termékét és licensz díjat fizetni utána, mint megcsinálni egy sajátot?
sokszor volt a múltban is, pl az MLAA-nál, hogy szépen lassan megkapták a régebbi termékek is a támogatást.
ne felejtsétek el, hogy az AMD támogatása így is fényévekkel jobb, mint az intelé! -
kreestuff
csendes tag
"A harmadik technológia az AMD Fluid Motion Video, mely szintén csak Kaveri APU-n fut, mivel egy rendkívül komplex algoritmusról van szó."
Unom már ezt a sok kamut, amit az AMD összehord, csak azért, hogy a Kaverit favorizálja.
Itt egy olyan progi, ami tudja ugyan azt, amit az AMD Fluid Motion Video, sőt még többet is, mivel csak a kijelző frissítése szab határt a számított köztes képkockák számának.
Nálam grafikusoknak gyártott CRT monitorral 140 fps-el mennek a videók. Olyanok a mozgások, mint a csúcs 800 hz-es Sony tv-ken...
És megy nvidia-val is, nem csak ati-val...Üdv:
Ricsi -
dezz
nagyúr
AMD-s lapom van és tudom, hogy már egy packban vannak a driverek, de akkor sem "illene" összeakadniuk.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #139 üzenetére
Nem, sajnos még nem találkoztam vele, így is van elég bajuk minek komplikálják nem értem, az Asrock oldalán levő sem működik és az elég szívás ha maga az alaplapi CD-n is hibás szoftver van, most ez nem tudom hogy csak az új A88 vezérlőre vagy a Windows 8.1 -re vagy a 2 kombinációjára vonatkozik de igaz.
-
atti_2010
nagyúr
Az AHCI magában is összeakadt (vagy hibás) már 1 hónapja mert egy driver kereső szoftver kiírta nekem hogy van újabb AHCI akkor megpróbáltam feltenni de Win logo lett belőle (Win 8.1), a Catalist régóta tartalmaz csipkészlet drivereket is és attól függ milyen csomagot töltesz le, egyesekben benne van másokban nincs, nekem a hibás drivert csökkentett üzemmódban sikerült leszednem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha AMD-s géped van, akkor valszeg nem a Win saját ahci driverét használod, hanem a cégét. Nem tudom ez régebben miért nem volt része a Catalyst csomagnak, de ahol letöltötted az aktuális Catalystet, ott ki lehetett választani ezeket is.
South Bridge, USB, AHCI driverek alkottak egy packot. Most betették egybe őket, de úgy látszik pont akkor, amikor valami hiba került be. -
Colos1
őstag
Eredetileg azért jöttem ide, hogy megkérdezzem, hogy lehet-e tudni, mi okozta a rengeteg összeomlást egyeseknél, a driver telepítése után?
Nem merem emiatt feltenni, mert én abba őrülnék bele...
-
törölt tag
válasz
Cathulhu #123 üzenetére
Így más. De azért műkedvelőként nem kellene így hasraütés szerűen számokkal dobálózni (amik valójában emberek) főleg, hogy a téma sokkal árnyaltabb, még ha nincs is egyetértés szakmai körökben és általánosan elfogadott, egzakt adatok/kutatások/magyarázatok (szerintem nem véletlenül nem erőltetik egyébként, de ez magánvélemény..)
-
Colos1
őstag
válasz
Cathulhu #121 üzenetére
Éppen hogy az agy alkalmazkodó képessége miatt alakulnak ki a problémák. Pl. ha valakit egy trauma ér, és abba menekül, hogy elképzel magának egy másik "világot", akkor az agya úgy fog alkalmazkodni az elképzelt és a valós világhoz, hogy kettéválasztja az illető személyiségét, amely máris egy beugró a legközelebbi pszichiátriára, és évekig tart kikezelni.
Tény, hogy mentálisan egészséges embernél ez nem fog előfordulni. De ki fogja biztosítani, hogy mentálisan zavart embernek ne adjanak a kezébe ilyent?
-
törölt tag
Ez csak annyit mutat, hogy Lucas sem tudja már, hogy mi merre abban, amit elindított. Mondjuk nem is csoda, az első három rész (azaz IV-VI) olyan szinten kidolgozatlan, hogy egy Star Trek epizódban több az összefüggés és mélység. A jó SW történetekhez Lucasnak az égvilágon semmi köze.
-
tdk.112
aktív tag
válasz
atti_2010 #116 üzenetére
Eredeti nyelven az eredeti trilógiában tényleg végig fénykard a neve (lightsaber - inkább fényszabja), de a prequelben sokszor már eredeti nyelven is lézerkardnak hívják (laser sword). Pl. itt.
Egyébként meg a lézer is fény, tehát a kettő nem zárja ki egymást. (Minden lézer fény, de nem minden fény lézer.)
-
atti_2010
nagyúr
Mindenki a videó játékokhoz köti az áruházi lövöldözéseket pedig a filmek-reklámok legalább annyira hibásak de ide tartoznak a nevelés (családban látott példa) és a tudatmódosító szerek is, szerintem az egyén jelleme a legmeghatározóbb, szóval ez egy sokkal komplexebb probléma amin még a szakértők is vitatkoznak.
-
Cathulhu
addikt
Igen, arra gondoltam, nem akartam az angol nevet irni, magyarul meg ezekszerint keverem a fogalmakat. Koszonom a helyreigazitast.
#113: Tovabbra sem gondolom problemanak a dolgot, abszolut szokhato. Ugy beszelsz az agyrol, mintha egy alkalmazkodasra es tanulasra keptelen dolog lenne, holott pont ez a legnagyobb elonye.
#117: ezerbol 1 epilepszias, milliobol egy elmegy lovoldozni, ezert nem a videojatekok a felelosek, legkevesbe sem gondolom, hogy a VR hasznalataval a statisztikakban hirtelen megjelenne egy tuske a pszichopata kepzodesnel. -
dezz
nagyúr
Szerintem ő a tudatos álomra/álmodásra (lucid dreaming) gondolt, amikor is tisztába kerül az ember álom közben azzal, hogy csak álmodik, adott esetben akár tudatosan is irányíthatja.
(#112) atti_2010: Ohh, bocs, én még angolul láttam az eredeti három részt a moziban annó, és úgy emlékszem, a feliratban lézerkardnak fordították, de legalábbis minden gyerek így mondta. És mintha később a szinkronban is többször így hangzott volna el a neve.
-
Colos1
őstag
válasz
Cathulhu #109 üzenetére
Nem teljesen erről van szó.
Képzeld el az következő szitut:
Épp játszol a kedvenc játékoddal, mondjuk legyen egy repülőszimulátor. Beleéled magad, és a VR teljesen elhiteti az agyaddal, hogy nem a szobádban vagy a géped előtt, hanem éppen kergetsz egy másik repülőt. Az agy teljesen rááll a szitura, érzed is a gyorsulásokat, reflexből préselsz a fordulóknál, és szó szerint úgy érzed, hogy az életedért küzdesz. Az adrenalin szinted is megnő. Erre bejön a párod, és megrázva a válladat rád szól, hogy "gyere ebédelni". Vagy kékhalálozik a windows, csöngetnek, stbstbstb, számos oka lehet, amivel megzavarnak játék közben. Ekkor nem vagy tisztába vele, hogy le fogod venni a szemüveget, így nem tud az agyad rákészülni, hanem az "egyik valóságból a másikba" csöppensz. Ezt az agy úgy éli meg, mint egy időkiesést, mert nem tudja feldolgozni, hogy egy repülőgépből hogyan kerülsz a szobádba, a számítógép elé. Persze, tudatosulni fog benned, és elzavarod azt, aki megzavart, de pszichológiai megterhelést okoz. Egy teljesen egészséges, mentális problémáktól mentes ember el fogja ezt viselni, meg is fogja szokni, de hidd el, hogy vannak olyanok, akiknél ez problémákat fog felvetni.Az éber álom az megint csak álom. Ez akkor fordul elő, amikor az agynak a külső ingerek fogadásáért és feldolgozásáért felelős területei ébren vannak, de a gondolkodásért felelős terület alszik. Ekkor a külső ingereket összeköti az álmoddal, és az álom is vissza tud hatni az ingerekre, így hamis ingerek jelenhetnek meg. (Nálam pont nemrég volt olyan, hogy alvás közben szólt a zene, és egy 1920 évekbeli szám közben hallottam a zenét, és azt láttam, hogy egy korabeli szobában ülök, korabeli ruhában, kortyolgatom a Whiskey -t, és gramofonról hallgatom a zenét.
)
Azt az éber álmot, ahol az agy teljesen éber állapotban van, hallucinációnak hívják...
-
atti_2010
nagyúr
-
Cathulhu
addikt
Miert fordulna elo, ha tudatomnal vagyok, az agyam nappali uzemmodban van, es pontosan tudja, hogy le fogom venni a szemuveget? Olyan mint az eber alom, abban is volt reszem, remek dolog es legkevesbe sem megterhelo. Pedig ott nem csak a szemed van becsapva, hanem az osszes erzekszerved, sokkal hitelesebb, valosagosabb az egesz.
-
Colos1
őstag
válasz
Cathulhu #101 üzenetére
"ebredtem mar ugy vadligorcsre hajnalban, hogy az agyrol lezuhanva azt se tudtam fiu vagyok e vagy lany, jo fel percig tartott mire egyaltalan azzal tisztaba kerultem, hogy epp hol, milyen szituacioban vagyok"
Most képzeld el mindezt úgy, hogy fél éven át naponta többször előfordul
Amúgy eszem ágában sincs félelmet kelteni, mondtam, hogy ezek szélsőséges esetek. Az egészet azért hoztam fel, hogy érthetővé váljon, hogy miért bukott meg megint a 3D, és miért fog ez után is megbukni. Senki nem fog szívesen belemenni egy olyan dologba, amely okozhatja az előzőekben kitárgyalt problémákat, még akkor sem, ha az előfordulási arány pici.
Azért nem lettél erőszakos a játékoktól, amiért én sem. Alapból nem vagyunk erőszakosak. És aki az? Szerintem te is láttál már olyan gyereket, aki buta az iskolában, és csak azzal tud felvágni mások előtt, hogy erőszakos. Szerinted nála milyen hatást váltana ki?
(#102) dezz: "Bár én inkább egy olyan veszélyt látok ebben, hogy aki VR sisakkal a fején nő fel (és mondjuk több sikerélménye van a "játékokban", mint a valóságban, vagy egyszerűn több élményt szerez), nem helyezi az elsőt a második elé." Ha ez megtörténik, az máris egy komoly mentális probléma.
-
törölt tag
Én már eleget vártam ezekre a sz@rokra, most már holofedélzetet akarok. Ne sz@rakodjanak már, rohadtul érdekel milyen lehet a holofedélzet, szerintem királyság, úgyhogy iparkodjanak és csinálják meg, mert senki sem él örökké, nem érünk rá emberek. Csapassátok mérnökök yeehaa
"Tuvok a hídnak: Deszenzibilitást észleltünk a hidroenkefalográf parallaptikus lemezének mágneses mezején áthaladó szkafanderónium részecske spinjének fordulatszámában. 0.00001 egységgel eltér a tavasszal ilyenkor megszokotthoz képest. Kérném azonnali vörös ruiadó elrendelését a téridő continuum további károsodásának megelőzése érdekében!"
-
dezz
nagyúr
válasz
Cathulhu #101 üzenetére
Azért a VR sisakok jóval valóságközelibb élményt nyújtanak. Ez még akkor is nagyobb hatással lehet az emberre, ha tudja, hogy csak játszik.
Bár én inkább egy olyan veszélyt látok ebben, hogy aki VR sisakkal a fején nő fel (és mondjuk több sikerélménye van a "játékokban", mint a valóságban, vagy egyszerűn több élményt szerez), nem helyezi az elsőt a második elé. Mármint nem akar-e jobban "bent" lenni, mint "kint". Az sem kizárt, hogy a virtuális valóság idővel kilép a játékok világából.
-
Cathulhu
addikt
Kis korom ota jatszom eroszakos jatekokkal, de hogy mennyire lettem eroszakos, arrol meg lehet kerdezni a macskaimat. A gyerek a frusztraciotol meg az ignoranciatol lesz eroszakos nem a jatekoktol, ez hulyeseg.
Mas, ebredtem mar ugy vadligorcsre hajnalban, hogy az agyrol lezuhanva azt se tudtam fiu vagyok e vagy lany, jo fel percig tartott mire egyaltalan azzal tisztaba kerultem, hogy epp hol, milyen szituacioban vagyok, es nem volt meg az az elonyom, hogy az agyam tudatosan tisztaban legyen vele, hogy most jatszok aztan ha leveszem a szemuveget akkor nem jatszok tovabb, de megsem orultem bele a dologba, szoval tovabbra is tartom, hogy ezek a feltevesek tulzott felelemkeltes es semmi mas.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3330
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3340
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest