- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
^Clown
addikt
Hormonális zavarok, alacsony vérnyomás, nyomelem és vitaminhiány. Elküldenek majd vérvételre, vérnyomást mérnek, utána majd kiderül. Helyedben nem aggódnék túlzottan, de jobbulást!
Sok gyümölcs, zöldség, több testmozgás!
-
sislaciii
aktív tag
okés, azt mondta a dokim, hogy hívjam majd fel, ha elmentem a leletekért, és majd megmondja, hogy mennyire súlyos, ha nem súlyos,akkor hétfőn vissza kell mennem. amúgy ő is azt mondta, hogy reggeliznem kötelező, és napi 2-2.5-3liter folyadékot igyak, meg szedjek vitaminokat.
-
sislaciii
aktív tag
megérkeztem, fejlemények a bejegyzésben.
-
sislaciii
aktív tag
mindjárt megyek dokihoz, kíváncsi vagyok.
-
Vakegérke
félisten
Az aláírásomban már nem fér ki, de boldogan leszek társkonzul a fokhagymaságban.
Tegnap megerőszakoltam magam, és kelkáposzta főzelékre vetemedtem. A vetemedés a főzésre vonatkozik, hiszen a kaja fő kedvenceim közé tartozik.
No mindegy, ma eszem a maradékot. A lényeg az, hogy fél fej fokhagymát tuszkoltam a főzelékbe.A fokhagyma jó, a fokhagyma szép, a fokhagyma kívánatos.
Gyönyörű látvány, érintése bársonyos, illata mámorító, ízénél talán nincs is jobb a világon.
" Egyiptomban szent növényként tisztelték. A középkorban is gyógyító és tisztító erőt tulajdonítottak neki, gerezdjét amulettként hordták a nyakukban. A pestisdoktor madárfejszerű álarcának csőrrészébe (amin át az orvos belélegezte a levegőt) többek között fokhagymalevelet is tettek."
Forrás: [link].
Boszorkányok ellen is védelmet nyújt.Éljen a fokhagyma!
Azok is élni fognak, akik fogyasztják, hiszen maga az élet ízestől, szagostól. -
puttputt
őstag
Simán.
Ajtónk mindenki előtt nyitva áll.
Sőt. A szánk is.
(Persze csak egy határig.)
Amúgy van egy ismerősöm, aki mézes/cukros teával fogyasztja a fokhagymát.
Ez hozta ki a betegségekből.
Tisztítókúra.
Amúgy meglepő módon még mindig él és virul, rosszul sem szokott lenni tőle. -
qestion
aktív tag
37-es bicepsz kimaradt
-
törölt tag
válasz
gamerkiller #31 üzenetére
Én régen nagyon szerettem. De 5 éve, ha nyersen eszem a fokhagymát, akkor utána két napig olyan vacak a gyomrom, hogy alig bírok enni. És biztosan amiatt van, direkt leteszteltem (volt rá pár évem...
).
Vakegérke: csalánteát még nem próbáltam, ellenben a kamillát azt literszámra iszom megfázások során. Pedig állítólag nem kellene...
-
törölt tag
-
Narxis
nagyúr
Szedjél vitaminokat.
-
remixboy
tag
fuss egy kört!
-
Tim82
félisten
Szerintem meg fogsz halni.
-
gamerkiller
senior tag
Szegény csicsa..
-
sislaciii
aktív tag
köszi nektek! akkor holnap orvos, ma meg elegendőt eszem, és holnap is.
-
phaet0n
tag
Én éppen a mennyiségi és minőségi (a kwashiorkorral) alultápláltságára próbáltam felhívni a figyelmét.
A kwashiorkor lényege, hogy még ha eszik is eleget a fejlődő szervezet, de nem visz be mondjuk elegendő fehérjét (amit a 4 szendviccsel 100%, hogy nem fog), olyan tünetegyüttesben részesülhet, hogy azt "öröm nézni". (ödémák, pókhas, haj és bőrproblémák, zsírmáj, vérszegénység, apátia..) Bár oké, hogy ehhez már talán öreg, de akkor sem buli, ha rossz étrend miatt nem fejlődik rendesen.
-
mephi666
nagyúr
én 177cm/66kg vagyok, de nem vagyok egyáltalán kövér... még 75kg-val sem voltam az... kevés szerintem az az 55kg... pont én beszélek, amikor összevissza eszek folyamatosan, de változatosan kell étkezni... húsok, főzelékek, mellette tejtermékek, máj, stb... pl a májat is utálják sokan, de jó az jókis lecsóval
egyik ismerősöm vashiányos volt, ajánlották is neki, de azért sem ette... úgy nézett ki, mint hófehérke... (nem volt épp tökéletes a vérképe, ránézésre megmondta még a vak is)
-
Csillag5
tag
Szerintem is ahogy írtam pubertás kor eleje ugrás szerű növekedés... max vitamin hiány semmi komoly ...
(a hív vírust kizárom így látatlanba is mert az mielőtt tünetei mutatkoznának 4-5 évig lappang azaz csak fertőz..ha csaknem élt már nemi élete 9-8 éves korában..de még 14 évesen is korai lenne)
-
Gergő_
őstag
cukorbeteg is lehetsz.
kevesebbet dohányozz. -
phaet0n
tag
Nem lehet, hogy terhes vagy?
Viccet félretéve, most lenne a legfontosabb, hogy rendesen egyél. És nem feltétlenül tonnaszámra, de sok húst (rizzsel vagy krumplival), meg főzelékeket.
~175 cm meg ~55 kg-nál napi négy "szendvics" mellett még egy kwashiorkorra is benevezhetnél. (ha érdekel, google.)
-
sislaciii
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #1 üzenetére
(#3) ollie: általában úgyis ásványvizet, és 100%-os narancslevet iszom. Szoktam ilyen vitaminos pezsgőtabit tolni, meg naponta egy almát legalább megeszek.
(#4) Csillag5: igen, május óta 15-20centit. dokit meg beiktatok akkor.Köszi nektek!
-
localhost
Közösségépítő
válasz
Mr.Csizmás #5 üzenetére
Én csak ezt mondtam:
"Krónikus fáradtság szindróma
Ezeket a tüneteket nagy valószínűséggel az Epstein Barr (EBV) vírus általi infekció okozza. Ez a vírus, amelyet klinikailag még nem definiálták teljes egészében, a fertőzött egyénben folyamatos és állandó fáradtságérzetet vált ki. Ennek a csodálatos növénynek a számos hatóanyaga segíthet a betegséget megelőző energiaállapot visszaállításában. A magnézium az E vitaminnal belép a sejtek "elektromos központjá"-ba és segíti az ott zajló biokémiai folyamatokat. Az emésztőenzimek és az acemannan segítik a táplálék lebontását és felszívódását, anélkül, hogy megterhelnék a már egyébként is legyengült szerveket. Ebben az esetben hasznos lehet napi négy kanál (50 ml) tiszta 100%-os aloé juice fogyasztása vitalitásunk visszanyeréséig." -
Csillag5
tag
hát az adatokból és a korból kiindulva szerintem hirtelen nőhettél meg a hormonok hatása.. velem legalább is ez volt fél év alatt a tornasor legvégéről én lettem a 6dik legmagasabb...akkor voltak hasonló rosszulléteim...(de azért menj dokihoz!)
-
Ahogy Mr.Csizmás írta, keveset és azt is rendszertelenül eszel.
Először is szokj rá a rendszeres reggelire és ebédre, és mindig normális adagot fogyassz. Másodszor pedig igyál sok folyadékot. Naponta, az elfogyasztott ételtől függetlenül, igyál meg 2 liter folyadékot (elsősorban vizet vagy gyümölcsteát, ne legyen benne koffein, mert az dehidratál). Átmenetileg, amíg rendbe jössz, szedhetsz valami multivitamint is.
Ezek mellett az sem ártana, ha mozognál egy kicsit.
-
localhost
Közösségépítő
válasz
Mr.Csizmás #1 üzenetére
-
Mr.Csizmás
titán
alacsony vérnyomás, alultápláltság, vitamin és nyomelemhiány.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Autós topik
- PlayStation 5
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- Óvodások homokozója
- Formula-1
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Samsung Z Fold 7 / Flip 7 - Bontatlan - 3 év gari
- MacBook Air 15" M2 2023 - 24GB RAM / 512GB SSD - SK bill 100% akku
- Apple Macbook Pro 14" M3 Pro 2023 - 18GB RAM / 512GB SSD - 100% akku - német bill
- LENOVO Legion 5 15ACH6H R5 5600H - 15,6 FHD 165Hz - RTX 3050 Ti - 16GB / 1TB SK bill
- Arcam AVR550 Dirac Live
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari