Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- hcl: HP 255 G8 (250 G8) LCD csere
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hege deMarko
újonc
Sziasztok! Remélem, hogy tud valaki segíteni nekem. A minap (Január 1-én) vettem én is egy GoFlex Net egységet "olcsón" (29EUR), Németországban, de az istennek sem tudok rájelentkezni pogoplugon sem, ssh-n sem. Sárga led világít rajta folyamatosan a villogó zöld (gondolom bootolás) után. A rooteren a pc-m kábelével is próbáltam, de ugyanaz a helyzet.
Mit lehetne tenni?
Segítségeteket előre is köszönöm: Hege -
nimfas
addikt
válasz
Csontikka #198 üzenetére
Hali!
Ezt a leírást követtem: https://logout.hu/bejegyzes/wwenigma/seagate_goflex_net_a_minimindenes.html
de már a második sornál elakadtam:
"OpenVPN
Az alábbiakban telepítjük és konfiguráljuk az OpenVPN szervert illetve kulcsokat generálunk szerver és kliensoldalra.
pacman -S openvpn easy-rsa
cp -r /usr/share/easy-rsa /root
...."Dob egy ilyen hibát:
[root@alarm ~]# cp -r /usr/share/easy-rsa /root
cp: cannot stat '/usr/share/easy-rsa': No such file or directory
[root@alarm ~]#Most hogy maga a telepítés nem hozza létre a file-t, vagy máshol kellene keresnem nem tudom...
Samba esetén ugyanez volt, ott sincs telepítés után alap beállítású conf file-om. De régebbről volt egy mentésem -
Csontikka
aktív tag
Szia,
írd le szerintem, hogy mi alapján indultál el, mit állítottál eddig, hol akadtál el, milyen hibaüzenetet kaptál stb,, és sokkal nagyobb valószínűséggel fogsz hamar választ kapni.
Mert erre a kérdésre így az a válasz, hogy valaki belinkeli neked a leírást amivel elakadtál.
Üdv,
Csontikka -
nimfas
addikt
Jó régi az utolsó hsz...
Tud segíteni valaki egy OpenVPN beállításban 0-ról?
wwenigma leírásával már sajnos a 2. pontnál elakadok -
Csontikka
aktív tag
Be van állítva megfelelő méretű swap file / swap partíció a rendszer számára?
Nálam akkor döglött ki a transmission amikor ez nem volt beállítva. (kb naponta elhasalt véletlenszerűen). Mióta az be van állítva azóta nem kell hozzányúlni sosem. (Igaz van hogy néha iszonyat lassan jön be a webes felület, de ez akkor van amikor új letöltést indít épp és foglalja a lemezterületeket és nagyon dolgozik és miután végzett, helyrejön beavatkozás nélkül) -
vargalex
félisten
Szia!
Neked is a cronie-s megoldást tudom javasolni, vagy még inkább módosítani a transmission service file-t, amibe beleírod, hogy hiba esetén induljon újra (a systemd-nek van ilyen szolgáltatása), akár valamennyi várakozással. Ehhez a /usr/lib/systemd/system/transmission.service file [Service] szekciójába írd be a következőt:
Restart=always
RestartSec=3Ezzel 3 másodperc várakozás után újraindítja a service-t, ha bármi miatt leállna. Kipróbálhatod, ha kill-el kilövöd a transmission-t. Persze előtte egy egy
systemctl daemon-reload
is.
Ha a service file-ban az always-t on-failure értékre módosítod, akkor szabályos leállás esetén nem indítja újra. Ezt érdemes lehet elolvasni.
-
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard #189 üzenetére
Szia!
Mi az a root a crontab-ban? Az user-t nem ott mondod meg, hanem minden usernek külön crontab-ja van. Másrészt ez a beállítás minden óra 9 perckor futtatja a kérdéses parancsot. Szóval, szerintem ha 9-kor akarod reboot-olni, akkor ez kell:
0 9 * * * /sbin/reboot
vagy méginkább:
0 9 * * * systemctl reboot
És természetesen a cronie service-t is engedélyezni (és indítani) kell:
systemctl enable cronie.service
systemctl start cronie.service -
SteveBeard
senior tag
Szia!
A legelegánsabb az lenne, ha egy script figyelné az adott programot, ha szükséges, akkor újraindítaná.
Mint az Openwrt esetében.#!/bin/sh
PROGRAM="/usr/bin/transmission-daemon"
INIT_COMMAND="/etc/init.d/transmission restart"
LOGDIR="/opt/logs/transmission"
mkdir -p $LOGDIR
LOGDAY=$(date +"%Y-%m-%d")
LOGFILE=$LOGDIR/check_program_$LOGDAY.log
touch $LOGFILE
NOW=$(date +"%Y.%m.%d %H:%M:%S")
ps -- ef | grep -v grep | grep $PROGRAM
if [ $? -eq 1 ]
then
echo "$NOW $PROGRAM not running, restart!" >> $LOGFILE
$INIT_COMMAND
else
echo "$NOW $PROGRAM running!" >> $LOGFILE
fiDe nekem már egy sima időzített reboot is megoldaná...
-
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex #186 üzenetére
Szia!
Megpróbáltam.
Telepítettem a cron-t, majd az alábbiakban látod, hogy mit próbáltam, de semmi...
Azt látom, hogy elvileg a rootnak nincs crontab, de utána nem reklamált./sbin/reboot
-ra sem reagált[root@alarm ~]# crontab -r
[root@alarm ~]# crontab -e
no crontab for root - using an empty one
crontab: installing new crontab
[root@alarm ~]# crontab -l
9 * * * * root reboot -
nimfas
addikt
válasz
SteveBeard #187 üzenetére
Nekem a transmission "fagy le" ugyanígy időnként.... ftp, samba megy rendese tovább.
Nyomok SSH-n egy restartot és megint jó, ki érti ezt. -
-
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard #185 üzenetére
Szia!
Lehet cron-al (cronie), vagy systemd timerrel. Mindkettőt megtalálod az Arch wiki-ben, de szívesen segítek is.
-
SteveBeard
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom olvassa-e valaki még ezt a topicot, de azért megpróbálom.
Szóval GoFlex NET, rajta Arch Linux.
Google cloud print szépen működik, ha rendszeresen használjuk, ha pár napig nem, akkor leáll.
Ha újraindítom a rendszert, akkor megint jó egy ideig.
Arra gondoltam, hogy ha lehetne automatizálni egy újraindítást, mondjuk naponta, akkor ez megoldaná a problémát. De már olyan rég foglalkoztam vele, hogy egyedül biztosan nem tudom megcsinálni. Ehhez kérnék segítséget.Előre is köszönöm!
-
Ghostdog77
tag
Szép Napot Mindenkinek!
Akit esetleg érdekel......... http://hardverapro.hu/apro/seagate_goflex_net___5000_ft
-
Reactor85
csendes tag
válasz
Csontikka #170 üzenetére
https://192.168.0.103/sqdiag/HBPlug?action=command
Szia
A fenti címen elvileg a root/stxadmin-nal be kellene lépnie, miután as IP címet átírtad a goflexére. És innen parancsokat is tudsz kiadni. Ha jól emlékszem jelszó változtatás is megolható.
Gondolom ssh-n root/root és alarm/alarm párosokat már próbáltad.
Amúgy hol vetted újonnan?
Üdv -
dan1
tag
Újabb probléma,2tb nagyobb partíciót hogy lehet létrehozni?
-
dan1
tag
Sziasztok!
Én is megpróbálnám ezt az archlinuxot,de a 11. lépésnél elakadtam.
A wget http://os.archlinuxarm.org/os/pogoplug/mke2fs után nekem ír egy wget: bad address 'os.archlinuxarm.org,így nem tölti le.
Életemben nem csináltam még ilyet. Tudna segíteni valaki? -
Csontikka
aktív tag
válasz
vargalex #171 üzenetére
Szia,
köszönöm a tippeket,
telnet egyből refused
próbáltam pendriveot is és vinyót is csatlakoztatni.
Vinyó esetében sárga lámpával beakad, a pendrive pedig nem igazán érdekli, mintha ott se lenne úgy bootol továb..(próbaképp a jól működőben másik kütyüben ezek elindulnak)
a hostneve amit kiáltozik: "Pogoplug", amiből azt következtetem, hogy az eredeti lehet rajta.
Ha abból indulok ki, hogy nincs root passwordom hozzá és nem is lesz (de ssh engedélyezve van) lehet vele valamit kezdeni, vagy esélytelen, ne is gondolkodjak benne tovább?
köszi,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni.
Egy új goflex net regisztrációja nem megy végbe. Belépek az accountomhoz, onnan indítok egy új eszköz aktiválását, (nem látja automatikusan a hálón meg a kütyüt, de a serialt elfogadja, mondja dugjak rá pendriveot, oké...) eljutok az aktivációs folyamat végéig az "account"-ig, tehát nem mondja hogy a kütyü már aktiválva lenne. (furi lenne amúgy, újonnan lett véve).
Utolsó oldalon írja hogy hozzá fogja regelni az accountomhoz, nyomok egy "register now"-t, majd erre a válasz "There was an error activating your device." (IE és Chrome is...)SSH csatlakozást amúgy érdekes mód enged, de nem enged be root / stxadmin-nal.
A ledje zöld a rendszer feláll rajta, próbáltam a 3mp-es reset nyomást password reset végett, de nem változott semmi.
Szóval sehogy sem tudok rá belépni, hogy rárakjak egy arch linux-ot,
Van valakinek ötlete mit lehetne ilyenkor tenni? Van amúgy egy másik ilyen kütyüm is idehaza, azon már megcsináltam korábban a műveleteket.(kb 2 éve, minden gond nélkül)
(
kb olyan mintha a support oldal nem menne rendesen. (pl jelszó resetet sem tudok kérni a korábbi accountomra)
)(B tervnek már írtam a supportnak, de csodát tőlük nem várok egy ilyen "régi" új kütyüvel kapcsolatban)
Előre is köszönöm a segítséget,
Üdv,
Csontikka -
woodworm
veterán
Tehát, ami megoldotta a problémámat:
- Visszavontam a módosítást az eredeti /usr/lib/systemd/system/transmission.service fájlban.
- Ahogy a cikkben is le volt írva a módosítások érvénybe lépéséhez:# systemctl stop transmission
# systemctl daemon-reload
# systemctl start transmission- Készítettem egy másolatot a /etc/systemd/system/transmission.service útvonalra.
- Itt végrehajtottam a cikk szerinti módosítást, plusz a menet közbeni próbálkozások miatt benne maradt egy további próbálkozás, jelenleg így néz ki:[Unit]
Description=Transmission BitTorrent Daemon
Requires=network.target
[Service]
User=root
Type=notify
ExecStart=/usr/bin/transmission-daemon -f --log-error
ExecReload=/bin/kill -s HUP $MAINPID
[Install]
WantedBy=multi-user.target- Végül a csere érvénybe lépéséhez:
# systemctl reenable transmission
# systemctl start transmissionKeresgetés közben szembejövő oldalon ajánlották, hogy a pacman-nel való konfliktus elkerülése végett ne szerkesszük közvetlenül a csomagok által telepített fájlokat. Hogy ez, vagy a többszöri újratöltés, bekapcsolás tette, de rendbe jött. Most már bármilyen leállás, reboot után elindul a transmission.
-
woodworm
veterán
válasz
vargalex #166 üzenetére
Gyakorlatilag valamelyik családtag áramtalanítja. Elég szűk helyen van a polcon és rövid a kábel, ezért nem fér hozzá a reset gombhoz. A készülék szempontjából ilyenkor is ugyanaz történik, mint áramszünet esetén, de a hálózat már biztosan felállt.
Ráguglizva írnak config fájl sérülést is és annak javítását ajánlják, de nem értem, ha induláskor sérült, akkor a szolgáltatás leállításakor hogyan állhat helyre az eredeti beállításokkal. -
woodworm
veterán
Valaki találkozott már a transmission olyan hibájával, hogy áramszünet utáni induláskor "Connection Refused" üzenetet kap a remote kliens, a tracker szerint nem mennek a torrentek. Távsegítségként nem használ az "indítsd újra", csak hazaérve és ssh-n bejelentkezve a szolgáltatás újraindítása.
Eddig egy eszközömön és oprendszeren sem volt akadály egy áramkimaradás, mi lehet az oka? -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
vargalex #153 üzenetére
Igen, a szerveruk engedélyezné hogy ottlegyen, valami nem fut le (automatikus frissites?) vagy gebasz van, e miatt nem jelenik meg. Régebbi hozzaszolasok alapjan idoleges probléma.
En irtam nekik most, auto email jott lezarasrol, replyztem hogy ne, ne zarjak. Jött megint ugyanaz hogy de, lezarjak. Megint reply hogy NE, NE ZÁRJÁK. Most van egy nyitott ticket igy.
-
-
vargalex
félisten
válasz
wwenigma #151 üzenetére
Én most írtam nekik. Nézegettem az oldal forrását és a javascript-ben szépen benne van, hogy meg kellene jelennie az SSH checkbox-nak. Sok hívás rendben lemegy, még az eszköz feature listájának a lekérése is:
{"features":["xcode","upnp","foldersync","cifs","ssh","sharing","twitter","facebook","myspace"]}
.Ebből látszik, hogy ssh-t is tud. Majd a featurecommand hívása Internal Server Error-al megáll. A válasz pedig:
{"HB-EXCEPTION": {"ecode": 606, "message": "Not authorized"}}
A javascript-ből kiszedtem az SSH engedélyezésének hívását. Ez a konkrét eszköz esetében ez lenne:CE.CEU.svc.asyncRPC('POST', 'featureCommand', ['feature', 'ssh', 'command', 'enable', 'deviceid', '3QWE5RSM7VHG4F8HCMJWLYTTPS'])
Ez is ugye éppen a featureCommand-ot hívná és ugyan azzal a hibával nem sikerül.
-
woodworm
veterán
válasz
wwenigma #151 üzenetére
Néha a megértéshez is kevés az angol tudásom, nemhogy a probléma megfogalmazásához
Amannyi szervizcím van forgalomban a különböző készülékhez, csodálom, hogy van időszak, amikor rendben működik. Én megoldom soros kábellel, most csak a usb drive-os metódus miatt raktam vissza az eredeti bootloadert, hogy a gyári rendszer induljon. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
woodworm #150 üzenetére
Irtatok már nekik? Régebben rendszerhiba volt amikor nem jelent meg a checkbox.
-
woodworm
veterán
válasz
vargalex #149 üzenetére
Kicsit összekötve a verzió szálat a dns hamisítással, tovább próbálkoztam az előző beszélgetést követően.
A srác a time.pogoplug.com és az upgrade.pogoplug.com címeket irányította át a pogoplug akkori elérhetőségére (38.84.66.84). Akkor azt mondtam nálam nem működik.
Nem is működhetett, mert a goflex nem ezeket a címeket használja és a pogoplug jelenlegi ip-je sem ez. Tehát a logból kinézve a használt NTP címe: nist1-dc.ustiming.org a service url pedig a service.pogoplug.com, ill. a my.pogoplug.com. Tehát az átirányításra kerülő címek sorra kerültek a listára:
time.pogoplug.com
upgrade.pogoplug.com
my.pogoplug.com
nist1-dc.ustiming.org
service.pogoplug.com
Próbáltam mindet a pogoplug.com (ez megegyezik a my.pogoplug.com címével) címére és próbáltam mindet a service.pogoplug.com irányítani.
A service.pogoplug.com került legutoljára a listára és amikor a pogoplug.com címére lett irányítva jelent meg a logban ilyen sor:[010018.701][MTP37 ][HBPLUG][08] UPGRADE: Checking for upgrade availability
[010019.114][MTP37 ][HBPLUG][08] UPGRADE: Service says we have the most recent version[010025.312][107386]
[SVCTAB][08] ++ Expiring TTL: [AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA] 946688420331 < 946688425312A log szerint a verzió:
[000018.377][107386][HBPLUG][08] Application Started [VERSION 'LINUX DISCOVERY - 2.1.4' 'DISCOVERY - 0.80']
A pogoplug oldalán a verzió:
UI Version: 5.2.4
Service Version: 4.9.1
Mindemellett továbbra is ott a tanúsítvány hiba, ami ellenére a végén mégis létrejön az ssh kapcsolat:[000504.229][MTP08 ][FSYNC ][08] FolderSync obtaining valtoken...
[000504.229][MTP08 ][BRHTTP][02] RECONNECTING 0x34d490
[000504.995][MTP08 ][BRHTTP][08] Error with certificate at depth: 1
[000504.995][MTP08 ][BRHTTP][08] subject: /C=US/ST=Arizona/L=Scottsdale/O=GoDaddy.com, Inc./OU=http://certs.godaddy.com/repository//CN=Go Daddy Secure Certificate Authority - G2
[000504.995][MTP08 ][BRHTTP][08] issuer: /C=US/ST=Arizona/L=Scottsdale/O=GoDaddy.com, Inc./CN=Go Daddy Root Certificate Authority - G2
[000504.995][MTP08 ][BRHTTP][08] error: 20:unable to get local issuer certificate
[000504.995][MTP08 ][BRHTTP][08] Error with certificate at depth: 1
[000504.995][MTP08 ][BRHTTP][08] subject: /C=US/ST=Arizona/L=Scottsdale/O=GoDaddy.com, Inc./OU=http://certs.godaddy.com/repository//CN=Go Daddy Secure Certificate Authority - G2
[000504.995][MTP08 ][BRHTTP][08] issuer: /C=US/ST=Arizona/L=Scottsdale/O=GoDaddy.com, Inc./CN=Go Daddy Root Certificate Authority - G2
[000504.995][MTP08 ][BRHTTP][08] error: 27:certificate not trusted
[000504.995][MTP08 ][BRHTTP][08] Error with certificate at depth: 0
[000504.995][MTP08 ][BRHTTP][08] subject: /OU=Domain Control Validated/CN=*.pogoplug.com
[000504.995][MTP08 ][BRHTTP][08] issuer: /C=US/ST=Arizona/L=Scottsdale/O=GoDaddy.com, Inc./OU=http://certs.godaddy.com/repository//CN=Go Daddy Secure Certificate Authority - G2
[000504.995][MTP08 ][BRHTTP][08] error: 7:certificate signature failure
[000504.995][MTP08 ][BRHTTP][08] Error with certificate at depth: 0
[000504.996][MTP08 ][BRHTTP][08] subject: /OU=Domain Control Validated/CN=*.pogoplug.com
[000504.996][MTP08 ][BRHTTP][08] issuer: /C=US/ST=Arizona/L=Scottsdale/O=GoDaddy.com, Inc./OU=http://certs.godaddy.com/repository//CN=Go Daddy Secure Certificate Authority - G2
[000504.996][MTP08 ][BRHTTP][08] error: 9:certificate is not yet valid
[000506.098][MTP08 ][BRHTTP][08] SSL Connection complete using cipher: DHE-RSA-AES256-SHA
[000506.098][MTP08 ][BRHTTP][08] SSL Server certificate:
[000506.098][MTP08 ][BRHTTP][08] subject: /OU=Domain Control Validated/CN=*.pogoplug.com
[000506.098][MTP08 ][BRHTTP][08] issuer: /C=US/ST=Arizona/L=Scottsdale/O=GoDaddy.com, Inc./OU=http://certs.godaddy.com/repository//CN=Go Daddy Secure Certificate Authority - G2
[000606.510][107386][CONNPO][08] -
woodworm
veterán
A tanúsítvány hibát okozhatja az ntp szerver hibája? Csak próbaképpen behúztam a goflex által használt címet és az avast kiabált rá. Soros porton rácsatlakozva az alap idővel fut a készülék.
Ebből nekem az jön le, hogy saját hálózatomban a 32769-es udp portot kell a goflex címére irányítanom és a 4365-ös port a szerver felőli, amivel nekem nem kellene törődni. Bár a megadott címre valami japán találat jön, nem tudom a pogoplug.com-hoz kötni. Létezik, hogy nem újították meg?
A saját ID-t töröltem. -
-
wwenigma
Jómunkásember
Próbáljátok már meg hogy a 4365-os UDP portot forwardoljátok WAN felől a cuccra, újraindítás majd ellenőrzés a my.pogoplug.com-on.
De van amikor regisztráció után nem egyből jelenik még hanem akár pár óra is kell neki. Gugliból ennyit hámoztam ki.
-
nimfas
addikt
válasz
vargalex #142 üzenetére
[link] Ez alapján próbáld meg legyszi, azt írja hogy a goflex regisztráció közben tette rá a pendrive-ot... Bár nem értem mi difi lehet hogy utána van rádugva... Mivel te a már regisztrált készülékkel próbáltad, hátha..
Ráér,van mit használni. Jó hétvégét, bár én tegnap is és holnap is dolgozom.
-
vargalex
félisten
Nem sok időm volt, de én raktam bele pendrive-ot (az általad már korábban regisztráltba), láttam is az eszközt és a tartalmát a pogoplug-on, de nem volt SSH engedélyezési lehetőség.
Viszont legközelebb csak jövő hét csütörtökön tudok vele foglalkozni, mert addig vidéken vagyunk. -
nimfas
addikt
válasz
wwenigma #140 üzenetére
Buliiiiiii vaaaaaan. Postáztam szegény Vargalex-nek 2 db-ot hogy térképezze fel hogy tényleg csak soros portos megoldás müxik? Bár most valaki írta hogy USB portba dugott pendriveot és felajánlotta az ssh-t. Nem tudom Vargalex-nek mennyi ideje volt pepecselni vele család mellett. 😊
-
Reactor85
csendes tag
Sziasztok
Eddig két Goflex Net-re telepítettem Arch linux-ot ssh-n keresztül. Először felengedtem őket a netre regisztráció a my.pogoplug.com oldalon (ami nekem a mai napig bejön a működő Goflex-el lásd kép).
A regisztráció vége felé kéri, hogy csatlakoztass pendrive-ot, ha akarsz. Nekem az egyik Goflex-en csak akkor jött elő az SSH opció, ha itt egy pendrive-ot rádugtam és úgy folytattam a regisztrációt.Tudtok olyan oldalt ahonnan lehetne venni még párat, mert nekem mindenhol azt írják, hogy elfogyott?
-
woodworm
veterán
Ugyanarra az ip-re állítottad, mint dhcp-n volt? Statikus ip-t nem tanácsos a dhcp tartományon belülről megadni. Egy router újraindítás segíthet ilyenkor.
(#135) GZoli7
Mint korábban említettem rengeteg opció nem elérhető a remote gui-n keresztül.(#134) vargalex
A beüzemeléskor statikusra állítottam, mint minden torrentes eszközömet, akkor nézegettem hogyan kell. A példában sem volt dns szerver megadva, eszembe sem jutott. Domaint pingelve a névfeloldás megtörténik, akkor csak átveszi a routertől, nem? -
GZoli7
senior tag
válasz
woodworm #130 üzenetére
Transmissionhoz pont van remote gui win alá, ami szépen megy. A többit nem próbáltam.
-
sntt
csendes tag
na felment a samba, mimidlna, transmission, más szerintem nem is kell. meg grafikus felület sem, megy minden. a plogoplugra is lehet, hogy az uninstall lesz a megoldás, annyira nem tűnt nagy durranásnak, amikor még a gyári szofttal nézegettem.
egy fontos dolog van: hogyan lehet fix ip-t adni neki (a ups-s technicolorban nem lehet mac adresshez ipt rendelni)?
-
sntt
csendes tag
válasz
woodworm #130 üzenetére
igen, valami ilyesmi, kicsit sekélyebb vizekre eveznék. openwrt-t láttam korábban LuCival, nekem kényelmesebb lenne grafikus felületen klikkelgetni, de ha fenn lesznek a programok meglátom, hogy tényleg van-e igény részemről, vagy egyszeri beállítással megy majd minden, és örülök.
viszont a pogoplug visszaállításánál elakadtam. miért nincs nekem hbplug.conf fileom?
-
woodworm
veterán
Szerintem arra gondolt, hogy bármit használnál róla, samba, ftp, dlna, transmission, a beállítások csak szövegfájlokon keresztül módosíthatók. Pl. transmission esetén a webui-s beállításokkal csak a felszínt karcolgatod. NAS-ok gyári felületén és a luciban külön beállítólap szolgál rá.
-
sntt
csendes tag
teljesen hozzá nem értőként tegnap sikerült feltennem az archlinuxot soros porton keresztül, köszönet a leírásért és az okosságokért. ma éjjel folytatom majd a programokkal.
utoljára 10 év csináltam hasonlót, akkor 1043-as routerre tettem fel openwrt-t. arra volt LuCi, ami a programok telepítését, beállítását megkönnyítette. erre van ilyen webes felület? -
vargalex
félisten
Tegnap volt egy minimális időm, viszont azalatt sajnos nem jutottam semmire. De tovább lehet, hogy csak jövő héten tudok foglalkozni vele.
-
GZoli7
senior tag
Amennyiben nem lehetne megoldani soros konzol nélkül, adok pár tippet.
Amit korábban linkeltem 310Ft-os ebay-es kábelt, hibátlanul megy, driver nincs hozzá, de letölthető a hivatalos oldalról.
vargalex tippjét is érdemes megfogadni, ha valaki nem akar forrasztani, stb. Annak az audio kábelnek a kis fehér csatlakozója pont jó. Simán össze is lehet tekerni az ereket az usb-soros kábel ereivel. Viszont a fehér/zöld (rx/tx) cserélendő.
Ugyanúgy putty kell hozzá. Eszközkezelőben megnézzük, hogy melyik porton kommunikál a kábel.
Utána putty-ban serial, beállítások: COM(eszközkezelőből)X
Speed: 115200
Data bits: 8
Stop bits: 1
Parity: none
Flow control: none
Linux alól még egyszerűbb: screen /dev/ttyUSB0 115200
Így elindítjuk a puttyot, majd bedugjuk a Goflex tápját. Ilyenkor már látni kéne a boot folyamatot.
Végül mindent a leírás szerint csinálunk addig a pontig, hogy újraindítjuk és root/root-tal belépünk.
Ekkor mehet az ssh, de így is maradhat a végéig.Tudom, hogy a legtöbben tudjátok ezt, de az újaknak talán ad némi infót és várjuk vargalex mire jut...
Ebből és az openwrt goflex oldaláról vettem az infók nagy részét.
Én 3,5"-os merevlemezeket használok, az átalakítás a cikkben ott van. Saját tápjáról nekem el is bírja a két lemezt.
-
woodworm
veterán
Csak az uboot-ot kellene visszaírnom, nem kell a leírást újra végigzongoráznom.
Vargalex hozzászólásának második részére vonatkozott volna a kérdésem:
"Viszont, ha nem fog menni, akkor akinek érintetlen GoFlex Net-e van, az soros kábellel Arch Linux-ra (vagy bármi másra) frissítés esetén szétnézhetne a futó rendszeren, hátha lehet találni valami kiskaput." -
vargalex
félisten
A dupon kábel csatlakozóiban található fém belső érintkező nem elég szoros, nem érintkezik rendesen a vékonyabb tüskéken. Ráadásul nem is fér rendesen egymás mellé a kisebb tüsketávolság miatt. Én egy ilyet használok "átalakító" gyanánt, ha GoFlex-et kell mókolnom.
-
vargalex
félisten
Igen, elég egyszerű, egy csavar sem fogja.
Az egyetlen hátrány (legalábbis számomra), hogy nem a megszokott 2,54 mm lábtávolságú tüskesor van benne, hanem a CD-ROM audio kábelnél használt kisebb távolságú (a képen a fehér csatlakozó).
Viszont, ha nem fog menni, akkor akinek érintetlen GoFlex Net-e van, az soros kábellel Arch Linux-ra (vagy bármi másra) frissítés esetén szétnézhetne a futó rendszeren, hátha lehet találni valami kiskaput. A többi felhasználónak valóban nagy segítség lenne.
-
vargalex
félisten
válasz
woodworm #106 üzenetére
Szia!
Persze, OpenWrt alatt nagyon egyszerű. LuCI-ban Hálózat->Gépnevek oldal. Gépnév: update.pogoplug.com, IP címnél egyéni kiválasztása, majd beírod a 77.111.187.238-es IP címet. Majd Mentés & Alkalmazás. Az eszközön lehet, hogy kell egy újraindítás, ha esetleg lenne DNS cache rajta.
-
woodworm
veterán
válasz
vargalex #105 üzenetére
A port átirányítása nem oldotta meg. A dns megoldható egyszerűen openwrt-n? Egy általad buildelt verzió van a routeren (v1.1.7 r35342).
(#1) wwenigma
Az eredetire visszatéréskor vettem észre, hogy nem stimmel a leírás.pacman -S mtd-tools
cd /tmp
wget http://download.doozan.com/uboot/files/uboot/uboot.mtd0.dockstar.original.kwb
flash_erase /dev/mtd0 0 4
nandwrite /dev/mtd0 uboot.mtd0.dockstar.original.kwb
rebootJelenleg nem létezik mtd-tools csomag, helyette az mtd-utils működik.
-
vargalex
félisten
válasz
woodworm #104 üzenetére
Szia!
Itt még említenek egy lehetőséget (de az is lehet, hogy már ez sem működik). Próbáld meg forwardolni az UDP 4365-ös portot a GoFlex-re.
Illetve a hibákat elnézve nem talál el az upgrade szerverig. Egy másik topic-ban találtam, hogy a time.pogoplug.com és az update.pogoplug.com host nevek nem jó helyre mutatnak, így jön ez a nálad is tapasztalható certificate hiba. Emberünk úgy frissített, hogy a saját DNS szerverében beállította, hogy ezek a host nevek a pogoplug.com IP-jére (jelenleg 52.88.75.47) mutassanak.
-
woodworm
veterán
Nem sikerült egyik módszerrel sem engedélyeznem az ssh kapcsolatot. Maradt a soros kábel.
Hiába próbáltam frissíteni a tanúsítványokat, nem használt, ahogy a curl -k opciója sem. Ha jól emlékszem a curl tudna fájlból tanúsítványt használni, ha lenne megfelelő.Nem értek annyira a log olvasásához, de ebből úgy tűnik sem a frissítés, sem a beállítások változtatása nem megy.
>>> [https://service.cloudengines.com:80] Event on Idle Connection: 13: 0x1
[005925.591][MTP59 ][FSYNC ][08] FolderSync obtaining valtoken...
[005925.591][MTP59 ][BRHTTP][02] RECONNECTING 0x382f68
[005926.181][MTP59 ][BRHTTP][08] Error with certificate at depth: 1
[005926.181][MTP59 ][BRHTTP][08] subject: /C=US/ST=Arizona/L=Scottsdale/O=GoDaddy.com, Inc./OU=http://certs.godaddy.com/repository//CN=Go Daddy Secure Certificate Authority - G2
[005926.181][MTP59 ][BRHTTP][08] issuer: /C=US/ST=Arizona/L=Scottsdale/O=GoDaddy.com, Inc./CN=Go Daddy Root Certificate Authority - G2
[005926.181][MTP59 ][BRHTTP][08] error: 20:unable to get local issuer certificate
[005926.181][MTP59 ][BRHTTP][08] Error with certificate at depth: 1
[005926.181][MTP59 ][BRHTTP][08] subject: /C=US/ST=Arizona/L=Scottsdale/O=GoDaddy.com, Inc./OU=http://certs.godaddy.com/repository//CN=Go Daddy Secure Certificate Authority - G2
[005926.181][MTP59 ][BRHTTP][08] issuer: /C=US/ST=Arizona/L=Scottsdale/O=GoDaddy.com, Inc./CN=Go Daddy Root Certificate Authority - G2
[005926.181][MTP59 ][BRHTTP][08] error: 27:certificate not trusted
[005926.181][MTP59 ][BRHTTP][08] Error with certificate at depth: 0
[005926.181][MTP59 ][BRHTTP][08] subject: /OU=Domain Control Validated/CN=*.pogoplug.com
[005926.182][MTP59 ][BRHTTP][08] issuer: /C=US/ST=Arizona/L=Scottsdale/O=GoDaddy.com, Inc./OU=http://certs.godaddy.com/repository//CN=Go Daddy Secure Certificate Authority - G2
[005926.182][MTP59 ][BRHTTP][08] error: 7:certificate signature failure
[005926.182][MTP59 ][BRHTTP][08] Error with certificate at depth: 0
[005926.182][MTP59 ][BRHTTP][08] subject: /OU=Domain Control Validated/CN=*.pogoplug.com
[005926.182][MTP59 ][BRHTTP][08] issuer: /C=US/ST=Arizona/L=Scottsdale/O=GoDaddy.com, Inc./OU=http://certs.godaddy.com/repository//CN=Go Daddy Secure Certificate Authority - G2
[005926.182][MTP59 ][BRHTTP][08] error: 9:certificate is not yet valid
[005927.147][MTP59 ][BRHTTP][08] SSL Connection complete using cipher: DHE-RSA-AES256-SHA
[005927.147][MTP59 ][BRHTTP][08] SSL Server certificate:
[005927.147][MTP59 ][BRHTTP][08] subject: /OU=Domain Control Validated/CN=*.pogoplug.com
[005927.147][MTP59 ][BRHTTP][08] issuer: /C=US/ST=Arizona/L=Scottsdale/O=GoDaddy.com, Inc./OU=http://certs.godaddy.com/repository//CN=Go Daddy Secure Certificate Authority - G2
[005927.773][MTP59 ][FSYNC ][02] FolderSync is unable to obtain a valtoken - this feature will not work properly until it does.
[010012.801][MTP60 ][HBPLUG][08] UPGRADE: Checking for upgrade availability
[010018.801][MTP61 ][PLCRYP][07] USING MAC ADDRESS: 00:10:75:26:72:9b from eth0
[010018.921][MTP61 ][PLCRYP][07] TALKING TO SERVICE @ my.pogoplug.com
[010018.921][MTP61 ][BRHTTP][02] RECONNECTING 0x34cae0
[010019.448][MTP61 ][BRHTTP][08] Error with certificate at depth: 1
[010019.448][MTP61 ][BRHTTP][08] subject: /C=US/ST=Arizona/L=Scottsdale/O=GoDaddy.com, Inc./OU=http://certs.godaddy.com/repository//CN=Go Daddy Secure Certificate Authority - G2
[010019.448][MTP61 ][BRHTTP][08] issuer: /C=US/ST=Arizona/L=Scottsdale/O=GoDaddy.com, Inc./CN=Go Daddy Root Certificate Authority - G2
[010019.448][MTP61 ][BRHTTP][08] error: 20:unable to get local issuer certificate
[010019.448][MTP61 ][BRHTTP][08] Error with certificate at depth: 1
[010019.448][MTP61 ][BRHTTP][08] subject: /C=US/ST=Arizona/L=Scottsdale/O=GoDaddy.com, Inc./OU=http://certs.godaddy.com/repository//CN=Go Daddy Secure Certificate Authority - G2
[010019.448][MTP61 ][BRHTTP][08] issuer: /C=US/ST=Arizona/L=Scottsdale/O=GoDaddy.com, Inc./CN=Go Daddy Root Certificate Authority - G2
[010019.448][MTP61 ][BRHTTP][08] error: 27:certificate not trusted
[010019.448][MTP61 ][BRHTTP][08] Error with certificate at depth: 0
[010019.448][MTP61 ][BRHTTP][08] subject: /OU=Domain Control Validated/CN=*.pogoplug.com
[010019.448][MTP61 ][BRHTTP][08] issuer: /C=US/ST=Arizona/L=Scottsdale/O=GoDaddy.com, Inc./OU=http://certs.godaddy.com/repository//CN=Go Daddy Secure Certificate Authority - G2
[010019.448][MTP61 ][BRHTTP][08] error: 7:certificate signature failure
[010019.448][MTP61 ][BRHTTP][08] Error with certificate at depth: 0
[010019.448][MTP61 ][BRHTTP][08] subject: /OU=Domain Control Validated/CN=*.pogoplug.com
[010019.448][MTP61 ][BRHTTP][08] issuer: /C=US/ST=Arizona/L=Scottsdale/O=GoDaddy.com, Inc./OU=http://certs.godaddy.com/repository//CN=Go Daddy Secure Certificate Authority - G2
[010019.448][MTP61 ][BRHTTP][08] error: 9:certificate is not yet valid
[010020.378][MTP61 ][BRHTTP][08] SSL Connection complete using cipher: DHE-RSA-AES256-SHA
[010020.378][MTP61 ][BRHTTP][08] SSL Server certificate:
[010020.378][MTP61 ][BRHTTP][08] subject: /OU=Domain Control Validated/CN=*.pogoplug.com
[010020.378][MTP61 ][BRHTTP][08] issuer: /C=US/ST=Arizona/L=Scottsdale/O=GoDaddy.com, Inc./OU=http://certs.godaddy.com/repository//CN=Go Daddy Secure Certificate Authority - G2
[010020.587][MTP61 ][PLCRYP][07] ------------------------------------------------------
[010020.587][MTP61 ][PLCRYP][07] RESP: 405 [Method Not Allowed]
[010020.587][MTP61 ][PLCRYP][07] ------------------------------------------------------
[010027.767][107386][CONNPO][08]
>>> [https://service.cloudengines.com:80] Event on Idle Connection: 13: 0x1
[010042.861][MTP60 ][HBPLUG][02] UPGRADE: Failed performing SYNC-RPC for checkUpgrade: -11
[010127.781][MTP62 ][FSYNC ][08] FolderSync obtaining valtoken...
[010127.781][MTP62 ][BRHTTP][02] RECONNECTING 0x3593c0
[010128.216][MTP62 ][BRHTTP][08] Error with certificate at depth: 1
[010128.217][MTP62 ][BRHTTP][08] subject: /C=US/ST=Arizona/L=Scottsdale/O=GoDaddy.com, Inc./OU=http://certs.godaddy.com/repository//CN=Go Daddy Secure Certificate Authority - G2
[010128.217][MTP62 ][BRHTTP][08] issuer: /C=US/ST=Arizona/L=Scottsdale/O=GoDaddy.com, Inc./CN=Go Daddy Root Certificate Authority - G2
[010128.217][MTP62 ][BRHTTP][08] error: 20:unable to get local issuer certificate
[010128.217][MTP62 ][BRHTTP][08] Error with certificate at depth: 1
[010128.217][MTP62 ][BRHTTP][08] subject: /C=US/ST=Arizona/L=Scottsdale/O=GoDaddy.com, Inc./OU=http://certs.godaddy.com/repository//CN=Go Daddy Secure Certificate Authority - G2
[010128.217][MTP62 ][BRHTTP][08] issuer: /C=US/ST=Arizona/L=Scottsdale/O=GoDaddy.com, Inc./CN=Go Daddy Root Certificate Authority - G2
[010128.217][MTP62 ][BRHTTP][08] error: 27:certificate not trusted
[010128.217][MTP62 ][BRHTTP][08] Error with certificate at depth: 0
[010128.217][MTP62 ][BRHTTP][08] subject: /OU=Domain Control Validated/CN=*.pogoplug.com
[010128.217][MTP62 ][BRHTTP][08] issuer: /C=US/ST=Arizona/L=Scottsdale/O=GoDaddy.com, Inc./OU=http://certs.godaddy.com/repository//CN=Go Daddy Secure Certificate Authority - G2
[010128.217][MTP62 ][BRHTTP][08] error: 7:certificate signature failure
[010128.217][MTP62 ][BRHTTP][08] Error with certificate at depth: 0
[010128.217][MTP62 ][BRHTTP][08] subject: /OU=Domain Control Validated/CN=*.pogoplug.com
[010128.217][MTP62 ][BRHTTP][08] issuer: /C=US/ST=Arizona/L=Scottsdale/O=GoDaddy.com, Inc./OU=http://certs.godaddy.com/repository//CN=Go Daddy Secure Certificate Authority - G2
[010128.217][MTP62 ][BRHTTP][08] error: 9:certificate is not yet valid
[010129.160][MTP62 ][BRHTTP][08] SSL Connection complete using cipher: DHE-RSA-AES256-SHA
[010129.160][MTP62 ][BRHTTP][08] SSL Server certificate:
[010129.160][MTP62 ][BRHTTP][08] subject: /OU=Domain Control Validated/CN=*.pogoplug.com
[010129.160][MTP62 ][BRHTTP][08] issuer: /C=US/ST=Arizona/L=Scottsdale/O=GoDaddy.com, Inc./OU=http://certs.godaddy.com/repository//CN=Go Daddy Secure Certificate Authority - G2
[010129.585][MTP62 ][FSYNC ][02] FolderSync is unable to obtain a valtoken - this feature will not work properly until it does.
[010229.581][107386][CONNPO][08] -
woodworm
veterán
Akár hetek telhetnek el mire megérkezik a soros kábel. Az átalakított kábelem nem találtam meg, de van egy másik dku-5 kábelem is itthon, mellette kq-u8a felirattal. Szétszedése után kimérve, a data ground helyett a charge ground-on jelez a multiméter. A csatlakozó usb csatlakozóját szétszedve a panelen sincs jelzés, csak számozás.
Beköthetem a charge gnd vezetéket a data gnd helyére?
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- E-book olvasók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Spotify
- Bestbuy játékok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Enermax ETS-T50 W-ARGB (Brutál hiányos+hibás alkatrésznek csakis) INGYEN FOXPOST
- Apple Watch Series 10 45mm GPS, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple iPad Air 4 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asztali PC v2 , R5 8400F , RX 5700 XT , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 500 GB HDD
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest