Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Decske
senior tag
válasz
Daryl Dixon
üzenetére
Nincs sok probléma, így nem pörög a topik.
Akksi idő meg egyéntől függ. Nekem nagyon ritka az, amikor nem bírja ki a napot.
Gyári 25W-os 1:10 alatt pakolja kb tele. -
Decske
senior tag
válasz
ADAM1337
üzenetére
A belső kamerát eleve videóhíváshoz reklámozta/za a Samsung, minden másra meg ott van a másik 4 kamera.
Igazából én nem érzem/látom annyira rossznak a kamerákat, mint ahogy bemutatjátok, akik erre érzékenyek. Úgy S8 óta leginkább csak az algoritmus fejlődött, minden más inkább stagnált. A megapixel növekedést nem igazán élem meg fejlődésnek, így is úgy is az optika az ami leginkább limitál ilyen kis méretben.
Amikor Huaweinél volt hiszti, hogy a kamerát a frissítés "tönkrevágta" azt sem nagyon láttam. A feltöltött példák amiket hoztak azok is olyanok voltak, ha amikor a monitor mögé fókuszáltam és közben hunyorogtam akkor volt a kettő között valami különbség.
Pixel 5-ről váltottam a Foldra, amit még mindig a fotózás miatt emelnek mindig ki, de egyáltalán nem vettem észre óriási különbségeket. Egyedül az éjszakai képekben jobb kézből a Pixel, de erre még ott van a Fold "beépített" állványa.
Számomra (a Dex-szel együtt) egy remek univerzális készülék a Fold (főleg a toll miatt), kellemes csalódás, vissza már nem váltanék hagyományos telefonra. -
Decske
senior tag
Az összecsukott vastagság nem zavaró, legalább jobban meg lehet fogni. Szétnyitva, meg ugyan olyan vastag, mint egy hagyományos telefon.
Számomra a tömege az egyedüli hátránya. Ha nincs övem, akkor érezhetően jobban szeretne menekülni a nadrágom, ha a zsebemben van a Fold.
-
Decske
senior tag
válasz
Oposzumtoszó
üzenetére
Igen :) #750
-
Decske
senior tag
válasz
Oposzumtoszó
üzenetére
Én sketchbookban szoktam rajzoláshoz, onenoteban és Samsung notesban jegyzeteléshez használni. Teljesen jól lehet használni.
-
Decske
senior tag
válasz
Oposzumtoszó
üzenetére
Ha a külső kijelzőn indítod, akkor sötét témát jól használja, és ha átváltasz a belsőn is az lesz. Ha a belső kijelzőn indítod, ott a világos téma jön be és az marad, ha összecsukod.
-
Decske
senior tag
válasz
vilmose33
üzenetére
Én vagy azt használom, vagy tok nélkül. Szerettem volna egy szilikon tokot, de a külső kijelzőre felpattintható rész az ragasztós, illetve nem igazán tartós (rengetegen panaszkodnak, hogy törik a "zsanér" oldali vékony része).
A tokokkal az a baj, hogy csak nagyobb lesz tőle a telefon.
-
Decske
senior tag
válasz
ateszapa748
üzenetére
November óta használom, nem tapasztaltam semmi problémát én sem. :)
-
Decske
senior tag
Megosztom itt a topicban, hátha másnak is újdonság lesz. Pixelen és Huaweien amellett, hogy az értesítéseket az app ikonján jelezte egy ponttal vagy számmal, hosszan nyomva ott is megjelentek az előugró menüben. Egy ideje bosszankodtam, hogy ezt miért nem tudja a Samsung felülete, mert hasznos funkció szvsz. Ma reggel kiderült, hogy tudja, csak a felület beállításai között engedélyezni kell.
-
-
Decske
senior tag
A dexhez a minimum egy usb c - hdmi kábel kell. Tapasztalatom szerint a HDMI a fontos, DP nem támogatott.
A 80-20-nak akkor van értelme leginkább, ha nem töltöd minden nap, vagy csak naponta 1-szer töltöd az akksit. 1 ciklus az egy 0-100% töltés. A 80-20 az 0,6 ciklusnak felel meg. Ha kétszer töltöd fel egy nap ezen belül tartva, az már 1,2 ciklus vs ha 10-100 között töltöd egyszer az 0,9 ciklus. A bűvös 1000 ciklust (ugye erre szokták írni, hogy a kapacitása 90%-át itt veszti el jellemzően egy Li-ion akksi (amúgy ez sem feltétlenül mindig így van, de ez egy viszonylag ismert tulajdonság és ezért ezt hozom példánal) az első esetben 27 hónap alatt éred el, a másik esetben 37 hónap kell hozzá, ha csak egyszer töltöd 80-20 között akkor az 1000 ciklus már 54 hónap alatt jön csak össze.
80% felett leginkább az a káros, hogy a kémiai degradáció gyorsabb, ha nem ad le áramot az akksi. Ha éjszaka töltöd akkor 8-10 órát is jelenthet ez egy nap. Ami egy év alatt tetemes idő. Ezért lettek bevezetve laptopoknál meg most már telefonoknál is a limitációk, meg az éjszakai elnyújtott töltés stb.
Ez utóbbi viszont többet számít az akksi élettartama szempontjából, mint a ciklusok száma.
Remélem így már érthető. :) Visszaolvasva tényleg nem annyira volt egyértelmű. -
Decske
senior tag
Én egy 25W-os usb pd (amit a Pixel 5-höz kaptam) illetve a gyári Samsungos (amit a note packhez adtak) töltöm, valamint egy ősi MS QC3-as töltőt használok, amikor dexezem. Nem nagyon szoktam nézni mennyi idő alatt tölt fel, reggel ébredés után szoktam feltenni és olyan 80-100% között szoktam levenni. Az én használatommal egész napra elég szokott lenni, 10-50%-al szoktam este letenni úgy, hogy 11 és 5 között bixbi kapcsolja az akksi kímélő módot.
A gyári akksi limitálót csak dexnél szoktam bekapcsolni. A lítium akksik tulajdonsága miatt a 20-80%-os tartomány nem igazán hoz a konyhára (főleg, hogy ha kétszer töltöd egy nap). Az sokkalta károsabb, ha magas töltöttségen tartod úgy, hogy nem ad le áramot (értsd éjszaka 100-ra feltöltés után a töltőn hagyod). -
Decske
senior tag
Nálam is megjött. Köszi a tippet. :)
-
Decske
senior tag
Én OTP-t használok, semmi különös, ugyan olyan jól használható, mint egy normál telefonon. Bár én a pénzügyeimet egy külön appban vezetem és az nagy segítség, hogy a két app egymás mellett van megnyitva kvázi "teljes" méretben a belső kijelzőn.
OneNote-ról tudok még nyilatkozni, ott a tabletes felület jön be. -
Decske
senior tag
válasz
ADAM1337
üzenetére
Én még egy 1000 éves Microsoft HD500-as display dock-ot használok. Otthon, ha nem kell semmi PC-t igénylő dolgot csinálnom arra van feldugva a telefonom. Ilyenkor az akksit 85%-ra limitálom, meg alapból korlátozva van a processzor teljesítménye.
A telefon max langyos szokott töltés közben lenni, maga a dokkoló egy darab alukocka, azt még soha nem éreztem melegnek.
Van egy Ali-s cuccom is. Az tud melegedni, bár a Foldnál annyira még nem vettem észre, pedig töltőt is dugtam rá. -
Decske
senior tag
válasz
ADAM1337
üzenetére
Én Pixel 5-ről jöttem, előtte Huawei Mate sorozatát használtam.
Én pont fordítva tapasztalom meg. A Mate 10 Pro maradt nálam az infra port miatt (univerzális távirányítónak), de furcsa a fogása a Fold után. Nagy kezem van, de a keskenyebb kijelzőt a vastagabb házzal valahogy kényelmesebb használni. -
Decske
senior tag
Idén már lehet nem jön a A12/OneUI4.0 szeretett foldunkra. gsmarena
Ezek után lehet nem is annyira bánom. -
Decske
senior tag
válasz
Something_
üzenetére
Ha a Play Store-ból szedted le, akkor nem is fogja kezelni. Az már nagyon régen nem frissült. Szedd le valahonnan APK Mirror-ról vagy a Huaweitől és menni fog. Plusz onnantól fogva a Healthet tudod az appon belül frissíteni.
-
Decske
senior tag
válasz
Something_
üzenetére
Ahhoz nem a Huawei Health kell?
-
Decske
senior tag
válasz
Something_
üzenetére
Gratula a telefonhoz, használd egészséggel! :)
Nekem is nagyon merült elsőre, de kb egy hét után beállt, és ugyan annyit vagy jobbat hoz, mint a korábbi Mate 10 Pro-m vagy Pixel 5-öm.
Kamerára nem tudok reagálni, arra amire használom megfelel.
A külső kijelző csak elsőre furcsa szvsz, ha szélesebb lenne, akkor nem lehetne egy kézzel használni. A gyors interakciókra szvsz való, minden másra meg ki lehet nyitni.
A tömeg. Kicsit könnyebb mint két telefon.
-
Decske
senior tag
Sziasztok! ForRedGlory fórumtársnak köszönhetően csatlakozom a Fold 3 tulajdonosokhoz.
Eddig kb három nap használat után nagyon pozitív a készülék, ahogy egy külföldi tesztben hivatkoztak rá, ez a soha ki nem adott Surface Mini.
Egy Pixel 5 és Surface Go kombót váltott, így végre egy eszközt kell csak magammal vinni, nem kettőt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Az iPhone Air buktája elkaszálhatta vékonyítási lázat
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Battlefield 6
- Ingyenes az Epic Store-ban a Universe fo Sale
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Windows 11
- További aktív témák...
- OnePlus Nord 2T 5G 8GB/128GB
- iPhone 13 pro 128GB független, hibátlan, szép
- MacSzerez.com - iPhone 15 / 128GB / Fekete szín / Apple Garancia!
- MacSzerez.com / iPhone 13 Mini / 128GB / Midnight / Kártyafüggetlen /Új akkumulátor! / Garancia!
- MacSzerez.com - iPhone 14 / 128GB / Fehér szín / Gyári új Akkumulátor! / Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 100% Akkumulátor
- HP EliteBook 850 G7 (15.6") i7-10610U - Garancia, Akció!
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest