Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fogtunder

nagyúr

válasz Timeola #1733 üzenetére

Itt is van több réteg. A teteje a MM, Emag, szolgáltatók, akik a gyártó hazai képviseletétől veszik a cuccot, ezekre van hivatalos garancia itthon. Vannak a nagyobb szürkézők, általában külföldi anyacéggel, akik nem itthon veszik, az Áfát se itt fizetik, viszont hivatalos forrásból van a telefon, valszeg kiküldik a származási országba, ahol rendesen garizzák, aztán vissza. Ez kicsit már spekuláció, ez a szegmense aránylag új a piacnak, nem foglalkoztam vele komolyabban. Aztán vannak a bolti garis helyek. Megveszik külföldi forrásból, ami gyakran EU-n is kívül esik, az áfáról a könyvelőjük se hallott, bolti gari van, ami annyira megbízható, mint maga a hely.
    A Turbadot hallottam már itt, hogy állítólag megbízható, mint piaci szereplő nem ismerem őket komolyabban, nem tudom, hogy dolgoznak. Én alapvetően pártolom a hivatalos forrást, ezt ismerem és mivel kockázatkerülő a természetem, ezt szoktam ajánlani másoknak is. Simán lehet, hogy valamelyik operátornál beragadt párezer darab és azt öntötték rá a piacra, ami letolta az árakat, de ettől ez még a hivatalos magyar gari hatályán kívül fog esni, mert ennyiért itthon a Samsung senkinek nem adott el S20-at.
    Ennek a tudatában lehet tovább gondolkodni.

De amúgy egy Honor 20 perpill 100K hivatalos forrásból, az kevesebb, mint a fele egy Firstphone-os S20-nak és gyakorlatilag egy P30. Én személy szerint azt vennék.

Új hozzászólás Aktív témák