Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1901) piocasember válasza Markizmark (#1900) üzenetére


piocasember
tag

Igen!

(#1902) Markizmark válasza piocasember (#1901) üzenetére


Markizmark
addikt

Akkor várok még a TMH-ra, abból július sincs kint.

Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.

(#1903) Pano válasza trialboj (#1886) üzenetére


Pano
addikt

Szia!

Azt hiszem pont tudok neked érdemi információval szolgálni.
Holnap lesz egy hete, hogy vásároltam egy Huawei P20 készüléket, mert a szolgáltatóm kimagaslóan jó áron adta (60.000 Ft full alap csomaggal is).
Maga a készülékkel nem lenne úgy különösebb gond, de a szoftver katasztrofális. Az animáció átfedések, finomgörgetések sok appban akadnak, mint egy 30 ezer forintos telefonon (maga a gyorsaság jó, de elég felhasználói élmény romboló), nem jönnek meg az alkalmazások értesítései annak ellenére sem, hogy húsz helyen engedélyezed, teszed kivételek közé (ez is tiszta vicc) és fontos dolgokról maradok le. Pont mai eset, hogy tegnap este írtak a kollégák 8 óra körül google hangoutson (azon megy a céges kommunikáció) és reggel negyed 8-kor jelzett a telefon, amikor az ébresztő bekapcsolta a kijelzőt (nem, nem volt ne zavarj módban). De ugyan így járok e-mailekkel, egyéb csevegési üzenetekkel és már nem tudom mit csináljak, mindent feltúrtam megoldás után.
Cserébe elmegy a telefon közel 2 napot, ha leveszem töltőről akkor reggel is 100%-on áll, vagy 99-en, de milyen áron?
Van teljesítmény mód a telefonon, aminek bekapcsolásával ezek az animációs, görgetési stb lagok mondhatni megszűnnek, csak ritkán vannak. Ha bekapcsolod ugyanúgy naponta töltőre kell rakni, mint bármi mást, de pluszba szenvedhetsz tovább a fenn említett értesítési problémákkal. Ahogy észrevettem ezzel szinte mindenki küszködik, csak egy idő után valahogy beleszoknak, nem lesz nekik annyira prioritás.
P9-ről váltottam, ott is akadtak érdekes dolgok, de azért ennyire élhetetlen nem volt ha az ember rászánta az időt is beállította rendesen, kikerülte a bugokat utána elégedetten tudta használni.

Emiatt is napok óta erősen gondolkozom, hogy elállok a vásárlástól. Eddig csak a kifejezetten jó ára tartott ettől vissza, de egyre jobban kezd elegem lenni. Főleg a ma reggel megkapott tegnap esti hangouts üzenet óta.

Hiába kerül háromszor annyiba az s10e, lehet inkább azt fogom választani. Emiatt is kezdtem el olvasni a topikot.

[ Szerkesztve ]

(#1904) Bass válasza undersance (#1897) üzenetére


Bass
addikt

Nekem nem jött rá de ránéztem playen és ott csücsült a frissités. Éjjel kíváncsi vagyok mennyit eszik

"The gods who light up the sky at the gate of sethu"

(#1905) Petyuska111


Petyuska111
tag

Xperia z3c-t akarom lecserélni erre. A Sony-tól vártam egy ilyen telefont, de hiába, így ez lesz. Minden tetszik, de mintha valaki azt írta volna, hogy az értesítések nem mindig jönnek meg, erről mi a tapasztalat? Kifejezetten a gmail értesítések érdekelnek, az a legfőbb prioritás nekem, hogy a beérkező emailekről azonnal legyen értesítő, ne csak órák múlva (ilyen szempontból a z3c tökéletes, ettől is ezt várnám el). Ilyen szempontból rendben van a telefon? A másik az értesítő led hiánya, tudom, h vannak erre appok, képesek teljes mértékben pótolni a hiányát vagy csak részben? Olyan szép ez a telefon, h ez az első olyan, amire nem szeretnék se tokot, se semmit tenni, mennyire stabil a fogása, hajlamos kicsúszni? Fekete vagy zöld a szebb szerintetek?

(#1906) trialboj válasza Petyuska111 (#1905) üzenetére


trialboj
őstag

Ez a telefon akkor a legjobb választás ha inkább a "kisebb" méret a cél. Az email értesítésre használhatsz külsős appot, ahol akár több emailt accot is kezelhetsz, ott tuti nem lesz gond azzal hogy jelezzen. Az értesítő led, eltűnt, ugyanakkor a telefonnak van always on kijelzője, ami megint csak zsivány király, de van app arra hogy a kamera körül, körözzön a led, vagy talán arra is hogy a telefon szélei villogjanak.

Ha nem tennél rá tokot, semmiképp ne feketét válassz, szerintem azon látszik a legjobban az ujjlenyomat, ha neked a zöld a bejövős válaszd inkább azt, kék is jó, nekem az érdekes fehér is tetszik, de az sajnos inkább nőies krém színre hasonlít.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#1907) pepito46


pepito46
csendes tag

Sziasztok! Szeretnék Pitaka tokot venni a telefonra. Azt tudom, hogy a Qi töltés megy vele, de az NFC-s dolgok (mobilfizetés) is működnek vele?

(#1908) kaciokos válasza S. Szabi (#1872) üzenetére


kaciokos
őstag

Ennek az appnak van egyébként valami hátránya? Nyilván többet eszik egy kicsit a telefon, mintha ki lenne kapcsolva a kijelző, de ilyenekre gondolok, hogy pl. nem megy az ujjlenyomatos feloldás, véletlen érintésre csinál valamit, zsebben feléled, stb.

(#1909) mugencivic válasza pepito46 (#1907) üzenetére


mugencivic
tag

Működik az NFC-s fizetés Pitakával, sokszor használom.

(#1910) Petyuska111 válasza trialboj (#1906) üzenetére


Petyuska111
tag

Természetesen a kis méret a cél az xperia z3 compact után. Emailnél kifejezetten a gmail natív appjára gondoltam, nem valami egyéb emailes appra, tehát a gmail app értesítéseiről van tapasztalat, rendben megjön? Azért kérdezem, mert én csak ezt használom és tudom, hogy vannak olyan telók ismerősöknek (Xiaomi, Huawei, stb.), amik nem dobják ki azonnal, hogy email érkezett, hanem csak órák múlva, ez viszont elég nagy gond lenne nekem. Kérem, h írja meg, ha valaki tud erről valamit! Szín: úgy tudom ebből nincs kék (pedig az jó lenne), csak fehér, fekete, zöld, sárga. Fehér, sárga kiesik, marad ugye a zöld meg a fekete. Ha a zöldön nem látszik annyira az ujjlenyomat, akkor az lesz.

(#1911) pepito46 válasza mugencivic (#1909) üzenetére


pepito46
csendes tag

Köszi szépen! :)

(#1912) csaba1203 válasza Pano (#1903) üzenetére


csaba1203
addikt

Azért ezt P 20 topikba ne írd be,mert meg fognak lincselni.Egyébként pont ezért jó választás ha Samut veszel az atom stabil szofvere miatt. :K

(#1913) kaciokos válasza Petyuska111 (#1910) üzenetére


kaciokos
őstag

Tudtommal fekete, sárga, zöld és kék színben elérhető a telefon.

[ Szerkesztve ]

(#1914) ollie válasza kaciokos (#1913) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Fehérben is biztos, én olyat vettem az asszonynak.

***

(#1915) Petyuska111 válasza kaciokos (#1913) üzenetére


Petyuska111
tag

Kékben sajnos az s10e nem elérhető, csak az s10+. [link]

(#1916) Chris Kiki válasza Petyuska111 (#1915) üzenetére


Chris Kiki
senior tag

Elérhető kékben is, csak az amerikai változat. Nekem majdnem sikerült egyet megcsípnem.

Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever

(#1917) Petyuska111 válasza Chris Kiki (#1916) üzenetére


Petyuska111
tag

Mo-on, ill. Európában nem árulják kékben (én legalábbis egyet sem láttam eddig). Gondolom a másik chippel szerelt Amerikai, Kanadai verzióra gondolsz. Azzal csak az a gond, hogy ha sikerülne is szerezni egyet, nemhogy gari nincs rá, de a régión kívüli telókat még pénzért sem javítja a szervíz (nem én találtam ki,máshol írták azoknak, akik az USA verziót akarták volna megvenni). Emiatt szóba se jön.

(#1918) kekedi válasza Petyuska111 (#1917) üzenetére


kekedi
senior tag

Én sem láttam még kéket. Se élőben, se (magyar)webshopban.
De nem is értem. Sokan szeretik a kéket. Erre van egy libafos ződ meg egy kanális (kanári) sárga. Meg a "megunhatatlan" (mindig azt veszek de miért?) fekete. :D

(#1919) Petyuska111 válasza kekedi (#1918) üzenetére


Petyuska111
tag

Gondolom üzletpolitika. Vedd meg az s10+-t, ha kék kell.

(#1920) LustaDick123 válasza Chris Kiki (#1916) üzenetére


LustaDick123
tag

És azokban állítólag van FM rádió is....

(#1921) kaciokos válasza ollie (#1914) üzenetére


kaciokos
őstag

Bocsi, erre rosszul emlékeztem. Mondjuk én mindig is a sárga meg a fekete között hezitáltam, a másik két szín sosam érdekelt.

(#1922) videki


videki
csendes tag

Sziasztok, ma rákerestem hogy van-e frissítés, és azt írja hogy "A jelenlegi szorftververzió nem támogatott. Keressen fel egy szakszervizt."

Ez mi a fene lehet?

(#1923) ollie válasza videki (#1922) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Hol vetted?
Milyen régiós a mobil (CSC)?

A software information-ön belül, a service provider-nél látod, nálam pl. XEH/XEH, XEH/XEH

***

(#1924) kbyte1024 válasza ollie (#1923) üzenetére


kbyte1024
addikt

Szerver gond lesz ott. Nem kapcsolódik az enyém se a Samsung serverehez.

Csak a halott látja a háború végét. - Platón

(#1925) PanVene válasza Petyuska111 (#1917) üzenetére


PanVene
csendes tag

Európában van kék S10e, maximum Magyarországon nem. Nem akarnám a céget nagyon reklámozni, de Amazon még visz is ki magyar címre ha jól tudom, és most épp 3 év garanciával adja.

(#1926) Petyuska111 válasza PanVene (#1925) üzenetére


Petyuska111
tag

És tényleg van, köszi. Hmmm. Bár nem tiszta, hogy ez a német verzió most akkor melyik régiós modell, ill. a 3 év garit ki adja és hogyan, ezt firtatják is az Amazon oldalán amit linkeltél, sajnos többnyire németül van a válasz és nem angolul, aki ért németül esetleg megnézné? A kérdések és válaszoknál van. Ezek után tényleg nem értem, hogy nálunk miért nincs kék???

(#1927) ollie válasza Petyuska111 (#1926) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Az a baj, hogy még ha EU-s készülék is az amazonos, itthon csak 1 év garanciád lesz, a másodiktól kénytelen leszel majd postázni. Ha meg nem EU-s, már az első évtől kezdve is posta.

***

(#1928) icemad válasza Petyuska111 (#1926) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Chrome lefordítja neked. :)

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#1929) Petyuska111


Petyuska111
tag

Megtaláltam az angol válaszok közt, ez a normál eu-s verzió, csak a nyelv van alapból németre állítva, ami az első képernyőn átállítható, ill. eu-s simkártyával lehet először használni, utána bármilyennel. A gari 3 év, nálunk csak 2 évet adnak ha jól tudom, de az nem derül ki, hogy ha Mo-on beviszem a S. szervízbe, akkor szóba állnak-e velem vagy elhajtanak?? Ez azért legalább olyan fontos, mint a szép szín. Ha viszont nálunk is él a 3 év gari, akkor a magyar S. képviselet bekaphatja, mi ez, ha nem hátrányos megkülönböztetés????

(#1930) Petyuska111 válasza ollie (#1927) üzenetére


Petyuska111
tag

A garinak utána fogok nézni, viszont 2 év helyett 3 év lenne, ami kompenzálhatja a postázást (ha 1 év után tényleg postázni kell). Ill. van egy olyan halvány megérzésem, hogy a garanciális ügyek intézése "némileg" gördülékenyebb lehet a sváboknál mint nálunk, még postán keresztül is. Át kell gondolni, de ez is egy opció.

(#1931) PanVene válasza Petyuska111 (#1929) üzenetére


PanVene
csendes tag

Igen, jól láttad ez EU-s, konkrétan DBT (német piacos). Nekem is innen van, fehér, már a 3. telefonom tölük.
Eddig garanciás ügyet nem kellett egyszer sem intézni, a garancialap az S10e-hez kitöltetlenül jött. Ha vissza kellene küldeni hozzájuk, az elvileg díjtalanul lehetséges.

Pár pont úgy általában az Amazonról vásárláshoz:
- Legyen ott a termék mellett, hogy "Verkauf und Versand durch Amazon." (Eladó és küldö az Amazon), ekkor tuti a megfelelö verzió lesz.
- Az ár 19% ÁFA-val jelenik meg, ez magyar kiszállítási cím esetén 27-re korrigálódik.
- Érdemes EUR-ban kifizetni és nem hagyni, hogy átváltsa HUF-ra az árat.
- A számla csak elektronikus, rendelés után lehet letölteni bármikor.

(#1932) ollie válasza Petyuska111 (#1929) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Nálunk 1 évet adnak EU-s készülékre, de ahhoz is kell a Samsung garanciapapír meg számla.

***

(#1933) Petyuska111 válasza PanVene (#1931) üzenetére


Petyuska111
tag

Köszi, hasznos infók!

(#1934) Pano válasza csaba1203 (#1912) üzenetére


Pano
addikt

Megtettem ott is. :D Vissza küldtem elállásba, úgyhogy amint végig megy a folyamat, rendelem is az s10e-t.
Ma betévedtem egyik szolgáltató üzletébe érdeklődni az s10e iránt, erre az értékesítő olyan szöveget levágott nekem, hogy fel kellett volna vennem. Elkezdett győzködni, hogy az S10e-ből már csak pár darab van és nem is kapnak többet, a samsung már nem fogja gyártani, mivel annyira jó lett az a70, hogy mindent tud amit az s10e , fele árban és utóbbit emiatt kevesen veszik, ezért a samsung kifuttatja.

Hát, volt facepalm tőlem elég rendesen.

(#1935) S. Szabi válasza Pano (#1934) üzenetére


S. Szabi
őstag

Mondtad volna neki, hogy akkor kérsz egy A70-t, mit mondott volna? :D "Fele annyiért" :D

[ Szerkesztve ]

(#1936) trialboj


trialboj
őstag

Ideát a pcgarage, most 500 euro alatt árulja a telefont, szerintem ezt az árat pont nekem találták ki :) még így is 4x drágább mint eddig bármelyik telefonom, de a fénykép és kamera miatt ezt most jó választás lesz (remélem).

Az egyetlen problémám, hogy nincs az oldalon se Nillkin Frosted Shield se más ajánlott tok. Az érdekelne, hogy erről tudtok valamit? ez a hivatalos samu tok?

kb 6000 ft szóval nem mondható olcsónak, érdemesebb lenne Nillkin-t választani, és amíg megjön, nagyon vigyázni a telóra tok nélkül? Kinézetre a samu tok is tetszik, főleg a másodlagos szín miatt, habár gondolom abból semmi nem látszik miután fel lett pattintva a telóra.

Mialatt megírtam a hsz-t 6 ról felment 7000 re a toknak az ára :) így már csak azért sem veszem meg tőlük, a kérdésem törölhető.

[ Szerkesztve ]

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#1937) csaba1203 válasza Pano (#1934) üzenetére


csaba1203
addikt

:D :DD

(#1938) ollie válasza trialboj (#1936) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

A samsung tokok drágák, van ami már 20 ezer forint fele közelít árban, viszont minőségiek, és kapsz rájuk 1 év garanciát.

***

(#1939) Pano válasza trialboj (#1936) üzenetére


Pano
addikt

Nézd meg ezt a kínálatot.
Ezek nagyon jó, minőségi tokok. Szinte mindegyik ráadásul kifogástalanul véd. De számolnod kell azzal, hogy azért egy nillkin frostednél vastagabb.

(#1935) S. Szabi
Áh, az én időm drága belemenni felesleges hülyeségalapú beszélgetésekbe/vitákba, még szórakozásból is. :D Arra jó volt, hogy tutira ne menjek át ahhoz a szolgáltatóhoz. Bár, értékesítőtől függetlenül se mentem volna, nem volt jobb ajánlatuk.

[ Szerkesztve ]

(#1940) sfefe válasza trialboj (#1936) üzenetére


sfefe
őstag

En gyari samu bortokot vettem....Marha jo tapintasra is...

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#1941) videki válasza ollie (#1923) üzenetére


videki
csendes tag

Telenoros, XEH/XEH.

Csak online frissítette magát mindig.

(#1942) Bass


Bass
addikt

Nem tudom szabad e de nekem van egy gyári Samu tokom ,új. Privátba lehet Érd.

"The gods who light up the sky at the gate of sethu"

(#1943) kliebertakos


kliebertakos
csendes tag

Sziasztok! Tud valaki segíteni abban, hogy miként lehet beállítani azt, hogy a bejövő messenger üzenetek esetén az értesítés felébressze az alvó kijelzőt? Egyszerűen nem találom sehol. Létezik, hogy nincs is ilyen alapfunkció?

(#1944) scream


scream
veterán

Hali!

Érdeklődnék, hogy GSM-es vásárlás esetén is érvényes-e az 1 év Samu gari idehaza? Mit kell nézni/tudni, amikor megveszi az ember a készüléket, hogy ne kelljen másik világrészre postázni garanciális ügyintézés esetén? :F

(#1945) ollie válasza scream (#1944) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

EU-s készülékeknél van 1 év garancia, minden másra nincs. Jól figyelj oda, mert vannak pl. svájci példányok is, az meg nem EU.

***

(#1946) scream válasza ollie (#1945) üzenetére


scream
veterán

És ezt átvételnél miből tudom meg, hogy milyen régiós? Kibontom és bekapcsolom és megnézem milyen régiókód van benne? :F

Másik kérdésem akkuidővel kapcsolatban lenne, hogy nagyjából mivel kéne számoljak? Mostani Mate 20 Pro-val 2,5nap alatt 7,5 óra SoT jön össze az átlagos használatom mellett (hátha ez valamivel jobb irányadó).

[ Szerkesztve ]

(#1947) trialboj


trialboj
őstag

Megrendeltem én is a telót. De komolyan nem értem ezt a samu nem samu garanciát. Miért kellene neked foglalkozni a gariztatással? Nem az a cég intézi akitől vetted? Ha bajod van őket hívod, küldenek futárt, elviszik, majd mondják mi a helyzet.

btw, 4 órával később rendeltem, akkora meg már megint korrekt áron volt a samu tok, szóval vettem egy feketét, az a biztos, aztán majd próbálok valami színesebb nillkint, ha ez túl unalmas lenne.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#1948) icemad válasza scream (#1946) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Szerintem kb a fele az aksi idő,egy mate 20 pro-hoz képest.

Trialboj: tényleg 1000 forinton vaciláltál ennyit?

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#1949) ollie válasza trialboj (#1947) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Mert sok GSM bolt átver, vagy azt mondja, hogy a Samsung adja a garanciát, holott nem, vagy már megszűnt a cég, ami üzemeltette a voltot, mire garanciáztatnod kéne a készüléket. Ez van ma Magyarországon, átvernek mindenhol.

***

(#1950) Pano válasza kliebertakos (#1943) üzenetére


Pano
addikt

Szerintem Samsungnál nincs ilyen, csak sms esetén.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.