- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
janaman01
addikt
Sziasztok. Van esetleg egy 3rd app ami kordában tudja tartani bizonyos alkalmazásokat... a szemétláda simple az akku beállitásokban korlátozottra van téve , ráadásul kilövöm kényszeritett leállással, de mégis , mégha nem.is használom valahogy aktiválja magát mert a teló elég gyorsan merül, és az akku beállitásokban látom hogy az harap a legtöbbet..
-
válasz
proly01 #33789 üzenetére
Vanced Manager. Ezzel le lehet tölteni és telepíteni a YT Vanced, YT Music Vanced és a MicroG alkalmazásokat is. A régebbi verziókat is. Először a MicroG-t kéri, hogy telepítsd, de miután felrakod YT Vancedet, utána már törölhető, ha egyébként nem használnád. Nálam a YT Vanced-ből a legújabb v17.03.38 nem működik, de a korábbi v.16.29.39 igen, és ez is telepíthető innen.
-
Chrys_
addikt
Megvan a megoldás működő Chromecast streaming-re:
1.: Megnyitod a Vanced manager-t
2.: Youtube Vanced uninstall
3.: Youtube Vanced install
4.: Redownload-t kell kiválasztani
5.: Ahol version: latest van, ott válaszd ki ehelyett a 16.14.34-t
6.: installenjoy
(És mentsd le ezt az .apk file-t pl. a My APKs Pro programmal.)
-
proly01
őstag
Kérdezni szeretnék.
Telepítve volt a telefonomon (sima S10 512gb független) a youtube vanced nevezetű reklám mentes alkalmazás 14-es verziója. Sajnos ez a legutóbbi szoftver frissítés óta nem működik.
Viszont találtam egy alternativát az XDA-n, Vanced manager non root formájában.
Kérdésem az ez teljesen biztonságos? Telepítgetni és frissíteni szeretne nekem mindent. Infókat ad hogy kapcsoljak ki bizonyos funkciókat akku kímélést pl. engedjem a Micro G-t a háttérben stb.... -
válasz
Oldman2 #33787 üzenetére
"Megy-e az ujjlenyomatolvasó gond nélkül?"
Nekem FirstPhone-os ShieldUp fólia van a telefonon, szerintem kb ugyan az lehet mint a ClearPlex. UV-s üvegfóliával nekem is szenvedett az ujjlenyomat olvasó, ezzel tökéletes.ű
"Egy hátlapi tok "le tudja-e túrni" a ClearPlex fóliát?"
Én eddig bármelyik tokkal néztem, egyik sem akarta lelökni a fóliát a telefonról
Sima szilikon, gyári ütésálló tok és a gyári szilikontok sem. -
Oldman2
nagyúr
ClearPlex fólia S10+ -on
Készüléket cseréltem (de maradtam az S10+ típusnál).
Üveg "fólia" volt rajta, de istennek nem ment az ujjlenyomatolvasó. Már "pánikoltam", mikor az eladó mondta, hogy az üveg miatt érzéketlenebb... levettem, azóta megy.
Kérdésem annyi lenne, hogy ClearPlex gumifólia esetén (ha már annyiba kerül):
- Megy-e az ujjlenyomatolvasó gond nélkül?
- Egy hátlapi tok "le tudja-e túrni" a ClearPlex fóliát? -
Yogibear974
senior tag
válasz
gyarmatinic #33780 üzenetére
Nekem már lassan 3 éve van fönt az ultimate shield -et. Igaz vizes fólia,
de nagyon jó. Az oldalán a tokok most kezdik felnyomni a body védelmet. -
csaba1203
addikt
válasz
Simivok #33782 üzenetére
Fentebb is írtuk már és az eladási statisztikák is alátámasztják az S22 széria zátonyra futását....
Jelen pillanatban az S10+-om a végsőkig fogom használni és talán majd az S23 vagy S24-el sikerül nekik a temérdek hibát kijavítani, hogy az emberek késztetést érezzenek a váltásra. -
Simivok
senior tag
Sziasztok,
Sima S10-et használok és úgy látom hogy S22-re se szívesen váltanék. Akksi csere után mennyire garantálható a vízállóság? Valaki próbálta? Mert ha nem akkor csak ősszel cserélnék akksit, addig remélem kihúzza a mostani...
-
icemad
nagyúr
válasz
gyarmatinic #33780 üzenetére
Whitestone dome glass. Ha nem sajnálod rá a pénzt, akkor az a legjobb.
-
gyarmatinic
tag
S10+-ra tudnátok ajánlani jó kerámia/üvegfóliát? Magyar oldal vagy ali/ebay is szóba jöhet.
Amiket én rendeltem rá UV üvegfóliák kb 1x leesik a székről a szőnyegre és pókhálós!
Köszi előre
-
törölt tag
Ezután vagy az áprilisi után már csak 3 havonta kapjuk a frissítéseket?
-
Derrewyn
senior tag
Telekomos S10+-ra ma megjött a One UI 4.1 frissítés.
-
mihail38
senior tag
válasz
csorbajeno #33770 üzenetére
Igen ő lett!
Köszönöm! -
mihail38
senior tag
Sziasztok!
Sajnos vagy még semde engedtem a csábításnak magával húzott a sötét oldal aminek sok oka van, de jól éreztem itt magam és még mindig azt mondom hogy az S10 plusz az egyik legjobb telefon!
-
osztszoroz
aktív tag
Ez csak egy mobil.. Nem kell túlgondolni, misztifikálni. Ha kereket kell cserélni, akkor sem omlunk össze.... Písz.
-
kispal87
aktív tag
válasz
osztszoroz #33766 üzenetére
Ez akkor működik ha nem számít a vízállóság.
Mondjuk csavarhúzóval nem állnék neki mert instant törés lenne a vége, kell a műanyag pengető. -
válasz
osztszoroz #33764 üzenetére
És míg megveszed ezeket hozzá, máris ott vagy, mintha a szerviz csinálná meg.
-
mihail38
senior tag
válasz
FireFox1996 #33762 üzenetére
Én is így gondolom!
A kijelzőnek semmi baja, nekem nem éri meg 400e egy S22 ennyit én biztos nem adok ki egy telefonért sem -
Isaac76
tag
Tegnap megváltam a Drágaszágtól , így okafogyottá vált a fórum használata.
Köszönöm azoknak akik hasznos tanácsaikkal segítettek az elmúlt években
Lehet az S22 csopiban még olvassuk egymást. -
Oldman2
nagyúr
válasz
FireFox1996 #33755 üzenetére
Az aksi csere max. 20e.
-
emre33
addikt
válasz
csorbajeno #33752 üzenetére
Nekem is S10+ van, nekem is 3 éves.
Én is az okotogonnál lévő szervízben akartam aksit cseréltetni.
Jelenleg nincs nekik aksi és nem is rendelhető. Készlethiány van
-
mihail38
senior tag
válasz
csorbajeno #33752 üzenetére
Köszönöm!
Igen, Pesten -
mihail38
senior tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani hivatalos szervízt ahol lehet cseréltetni akkut S10 pluszba?
Mennyi időt vesz ez igénybe?
3 éves a készülékem úgy gondoltam lehet cseréltetni kene az aksit, egyébként még hozza bőven a 4 óra kijelző időt.
Köszönöm a segítséget! -
karldergroße
senior tag
Megjött a OneUi 4.1
Mivel mindenhez 3rd app-ot használok és a launcherem sem az eredeti, valószínűleg nem fogom nagyon észlelni... -
Yogibear974
senior tag
válasz
csorbajeno #33748 üzenetére
Köszi!
-
csorbajeno
veterán
válasz
Yogibear974 #33747 üzenetére
A kezdőképernyőn nyomj hosszan, majd jobb alul a Beállítások. Azon belül az alkalmazásikon-jelvényeket kell visszakapcsolni.
-
Yogibear974
senior tag
OneUI frissítéssel eltűnt az ikonról az értesítési pötty, vagy valahol külön bekapcsolható újra?! Thx.
-
Isaac76
tag
-
Vazil
tag
Sziasztok!
Akik 2 simmel használják a telót hogyan alakul az akksi idő? Céges+priváttal használnám, sok navival. Vezetéknélküli töltős a telefontartóm.
-
Ricardo
titán
válasz
Kleroo #33736 üzenetére
"Vagy maradjon így minden, de akkor ne reklámozgassuk a 4 MP-elnél és 720p videónál nagyobb tudást, mert jó eséllyel megy a lecsóba. "
Miért is? Mert a technikai analfabéták nem a megfelelő módon juttatják el egymásnak a képeket és a videókat?
A lehetőség adott. Hogy sokan nem élnek vele az legyen az ő gondjuk. Nem a technikát kell kebutítani hozzájuk, hanem nekik kell elmondani , hogy van más lehetőség.
A te logikád alapján tök fekesleges minden fejlődés.
Akkor felejtsük el a flac formátumot is, mert a többségnek nincs olyan hangrendszere amin meg tudná hallgatni? Maradjunk a maximum 128k-s mp3-nál. Az emberek jó része úgyis csak mobilon bömbölteti. Meg aztán felejtsük el a kispolszkinál erősebb autókat is, hiszen egy csomó helyen le van korlátozva a maximum sebesség. Bőven elég az is.A világ változik. Aki nem változik vele lemarad.
-
Kleroo
veterán
válasz
Oldman2 #33740 üzenetére
Kicsit összekavartam a videóval.
Videó küldés esetén alul a 3. ikon, fogaskerék, ott lehet kb 5 lépcsőben állítani a felbontást@minőséget.
Fotóknál vagy a default optimális downsizeolás megy (1280px széles, ami már eléri a "nem túl jó" szintet)
Vagy ahol kiválasztgathatod a képeid, kicsit feljebb (kb a kijelző közepén) van egy sáv ahol kiírja mennyi képet jelöltél ki. Na annak a sornak a jobb szélén ki lehet tallózni, hogy uncompressedként küldheted. -
sgeza
veterán
válasz
Kleroo #33734 üzenetére
A Viberben például át tudod küldeni az eredeti képet. Csak nem képként kell küldeni, hanem a fájl csatolást választani, ahogyan egyébként bármilyen fájl átküldhető vele. Így magát az eredeti képfájlt küldöd át.
Nem reklámozni akarom, csak lehet, hogy nem mindenki tudja. Ha már így előjött ez a kérdés. -
Kleroo
veterán
válasz
Ricardo #33735 üzenetére
Van technikai analfabéta ismerősöd? Nekem elég sok. Azért a messenger még mindig mainstream, ahol "elküldtem a képet" az azt jelenti, hogy pontosan az ment át amit fotóztam. Mert hát a kép az kép.
Ismétlem, FHD kb elég. Nem akarok én nyers képeket küldözgetni.
A 150kB-os 960pixeles foshalmaz helyett 1920 széles 350-400kB körüli képeket küldözgetnék. A Technológia, tárhelyek, minden ugrásszerűen fejlődik, bőven bírnia kéne.
Lassan 4k streameket is tolnak a poweruserek mobilon. Nem létező fogalom lenne ez, ha probléma lenne foshalmazról "oké" szintre felmászniVagy maradjon így minden, de akkor ne reklámozgassuk a 4 MP-elnél és 720p videónál nagyobb tudást, mert jó eséllyel megy a lecsóba. Statisztikám nyílván nincs de a userek egy lényeges része FB, instára kiposztolja, vagy messengeren átdobja anyunak/apunak. Kevés IT-n kívüli nem idős embert ismerek aki tudatában van annak hogy melyik program hogyan degradálja/nem degradálja az átküldött adatot. Persze túlzok, nyílván nem mindenki küldözgeti, hanem TV-n lokálba visszanézni (bár direktbe wireless összekötve ismét kap a minőség egy gyomrost).... szóval aki szépen vinyóra tárolja NAS-ba, és onnan nézegeti vissza, az jó. Vagy ha az eredeti képeket nyomatja ki, az jó. De nagy eséllyel a nem hozzáértőknél elég nagy kárt okoz ez a sok mainstream degradáló effekt.
ui: Egyébként a messenger lite még a régi algoritmussal működik, az perfekt balance-ot tart. csakhát kevesen használják és 1-2 fontos funkció nincs benne sajnos. -
Ricardo
titán
válasz
Kleroo #33734 üzenetére
Az ilyen csevegő programok egyzerűen nem erre valók.
Már 2016-ban naponta 100millió (!!!) órányi videót néztek meg naponta.
De már 2014-ben is egy év alatt 400 milliárd megosztott fotó volt.
Mára ezek a számok a sokszorosára ugrottak.
Brutális mennyiségekről beszélünk.
Képzeld el ha ezek nem egy két száz kb-os méretűek lennének, hanem 10-20 mega nagyságúak. -
Kleroo
veterán
válasz
Ricardo #33733 üzenetére
Persze!
Viszont amikor a 4K ról lassan 8k-ra állunk átt, akkor ott nekem nem életszerű a 960px messengeres kép. (A kijelzők pedig 2k és 4k között vannak)
A tömörítés kell, és jó is. De 2012-ben ragadtunk kb (sőt, korábban kevésbé downsizeolt a messenger)
Én a telegramot pl ezért is szeretem, egészen alaposan be lehet állítani az agyontömörített és az érintetlen 2 végállás között. A Fullhd környéki felbontás teljesen oké lenne gyors mutogatásra, sőt előhívásra is megfelelhet. Ennek a negyede viszont szódával sem. -
Kleroo
veterán
válasz
csaba1203 #33731 üzenetére
Ráadásul tegyük hozzá, hogy az összes mainstream platform HULLADÉK felbontáson van. Instagram? 1MP sincs tán. Face? Agyon van tömörítve bármekkora is.
Vagy ha messengerben elküldöd? 960px szélesre veszi... Észre sem veszi az ember, és az összes fotója MAX 1MP minőségben jut el A->B-be. Rokonságban nem rég csaptam a körmökre, mert messengeren küldözgetik egymásnak az előhívandó képeket. Iphonok, S samsungok, és aztán a 300kB-os 960px képek lesznek papírra nyomva. facepalm. és ez az átlag....hisz ki gondolná hogy 2022ben is ennyire béka fenek alatti földben van a minőség a 1xx MP telókkal a kézben.... -
csaba1203
addikt
válasz
#61763409 #33729 üzenetére
Nem tudnak már évek óta újat mutatni....
Sőt az újabb modellek melegszenek is, ami akkumulátor használat szempontjából is negatívum.
A fényképezés részében sincs előrelépés és a videó felvételek minősége sem jobb.
Persze mindent meg lehet magyarázni és aki 8K monitoron nézegeti a fotókat vesz észre különbséget de az nem az átlag ember.
Kollégámnak is S8 van mai napig és teljesen rendben van vele minden.
Ezekben is van még simán 2 év potenciál egy akkucserével megtámogatva. -
Kleroo
veterán
válasz
#61763409 #33729 üzenetére
Röhejes?
Android 9-el jelent meg, és már a 12 is rajta van, becsülettel ráöntve.
Kb egy másik telefon, minden rendszerapp, mnden felület totálisan más/jobb. És emelett fürgébb, gyorsabb, pattogósabb lett. Az első telefonom életemben ami atombiztos, és szuperjó SW támogatás terén, pedig Egyetlen hard resetet sem csináltam, OTA update-ek, és sok100 app járt már rajta, pörgetem keményen. Appok szintjén is, főverziótól függetelnül állandóan frissül, bűvöl, okosabb lesz. Egyedül kamera terén volt sok gyökeres változás, ami nem csak előre vitt. Az éjszakai mód régen nekem jobban bejött.Attól még, hogy S10lite az újabb kütyü neve, kb semmi köze nincs az eredithez. Jár ott is az X év támogatás, nincs alap összehasonlítani a "sima" S10-ekkel.
Félévente cseréltem telókat....ez már 2.5 éve megvan és újravenném újabb évekre, annyira jó.
Az S10+ egy kegyetlenül jó telefon; nem gondoltam volna hogy pont itt fog megállni a fejlődés. Az S2x széria nekem egy túlysúlyos iphonosított dög, ami valós, mindennapokban élvezhető előnyöket nem igazán tartalmaz. Még a kreténnagy zoom sem nagy hűha a valóságban. Talán az adaptív magas frekis kijelzőt irigylem belőle. De nincs jack, sd, stb... nem kéne. Félek is, hogy meddig bírja még a mostanim. -
törölt tag
Csak szerintem röhejes a Samsung frissítési politkájának a határok meghozzása ennél a telefonnál?
Mert eddig úgy van, hogy a Samsung S10 Lite megkapja az android 13 verziót, de a S10e, S10, S10+ kimaradnak ebből
Tudom, hogy 1 év van a kettő között az S10 2019es és S10Lite 2020as, de érdekes marad és nem azt akarom, hogy több 10 évig legyenek frissítések erre a modellre (pedig jó lenne 😃) de szerintem S10 sokkal jobban meg lett tervezve és sikeresebb stabilabb is. Samsung S8-ról váltottam (amit szintén nagyon szerettem és most is napiszinten használatban a családban) és annál is meg volt az az érzés, hogy kell nekem és S10-nél is meg volt ez az érzés, de azóta ha jönnek az új Galaxy S modellek, csak annyi van, hogy jók lettek, de nem érzem a késztetést ,hogy lecseréljem az S10es mobilomat pedig 2 évente cseréltem előtte a mobilokat. -
emre33
addikt
Felraktam, de a Ram plus állítási lehetőséget nem találom az Eszközkarbantartóban. Csak a méretét írja ki.
Leírás alapján lehet állítani, de hol?
Megvan, megtaláltam, Eszközkarbantartó alkalmazást leállítottam, utánna a memória rész másképp nézett ki
2-4-6-8GB méretben tudom állítani. 512GB S10+
-
sgeza
veterán
válasz
csorbajeno #33720 üzenetére
Ilyen az, csak a színe más. A kolléga szerintem sötét módban használja, vagy csak témázva van a Windows felülete.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
csorbajeno #33718 üzenetére
A képen a Frija UI-ja látható.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
csorbajeno #33716 üzenetére
Miből vontad le e következtetést?
Nem említettem sehol a SamFirm oldalt...
-
Oldman2
nagyúr
Aki OXM Csoportos firmware-t használ és hajlandó manuálisan frissíteni: kijött az AUT (Svájci) régiós márciusi frissítés, a One UI 4.1-el!
-
Laurh
aktív tag
Szerintetek megérheti még beszerezni egy S10+ 2022ben használtan? Android 12vel miképpen muzsikál?
Másodtelefonnak lenne és dilemmában vagyok. -
kellcucc
aktív tag
válasz
gada00 #33704 üzenetére
Szia!
Köszi a választ.
Itt PH-n valaki az S10->S22 konverzió után bővelkedett fóliában, tokokban, így vettem 2db spigen fóliát 2e-ért, 2db új tokot 800-800-ért. Nekem is van megmaradt S8 hátlap skinem, kutyának se kell, hiába király..
Ez a spigen fólia baromi vastag. Az elsőnek a szélei fel-fel jöttek 2 nap óta, épp most varázsoltam fel a másodikat, hogyha ez is x@r lesz, megyek az Alleeba SES-be, viszont kemény 7e Ft-ért nyomtatnak (és rakják fel) a fóliát, ami nem is gyári..még agyalok :/ -
KrAt
veterán
Lassan olybá' tűnik, eladó lesz a készülékem, átálltam a sötét oldalra..
Szerettem, de ki akartam próbálni valami mást is.
Majd lehet, írok egy összehasonlító szösszenetet róla (S10-i13) -
jel1
aktív tag
Sziasztok!
Emelkedő hangerejű csengőhangot hogyan lehet beállítani? Az jó, hogy hangos, csak az nem, hogy a semmiből egyszer csak kirobban max hangerővel.
S10+Köszönöm a segítséget!
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
S10+-ra keresek normális Alcantara vagy bőr tokot. Ha jól tudom, akkor ennél a szériánál nem volt gyári alcantara mint az S9-eknél, a bőrnek csúfolt tok pedig hagyján hogy a bőr tokok megcsúfolása, és csak egy kemény, csúszós valami, ami csak távolról emlékeztet csak bőrre, de olyan ócska, hártyavékony bevonat van csak rajta, ami rövid idő után el is kezdett leperegni róla és már elég ronda is így.
Szóval létezik-e olyan normális bőr, vagy alcantara tok, ami a gyári kialakításhoz hasonló, tehát tényleg méretpontos és lesz tőle bumfordi fogása és kinézete az egész telefonnak, mert ilyeneket lehet találni s*arásig. Ezek jellemzően ócska, vastag tpu tokok, amik deformálódnak is, és max a hátuljukon van valami normálisabb anyag.Előre is köszi a tippeket.
-
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok! Egy Galaxy S10 Plus készülékkel rendelkezem két SIM kártyával / Telekom és Yettel / napok óta a mobilnet mind feltöltés, mind letöltés minkét szolgáltatónál 0.5 MB/s ' hasít '
Mi lehet az oka? Ha nem muszály nem szeretném Reset -elni a telefont... Van ötletetek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Telekom mobilszolgáltatások
- PlayStation 1 / 2
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Samsung Z Fold 7 / Flip 7 - Bontatlan - 3 év gari
- BONTATLAN Google Pixel Pro 9 XL 512 GB Obsidian
- Eladó vadiúj iPhone 14 Pro Max - 128GB/Ezüst
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB független, szürke, Pitaka karbon tokkal és fóliával
- Samsung Galaxy Z Flip7 / Z Fold7 / S25 / S25+ / S25 Ultra új BONTATLAN 3év garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia